Пускам топика с надеждата някой да ме опровергае и да ми каже, че мога да намеря класическа музика не само в общоизвестните bg free servers.
От няколко дни се мъча да намеря един полонез на Шопен, който, разбира се, го няма никъде. Исках да си сваля и концертите за пиано на Рахманинов - the same thing...
За български автори да не говорим, просто е немислимо.
Classical music links?
Classical music links?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
В интерес на истината, класическа музика може да се намери чрез P2P клиенти, от типа на KaZaa, както и предполагам в bit-torrent мрежите (но нямам кой знае колко опит с тях). Колкото до Шопен (и класическата музика изобщо), намират се някои места дори и в българските free сървъри, където има повече произведения. Добро място е mp3.online.bg, но ако се влезе през ftp (не са нужни username и парола). От там съм свалял доста хубави неща на Шопен, Моцарт, Бетховен.
А за Рахманинов, надявам се, че не съм прекалено нахален (в предвид че съм напълно непознат), но случайно ми се намират два диска с концерти за пиано на Рахманинов. По-точно, това са:
концерт за пиано във фа диез минор, опус 1
концерт за пиано в до минор, опус 18
концерт за пиано в ре минор, опус 30
концерт за пиано в сол минор, опус 40
Дисковете не са оригинални, но качеството е прилично. С удоволствие бих ги качил някъде, или бих ги дал за презапис, но само ако може да е следващата седмица, защото сега съм болен, и ще си работя от вкъщи. Освен това, домашния ми интернет е на трафик, 500 MB, така че предпочитам да не качвам нищо от тук. Оставил съм си ICQ номера, както и e-mail, ако искаш повече информация.
А да, имам и един диск с рондота и вариации на Шопен (пише че са пълни), ако представлява интерес. Иначе добро място, от където човек може да си купи не много скъпо класическа музика, е магазина на GegaNew, намира се на Солунска, близко до пресечката с Борис, ако не се лъжа. Има доста дискове по 10-12 лв, което също не е малко, но според мен си заслужава напълно.
А за Рахманинов, надявам се, че не съм прекалено нахален (в предвид че съм напълно непознат), но случайно ми се намират два диска с концерти за пиано на Рахманинов. По-точно, това са:
концерт за пиано във фа диез минор, опус 1
концерт за пиано в до минор, опус 18
концерт за пиано в ре минор, опус 30
концерт за пиано в сол минор, опус 40
Дисковете не са оригинални, но качеството е прилично. С удоволствие бих ги качил някъде, или бих ги дал за презапис, но само ако може да е следващата седмица, защото сега съм болен, и ще си работя от вкъщи. Освен това, домашния ми интернет е на трафик, 500 MB, така че предпочитам да не качвам нищо от тук. Оставил съм си ICQ номера, както и e-mail, ако искаш повече информация.
А да, имам и един диск с рондота и вариации на Шопен (пише че са пълни), ако представлява интерес. Иначе добро място, от където човек може да си купи не много скъпо класическа музика, е магазина на GegaNew, намира се на Солунска, близко до пресечката с Борис, ако не се лъжа. Има доста дискове по 10-12 лв, което също не е малко, но според мен си заслужава напълно.
This signature is not yet rated
Благодаря
Аз обаче бях доста настоятелна и си намерих доста нещица в mp3.bol.bg, включително концертите за пиано на Рахманинов. От Шопен търсех Grande Polonaise Brillante, но я няма. Намерих само по-известните му произведения...
С Казаа избягвам тегленето - сваля с 1К, а понякога му става нещо и refreshva файла, който започва да се сваля отначало. Кофти тръпка...
Иначе се добрах и до един-два чуждестранни сайта за violin music и насвалих Паганини и Сарасате.
В момента се разтапям на Catalani - Ne ando lontana Diva и Delibes - Flower Duet...
Сега живея спокойно
, да оздравяваш бързо 

Аз обаче бях доста настоятелна и си намерих доста нещица в mp3.bol.bg, включително концертите за пиано на Рахманинов. От Шопен търсех Grande Polonaise Brillante, но я няма. Намерих само по-известните му произведения...
С Казаа избягвам тегленето - сваля с 1К, а понякога му става нещо и refreshva файла, който започва да се сваля отначало. Кофти тръпка...
Иначе се добрах и до един-два чуждестранни сайта за violin music и насвалих Паганини и Сарасате.
В момента се разтапям на Catalani - Ne ando lontana Diva и Delibes - Flower Duet...
Сега живея спокойно

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
http://free.datacom.bg/browse/classical ... 20frederic
те тука има тамън два полонеза на Шопен, дано ти свършат работа:)
а тука има още повече:Р
те тука има тамън два полонеза на Шопен, дано ти свършат работа:)
а тука има още повече:Р
Благодаря, Марфи, но го няма. Доста рових така или иначе, не знам защо не са го качили никъде. Grande Polonaise brillante, Op.22 allegro molto.
В Classical Music Archives го има, но мога да го слушам само през Интернет и съм ограничена в 5 слушания на ден
, иначе се плаща.
В Classical Music Archives го има, но мога да го слушам само през Интернет и съм ограничена в 5 слушания на ден

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
а, то това mp3.online.bg било = на http://mm.gen.wazzzup.net/ , аз си викам нещо ново 

Ами аз само за информация да си кажа... Ако някой някога реши да си тегли Унгарска рапсодия No. 2 на Лист да знае, че предложените mp3s в datacom.bg и data.bg и (вече не знам откъде ли не я свалях) са неслушаеми. Най-доброто, което намерих е в mp3.bol.bg --> Classical music.
Не че някой се интересува точно сега от това, но евентуално в едно по-добро бъдеще
това може да спести мъките на някой заинтересован.
Не че някой се интересува точно сега от това, но евентуално в едно по-добро бъдеще

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
- RossTheBoss