Въпрос към играещите World of Warcraft

Мръсните страсти – на сапун
Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Sep 28, 2009 7:21 pm

Yan wrote:По-скоро акаунта е затрит.
Мдаа и аз са видях, не сте избрани за игнор специално, което не е по-малко малоумно де. Ма защо очаквахте друг резултат, магарета такива?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 28, 2009 7:24 pm

Аз не съм очаквал друг резултат всъщност. Просто ми писна да не смея да гъкна и да треперя от страх, че могат да ми се обидят и да бъдат наранени от нещо, за което АЗ съм обиден и наранен.

И за да не се чувстват някои хора Избрани, държа да подчертая, че темата НАИСТИНА не беше пусната за никого конкретно.
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Sep 28, 2009 7:30 pm

Еми почувствали са се, ама да са ясни нещата е винаги по добре. пфф уотевър е ся. Я ми се мерни в скайпа или кюто служебно... като можеш :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Sep 28, 2009 7:40 pm

След 30-40 минути нейде съм он.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Sep 28, 2009 10:21 pm

Уви след измиването на 20 чаши, 12 чинии, 3 тенджери и една тава нямам физическата сила и желание за някой пост-ферман, така че ще си кажа набързо моето мнение.

Днес спрях да играя УоУ за пореден път и този път мисля, че ще е фор гуд.

За основния аспект на темата "уоу срешу реалния живот" - никога няма да забравя един пост на Таис как се кефела, че синът й отива при баба си, за да можела "мама да рейдва". Този пост ме вкара в такъв ступор, че направо ми стана тъжно до каква степен човек може да зомбира по анимационни картинки и човечета. Аз съм бил и може би все още малко съм ужасно зарибен по покварената времегубка на Близард, но никога, ама никога в последната година не съм отложил (или още по-лошо ОТКАЗАЛ) среща или кръчма заради скапан рейд. За мен подобно поведение е искрено необяснимо и може да се очаква само от хора, които имат нещастен личен/семеен живот или просто нямат такъв. Ако тук съм засегнал някого - сори, не съм искал, просто това са моите 50 стотинки.

Исках да пиша за още много неща като факторите, които правят уоУ дрога, нещата, които пропускаме заради него в остатъка от игралния свят и т.н., но няма да е днес.

И не се карайте за някакви тъпи пиксели, моля ви се, големи и доста умни хора сте.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Sep 29, 2009 4:07 am

Roland wrote:И бтв, да отговоря на Светльо - за мен позицията "не бива да изискваш нищо от приятелите си, а трябва да си там за тях, когато се нуждаят от теб", е ЗВЕРСКИ лицемерна. Масова е и не е умишлено лицемерна, но си е лицемерна. Защото де факто когато аз кажа "добре бе, пич, не съм ти виждал физиономията от половин година заради шибаните рейдове, а като се озовем на едно място двамата, пак само това ти е в ъкъла и на устата", това е нападение и изискване, но когато той очаква от мен априори да приемам факта, че съм му през центъра в сравнение с някаква игра, това НЕ Е изискване? Как това не е изискване?
Къде е високомерният сарказъм? Снизходителното съжаление къде е? Ето, въпрос към играещите УоУ. Съвсем по темата. Нали четете и се забавлявате? Айде развеселете и нас, че да е честно.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Sep 29, 2009 4:15 am

Мисля да се намеся малко грубо в разговора ви и да порежа УоУ играчите лекичко.

В какво се състои всичко? Играх WoW 3 години. Стабилно. Ммм... Доста стабилно. Последната година бях в hardcore райд гилдия. Райдването ми беше, като професия. При това доста тежка. 6 дни седмицата от 20:30 до 01:00. Събота почивахме и ми беше златен ден. Все едно де... Въпреки всичко това аз никога не съм бил реално пристрастен към играта. Последната година сякаш се задържах заради хората. Имах няколко лични приятеля, които играеха, но в крайна сметка всичката помия, която Blizzard изсипа успя да ме откаже.

Играх играта, докато ми доставяше удоволствие. Спря да ме радва и спрях. Но в комшията ми и един от най-добрите ми приятели не се забелязваше такова колебание. Макар винаги да съм бил пред него. Винаги да съм бил пред повечето от реалма, като итеми и постижения, те не спираха да играят. Машинално. Всеки ден. Аз също играех много. Цели месеци, по цели дни, години наред. Понякога повече, понякога по-малко, но той въпреки всичката помия в WoW продължаваше да е зарибен. Да си прави всеки ден, всички шибани дейли куестове. Да ходи на все същия шибан райд за 333333 път. Да си вдига алтове, което е най-голямото безумие точно пък в тази игра, точно последните 2 години. Но той е едно много уникално, като характер момче. Аз не спирах да го тормозя, че нещо в него не е наред. Как може да харесва да прави едно и също, да преминава през един и същи контент и това да му е интересно? Как изобщо я диша тая игра? И той просто не знаеше. Така и не разбираше. А знаете ли как отказа играта? С един от първите пачове след Улдуар, Blizzard изсраха поредното си голямо говно. Engine на играта стана 3х по-тежък, както и 3х по-бъгав към конкретни машини без някакъв ясен pattern от къде иде проблема. Та понеже не успя да подкара играта с повече от 10 fps се отказа.

Сега същото момче играе с мене Aion. Игра в пъти по-добра, по-оптимизирана, по-добре изглеждаща и свежа от WoW и аз ЗНАМ, че на него му се играе WoW. И това ме рови и вбесява тотално. Видя новия Expansion на WoW. Exp, който е абсолютен БОКЛУК, наивен и неоригинален. И пак го питах, и пак ми каза, че не знае кое му харесва, но много му се играе.

WoW е морално стара игра. Игра без бъдеще. Мисля си, че не е нормално след толкова много години да продължава да се играе. Изключвам пълчищата дечица, които съставляват голяма част от игровата им база днешно време. Никой нормален човек няма извинение, че играе тази психопатска игра. Болно и грозно е в моите очи, а съм правил всичко в WoW от high end pve до high end pvp. Според мен наистина всеки, който продължава да играе WoW или дори да не играе, а да си мечтае да играе, трябва по някакъв начин да помисли дали не е време да даде шанс на нещо друго. Ако не успее, не иска, не може да спре да мисли за УоУ, то определено нещо не е наред.

И изобщо не искам хора, които 5 години играят тая Тъпа(вече) игра, да обясняват защо го правят. Нещо не е, както трябва просто. За такива крайни случаи съм на страната на Roland и компания.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Sep 29, 2009 9:21 am

Имам една молба. Нека се въздържаме от епитети по адрес на играта.
Както и от сравнения коя била по-добра и коя била по-лоша.

Идеята на тая тема е съвсем друга и няма да допусна да се превърне в поредното мерене на пишки между феновете на различните ММО-та. (да се чете: ще трия подобни мнения).
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Goshko
Misting

Post by Goshko » Tue Sep 29, 2009 9:26 am

Не знам къде ги намирате тези психопати които зарязват връзки, учение и/или работа заради една игра. И защо продължавате да търсите вината в играта, а не в тях. Защото проблема не е в играта. Те са изключенията от правилото, те са хората с отклонения. Разбирам че е трудно да признаеш, че приятеля ти те е зарязал заради игра (и може би не ти е бил толкова добър приятел), и е много по лесно да обвиниш играта вместо него, но ако не беше WoW щеше да е нещо друго - щом толкова им е акъла да зарежат живи хора за чат с картинки.

С писане по форуми няма да им помогнете, нито да разберете защо станало така. Ако можех да ви дам някакъв съвет - щях, защото е гадно и за хората и за вас, но не мога - никога не съм се сблъсквал с толкова лоши случаи. Най тежкия случай които съм виждал беше Muad_Dib за който преди да спре WoW (не знам за кой път той 321494324 пъти спира) се шегувахме "Абе успя ли вече да се срасне с компютъра".

Amikae изказването ти е "Зарязах кокаина и вече съм само на хероин. В хероина е истината. Тия на кокаин са жалки наркомани, не мога да разбера защо още са на него и не искам да ми обясняват". Просто отстрани така изглежда. Хората които пишат в тази тема много слабо ги вълнуват MMOs по принцип и въпроса е съвсем друг така или иначе.
Last edited by Goshko on Tue Sep 29, 2009 12:57 pm, edited 3 times in total.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Sep 29, 2009 9:28 am

Това ми намирисва на хейт от типа - "отказал се ирач" плюе играта защото усеща че си е загубил времето и си чуства глупаво та за да се оправдае измисля кусури. С други думи по лесно е да обвиниш конкретната игра вместо да потърсиш проблема в себе си.

Като този че не вървяла - не върви, не върви колко да не върви?
Аз от форума сигурно съм с най-слабия компютър и въпреки това играя на high детайли без никакъв проблем - как става това се чудя. Aion изобщо не ми тръгва. Тъй че ако ще се спори по този въпрос - друга тема моля.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Sep 29, 2009 9:48 am

Аз по-скоро се притеснявам от пристрастяването към всякакви игри, не само към WoW. Въобще не е случайност това, че по света отдавна има клиники и програми за лечение на пристрастени геймъри, нищо, че пристрастяването към видеоигрите още не се води официално за заболяване.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Sep 29, 2009 9:53 am

Ако някой не е вярвал в матрицата и се е смял на филма да се огледа доколко зависим в момента от интернет и телефоните за разлика от да речем преди 10 години.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Sep 29, 2009 10:19 am

майката-чудовище не успя и тази вечер да се отърве от отрочето си, че да порейдва на спокойствие!! :evil: еей, няма справедливост на този свят, а летните ваканции някой взел, че ги направил с край и не`мож накара баби и дядовци да поемат отговорност за внучетата си... цъ, цъ... :lol:

вижте, опитах се да задържам у себе си някакво позитивно отношение към темата и добър тон, ама за вас няма нищо стойностно, бре, никаква мяра... и Бога ми, с тези провокации е много лесно да падна до очакваното нивото да плюя, в което (ако се постарая) вероятно бих задминала повечето от вас, ама не сте ми ни близки, ни важни, че да правя компромис със себе си, а смисъл - никакъв... и без това допирни точки няма да намерим... ей, на Роланд се е самоцитирал за това, че вижда в разбирането за приятелството на Светльо (което виждане и аз споделям) лицемерие, а там където аз виждам лицемерие, вие виждате удобен предтекст за тема - пример, Роланд пуска тема с възмущението си, че приятеля му го отсвирил заради рейд, а то видите ли, приятеля му от 4 месеца Вов не играел :shock: Роланд дори не разбрал този факт, НО пък това кога е било важно, като вече имаме нужния повод за нужната тема :lol: жалко само, че за някои хора имах някакво добро мнение, но И това не е толкова важно - ни за тях, ни за мен...

та така - живота е хубав и всеки си има неговите разбирания да си го живее приятно и в мир с най-близките му - семейство и приятели :D лично за себе си мисля, че гравитирам в някаква общоприета рамка - мъжът ми не ми вдига скандали за това, че играя играта, която ми доставя удоволствие, синът ми е доволен, че майка му е при него, не е лишен и от разходките си през уикенда, приятелите ми не ми устройват публичен другарски съд, и удивително - още не са ме уволнили от работа :lol: съжалявам, че нещата при мен са отвратително нормални, за да се вмести в описвания многократно калъп на зомбирания пропаднал Вов-играч, дето не се къпе, пропилява спестяванията си (бтв, Вов струва по-малко от 27 лв. месечно денонощен достъп, които иначе се профукват за 1-2 вечери на кръчма и определено излиза по-евтиното удоволствие) и всички го напускат потресени от... играта? :roll: май на никой не му хрумва, че на подобен човек нещо сериозно му липсва в живота, че да позволи същия да рухне... а играта е само средството, пътя... дали ще е тя, дали ще е друго пристрастие - въпрос на личен избор или житейска ситуация...

в заключение, защото не мисля повече да пиша по темата, из всичките, вече 12 страници, ако не са лъжа, има няколко мнения, които дават добри отговори на поставения въпрос в началото й... ако наистина се интересувате - потърсете и може да ги разпознаете...

приятен ден :D

Едит: сори, но не бях чела мненията след Amikae, бтв като гледам май повтарям неща, които Гошко вече е казал, но няколко реда в повече не са драма...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Sep 29, 2009 10:27 am

Математика:
Разход за месец:
26 лева за играта + 20 за интернет + поне 40 за ток + минимум 60 лева за хляб и кафе = 156 лева
Приход:
0 лв

Резултат :
-146 лева на месец.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Sep 29, 2009 10:49 am

хахахахааааа... RRSunknown, наистина ме развесели :lol:
значи ти не ползваш ток, ако не играеш Вов? не ползваш интернет, не пиеш кафе, не ядеш? :shock: :lol: Божее, наистина на теб ти излиза много скъпо тази игра :lol:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar