The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Sep 21, 2009 1:08 pm

Изгледах и излезлите досега 9 епизода от втори сезон на Leverage. Все така интересни са. :)
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Sep 22, 2009 1:26 pm

Изгледах премиерата на новия сезон на Heroes.
Неочаквано, но ми хареса доста. Като за първи епизод е чудесен, дано и нататък продължи да се развива добре. Някак изглежда наистина приятно и свежо. Бих го определил за втората най-добра премиера на този сериал, като пред нея е естествено тази на първи сезон. Нещата не се развива прекалено бързо, историите имаха време да дишат и така трабва
Spoiler: show
Самюел и хората от карнавала успяха да направят това, което предишните опити за нови лица не постигнаха – да ме заинтересуват. Личеше си, че и Самюел, и бързакът убиец, и жената с татуировките са любопитни пресонажи, на които тепърва им предстои да се развиват. Започнаха някак плавно, характеристиките им не бяха натресени от първата им секунда в сериала, както стана с новите герои преди.
Историята на Хиро отново си е разказана весело, някак в детски стил, но същевременно има приятни обрати. Интересно ми е докъде ли ще стигне с това променяне на миналото, особено ако това наистина е последен сезон.
Треси е яка :D И е не просто жива, тя си е направо неубиваема. Което е яко. Хареса ми финалът и с Ноа, надявам се да развият нейната линия добре, а не да я изгонят след пет серии и да ни натресат третата сестра. Но поне засега не изглежда да имат такива планове.
Началото постави Питър на любопитно място и за него също ми е интересно как ще продължи.
Въобще за първи път от много време насам чувствам, че сериалът върви на някъде, а не на никъде. Дано не греша.
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Sep 23, 2009 3:38 am

Първи епизод от втори сезон на Castle.

Нейтън Филиън и Стана Катич продължават да ме кефят като страхотна екранна комбинация. Само Дейвид Бореаназ и Емили Дешанел са толкова добри като взаимодействие между персонажи, което да привлича интереса ми в криминален сериал (police procedural) - жанр, който напоследък вече не следя, не и в чистия му вариант.

Сериалът все така ме радва и продължава да ми е на едно от челните места в класацията с Хаус и Боунс.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Sep 25, 2009 11:08 pm

Пилотния епизод на Flash Forward.

Всички хора по света в един и същи момент губят съзнание за 2 минути и 17 секунди. Повечето от тях получават видения за един и същи момент от бъдещето - 29 април 2010 г.

Зарибяваща идея. Два основни въпроса на този етап:

1. Ако това наистина са видения от бъдещето, може ли то да бъде променено поради самия факт, че е видяно или ще се случи неизбежно това, което хората са видели (от най-различни гледни точки)? Понеже някои може например да са се самоубили заради шока и това автоматично променя тяхната съдба и тази на пряко свързани с тях хора. Някои от героите искаха това, което видяха да се случи, а други се надяваха на обратното.

2. Ако това не са видения от бъдещето, а внушени възприятия, кой или какво ги е вкарало в съзнанието на цялото човечество и с каква цел? Сцената на стадиона накрая показва, че някои от хората не са изгубили съзнание във въпросните 2 мин 17 сек. Или пък не са били хора.

Интригуващо. Ще му дам един шанс, но засега съм предпазливо настроен, най-вече защото след начина, по който се развиха Lost и Fringe се поразочаровах от такива сериали, а този има елементи и от двата - природата на времето от първия и евентуална конспирация и от двата.

Дано създателите на Flash Forward не го изЛостят с ненужни разтягания и нахални пълнежи. Този сериал може както да стане следващия голям фантастичен култ, така и да се разбози и да отблъсне част от публиката.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 25, 2009 11:16 pm

Както писах и във форплей, купил съм си книгата и мисля първо нея да прочета. Тука даже я пуснаха с нова корица от сериала, но аз си я зех със старата. Робърт Сойър е добър принципно, та ми е любопитно. Хем ше се натрупат епизоди.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Sep 25, 2009 11:17 pm

Само дето, както знаеш, качествена книга спокойно може да бъде осрана на екранизация. А тук даже е направо сериал, не игрален филм.

Знам вече за две промени - в книгата бъдещият момент е 21 години по-късно, а нещата се движат главно от учени. Та явно няма да е баш по книгата.

Ама да видим как ще се развие сериалът, де. Дори с промените може да се получи нещо различно, но все пак качествено. Много зависи от продуцентския екип.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Sep 25, 2009 11:20 pm

Аз честно казано очаквам само концепцията да са запазили :)

RAT400
Sorcerer

Post by RAT400 » Sat Sep 26, 2009 12:33 pm

Понеже Роланд по неизвестни ми причини не мести постове, а само отбелязва, че са в грешната тема... Даже бих изтрил стария, ако още можех.
I wrote:Декстър, сезон 1, епизод 1. Имам намерение да продължа да го гледам.

He'll become a drop of blood in my collection... бива си го. А последната сцена с
ръката на куклата и огледалото... изглеждаше точно като дете, което е толкова въодушевено от новата играчка, че даже не знае как да се радва, а ставаше дума за разчленени жени, от чиито тела първо е изсмукана всичката кръв. "Болно" май е подходяща дума... Но беше и яко.
И продължението: втори епизод биде изгледан днес днес и сериалът продължава да ми допада. The opening sequence, in particular, is awesome. Truly and utterly awesome.

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat Sep 26, 2009 1:37 pm

Баси, това Тру Блъд върви в много добра насока :mrgreen: Тъкмо свърших втория сезон - много клифхенгъри, много нещо :lol: И ги мразя, мразя, мразя - последният епизод свърши пак с такъв, точно както последния на предния сезон :shock: . За бога, аз дори се насълзих, когато
Годрик излезе на покрива да посрещне изгрева и да умре
и когато
вързаха Тара у тях и тя им говореш гадости, особено на майката
, че и накрая
Бил като предложи на Суки да се оженят
Image

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Sep 26, 2009 4:05 pm

Аз съм зациклил на Дофтор Кой. Баси, Blink епизода ми вкара в ебати стреса. :shock:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Sep 28, 2009 10:13 pm

Хвърлих едно око на Flash Forward. Изглежда добре, стига наистина да не го избозят от един момент нататък и съответно това не доведе до обезобразяване на интересните идеи. Мъгляви ми се и нещо че последните опити на ABC на лостова основа не са особено успешни. Впрочем не ми се струва да се юрнат да следват книгата особено из късо, но бих се изненадал приятно в тази насока - книгата изглежда като сериозно sci-fi творение, докато в сериала вероятно ще по намалят научните елементи като за хрупащи вечерята си американци.

От другите нови сериали на този сезон (на които съм хвърлил око де)

Eastwick - по мотиви от Вещиците на Ийстуик, три приятелки от едноименното градче се оказва че имат магически сили и естествено им липсва мъж си призовават такъв, който обаче всъщност е демон някакъв. Или какво натворят сценаристите. Има потенциал ако наблегнат на комедията и стане нещо от типа на Desperate Housewives и Ugly Betty.

The Good Wife - изглежда като добра адвокатска драма, в която Джулиана Маргулис е съпруга на бившия градски прокурор, който понастоящем е зад решетките поради обвинения в корупция, сексуални услуги от клиенти и разни такива работи. Тя съответно се държи като въпросната от заглавието и за да закрепи семейството отново започва работа в голяма адвокатска компания, където ще трябва да се бори за мястото си. Има потенциал, лично мен си ме кефи от време на време да гледам нещо такова.

The Vampire Diaries - изглеждат все повече (3та серия) като типичен за The CW тийн сериал, само че с вампири. Което не е непремнно лошо.

