Играно напоследък

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 07, 2009 10:38 pm

Gears of War deadmatch= epic WIN.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 11, 2009 5:22 pm

Две игрички цъкам:
Gears of War - на втори чаптър съм (ще си я изиграя преди да подпукам двойката) и единственото което ме дразни до момента е малоумието на ретарда Дом който 4 пъти подред умря на първата Берсерка още в първата секунда без да мога да направя нищо. Иначе вече овладях управлението перфектно (никога не съм имал проблеми в стрелбата с контролер за разлика от много хора които винаги реват за мишка и клавиатура) и честно казано по ме кефи да натискам спусъци и усещам вибрацията от стрелбата отколкото да цъкам с мишката.
Prince of Persia - минах първите 4 нива и засега мнението ми се покрива с това на Снейка на 100% - кефя се на графика, диалози, smooth каскади дуелите и не се изнервям на мазни скокчета и на безкрайни скучни боеве. Тъй като не търся геймплея и трудноста нямам проблеми с това играта е елементарна - даже напротив - радва ме така тъй си я играя за релакс.
А вчера пробвах Ninja Gaiden 2 - там е обратното - играта вкарва адреналин на макс и трябва да си концентриран. Минах първо ниво и се израдвах максимално- няма толкова брутален близък бой в която и да е друга игра. Която и да е! Но за да играеш трябва да си отпочинал и готов за концентрация - играта не може да се играе ако просто търсиш да поцъкаш малко полузаспал. Не си ли наточил реакциите си, с орлов поглед и загряти палци още първите врагове които виждаш ти светяват маслото.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 11, 2009 5:47 pm

Не съм съгласен само за Нинджа Гайден, защото по-брутален бой има и то в две игри - ГоУ 1 и Гоу 2. Иначе за Принца си напълно прав, аз си го изиграх от до с огромна доза кеф.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 11, 2009 6:21 pm

Зависи в какво дефинираш бруталност- аз има предвид че Нинжа Гайдъна е играта с най -бърз герой и най -светкачино управление в която с един два удара убиваш ако ги направиш както трябва за да минеш към следващия.
Докато в GoW боя е - две три бързи, блок, блок, две три бързи , минигричка с бутоните , анимацийка и пак отначало- лежерна работа демек макар и да понякога да си има моментите.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Oct 11, 2009 9:12 pm

Muad_Dib wrote:Не съм съгласен само за Нинджа Гайден, защото по-брутален бой има и то в две игри - ГоУ 1 и Гоу 2.
Бъркаш във всяко отношение всъщност. И откъм насилие, и откъм геймплей на битките NG2 издухва GOW. Ма ти нали много си го играл Gaiden-а и затуй даваш мнение...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 11, 2009 9:45 pm

Играл съм го повече от 3-4 часа доколкото си спомням и хич не ме грабна. ГоУ е недостижим и винаги ще е такъв.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 11, 2009 10:10 pm

Дееба и малоумното управление на Принца на Персия. 15 минути скачам нещо иначе елементарно което обаче не мога да мина заради идиотщината че не мога да налучкам че трябва да си държа бутона натиснат а аз го натискам бързо и героя ми скача - естествено назад в пропаста. и б.т.в Дали ще ме спасява Елика или ще натискам бутона на камата на времето - все тая крайния резултат е един и същ.

Чудя се само защо играе 3-4 часа игра която не го грабва. Или просто механично си кълцал с един -два бутона с отегчение и си псувал как умираш или и аз не знам защо си играл :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Oct 14, 2009 12:36 am

Прбвах демото на Форза 3 - едва ли ще стане игра на годината но иначе е OMG автомобилен симулатор. Има една генианлна идея - връщаш си времето назад все едно превърташ лента при това не като GRID - по малко , а на етапи. Пейзажите са без никакъв спор най-доброто в рейсинг игра, автомобилите са почти фотореалистични , трошат се убедително но най-важното е че държат както подобава на реални автомобили и дават усещане за управление. (а и противниците не са залепнали за идеалната права което много ми харесва)
Демото на DIRT 2 - ами за него важи същото като горното само че за рали.
Демото на Резидент Ивъл 5 - както си и мислех - невероятна графика и ултра дървено управление което през цялото време ме дразнеше (защото се метнах директно от сесия на Gears ). Общо взето ми клони към средна работа а преди някак си повече ми се струваше да е добра.

