Парадоксите на американското законодателство

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Oct 21, 2009 9:43 am

Ма не бе, аз разбирам Рол кво има предвид. Човекът не казва, че пострадала е няква там, а говори за прекаленостите, които са довели до това развитие на нещата. Дивотии от рода на дай да осъдя Макдонълдс, щото те са виновни, че тежа двеста кила и имам висок холестерол, а не съм виновен аз, че не мога да спра да нагъвам джънкове. Или дай да осъдя магазина, в който се спънах в собствената си обувка и паднах, щото така. Или ако не стане в магазина, дай да осъдя производителя на обувките, на които им се развързала връзката и се спънах и паднах.

Да не говорим оттам нататък за болната политическа коректност, според която ако не дай си Боже уволниш негъра, жената или гея, директно си за съда. И то май не преувеличавам, като го казвам. Оттам са и случаите за сексуално насилие, при които действително разни пръзги си вадят хляба, натопявайки здрави и прави нормални хора, като по тоя начин дискредитират действителните жертви на подобни престъпления. Става в един момент като приказката с лъжливото овчарче, само дето при подобни ситуации го отнасят действителни жертви на престъпления, само защото преди това куцо и сакато се е изредило да съди тоя и оня, щото имал нахалството да погледне деколтето й с неприкрито желание да речем. Вероятно така се стига до приемането на подобни дълбоко нехуманни, а вероятно и противоконституционни закони. Това чудо продължавам да се чудя да го вярвам ли или да не го вярвам. Тоест, ако чуя, че в някое суданско село са осъдили жена на групово изнасилване, няма да се изненадам, а още повече ще затвърдя мнението си, че ония психопати трябва да бъдат драни живи и набучвани на кол. Ама такъв идиотски закон в една все пак цивилизована страна - просто не знам как може да е истина.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Oct 21, 2009 9:51 am

Само да вметна, че не мразя Америка. Ненавиждам човешкото тъпоумие, което поради размерите на страната има в пъти повече проявления от тук. Че стига и до Сената.
Дразня се и на факта, че да има хора, които злоупотребяват с болната политическа коректност и си вадят хляба от това, но виновна е основно СИСТЕМАТА, която им го позволява и МАЛОУМНИЦИТЕ, които прокарват подобни закони. Ако прочетеш на Драгън линка и статиите, които са цитирани по-долу в него ще схванеш, че не се тръшкам, а съм разочарован.

Anyway, I rest my case. Enjoy the land of milk and honey.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Oct 21, 2009 9:53 am

Марфи - няма закони. Тук говорим за договор между физическо лице и юридическо, според което юридическото не може да бъде съдено от физическото по никакъв повод - дори за престъпления срещу личността. И че този договор вместо да е нищожен е валиден. Един конгресмен иска закон да не се дават договори на работодатели които имат такива клаузи в договорите си. И 30 републиканци гласуват против.

Сериозно - това че съдебната система тълкува прекалено широко какво е сексуален тормоз или расизъм няма нищо общо с това. Това не е защитна клауза, а офанзивна. Все пак всички знаем кои точно са KBR/Halliburton и защо са empire of evil.

Ето текста на самата поправка против която са гласували:
Citing the case of Jamie Leigh Jones, Senator Al Franken offered an amendment to the 2010 Defense Appropriations bill that would withhold defense contracts from companies like KBR "if they restrict their employees from taking workplace sexual assault, battery and discrimination cases to court." It passed the US Senate 68-30. All 30 nay votes came from Republicans.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed Oct 21, 2009 10:46 am

Нда, просто е отвъд абсурда.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Oct 21, 2009 10:46 am

Az ne komentiram konkretniq sluchay, toy e qsen. Komentiram prichinite da se e stignalo do nego, shtot nqkoi vednaga skochiha na loshiq zyl maloumen zakon, a krushkata si ima opashka.
Братче, това е все едно да кажеш, че причините да бият с камшик жени без фередже и мъже без бради е, че могат да изгорят на силното пустинно слънце. В смисъл сигурно някога някаква част от причната е била това, но сега се изродило толкова чудовищно много, че няма нищо общо. И това няма почти нищо общо. И пак повтарям - имало е причини и да се приеме и закона за сексуалния тормоз.
Затва аз лично пък съм склонен да обвинявам злоупотребяващите пачи.
Мда бе, гадни са, ама някак на фона на този случай те ми се виждат пренебрежимо по-малкото зло.
Баси, кво ли се блъскам и аз, то тая тема от зачатъка си има съвсем ясна и конкретна цел. Направо я преименувайте на "The America Hate Topic", поне да са нещата с истинските им имена.
Разбирам, че искаш да развенчаеш едноплановия и абсолютистко хейтърски поглед към Щатите, ама когато при статия за много брутално изнасилване ти се прехвърлиш изведнъж на "пръзгите" звучи единствено цинично и не помага.

Бтв, съседите ни ни съдиха 8 години за под 2 квадрата мазе с изфабрикувани лъжесвидетелства и т.н. Нон стоп разни хора се съдят до дупка за ниви от половин декар и в чия част е крушката и дюлята. И тук го има това, просто в по-други посоки. И все пак по-добре да го има, отколкото да нямаш право да направиш нищо при нужда.
Бтв, два месеца в университетско градче в Америка са повече от 0 месеца където и да е в Америка, мм? За некви неща не е нужен цял живот там...
Ноу офенс, но това не е автоматична истина. Не говоря за конкретния случай с теб, а по принцип. Да, два месеца там дават добра представа за една част от живота там. Но ако смяташ автоматично, че нещата, отнасящи се до този живот се отнасят до цяла Америка по принцип, може да се окажеш в положението да твърдиш, че в цяла Америка са мормони, понеже си живял в Юта и черни, понеже си бил в негърски квартал.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either