True Blood [HBO TV series]
Въпреки че на мен True Blood ме радва доста и мисля да продължавам да го следя, трябва да призная, че наистина е най-слабият сериал на HBO, който съм гледал. Дори не е толкова слаб, просто наистина е правен за изключително различни зрителски категории и именно поради това не може да се откъсне твърде много над средното ниво, което за тази телевизия е доста високо все пак. Дано наистина не се наложи като някакъв модел, а по-скоро да им позволи да дат светлина на други по-амбициозни проекти.
Може. Някои от идните дни ако съм в настроение и разполагам с някой мързелив следобед.Silver wrote:Vivian, so? Би ли го направила?

Jen, хайде да си направим услугата да си четем постовете една на друга внимателно.

В случая Бол прави постмодернистичен пастиш, като комбинира стойностни елементи от 'сложни' жанрове, които са претенциозни с неща от поп-културата и се ражда някаква форма на бленд. Подобна комбинация е лесносмилаема и е някаква форма на осъвременена южняшка готика. Да речем, че за мен True Blood може да бъде приравнен със значителна част от изкуството на Andy Warhol.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Около 0.0005 процента от казанато от мен има общо с това дали Тру блъд е, или не е southern gothic и още по-малък процент - с това дали ти твърдиш така. Почти се изкушавам да те помоля да се възползваш от собствения си съвет.
Подкрепих разумния коментар на Силвър, че нито наличието на добра идея, нито чудесното осъзнаване на това наличие представляват някаква пречка въпросната идея, независимо каква е, да бъде реализирана лошо. Независимо каква е. Просто използвах трайно установената в обясненията за Концепцията референция към южния готик, за да се аргументирам.
А това дали и при внимателно четене става ясно от предишните ти постове, че съвременната, негова (разбира се, че ще е негова, чия да е) версия на южняшка готика всъщност е бленд от претенциозни, сложни жанровЕ плюс поп-култура, е интересен въпрос, но и той никак няма връзка с мнението ми за сериала.

Подкрепих разумния коментар на Силвър, че нито наличието на добра идея, нито чудесното осъзнаване на това наличие представляват някаква пречка въпросната идея, независимо каква е, да бъде реализирана лошо. Независимо каква е. Просто използвах трайно установената в обясненията за Концепцията референция към южния готик, за да се аргументирам.
А това дали и при внимателно четене става ясно от предишните ти постове, че съвременната, негова (разбира се, че ще е негова, чия да е) версия на южняшка готика всъщност е бленд от претенциозни, сложни жанровЕ плюс поп-култура, е интересен въпрос, но и той никак няма връзка с мнението ми за сериала.

If I never meet you in this life, let me feel the lack.
Не знам, може и да не съм те разбрала, но имайки предвид, че само аз употребявах понятието за южняшка готика и хората след мен масово не се съгласяваха (или пък не разбираха), то схванах, че като говориш в първия, втория и третия си абзац относно какво му е на сериала откъм попълване на критерии за въпросния жанр, то вероятно изказването ти кореспондира и с моя пост (прощавай ако ти се е видяло нескромно/ неподходящо). И като си отделила значително време и думи по въпроса кое как стои в класическото схващане за южняшка готика, на мен ми се струва доста повече от 0.0005 % да си се занимавала с това дали сериалът се вписва в това схващане. А може и просто да не съм чак тъй добре с процентите, все пак се занимавам предимно с текстове, не с числа.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Оу към он, "южняшка готика", ху гивс а фък?
Защо се бъхтате за литературни постове за нещо толкова просто като най-новия комерс на ХБО...
Аз пиша, за да отбележа, че си промених мнението за сериала, почти на 180 заради постовете на Снейка и Дууми във форума на Форплей, особено заради един конкретен пост на Снейка.
Ще изгледам 100% втори сезон, току-що изгледах втори епизод на въпросния и съм мега накефен Джейсън колко рути вече както и Ерик (който си е най-благият персонаж в сериала още от преди). И всъщност Бил, който си е съвсем на място.
Баси Ана Пакуин след като показа "the goods" някакси и тя не ме дразни, какво странно нещо са хората.
p.s. даже знам как свършва заради горните постове, ама пак съм загледал, ужас

Аз пиша, за да отбележа, че си промених мнението за сериала, почти на 180 заради постовете на Снейка и Дууми във форума на Форплей, особено заради един конкретен пост на Снейка.
Ще изгледам 100% втори сезон, току-що изгледах втори епизод на въпросния и съм мега накефен Джейсън колко рути вече както и Ерик (който си е най-благият персонаж в сериала още от преди). И всъщност Бил, който си е съвсем на място.
Баси Ана Пакуин след като показа "the goods" някакси и тя не ме дразни, какво странно нещо са хората.

p.s. даже знам как свършва заради горните постове, ама пак съм загледал, ужас

КАК е възможно Джейсън да е противен на някого????? Толкова разкошен персонаж и толкова разкошно изигран. Да му се ненадеваш направо - тоя актьор, с тая мутра изобщо не дава индикации, че става за нещо, а прави нема такава роля! Освен ако не играе себе си, нали. Дано. Щото ако се окаже, че човек, който изглежда така и има такова излъчване, разполага с някъв мозък в главата си, ще трябва да си променя цялата житейска философия, ебати!
Ерик е мега и мисля, че в следващия сезон ще го гледаме доста. Чудя се дали ще има още сезони и дали ще филмират момента с амнезията му. То си е цяла книга там.

Ерик е мега и мисля, че в следващия сезон ще го гледаме доста. Чудя се дали ще има още сезони и дали ще филмират момента с амнезията му. То си е цяла книга там.
На 9ти епизод от втори сезон съм, Годрик беше здрав, но можеше и да още по-як, идеята е много добра. Ерик все още мачка. Сюжетната линия с Мериан почва да става досадна, искам да й светят маслото скоро. Суки вече хич не ме дразни, а Бил е пич, флашбеците с него бяха супер. Върколачката си взе много яко.
Това с вечната девица беше супер идея.
Това с вечната девица беше супер идея.
- herairness
- Jaghut Tyrant
Ех, до какво водят два поста на думи и един пост на Снейк.
Извинявай, но същото, което Снейка е казал, го има тука 100 пъти написано, а и то не е като да не е най-очевидното нещо на света.
На мен тоя сериал колкото повече ми харесва (а няма спор, че втория сезон е с класи над първия), толкова повече му се дразня.

На мен тоя сериал колкото повече ми харесва (а няма спор, че втория сезон е с класи над първия), толкова повече му се дразня.