The manga topic

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Post Reply
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jun 13, 2009 6:13 pm

Amelia wrote:http://www.onemanga.com/Drifters/1/00/

Новата на Хирано бтв. Да видим ще даде ли нещо като Алукард на света.

edit: ММММММММММММ!!! Самурайска манга, базирана на реални исторически събития и личности. ОБОЖАВАМ!!!
edit2: Всъщност не. Тва било само в първата глава. Некво фентъзи се заформя.
Мдаа, тамън си викам Берсерк среща Хелсинг леко, пък то да видим ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Mon Sep 28, 2009 2:03 pm

Амели, ти като си фенка на самурайски истории, базирани на реални исторически събития и личности, попадала ли си на Вагабонд? Интересно ми какво мислиш, защото мен доста ме отнесе, но пък аз не съм чела други такива. Не съм го изгълтала още цялото, поради щото брутализма ми дойде в повече. Сега събирам сили за още!

А иначе, междувременно дадох шанс на 07 Ghost покрай ревюто на Алексис в Анимания #4. Добре, добре... само малко клиширано или лигаво на моменти (но тя си беше предупредила, така че за момента преглъщам и чакам). Четивно е, макар че не знам оригиналния английски превод как е. Малко този, на който попаднах, не ме радва - на моменти четенето е позатруднено.

Skip Beat е едно заглавие в съвсем различно направление, което доста си струва! Шоджо, романтична комедия, с много яка главна героиня (ама наистина!). Анимето, направено по нея, беше сполучливо, само че свършва в нищото, а мангата е онгоинг, дългичка, но докъдето съм я чела си къртеше отвсякъде.
А гаврите с джей-поп-а са мегааааа! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Last edited by Alanna on Tue Sep 29, 2009 10:15 am, edited 1 time in total.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Sep 28, 2009 3:46 pm

Vagabond ми е в списъка с неща за четене - ама не мога да стигна до него... :(
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 10, 2009 9:41 pm

хехе, харесва ми как почва Fairy Tale ;) Макаров баси :mrgreen: :mrgreen: Масивно мяза на ОП тамън.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Oct 10, 2009 11:18 pm

Тъпее ми на мен, ма ще го чета, кода се прай...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sun Oct 11, 2009 12:00 am

Vagabnoda и аз го прочетох - много готино ми влезе. Разказана е историята на Миямото Мусаши - най-могъществения турбо легендарен японски войн, за който не знае. Не е особено исторически достоверна, то и май няма много факти за него (не се знае кога се е родил даже май), но както и да е...
Мен лично ме грабна с рисунъка и особено с изключително реалистичните си битки едно на едно. Не знам, мен лично кръвта не ми дойде много, имаше няколко чифта отрязани крайници и два-три чифта цици, ама според мен си седят особено на място и допълват много атмосферата... Де да знам, на мен не са ми направили такова впечатление като на Зайо.
Минусите са, че по някое време битките взеха да се проточват в твъърде много глави, и че всеки втори цървул си има история, дето мангаката гори от желание да я разкаже - то даже историите са готини, ама просто на Мусашката си е по-яка...
Който се кефи на самурайчета и мечове да налазва яко...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Nowiqbroi
Scholar

Post by Nowiqbroi » Fri Oct 16, 2009 10:05 pm

Някой има ли някаква идея кога/дали ще излиза нова глава на Hiatus x Hiatus?
:(

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 17, 2009 9:48 am

Не :( Като гледам изгледите са почти 0.

Fairy tale e нещо като вегетариянски вариянт на ONE Piece, ама е тооолкова далече милото. Ма докато излезе новата глава на ОП го претупвам.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Oct 24, 2009 9:12 pm

Аз зачетох Parasyte и засега ужасно се кефя. После мисля да прехвърля на 20-th Century Boys...
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Oct 30, 2009 11:52 pm

След като бруталният и чудовищен порой ме хвана в капан в Borders, седнах и прочетох двутомната манга Gyo (от автора на Uzumaki, която не съм чел). Отдавна не ми беше попадало по-отвратително четиво. Като в случая използвам думата в смисъл на "психологически гнусно и дистърбващо". Историята започва с вонящи на мърша риби, които излизат от океана с малки крачета, и свършва с човечеството, изправено пред прага на унищожението. Има един такъв гротесков облик цялата история, т.е. чист хорър - малко фантастика, малко мистицизъм, много извратения. Финалът е почти като някаква абстрактна изродия, която Тери Гилиъм би родил.

Но ми дойде леко ТВЪРДЕ психираща, честно казано. По което съдя, че за целите си всъщност е много добра, знам ли. Препоръчвам, ако ви се чете МНОГО болен хорър (гадостите не са на ниво кървища бтв), а и все пак е само две томчета. Единствено героите са некви никви - главният е некъв нервак, а приятелката му е истерична кучка, която исках да удуша още след третата страница. Но те героите тук са само наблюдатели де...

След историята има още две кратки бонус историйки от по няколко страници, пак свръхестествени. Първата е уотевър, но втората е СУПЕР яка психария, която ме изкефи доволно, ако и да ме додистърбна кардинално след прочетеното досега...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Oct 31, 2009 5:23 am

Пускам една картинка от Gyo. Предупреждавам, МНОГО е гнусна и отвратителна и смущаваща, така че не я гледайте, ако сте по-чувствителни. Но дава добра представа колко болна е мангата:
Spoiler: show
Image
Бтв, който има мерак, може да прочете втората бонус-манга, която споменах. Тя не е гнусна, само дълбоко притеснителна и интензивно Лъвкрафтска. Чете се за 10 минути, по-малка е от един чаптър.

http://brasscockroach.com/h4ll0w33n2007 ... ara-0.html

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 31, 2009 8:43 am

Ше я скивна, на опростено гигерче ми мяза ;)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Oct 31, 2009 8:48 am

Мня, твърде нищо общо, само тука изглежда така.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Oct 31, 2009 10:33 am

Пиши още някакви неща от сюжетеца ако искаш, четох ти поста вчера и изглеждаше бая интересно по дистърбинг начин....

thorn
Sorcerer

Post by thorn » Sat Oct 31, 2009 10:49 am

Gyo е невероятна манга, далеч повече ми хареса от Узумаки, защото обръща на 180% очакванията на четящия. Започва като тийн хорър, с всичките му там клишета, но с развитието на сюжета наистина става :shock: