Дядо Коледа VS Дядо Мраз?!?!:-)))
Moderator: Moridin
Zhivik, доколкото си спомням то и днес си има Ден на овчаря и Българската армия (по съвместителство на една дата, щото военните вече в овце пардон в овни ги превърнаха). Има си и Трифон Зарезан, че и Никулден.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
Jaar извинявай за въпроса, но къде си отраснал с Дядо Коледа? Щото аз за пръв път чух за такова нещо някъде след 90-та, не знам кога точно. Доколкото това дали Дядо Мраз е комунистически пост няма да споря, не искам темата да става политическа. Важното е - за мен, а и предполагам и за други хора че Дядо Мраз като образ ми е част от детството, Дядо Коледа - не.
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me
Me
- Ambartanen
- Arcanist
Syber, аз като съм роден '87 и съм започнал да се осъзнавам точно в периода, когато дядо Коледа водеше активна кампания за унищожение на спомена за дядо Мраз
. Изобщо беше много объркано. Имам някакъв спомен от детската градина как идва човека с червената дреха и бяла брада, а пък пред него децата започват да се карат дали е дядо Коледа или дядо Мраз
. Та раздаде си подаръците, изсмя се веселяшки и напусна без да си каже името
. Така че съм израснал с дядо Коледа, въпреки че не съм вярвал в него, заради всичкото това говорене за влизане през комина.
Ми у нас като няма комин? 

Включих Ви и малко жени 

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
Thanks, аз тъй и не се научих как да си едитвам собствените анкети

Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me
Me
- Gunslinger
- Warmage
Много са радвам за женките,обаче в къв е тоя пипин.Да не е оня хобит от властелина.Или е джудже на Дядо коледа.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In
- Jaar
- Mistborn
Вкъщи в София. В семейство, което не искаше да продължава комунистическите глупости. А и освен това съм '86 и аз също съм бил в подобна ситуация като АмбартаненSyber wrote:Jaar извинявай за въпроса, но къде си отраснал с Дядо Коледа?
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
Once you find them
Ambartanen, Jaar, аз съм роден 83-а и започнах даскало 90-а, просто докато съм бил в детската градина никой не ни е споменавал даже за Дядо Коледа, тъй или иначе и аз мога да го нарека "капиталистическа глупост", не че съм комунист:-))))
Me
Me
Щото в общи линии е много лесно да говориш за нещо, върху което нямаш лични наблюдения. Няма какво да се лъжем цялостната концепция след т.нар. "демократични" промени беше (и за жалост до голяма степен продължава да е) на пълно тричане и заклеймяване на предишната действителност, Дядо Мраз included.Regsa wrote:Защо трябва да обиждате Дядо Мраз? Това, че не сте израстнали с него не ви позволява да го наричате "комунистическа глупост".
Друг е въпроса, че наред с негативните страни имаше и доста положителни, които странно защо, но всички забравят.
Правилата на бордгейминга:
- Jaar
- Mistborn
Ян, съгласен съм. Но както някой вече каза, дядо Мраз си го има в Русия и тъй като всичко "чисто и светло" по онова време е идвало от там, той се появява и при нас. Сега, обаче, се зачудих - преди идването на режима "имало" ли е дядо Коледа в България?Друг е въпроса, че наред с негативните страни имаше и доста положителни, които странно защо, но всички забравят.
But there never seems to be enough time
Once you find them
Once you find them