The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Sep 30, 2009 11:05 pm

Но вие знаете, че истински наръчник за това какво може и не може да се гледа, мога да създам само аз... :twisted:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 30, 2009 11:05 pm

Vivian wrote:Но вие знаете, че истински наръчник за това какво може и не може да се гледа, мога да създам само аз... :twisted:
Мило момиче, къде си 'ръгнАла точно па ти в сериалните теми да го буташ тоя стейтмънт? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Sep 30, 2009 11:44 pm

Roland wrote:
Vivian wrote:Но вие знаете, че истински наръчник за това какво може и не може да се гледа, мога да създам само аз... :twisted:
Мило момиче, къде си 'ръгнАла точно па ти в сериалните теми да го буташ тоя стейтмънт? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
EDIT: Мило момче, той не говореше ли за цялостно формиране на вкусовете, не в частност за сериали?
Last edited by Vivian on Thu Oct 01, 2009 12:06 am, edited 1 time in total.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Sep 30, 2009 11:46 pm

Хаха, забавно се разви темата, спор няма. Сега ще цъфне някой интелектуален админ да ни отреже кефа, ама поне да си направим кефа.
По ред на номерата:

1. Към Ицарата: Ходи удари още няколко епа на Charmed и после на The Nanny и после на Muppet Show (всичките гениални творби са взети от твоята класация) да си ги преговориш и после се заяждай със СМАЗВАЩА творба като Бригада. Подобен сериал няма как да бъде оценен достойно в този форум, защото просто е темата му и крайния му тестостеронен заряд е доста далеч от теб и повечето постъри тук. Иначе знаеш, че си ми приятел и те харесвам, но форумът е форум - споделяме мнения и често стигаме до полемики, съвсем нормално е. Няма защо всеки път да скачаме като ощипани моми като се разменят няколко остри реплики.

2. Към Симеон и Ицо (пак): Проблемът е, че аз лично само с Европа, негри и Австралия не бих се задоволил особено много :). Но Симеон винаги ми е бил интересен опонент, трябва някой път да развием трактовките си на Троя и Civil War-а определено. Само дето сега и двамата ще искаме да сме Тони Старк предполагам.

3. Вивиан: Интересна си ми и признавам скила ти. Не отричай този на другите, не е колегиално все пак :wink: Ако не бях мулти-класнал на комикси и игри сега сигурно щях да съм като теб :lol:

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Oct 01, 2009 12:09 am

Muad_Dib wrote: 3. Вивиан: Интересна си ми и признавам скила ти. Не отричай този на другите, не е колегиално все пак :wink: Ако не бях мулти-класнал на комикси и игри сега сигурно щях да съм като теб :lol:
Е и ако беше мулти-класнал на мода все пак...I ain`t THAT easy. ;)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 01, 2009 12:38 am

Къде па ги видя тези остри реплики, лафим си задушевно и толкоз. :)

За "Бригада" нарочно те подбъзикнах, точно за да тръгне лаф. :mrgreen:

Още имам носталгични спомени от споровете ни около "4400" и "Хироус", язък, че ги изтриха. :wink:

Та значи. Споменатите от теб сериали са качествени фентъзита/комедии, да, жалко, че от мутрафонско-тестостеронни псевдо-култчета за тийнейджъри не се отпускаш малко от малко на по-благо-романтична вълна... я, ама ти гледаш "Приятели" и "Стъпка по стъпка". И се подиграваш с "Чаровните вещици" (чудесно развити свръхспособности и фентъзи истории плюс готини семейни взаимодействия), "Бавачката" (много добра комедия) и "Мъпет шоу" (старо, но все още нелошо)?

Впрочем, да беше погледнал актуализираната ми класация, в която сложих заглавия, които бих гледал повече от веднъж, а? Там е само един от трите въпросни сериала. :wink:

Иначе да - темата за възхваляване на бандюги под каквато и да било форма (включително "Кръстниците" и "Скарфейс", които са с егати актьорския състав) не ми импонира в сюжетно отношение.

Попогледай прочее "Файърфлай", "Ейнджъл" и "Бъфи", да видиш бая качествена фантастика/фентъзи/вампирски истории, които хем разсмиват, хем разплакват. "Хаус" и "Боунс" също не са за изхвърляне, меко казано.

П.П. Драги админи/модове, с Колето не се караме, а се забавляваме. Пък и сме толкова по темата, че няма накъде повече. Ако трябва, ще слагаме повечко смайлита, за да няма недоразумения.
Last edited by passer-by on Thu Oct 01, 2009 2:23 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Thu Oct 01, 2009 1:12 am

Аууу, как можах да забравя 2 1/2 мъже - много любим!!!
Image

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 01, 2009 1:18 am

herairness wrote:Аууу, как можах да забравя 2 1/2 мъже - много любим!!!
Ами редактирай си класацията, колко му е. Аз моята мисля да я актуализирам на всеки няколко месеца. :)
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 01, 2009 1:48 am

Muad_Dib wrote:3. Вивиан: Интересна си ми и признавам скила ти. Не отричай този на другите, не е колегиално все пак :wink: Ако не бях мулти-класнал на комикси и игри сега сигурно щях да съм като теб :lol:
Никъв шанс нямаме ние, простосмъртните, боя се. Тя е мултикласнала в музика, литература и мода, освен във филмите. Обречени сме, боя се :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Oct 01, 2009 3:35 am

passer-by wrote:Къде па ги видя тези остри реплики, лафим си задушевно и толкоз. :)

За "Бригада" нарочно те подбъзикнах, точно за да тръгне лаф. :mrgreen:

Още имам носталгични спомени от споровете ни около "4400" и "Хироус", язък, че ги изтриха. :wink:

Та значи. Споменатите от теб сериали са качествени фентъзита/комедии, да, жалко, че от мутрафонско-тестостеронни псевдо-култчета за тийнейджъри не се отпускаш малко от малко на по-благо-романтична вълна... я, ама ти гледаш "Приятели" и "Стъпка по стъпка". И се подиграваш с "Чаровните вещици" (чудесно развити свръхспособности и фентъзи истории плюс готини семейни взаимодействия), "Бавачката" (много добра комедия) и "Мъпет шоу" (старо, но все още нелошо)?

