Joss Whedon's Dollhouse

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Oct 24, 2009 9:02 pm

Епизодът беше един от най-добрите в сериала за мен. И е факт, че премина без Балард и почти без Ехо. Всеки да си прави изводите. :twisted:

Защо й викаш Еко впрочем? Актив(н)ите са кръстени на буквите от фонетичната азбука при радиосъобщения - Алфа, Ехо, Ноември, Сиера, Виктор, Уиски и т.н. (Което, като се замисля, ограничава броя им до 26.) Плюс това "Ехо" навява и асоциации за отражение, отглас. :wink:

Нищо против Ехо нямам, но не е зле да я поразвият и направят по-интересна, че е малко бозава. Балард пък не разбирам какво толкова си му се прехласнал. Като общ замисъл може и да има нещичко, ама конкретното изпълнение хич не ме впечатлява. Даже не ме дразни, по-лошо - безразличен ми е. Бойд доста повече ме радва например. Хари Ленъкс фтв.

А развитието на персонажите, диалозите и мълчаливите им взаимоотношения бяха страхотни.

Иначе благодаря, че напомни това за Epitaph One, явно съм забравил тая подробност.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sat Oct 24, 2009 10:10 pm

Като стана дума за НАТОвската фонетична азбучност се чудя дали и кога ще ни покажат следните активни:
Ромео, Жулиета, Индиа, Хотел
...
Може да стане тегаво със Сиера и Виктор и Ромео и Жулиета...
Вдъхновявам се направо да сядам да пиша фенфик...

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Oct 25, 2009 4:15 pm

passer-by wrote: Защо й викаш Еко впрочем? Актив(н)ите са кръстени на буквите от фонетичната азбука при радиосъобщения - Алфа, Ехо, Ноември, Сиера, Виктор, Уиски и т.н. (Което, като се замисля, ограничава броя им до 26.) Плюс това "Ехо" навява и асоциации за отражение, отглас. :wink:
Така е, но все пак в сериала го произнасят "Еко" и аз предпочитам да не превеждам значението, дори да имам основания да го направя. Ако бях официален преводач или нещо такова, най-вероятно бих ги наричал Ехо и Ноември, но тъй като съм само фен си ги оставям Еко и Новембър :)

Иначе и аз харесвам Бойд, страхотен е. Но Пол е някак малко по-изгубен в себе си и в това, в което вярва, при него има повече лутане и повече търсене. Бойд го виждам като подобен на Пол, просто е няколко идеи по-зрял и по-стабилен. На мен ми е интересен точно този процес на съзряване при Балард.
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Oct 28, 2009 10:36 pm

Нуждае ли се Долхаус от Елайза Душку? Въпрос, който са повдигали в различна форма не един и двама фенове на сериала.
http://danielstrauss.wordpress.com/2009 ... za-dushku/

По мое мнение - нуждае си се и още как. Факт е обаче, че доста хора се мръщят на самото й присъствие, което ми се струва прекалено. И на мен чат-пат ми е бозава на общия фон, както споменах по-горе, ама чак излишна е твърде крайно, струва ми се.
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Oct 29, 2009 12:15 am

I think Joss Whedon is doing the same thing in Dollhouse. He’s not trying extremely hard to make Echo likeable, he’s using her for plot developmen…
Що за глупост? Еко е художествен образ и всеки може да я харесва или не, но да се каже, че Джос не я развива като персонаж, а я използва само за сглобяването на сюжета, си е глупост… Точно пък в този сезон на Еко се набляга страшно много и тя става пълнокръвен носител на главната идея на сериала.

От епизод 2x01:
Spoiler: show
"I remember everything. Sometimes I’m someone else. And then I come back, but I still feel them. All of them. I’ve been many people. I can hear them… sometimes suddenly. I’m all of them, but none of them is me. Do you know who’s real?"

От 2x02:
Spoiler: show
"I had a baby. Now I don’t have him anymore. I feel sad. All of these things that happen to me… I feel them. […] Not remember, feel. I was married, I felt love… and pain, fear… It’s not pretend for me. They made me love my little boy and then they took him away. They make it so real, every time they make it so real. Why do they do that? […] Feeling nothing would be worse, that would be like before. Asleep. I’m awake now. I don’t wanna go back to sleep."
За мен това бяха най-силните реплики в сезона до този момент.
Иначе признавам, че в началния епизод в първи сезон и на мен някак ми се струваше, че Елайза не успява да се справи особено добре с образа на консултантката. Но тя постепенно влезе в роля и се научи да играе Еко перфектно. И горепосочените реплики бяха представени чудесно. Да не говорим, че Елайза е красива, има екранно присъствие и определено хваща окото.

