искам Клаудия Шифър да ми готви боб
искам Арнолд Шварценегер да ми стане верен роб
искам също аз да бъда вечен президент
на държава във която доларът не струва цент
...
искам аз да съм вдовец на богат харем
искам още Мис Вселена да ме гали по корема

Moderator: Moridin
Идеята ми беше, че след като не можеш да забраниш едно нещо, просто го заместваш/преименуваш с друго. Така имаш Ден на овчаря, а не Гергьовден; Ден на лозаря, а не Трифон Зарезан и т.н. С други думи, поне у нас, Дядо Мраз си беше преиначен Дядо Коледа. В Русия може и традицията да е била друга преди комунистите, но не и у нас.Zhivik, доколкото си спомням то и днес си има Ден на овчаря и Българската армия (по съвместителство на една дата, щото военните вече в овце пардон в овни ги превърнаха). Има си и Трифон Зарезан, че и Никулден.
Не бъди толкова самодоволен, Сине на демокрацията! Просто си кажи каквото имаш да казваш без да обиждаш спомените на другите.Jaar wrote:Благодаря, Марфа.От съвсем сигурен източник, а именно майка ми, която е родена 36-та година, твърдя, че в България преди 9-ти септември е имало Дядо Коледа.Тогава, мисля, че няма какво повече да кажа...
поради което не мога да разбера защо трябва да бъде обвинен в самодоволство, че и на всичко отгоре, че обиждал спомените на другите. И на мен като малка дядо Мраз ми е носел подаръци, но това с какво променя факта, че действието се развиваше преди 10 ноември и че става дума за преименувания дядо Коледа? Какво от това, в края на краищата? Тази тема си беше шегичка, мисля, дори, че е ужасно очевидно това, та сега някой си да се обиждал на някого за това кое му харесвало повече - дядо Коледа или дядо Мраз - нима само аз го намирам за нелепо?!Дяда Коледа, разбира се, аз пък с него съм си отраснал. А и Дядо Мраз е комунистически пост!![]()
Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 3 guests