Разни

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 13, 2009 5:58 pm

Mne, to dvd-to e bonus kym BR. Dosta filmi, osobeno na Disney, izlizat taka. Na horata im e qsno, che dori TI da imash BR, moje da iskash da gledash filma drugade i tam da nqma...
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sun Oct 18, 2009 10:57 pm

Крис Пайн е Джак Райън в задаващите се нови серии от поредицата. Надявах се на някакъв по....не знам...задълбочен избор. :neutral:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 18, 2009 11:56 pm

Uh, koq poredica?
And you can't dance with a devil on your back...

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Oct 19, 2009 12:05 am

Wiki казва, че е герой на Том Кланси

http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Ryan_(Tom_Clancy).
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Oct 19, 2009 12:16 am

Vivian wrote:Крис Пайн е Джак Райън в задаващите се нови серии от поредицата. Надявах се на някакъв по....не знам...задълбочен избор. :neutral:
Мдам и аз го видях това вчера във Форплей. На мен момчето ми допадна като Кърк, което хич не беше лесно, така че може и да се получи работата.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Oct 21, 2009 9:10 pm

Тва не е твърде лоша новина, даже може да се класира като доста добра :)
Bill Mechanic and Adam Shankman will produce the 82nd Academy Awards® telecast, Academy of Motion Picture Arts and Sciences President Tom Sherak announced today. This will be the first major Oscar show involvement for both men.

"I couldn't be happier to have this talented team on board," said Sherak. "I've known Bill for many years so it's like putting Oscar in the care of a dear friend. Bill has a tremendous love and respect of film and will draw from his vast experience as a producer, a studio executive and a film historian to help make this year's Oscar telecast a memorable one. And Adam's experience in producing, directing and especially choreography will be a huge asset to the production."

"I'm thrilled to be producing the Oscars with Adam," said Mechanic. "I think Adam has the perfect background and spirit to make the show both unique and fun to watch. Together we will build upon the best traditions from the great shows of the past while helping pave the way to the future."

"The last time I was on the show was as a dancer, and to come back as a producer is such an unbelievable honor," said Shankman. "I look forward to collaborating with Bill to celebrate the world's collective love of movies and provide a fun escape from the difficult times we're living in. Simply put, there is no show like the Oscars and I am thrilled to be a part of our industry's most treasured tradition."

Mechanic is the chairman and CEO of Pandemonium Films and the former chairman and CEO of Fox Filmed Entertainment. While at Fox, the studio released titles including True Lies (1994), Braveheart (1995), Titanic (1997), The Full Monty (1997), There's Something About Mary (1998), Boys Don't Cry (1999) and Cast Away (2000) among many others. Prior to Fox, he served in executive positions at the Walt Disney Company and Paramount. Mechanic's producer credits include this year's animated feature Coraline and the thriller Dark Water (2005).

Shankman’s directorial credits include Bedtime Stories (2008), Hairspray (2007), A Walk To Remember (2002) and The Wedding Planner (2001). His upcoming projects include Rock of Ages, Sinbad, Bob: The Musical and Bye Bye Birdie. In addition to directing, Shankman, along with his sister, Jennifer Gibgot, produce films through their shingle, Offspring Entertainment. Together they are currently producing The Last Song, Going the Distance and Step Up 3D, all set for 2010 release.

Academy Awards for outstanding film achievements of 2009 will be presented on Sunday, March 7, 2010, at the Kodak Theatre at Hollywood & Highland Center®, and televised live by the ABC Television Network. The Oscar presentation also will be televised live in more than 200 countries worldwide.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Oct 26, 2009 10:00 pm

Spoiler: show
Image
:drool:

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Mon Oct 26, 2009 10:54 pm

Мда, това откак му гледах треълъра в Арената така му се точаааа :mrgreen:
Image

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 29, 2009 12:31 am

Едно питане към разбиращите.

Защо според вас са избрали точно Surfin' Bird за тия сцени? Ефектна комбинация музика-образ си е, редовно ми изниква в паметта като преди малко. Ама защо са я избрали и как се получава толкова запомнящо се, защото не виждам никаква връзка между двете?

http://www.youtube.com/watch?v=svTD9R4fsy4
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Oct 29, 2009 5:39 pm

passer-by wrote:Едно питане към разбиращите.

Защо според вас са избрали точно Surfin' Bird за тия сцени? Ефектна комбинация музика-образ си е, редовно ми изниква в паметта като преди малко. Ама защо са я избрали и как се получава толкова запомнящо се, защото не виждам никаква връзка между двете?

http://www.youtube.com/watch?v=svTD9R4fsy4
Ше се пробвам да дам малко инфо след около няколко часа като ми остане малко повече време :mrgreen: Инак, сцената е вълшебна.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Oct 29, 2009 8:29 pm

Сега, не мога да твърдя, че е на 100% така (защото при режисьор като Кубрик интерпретациите са ...често безброй много), но моето схващане е следното:

Принципно като започа въпросната песничка, на човек му става едно такова хубаво, приповдигнато, веселичко и жизнеутвърждаващо, че всичко ше е окей. Тоест, еуфорията му се насажда за около минута-две...после му показват сцени на насалие...започващи с идеята колко му е гот на един човек да си върви и да трепе, а после диапазонът се разширява към танковете. Усеща се ярка, неподправена радост, че всичко във военната система бачка чудесно, светът е идеален...демек, функция #1 -ирония на макс. :mrgreen:

Аз лично винаги съм смятала, че също от текста на песента следното е важно: ' the bird is the word', което предполагам е някакъв вид алюзия към образа на Сторк :neutral:

А пък туй повторение от текста: "Pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa
Pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-pa-ooma-mow-mow
Papa-ooma-mow-mow" ми бие на звук от хликоптери, маршируване, боен огън.

За мен сцената винаги е била и частична деконструкция на сцената на Копола с Ride of the Valkyries и сърфовете от Апокалипсис. :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 29, 2009 8:41 pm

Любопитно.
10х. :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Nov 01, 2009 10:55 am

Вижте малко преводаческо умение...
http://www.imdb.com/title/tt0414853/
"Barnyard". Според първия онлайн речник, на който попаднах, думата означава "селски двор". Вижте, обаче, как е преведено заглавието на филма от екипа на Нова телевизия:
http://www.novatv.bg/bg/movies/view/207/
Така де...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sun Nov 01, 2009 4:06 pm

tigermaster wrote:Вижте малко преводаческо умение...
http://www.imdb.com/title/tt0414853/
"Barnyard". Според първия онлайн речник, на който попаднах, думата означава "селски двор". Вижте, обаче, как е преведено заглавието на филма от екипа на Нова телевизия:
http://www.novatv.bg/bg/movies/view/207/
Така де...
No comment :shock:
Image

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Nov 02, 2009 8:26 am

Ъъъъ... Туй ме озадачава... (note the purple text)

Image