Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sat Oct 24, 2009 2:32 am

И аз съм на МТел, Пенчев също. Мисля, че едно време като бяха почти монополисти има чувствително по-лоши оферти от останалите оператори, но сега няма големи разлики.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Oct 24, 2009 1:31 pm

Крадци отмъкнаха акумулаторите на линейка

http://www.dnes.bg/crime/2009/10/24/kra ... eika.79706

Остава въпроса защо линейката е била не в парка си а на улица в града.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 26, 2009 10:46 am

Баси якото - почнаха да осъждат хората защитили се от животно. Сигурно по закон е да се разбере с мечката с думи.

http://www.dnes.bg/stranata/2009/10/25/ ... biha.79735
Мечка, нападнала ловец край чепеларското село Малево, беше убита днес, съобщиха от полицията в Смолян.

Раненият мъж е настанен в болницата в града с рани по тялото и главата.

Нападението е станало днес, по време на организиран лов край селото.

Хищникът се нахвърлил върху 49-годишния мъж и намиращи се наблизо ловци стреляли по мечката преди да е нанесла смъртоносни рани.

По случая е образувано досъдебно производство, тъй като мечките са защитен вид и отстрелът им е забранен.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Mon Oct 26, 2009 10:51 am

RRSunknown wrote:Баси якото - почнаха да осъждат хората защитили се от животно. Сигурно по закон е да се разбере с мечката с думи.

http://www.dnes.bg/stranata/2009/10/25/ ... biha.79735
Мечка, нападнала ловец край чепеларското село Малево, беше убита днес, съобщиха от полицията в Смолян.

Раненият мъж е настанен в болницата в града с рани по тялото и главата.

Нападението е станало днес, по време на организиран лов край селото.

Хищникът се нахвърлил върху 49-годишния мъж и намиращи се наблизо ловци стреляли по мечката преди да е нанесла смъртоносни рани.

По случая е образувано досъдебно производство, тъй като мечките са защитен вид и отстрелът им е забранен.
Това е начин да покажеш, че си прав за законодателството във връзка с употребата на оръжие, нали? :mrgreen:

И все пак не си прав. Досъдебното производство не случайно се нарича така - то не е дело. А след като не е (и почти със сигурност няма да бъде) заведено дело, никой не е осъден. :twisted:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Oct 26, 2009 10:53 am

не - просто е по темата за Абсурдистан (Както линейката по-горе)
не търси под вола теле.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Oct 26, 2009 11:18 am

Трудно е да са започнали да осъждат за нещо хора, след като дори не са започнали да ги съдят за него... Хиперболите са впечатляващо, но невярно нещо.
I don't wanna die

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Mon Oct 26, 2009 5:34 pm

Гледайте сега какво става! 23 октомври, Бойко Борисов: "Законът за отвличанията вече е готов":
Премиерът уточни, че вече е готов специалният закон за отвличанията. Идеята за създаването му беше лансирана от премиера миналата седмица, след като за пореден път беше похитен син на бизнесмен.

Законът е една страница и е изготвен от юристи на Министерството на вътрешните работи.
Днес (26 октомври), Бойко Борисов: "Няма да има закон за отвличанията": http://www.mediapool.bg/show/?storyid=157843 :
Премиерът Бойко Борисов се отметна от идеята да се пише специален закон за отвличанията, като вместо това се предвижда да бъдат увеличени санкциите за подобен вид престъпления в Наказателния кодекс.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 26, 2009 5:35 pm

Очертава се да е по-забавен от Сакса - на него поне всичко му се разбира. :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 26, 2009 6:34 pm

passer-by wrote:Очертава се да е по-забавен от Сакса - на него поне всичко му се разбира. :mrgreen:
Всъщност май не съвсем всичко...
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0002403
ЗА "МОЙТА И НЕГОВАТА"

(Бойко Борисов и Георги Кадиев последните три дни си мерят бизнесите на нежните половинки. Щадейки читателя, не влизаме в детайли, но за пореден път сме пленени от стила на премиера.)

