Концертчета дребни и не толкова дребни

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Aug 11, 2009 12:23 pm

Да споделя с вас скорошния концерт (миналия петък) в Бургас на Ревю, Контрол и Хиподил
http://picasaweb.google.com/herairness/ ... dil070809#
Милена може да е наедряла, ама гласът и не е мръднал :) Кольо Гилъна си е все същия идиот, не че Светльо му отстъпи по нещо де 8-) Честно ви казвам, толкоз много не бях подскачала и пяла от Гардиън насам (предния, не тазгодишния). Яко стари хитови парчета, дето ме върнаха мнооого назад, когато се заключвахме по стаите с приятели да слушаме тайно забранени музики :mrgreen: Единственото лошо впечатление бяха охранителчетата, дето вкарваха лично отношение в охраняването и за малко да опропастят цялото мероприятие :evil:
Image

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Aug 16, 2009 2:33 pm

Последно бях на концерт във Варна ( преди два дни ) на Джон Лоутън и БТР, вече за трети път ги гледам, но винаги се кефя на макс, егати. За съжаление този път не изпълниха песента за Дюн...
Носят се слухове за УАСП в София през ноември. Ще трябва да избирам между тях и Sabotan ( като се има предвид, че пропуснах коцерта на 10 Април, заради родителското тяло...)

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Tue Aug 18, 2009 12:49 pm

Съвсем на кратко впечатленията ми от Spirit of Burgas 2009

Относно организацията - взамам си думите назад за достатъчността на тоалетните в Каварна. Видях как може да бъде. За сметка на това имаше малко опашки за бира, но се ядваше. Общо взето не съм чакал на опашки никъде, включително на влизане.

Ден 1.
- Twist (на тъмно stage) - пробвах да ги слушам, но ми бяха прекалено произволно брутални (а не е като да не слушам такъв тип музика) и безидейни; никак не ми харесаха
- D2 - много по-добре от D2-то, което съм слушал досега. По-твърдо и по-интересно като звучене. И все пак... D2.
- Dreadzone - Bob Marley wannabes. Доста прилични
- Panican Whyasker - не ги бях слушал досега, доста ми допаднаха; интересна музика и група с много добро сценично поведение; с удоволствие бих ги чул пак на живо и ви препоръчвам да ги чуете, ако не сте
- Faith no More - Epic; невероятен концерт, изпяха very best и имаше ужасно много контакт с публиката; Patton и групата... просто великани; Перфекция отвсякъде

Ден 2.
- Future shock - приятен джаз с потресаващо дърво вокал с гласец на Кумба от плодчетата; издържах им 2 песни преди да се отвратя напълно
- Gravity Co - най-после чух за какво иде реч; определям го като нещо средно между Placebo и Depeche. Най-много ми хареса синтезатора, велики мелодийки имаше. Срам не срам, харесаха ми, с изключение на гей-емо-безмоционалния вокал. От компанията ги наплюха, че преди били мега по-добри, предните 2 вокала колко по-класни били, пък басиста еди си какво... На мен си ми харесаха прилично. Има какво да се иска де
- De Phaz - някакъв нелеп Funk/Dub, който ме отегчи до смърт; а контакта с публиката беше epic lame;
- Fun Lovin Criminals - Има ли смисъл да се коментира величието на тази група? Бяха перфектни и ме забавляваха на макс, като се вземе предвид че им знам добре само 4 песни; предполагам за феновете на групата концерта е бил невероятен. Също с ужасно силно сценично поведение.
- Светльо and The legends - тази група ми е малко болна тема и ми е трудно да опиша колко жалки бяха. И колко прост и незабавен е Светльо. И колко Хиподилщината му вече не се получава и не пасва на новата му музика. И колко са жалки лафовете му за Графа; излушах ги с гръб в чакане на:
- Черно Фередже - които си звучаха също толкова ужасно зле както винаги, пеещи фалшиво и т.н. Но този път с барабани. И разбира се всички им се изкефихме на макс, викахме, пяхме и т.н. Черно фередже си е като да се съберете с акустична китара около огъня. Религия :)

Ден 3.
- Kuln и Artery - и двете групи ми се сториха доста добри металяги, надъхваща музика и т.н., но и от двете чух малко - по няколко песни; така че не успях да изградя мнение за тях; защото слушах:
- Лот Лориен на Jazz сцената и може да се каже че беше най-приятната изненада за мен на феста; Много приятен етно джас с перфектно вписваща се цигулка. Направо се влюбих в музиката им, смятам да ги слушам пак скоро на живо и да си взема албумите.
Само не разбрах защо е нужно вокалистката да прави The Robot dance през цялото време. Беше доста неестествена и неестетична. Очевидно провален опит за мистични движения.
- Clawfinger - Групата заради която си взех тридневен и определено най-любимата ми от феста. Слушам ги от около 12-тина години. НЕвероятни бяха. С компанията бяхме на решетките, на няколко метра от тях. Първо че направиха много добър set-list, вокала беше особено забавен, а по време на песните не спря да скача и лети насам натам по сцената. Машина... Изцедиха ми къде що имах хормони на щастието из тялото. Мисля че останаха много приятно очаровани от БГ публиката, понеже както казаха сами, не знаеха какво да очакват, а определено публиката ги обичаше яко. Аз също не очаквах да има толкова и такива Clawfinger фенове в БГ.