От новите ситкоми погледнах Accidentally on Purpose (с Джена Елфман, която се забренява след one night stand с 23 годишен) и което на базата на пилота изобщо не е смешно колкото и да ми се искаше да е; Cougar Town (с Кортни Кокс, прясно разведен забърсва младо гадже) което може и да се окаже на ниво и Modern Family, което може и да се окаже много забавно, но поне пилота мен не ме изкефи. Проследява 3 семейства - Ал Бънди е женен за доста по млада от него мексиканка (почти карикатурен образ са и придали на въпросната) която си води 11 годишното от първия съпруг, дъщеря му (Джули Боуен) е семейна от 16 години и се опитва да управлява пълна къща докато мъжо й се опитва да се прави на cool dad, и синът му, който тъкмо е осиновил виетнамче с партньора си.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Sep 29, 2009 11:18 pm

Lie To Me 2.01

Много, много стабилно начало на втория сезон.

Изкефи ме как Лайтман реши, че му е по-интересно да проучи случая с момичето с множествена шизофрения, което беше свидетел на убийство, отколкото президентския кандидат за съдия във Върховния съд, който беше поет от Риа Торес.
The Best of Mozart

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Sep 30, 2009 12:12 am

Ице, дали не попоглеждаш сериали.... :roll: :roll: :roll:

Аз от седмица си гледам спокойничко 30 Rock (макар днес да ударих 10 серии). Довърших първи сезон днес. Доста приятен комедиен сериал на NBC за правенето на едно комедийно шоу (преди година-две имаше подобен с Чандлър, но го спряха - Студио 60). На моменти има направо гениален диалог, на моменти ми иде да дефенестрирам главаната героиня, засега ще продължа да го гледам. Освен това Алек Болдуин МАЧКА: "Oh, why are you dressed in a tux?" "Its after 6, Lemon...What am I? A FARMER?"

Междувременно един от особено любимите ми сериали от преди година - Mad Men се е сдобил с втори, че даже и с 6 епизода от трети сезон. За които не го знае - много, ама е така много critically acclaimed (2 Емита поред небрежно) драма за advertising executives и живота през 60те в Щатите. Горещо го препоръчвам, тези дни се надявам да загледам втори сезон най-сетне.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Sep 30, 2009 2:26 am

Ами кой с игри, кой със сериали, кой с филми, кой с анимации... :P

Castle 2.02
Хареса ми целият процес със залаганията. :mrgreen:
Криминалният елемент също беше на ниво.

Моли Куин (дъщерята на Касъл) е страхотна сладурана.

Стана Катич както винаги радва във всеки кадър.

Нейтън Филиън е ясен.

The Lost Room

Невероятно качествен фантастичен минисериал (3 х 90 мин) с леки окултни елементи.

Историята е една от най-добрите фантастики, които съм виждал на екран.

А имаше и страхотен потенциал за развитие. Стотина ежедневни предмети, всеки със своя индивидуална способност, а при комбинация между два или повече се получават други способности.

Можеше да правят различни истории с други персонажи около предметите. Че и прикуъли - например със споменатата по едно време First Cabal War.

Горещо препоръчвам. За повече подробности - статията на Рандъм в бр.53 на списанието.
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 30, 2009 2:59 am

passer-by wrote:The Lost Room

Невероятно качествен фантастичен минисериал (3 х 90 мин) с леки окултни елементи.

Историята е една от най-добрите фантастики, които съм виждал на екран.

А имаше и страхотен потенциал за развитие. Стотина ежедневни предмети, всеки със своя индивидуална способност, а при комбинация между два или повече се получават други способности.

Можеше да правят различни истории с други персонажи около предметите. Че и прикуъли - например със споменатата по едно време First Cabal War.

Горещо препоръчвам. За повече подробности - статията на Рандъм в бр.53 на списанието.
She se usetish ti :p Az otkoga go hvalq tova ;)