Иначе е нормално доста хора да не я харесват, мнения всякакви… Много хора не одобряват особено лидерски или героично настроените персонажи и предпочитат по-забавни или мрачни образи. Доста хора харесват Спайк повече от Бъфи, Сайлър повече от Питър Петрели, Сойър повече от Джак Шепърд, Улвърийн повече от Сайклопс и така нататък. За мен важното е чисто и просто до има богатство от разнообразни персонажи и в Dollhouse такова има. Но лично аз виждам Еко като душата на сериала и без нея би било някак пусто…
But goddamn,
you got me in love again

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Oct 29, 2009 2:02 am

passer-by wrote:Нуждае ли се Долхаус от Елайза Душку? Въпрос, който са повдигали в различна форма не един и двама фенове на сериала.
http://danielstrauss.wordpress.com/2009 ... za-dushku/

По мое мнение - нуждае си се и още как. Факт е обаче, че доста хора се мръщят на самото й присъствие, което ми се струва прекалено. И на мен чат-пат ми е бозава на общия фон, както споменах по-горе, ама чак излишна е твърде крайно, струва ми се.
Последните два (или три?) епизода не съм ги гледал, но чистосърдечно си признавам, че с две ръце бих подкрепил идеята да понамалят Еко-центричността на епизодите и също така да орежат постоянните натяквания от всички герои колко специална е Еко, защото...ми тя не е. Чак толкоз специална. Аз си мисля, че сериалът ще спечели много, ако стане повече ensemble-show отколкото The Echo Hour.

Друг е въпросът, че ако ще махат някой герой бих предпочел да е Балард, защото аз и досега не знам тоя какъв го дири в сериала и защо останалите го търпят да им се репчи постоянно.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Nov 04, 2009 3:27 am

armageddon wrote:Всъщност според една доста груба сметка от същия блог Фокс ще са по на печалба само от рекламни постъпления ако въртят повторения, отколкото от вторични приходи като продажба на ДВД-та и тн от Долхаус-а.
Сметката се потвърждава.

Рейтингът на повторението на "Хаус" по Фокс тв на мястото на "Долхаус" на 30 октомври.
House (Double Repeat) - 3.76 million & 1.2/4
Това е положението.
The Best of Mozart

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Nov 04, 2009 12:29 pm

Те го смъкнаха от ноемврийския sweeps, което (доколкото ми е ясна тази цялата схема със sweep-совете) е равносилно на cancellation. "Добрата" новина е че декември ще избичат всички налични серии. Тъкмо да си гледам накуп :) (поради разни причини за момента се поотказах да гледам като излязат)

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed Nov 04, 2009 7:19 pm

armageddon wrote:Те го смъкнаха от ноемврийския sweeps, което (доколкото ми е ясна тази цялата схема със sweep-совете) е равносилно на cancellation. "Добрата" новина е че декември ще избичат всички налични серии. Тъкмо да си гледам накуп :) (поради разни причини за момента се поотказах да гледам като излязат)
Всъщност според тази статия ще се излъчват епизоди и януари.
Dollhouse will return in December when the network will run double episodes on December 4th, 11th and 18th. People aren’t paying attention to television as much during the holidays and since Dollhouse’s ratings are already low and heavy on DVR viewing anyway, the network doesn’t have much to lose.

This will leave three original episodes and they’re expected to begin running on January 8th, likely paired with repeats of another hour-long drama. While there are some rumors that FOX may still order a few more episodes of Dollhouse, the show is likely finished. Whedon has said that he plans to give closure by the end of the current run.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Vash
Paragon

Post by Vash » Wed Nov 04, 2009 10:09 pm

Малко ме притеснява как ще се отрази това на Уидън. Все пак половината от нещата му ще са кансълнати. И сега не може да се обвини некадърността на Фокс, сериалът просто не върви. Не че няма да си намери нов договор де, но шанса да му излъчват сериалите по същия начин и да ги държат за сезон-два е сравнително голям. Не мога да разбера защо да не му дават шанс в по-гледано време, все пак само е създал едно от най-големите явления в телевизията и популярната култура изобщо...

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Nov 04, 2009 10:18 pm

Ами просто творенията му далеч не са чак такива явления от гледна точка на приходите, а това е единственото, което има значение за ТВ босовете. Макар че ако наистина има такава вампомания покрай Twilight каквато Роланд споменава чат-пат в постовете си от братска Америка, почвам да се чудя защо някой по-значим канал в Щатите не пусне rerun na Бъфи и Ейнджъл, може да уцели кьоравото... :)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed Nov 04, 2009 10:51 pm

Е, то е ясно, че Dollhouse, за разлика от House, въобще не се харесва на широката публика. Дори да беше в друг ден Куклената къща пак нямаше да има феноменални рейтинги, най-много щеше да се задържи за още един сезон. Но Джос сам си е казал – “I'd rather have a show that a hundred people need to see than a thousand people like to see”.
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Nov 04, 2009 10:55 pm

Ами тогава е крайно време да се замисли как да си разпространява творбите в бъдеще.

Предишните му сериали също са били с по-скоро ниски рейтинги. Станали са култови едва на ниво продажби на ДВД-та. Долхауса обаче удря дъното дори в сравнение с тях.
The Best of Mozart

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed Nov 04, 2009 10:56 pm

Според мен е крайно време да се откаже от ефирните тв-та и да мине в някоя кабеларка, където подобен рейтинг или върви, или няма чак такова значение.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Nov 07, 2009 9:55 pm

"Настигнах" сериала най-накрая. Направо съм шокиран колко ми хареса четвърти епизод, защото вече бях почнал да гледам почти само заради Оливия Уилямс, Алексис Денисов и Ейми Ейкър. Пък те сценаристите можели и да пишат хубави епизоди, да им се не надяваш. Сега, че злодеят в епизода беше не еднопластов, ами направо половинпластов е ясно, но другото беше на шест, дори и доста мелодраматичната tru luv между Виктор и Сиера. Ще взема и Epitaph One да гледам, че покрай разочароващия първи сезон го скипнах грубо.