Стана ми мъчно за пясъка единствено. Целият пълен с боклуци и черен. Това няма чистене, до толкова е пълен с кал и прах... Айде фасовете и пластмасите ще ги махнат ама...
Иначе беше приятно с този хлад и тази атмосфера - фест на плажа.

PS.
Kuln
Artery
Лот Лориен
Gravity Co

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Tue Aug 18, 2009 1:13 pm

А ние с половинката противно на колегата бяхме отишли именно заради Светльо и ЧФ :) Пробвахме преди това да послушаме малко Фън Ловин Криминалс, ама не можахме нещо да им харесаме музиките. Единствено Скуби Снакса изкефи нас и всички около нас, през останалото време повечето хора по-назад (и ние) насядаха и гледаха само....
За Свтльо не съм съгласна пък, беше си забавно, макар и по друг, не-хиподилски начин. А показно за това е, че 15 мин преди един пред сцената на Джак я имаше, я нямаше 100 човека. В 1 и 10, когато се върнахме след покупката на фанелките на ЧФ, публиката стигаше чак до водата и доколкото видях всички пяха и скачаха заедно с нас :twisted: За ЧФ няма какво да добавя, Криейтъра го е казал добре.
А за самия СОФ хич не ми е добро мнението :evil: Да, има 7 сцени, ама звука им се смесваше лошо и на моменти хич не беше кеф да слушаш. Да, имаше повече вц-та, ама си бяха също толкова отвратителни и вонящи и никак ама никак непредразполагащи към използването им. За сравнение на румънския фест пак бяха толкова, ама някой явно ги поддържаше, защото след 5 дена нито воняха, нито бяха затрупани с мръсотии.
И върха на простотията, за мен, и това, което ме накара да карам до Бс в 6 вечерта и после обратно в 6 сутринта, е "великия" къмпинг, с който се тупаха в гърдите толкова. Оказа се, че палатките били само за хора с тридневни билети, и то срещу 30 лв на човек на палатка!!!!За капак не си носиш ти, ами ти дават рекламна палатка на Туборг, като тия от Кауфланд дето са по 20-30 лв, при това черна :shock:
Image

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Tue Aug 18, 2009 3:38 pm

http://www.dnes.bg/muzika/2009/08/15/gotovi-start.76113
тук освен еднопосочните, макар и професионални коментари, може да видите и 3-4 минути от концерта на FnM

ifadriana
Mistborn

Post by ifadriana » Tue Aug 18, 2009 9:48 pm

За Фейт се присъединявам - концертът беше страшен, хората го докараха така, все едно звучат студийни записи, а гласът ми бавно се връща :)
VMITW!

Ръфлек
Commoner

Post by Ръфлек » Sun Sep 06, 2009 4:03 pm

Вчера бях на Over the Rainbow (Joe Lynn Turner, Bobby Rondinelli, Tony Carey, Greg Smith, Jürgen Blackmore) в Каварна. Все още съм прегракнала, екзалтирана и рошава. Според всички отзиви, които чух, концертът не струвал - площадът бил тесен за всичката публика, озвучаването било кофти, Юрген Блекмор не можел да свири. На мен пък ужасно ми харесаха, но сигурно съм пристрастна - Рейнбоу слушам откакто се помня, можех да си крещя текстовете (а Джо Лин Търнър ги бъркаше!), чух Long Live Rock 'n' Roll на живо, при това на метър-два от групата. Мисля, че изобщо не ми пукаше за озвучаването.
Nae quin! Nae laird! Nae master! We willnae be fooled again!

Lazy
E'lir

Post by Lazy » Tue Sep 08, 2009 9:18 am

И аз съм доволен от концерта на Over the Rainbow. За мен единственото неприятно нещо беше прекалената блъсканица. Позабавихме се малко да вечеряме в близката пицария и когато тръгнахме към площада, вече нямаше място близо до сцената - голяма блъсканица беше. Заобиколихме целия площад, но дори по периферията нямаше откъде да се мине (тия скари и маси страшно пречеха). Накрая си намерихме местенце, откъдето можехме да мяркаме поне от време на врме Джо и компания, но страшно далеч от сцената. Този концерт трябваше да е на стадиона, но може би организаторите не са очаквали толкова много хора.
Самият концерт беше нормален - Търнър пееше прилично (той никога не е бил изключително добър на живо), Юрген, без да е гений, показа едно добро ниво. За феновете е важно преживяването - много ясно, че Юрген не е Ричи, а Джо Търнър не може да е същият както преди 30 години.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Sep 12, 2009 5:01 pm

http://katehizis.com/news/shNews.php?id ... a890232640
В неотдавнашно интервю за радио "Z-Rock" Joey DeMaio обеща, че догодина групата ще ни посети отново и дори ще доведе своя фестивал "Magic Circle" у нас.
УХААААААААА!!! Т`ва не трябва да се пропуска по никакъв начин. Миналата година на тоя фестивал свириха Алис Купър, Доро Пеш, Wasp, Джак Стар от Virgin Steele, Stormwarrior, Van Canto и, естествено, Holyhell. Да не споменаваме и че Whitesnake и Def Lepard бяха потвърдили и се отказаха в последния момент.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sat Sep 12, 2009 6:03 pm

