Радини вълнения (за работата)
Moderator: Moridin
- JaimeLannister
- Forsaken
Амиииии... виж сега... тук можем прекрасно да се отплеснем в това, каква е дефиницията на "чиста проява на глупост" или на "безпредметно философстване"... Която вероятно ще завърши с "въпрос на гледна точка"... а може и да не завърши по този начин. То тук вече опираме и до това какво ще дефинираме като "завършек" на една такава дискусия и колко хора ще се присъединят към дефиницията...
А горното може и да се определи като "безпредметно философстване" ... или като спам... отново е въпрос на гледна точка.
Обаче за работа ставаше дума и за това - кое е лудост в нея и има ли такова нещо, като удоволствие от работата. Е, и за други неща, но аз тези си избрах в темата:)
А горното може и да се определи като "безпредметно философстване" ... или като спам... отново е въпрос на гледна точка.
Обаче за работа ставаше дума и за това - кое е лудост в нея и има ли такова нещо, като удоволствие от работата. Е, и за други неща, но аз тези си избрах в темата:)
Юда, егоист, луда и wow-холик 

Ааааааа, Таис, не така! Чедото Джайм де го пропусна? Ми то даде своя принос. Вярно, че той не предложи морковче (да, Джайм, за теб става дума), но пък се постара.
И кой мрънка? Не оцени ти моят трудов патос и възхвала, усещам аз! Но благодаря за морковчето
Елейн, радвам се, ако съм те накарала да се усмихнеш, защото обичам тази лъчезарна усмивка!
И кой мрънка? Не оцени ти моят трудов патос и възхвала, усещам аз! Но благодаря за морковчето

Елейн, радвам се, ако съм те накарала да се усмихнеш, защото обичам тази лъчезарна усмивка!

- Moridin
- Global Moderator
Ама...то пък ако никакво удоволствие няма човек от работата, направо да си стяга парцалките.. ако може да си го позволи, де... Аз определено си харесвам работата, макар че има неща, които с по-голямо удоволствие бих правил, естествено 
Но... всъщност във всяко нещо си има рутина... така че тоя лаф с това, че нито един няма да работиш, ако си харесваш работата, е доста out there... винаги ще ти писне все някаква част от тая работа, и то бързичко.. но се компенсира от останалото
колкото до личния живот... ами от една страна голяма част от личния живот ти е в работата... ако си говорим за личен живот като за.. прекараното ти време... ако си говорим за личен живот като ескплицитно за *всичко извън работата.. тогава ясно.. няма и как да се смесват.. поне не е хубаво
ако пък личен живот са твоите преживявания, мисли, чувства, етц... то ако работиш нещо, което ти харесва.. те пак са свързани
объркано стана :/

Но... всъщност във всяко нещо си има рутина... така че тоя лаф с това, че нито един няма да работиш, ако си харесваш работата, е доста out there... винаги ще ти писне все някаква част от тая работа, и то бързичко.. но се компенсира от останалото

колкото до личния живот... ами от една страна голяма част от личния живот ти е в работата... ако си говорим за личен живот като за.. прекараното ти време... ако си говорим за личен живот като ескплицитно за *всичко извън работата.. тогава ясно.. няма и как да се смесват.. поне не е хубаво

ако пък личен живот са твоите преживявания, мисли, чувства, етц... то ако работиш нещо, което ти харесва.. те пак са свързани

объркано стана :/
This is it. Ground zero.
Да, определено рутината ограбва не малка част от удоволствието в работата. Но пък... въпросът е и доколко развиваща се и гъвкава е въпросната "работа". Защото рутината е и умора ... с други думи тя може да е породена от самия работещ - да се появява тогава, когато той загуби удоволствието и умението да вижда уникалността на всеки ден и задача. Е... това пък взе да става някак твърде идеално.
... личният живот е именно извън работата. Той е отношенията с много други хора, с които не работиш, занимания, които не са свързани с работата и които ти помагат да запазиш ведрия си поглед върху разнообразието на света. Което на практика ти помага и в самата работа, защото те зарежда с енергия, поддържа ума гъвкав, поддържа желанието да се развиваш и да влагаш енергията си .... и в работата:)колкото до личния живот...