Утре ще пробвам Батмана да видя що за чудо че всички я хвалят и трябва да се види.

Мда - сега ако трябва да си купя всички игри които ме кефят и са в наскоро излезли или ще излизат в близките дни трябва да дам 500 лева. Което няма как да стане затова ще играя само демотата и ще чакам добри времена на поевтиняване. Никъде не бързам пък и имам предостатъчно материал за игра.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Oct 14, 2009 1:25 am

Демото на Резидент Ивъл 5 - както си и мислех - невероятна графика и ултра дървено управление което през цялото време ме дразнеше (защото се метнах директно от сесия на Gears ). Общо взето ми клони към средна работа а преди някак си повече ми се струваше да е добра.
Еми не съм съгласен и то хич. Да не споменавам, че ти си направил възможно най-контрастният преход (от гиърс на РЕ5) евър. Резидънт Ивъл 5 е страхотна (чети оценка над 8) игра, която аз лично си минах от до с огромен кеф. Управлението за мен допринася много за съспенса, с Гиърс- управление играта щеше да е пълен джоук и на най-високата труднос, а сега е напрегната и готина. Разбира се не отричам, че поредицата отстъпи спрямо Четоврката. И другото е, че на въпросното управление се свиква ужасно бързо, ако не си абсолютно предубеден (което си е дървеняшко).

Форцата я има вече по специализираните сайтове, но само в НТСЦ версия...засега:)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 18, 2009 4:40 pm

Току що минах Gear of War на бокса преди да почна двойката както си трябва. Или аз рязко и спонтанно съм задобрял или играта просто се играе по интуитивно. Минах втората Берсерка от раз а Раам от втори път. А като си спомня колко циклих и на двамата като я играх на компютъра.........................

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 18, 2009 4:41 pm

На кежуъл или на хардкор?

Аз вчера си пуснах за половин час ЛЕфт фор Дед да си вдигна общата култура, само ботмач уви. Еми доста е забавно, накефих се как можеш да стреляш докато си на земята и те гнявят:)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 18, 2009 6:46 pm

Винаги първата игра ми е на кежъул - нямам време и нерви да изциклям ситуации, вече като почна втора игра - играя на следваща трудност.
Та първия път като много циклих пак бях на кежуъл, втория път на компютъра бях на хардкор и минах втората Берсерка от 2-3 опита (но не доиграх играта тогава и стигнах до Брумака).
Сега пак играх на кежуъл и беше много по елементарна от това което помнех , затова сега за пробата пуснах на хардкор и ми се струва вече малко по трудно.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 18, 2009 8:06 pm

На кежуъл и първият и вторият Гиърс са пълна комедия наистина, прекалено лесни са просто, особено вторият (там интрига - никаква). На хардкор на моменти играта е малко trial and error, но доставя повече кеф.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Oct 18, 2009 8:15 pm

Тъй като аз не търся безмислена трудност а се кефя на престрелките , нивата и атмосферата си играя на кежуъл. И точно на кежуъл втората берсерка я бях играл 30-тина пъти първия път все заради идиотското AI.
На хардкор има напрежение произтичащо от факта че можеш да водиш бой 2-3 минути и някой да те свали на късмет с един удар. Току що ми се случи 3-4 пъти на едно площадче, докато с някъкъв зар не избих всички дупки с граната и се оказа че съм го минал още докато се чудех какво става :). Ако си намеря аверче ще пробвам insane но сам е мазохизъм.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Oct 19, 2009 1:26 am

Да играеш Gears на най-ниска трудност тотално убива идеята. Така няма никакво предизвикателство и ако щеш можеш да си караш направо на рън енд гън, вместо да ползваш прикритие.
След като хванеш цаката на геймплея, на хардкор всъщност е доста лесно.