Ръфлек wrote:Вчера бях на Over the Rainbow (Joe Lynn Turner, Bobby Rondinelli, Tony Carey, Greg Smith, Jürgen Blackmore) в Каварна. Все още съм прегракнала, екзалтирана и рошава. Според всички отзиви, които чух, концертът не струвал - площадът бил тесен за всичката публика, озвучаването било кофти, Юрген Блекмор не можел да свири. На мен пък ужасно ми харесаха, но сигурно съм пристрастна - Рейнбоу слушам откакто се помня, можех да си крещя текстовете (а Джо Лин Търнър ги бъркаше!), чух Long Live Rock 'n' Roll на живо, при това на метър-два от групата. Мисля, че изобщо не ми пукаше за озвучаването.
Moи приятели бяха изключително разочаровани. Миришело на кебапчета, нищо не се виждало, Юрген демонстрирал бързина, а Търнар нямал глас.
Аз въобще не си направи труда да ходя, мамка му това "Рейнбоу" без Ричи и Дио...

Дано феста да е в Каварна. На Менуор сме 100%, даже за десети път да дойдат. Искаме пак да ревем на Короната :D .
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Ръфлек
Commoner

Post by Ръфлек » Mon Sep 14, 2009 9:25 am

Dante wrote:Миришело на кебапчета, нищо не се виждало, Юрген демонстрирал бързина, а Търнар нямал глас.
Аз въобще не си направи труда да ходя, мамка му това "Рейнбоу" без Ричи и Дио...
На кебапчета миришеше, ако си до кебапчетата (честна вегетарианска - това далеч не беше целия площад)
Нищо не се вижда, ако си дребен, на неподходящо място и не можеш да се буташ (горе от терасите се виждаше идеално, но не можеше да се скача и да се вика - отстрани на сцената, както винаги, можеше да отидеш съвсем до оградата без проблем и се виждаше)
От Юрген очаквах далеч по-малко, така че ме изненада приятно.
Търнър никога не е имал кой знае какъв глас, ама е пич.
А аз обичам Difficult to Cure и Straight Between the Eyes не по-малко от албумите с Дио.

Колкото до фастивала Magic Circle - велико :D Аз и само Manowar бих гледала пак, досега винаги нещо се издънва и не успявам да остана за бисовете.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Mon Sep 14, 2009 12:37 pm

Ръфлек wrote: Колкото до фастивала Magic Circle - велико :D Аз и само Manowar бих гледала пак, досега винаги нещо се издънва и не успявам да остана за бисовете.
Manowar от 1988 насам май имат само един истински бис - т.е. след "The Crown and the Ring" - миналата година в Каварна. Иначе от това, което съм видял като записи от тях, след съответната песен принципно не излизат.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Sep 14, 2009 1:39 pm

Toва е защото ни обичат.

Ама и ние ги обичаме. Много. :D

Като се има предвид, че миналата година не пяха почни нищо от последните си и нищо от последния си албум, все си мисля, че има още доста какво да видим. На всичкото отгоре тепърва предстои нов албум.

Аз съм пред дилема - Уасп или Сабътон. :neutral:

Ръфлек
Commoner

Post by Ръфлек » Mon Sep 14, 2009 11:14 pm

tigermaster wrote: Manowar от 1988 насам май имат само един истински бис - т.е. след "The Crown and the Ring" - миналата година в Каварна. Иначе от това, което съм видял като записи от тях, след съответната песен принципно не излизат.
Страхотно. Значи съм изпуснала единствения бис от 1988-ма насам. Не знаех - не съм гледала концертни записи, а на живо видях на два пъти само първите половини на концертите. Два концерта на Manowar и още не съм чула The Crown and the Ring, ужасно ме е яд.

Dante, ако случайно не си ходил на предишния концерт на Sabaton - препоръчвам, страшни са на живо.

Пък аз тази събота мисля да ходя на Evergrey и Crematory. Стига най-после да благоволят да ни уведомят къде точно ще е концерта и кой ще свири, и да пуснат пак билетите в продажба.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Sep 14, 2009 11:23 pm

Толкова много ме е яд, че не успях да отида на Хамърфол и Сабатон на 10 Април... Просто не е истина. Все още съм пред дилема. Rage не ги слушам въобще, а те Сабатон са си изпълнили най-надъхващите песни на десети...

Вижте това. Искам. Искам...
http://www.youtube.com/watch?v=OENovf0G_FE
п.п
Ръфлек, ти така и не се вясна в скайпъ. :D