Впрочем, да беше погледнал актуализираната ми класация, в която сложих заглавия, които бих гледал повече от веднъж, а? Там е само един от трите въпросни сериала. :wink:

Иначе да - темата за възхваляване на бандюги под каквато и да било форма (включително "Кръстниците" и "Скарфейс", които са с егати актьорския състав) не ми импонира в сюжетно отношение.

Попогледай прочее "Файърфлай", "Ейнджъл" и "Бъфи", да видиш бая качествена фантастика/фентъзи/вампирски истории, които хем разсмиват, хем разплакват. "Хаус" и "Боунс" също не са за изхвърляне, меко казано.

П.П. Драги админи/модове, с Колето не се караме, а се забавляваме. Пък и сме толкова по темата, че няма накъде повече. Ако трябва, ще слагаме повечко смайлита, за да няма недоразумения.

Ех, Ице, Ице, славни времена бяха на този форум, даже имаше и РЛ сърдене и извиняване:).

Та по точки за каквото си казал и спазвам приятелското общуване:

1. Бригада е за всички други, но не и за тийнове.
2. Ако щеш ми вярвай, но специално заради теб си дръпнах първия сезон на Charmed навремето и даже го пробвах, но и след петата серия силно не ми пукаше за сериала и просто нямах търпение да видя Алиса Милано гола, това уви продължи да не се случва още 2 епизода, след което го зарязах...
3. Бавачката - ще ме прощаваш ама си е най-обикновено ситкомче с нищо алтернативно или особено в него, да не говорим, че идеята не блести с особена оригиналност.
4. Мъпет Шоу - тук донякъде съм склонен са съглася, че е част от вечните класики, макар мен лично никога да не ме е докосвало дори и в невръстна детска възраст...
5. Приятели за мен завинаги ще си остане най-добрият комедиен сериал евър. Наречи го носталгия по минало време или просто инат, но това е така и никога няма да се промени.
6. За препоръките: Освен Firefly друго не бих изгледал. Опитах около 7 епизода Бъфи, еми не мерси, не ща да си загубя 20-30 часа да чакам да стане готино...Да не говорим, че вече съм голям (ТМ) и наистина нямам време да изгледам 12 сезона с 40-минутни серии, има други хобита и други неща за гледане, които са ми по-важни. И преди всичко - личен живот. Хаус е много, много готин, но там ме отблъсква липсата на сюжетна линия между епизодите. Знам, че по-натам има някаква, но пак - не ми се чака една купчина серии, да не споменавам, че ВЪОБЩЕ не ми пука за другите герои/актьори в сериала освен самия Хаус. Единственият series-based сериал, който още гледам е CSI: Las Vegas и то защото си го почнах още преди 5-6 години. Също така и единственият криминален сериал, който бих гледал (и да, пробвал съм и Боунс 5-6 епизода, нямам нерви...).

Мерси за приятната дискусия и надявам се да я направим и РЛ по някое време в близко и по-далечно бъдеще.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Oct 01, 2009 3:53 am

Специално Charmed, Buffy и Angel са малко слаби в първия си сезон, но нататък стават доста, доста по-добри. Ама и Firefly е по-добре от нищо.

За House M.D. и Bones явно нямаш афинитет, защото мен ми приковаха вниманието още в първите си минути. Същото с Castle и Lie To Me.

Да, това със свободното време си е фактор, пък ти и по игри си запален, за разлика от мен. :wink:
The Best of Mozart

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Oct 01, 2009 3:55 am

Имайки предвид, че съм много близо до придобиване на пета игрална платформа "запален" е някакво неотговарящо на ситуацията :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 01, 2009 4:38 am

Сериозен пропуск е тва с Бъфи, освен това първи сезон е 12 епизода, от които щом си изгледал вече 7, ти остават само 5. Втори сезон от самото начало отскача рязко като качество, да не говорим, че и в първи почти няма епизод без нещо титанично яко в него. Заеби другото, ама просто човек, дето се кефи на сериали, от обща култура трябва да го е гледал тоя :) И не ми изтъквай МОИТЕ пропуски, знам си ги и ги наваксвам малко по малко, че моите хобита са повече и от твоите, а тук лудницата е налудничава :mrgreen:

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Thu Oct 01, 2009 11:08 am

Muad_Dib wrote:ХАко не бях мулти-класнал на комикси и игри сега сигурно щях да съм като теб
Хубаво нещо е multi-class-ването.
Лошото само е че удря толкова сериозно в level progression-a.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Oct 01, 2009 12:02 pm

pnv_Creator wrote:
Muad_Dib wrote:ХАко не бях мулти-класнал на комикси и игри сега сигурно щях да съм като теб
Хубаво нещо е multi-class-ването.
Лошото само е че удря толкова сериозно в level progression-a.
ХАХАХАХХА :)