Извинявай, но "Не ми е ясно защо винаги вадиш някакви екстремни изводи които са тотално ирелевантни" звучи така. Ся, ясно ми е, че го нямаш предвид, но трябва да признаеш, че води до това заключениеВиждам че не си разчела думите ми - не виждам логическа връзка между твърдението че често хиперболизираш и някакво твърдение че от това следва че нищо адектватно не си казала. Няма такова твърдение в поста ми - има само твърдение конкретно за хиперболизациите и преувеличенията.

.Това пък изобщо не съм го коментирал -естествено че ще има оценка за това кой ще може да носи оръжие. Всъщост като виждам как те притеснява нека припомня нещо много интересно по този казус - според теб дали в казармата имаше подбор ? Защото 80% от хората биха ти попадаха в категорията идиоти и изпушили олигофрени в момента в който ги видиш. Имаха си оръжие , при това не просто пистолет а автомат в по 60 патрона. Досттатъчно всъщост да прекочиш оградата след като са ти отказали отпуска и да изпаднеш в killing spree на центъра. Само дето никой не го направи защото никой не му се влизаше за 40 години в затвора. Щом тази прична спираше и най-големите утайки в казармата не виждам проблем. Всъщност в момента се стрелят именно хора които се смятат над закона
В казармата някога имаше едно известно количество самоубийства и убийства. Не голяма, но всяка година гръмваха по два-три случая. Бтв, ти бил ли си в казарма? Защото аз съм чувала, че на повечето места са нямали много муниции на разположение. Някой ми обясняваше, че са стреляли точно веднъж през цялата служба. А и друго, когато все пак те гледат и има дисциплина.
Ам, почти всеки лабилен човек би се сетил да излъже на психотеста. Имам приятел, който е пилот и ми обясняваше, че всички знаели точно какво трябва да казват на тестовете. Да не говорим, че едно е да си на спокойно, друго е да ти минат няколко неща през главата и тогава да хванеш пистолета.Първо, законът определя при какъв режим да се дава огнестрелно оръжие и е малко вероятно лабилни хора да се сдобият с такова - поне не и по законните канали.
Поправка. Едрите престъпници. Гореспоменатите цигани обикновено нямат.Второ, престъпниците ВЕЧЕ имат възможност да се сдобиват незаконно с оръжие и се възползват от нея. Поради което би било хубаво да знаят, че законът дава възможност и на потенциалните им жертви да са въоръжени.