С цялото ми уважение към г-н Кадиев, аз уважавам този човек, но в единия случай "мойта отишла и не й дали", той сравнява с "неговата отишла и й дали 500 млн. оборот". Едно и също ли е да не ти дадат и да ти дадат? Точно като братя Карамазови - неговата шуба ли бяха откраднали или той беше откраднал шуба? - но имаше нещо за тоя човек. Ма не е едно и също да имаш две шуби през зимата или да нямаш и да си гол, да зъзнеш. Затова на едната не са дали, а на другата са дали... Повече няма да се обаждам.

ПП Ако не разбирате всички сюжетни линии в публичната реч на премиера, то е защото в житието и слога му вече има огромни натрупвания от факти, препратки и реминисценции, които той няма време да преповтаря. Той е толкова плодовит, че от всяка негова дума никне овощна градина от асоциации, в която вече се губят и най-смелите...
The Best of Mozart

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Oct 26, 2009 6:47 pm

Ей затва ги харесвам СЕГА! :D
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 26, 2009 6:48 pm

Да, а рубриката им "После" фтв!
The Best of Mozart

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Oct 27, 2009 1:47 pm

http://www.dnes.bg/stranata/2009/10/27/ ... niag.79829
Ако завали сняг през ноември, ще си го газим...
I don't wanna die

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Oct 27, 2009 2:20 pm

А, значи тоя път зимата ни изненадва с официално предизвестие. Ми хуу.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Oct 27, 2009 5:59 pm

Тва не знам точно за къде е. Принципно май не е толкова зле.
Дянков продава ”Информационно обслужване”
27 октомври 2009 / News.dir.bg
Финансовият министър Симеон Дянков заяви, че иска да приватизира държавната фирма "Информационно обслужване" ЕАД.
Той обяви намерението си по време на срещата между Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова, съобщи БГНЕС, като се позова на "Дневник".
Държавното дружество придоби скандална известност покрай огромните заплати на служителите и несвързаните с дейността разходи. Преди няколко месеца от управителния съвет беше отстранен Азер Меликов, съветник на бившия премиер Сергей Станишев. Името му нашумя и покрай предизборния черен PR срещу Бойко Борисов.
"Информационно обслужване" брои резултатите от изборите и обработва базата данни на митниците и Националната агенция за приходите.
Продажбата ще стане, след като дружеството се "изчисти" от несвойствените дейности, които изпълнява в момента, каза Дянков. Той уточни, че "при цялата си неефективност "Информационно обслужване" е едно от 12-те държавни търговски дружества, които са били на печалба през 2008 г.
"В действителност обаче дружеството губи доста от основната си информационно-техническа дейност, а печели от рентиерски услуги понеже има хубави сгради във всеки голям град. Работата на тази фирма не е да дава офиси под наем. Идеята ми е, след като се изчисти от тези дейности, да приватизирам фирмата, ако някой се интересува от купуването й. В противен случай тя ще се закрие", добави вицепремиерът.
Той увери представителите на бизнеса, че вече е направил така, че "Информационно обслужване" да не може да печели всички търгове при обществените поръчки на финансовото министерство, данъчните и митниците. "Всяка година министерството обявява поръчка за около 30 млн. лв., която досега винаги е печелена от държавното дружество. Сега за тези пари ще се подписват 6 договора, от които "Информационно обслужване" ще може да спечели само един", обеща Дянков.
Той добави, че когато е станал финансов министър във фирмата са работели 863 души, от които 20% вече са съкратени.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Oct 29, 2009 9:42 am

Силно, ама много силно се надявам и това да се окаже "новина за един ден"! Разбирам да кажат "ИО върши много повече неща, отколкото му е работа, айде 60% от хората да се отцепят в частна фирма, която, ако успява пак да печели държавните договори, халал да са й" - това ще е съвсем в реда на нещата. Ама да оставят държавата без държавна IT агенция... това просто не разбирам кой може да го роди и достатъчно хора да го одобрят, че да излезе пред хора.

А аз в момента съм учуден, не, потресен, не, възмУтен и огОрчен от факта, че 43% от хората, които са отговорили на днешния въпрос в BrainBone във Facebook смятат, че 3 + 4 * 2 = 14 - и някои от тях дори разпалено защищават тази позиция в коментарите и се възмущават, че системата им е отбелязала отговора като грешен! :shock: Интересно ми е как ще се движи тази статистика през деня - даже май вече дялът на хората с този отговор е паднал, мисля, че преди 40 минути беше около 48%. Да видим какво ще стане, като постепенно се събужда Европа.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.