Честито за Йог и за опита в новия инстанс. Имали сте чудесна рейд вечер, за разлика от мен.
Изключително кофти вечер за мен, точно преди да се махна за малко почивка, успяха да ми скофтят тотално настроението.
Лидерът на гилдията си имаше проблеми с един от моите приятели, с който напоследък играем хероици заедно. Обикновено се събираме 4-ма души приятели и фармим хероици или си помагаме с дейлита, придърпваме и още някой съгилдийник и така ни минаваха вечерите (преди или след рейд).
Приятелчето беше офицер в гилдията и беше горе-долу човекът, който ме invite-на още през май или април беше, не помня. Мисля, че беше най-активният играч изобщо и беше в гилдията от почти създаването й. Добър офицер, вечно помагаше на хората, питаше ги лично дали се чувстват добре и дали имат някакви проблеми, pass-ваше айтъми на други играчи, защото смяташе, че ще се радват повече. Създаваше един куп от рейд ивентите, лидерстваше отвреме-навреме и т.н. и т.н. Края на май стана една изцепка с един Накс25 рейд, който той лидерстваше, докато гилд мастърът не беше онлайн. Когато раздаваше луута явно нямаше твърдо установени правила и допусна грешка на два пъти с айтъми, съответно хората във Вента и гилд чата го изядоха с парцалите. То не беше ругатни, псуване и ужасно лошо отношение към него като офицер и рейд лидер. Непрекъснато му казваха какво да прави, как да го прави и го критикуваха на всяка крачка. Изобщо... ако аз съм лидер и ми се държат така без капка респект ще има -ДКП и рейд кик на мига, ако ще целият рейд да се разпадне. Като цяло човекът си взе един месец почивка от ВоВ като някъде на 2-рата седмица казал на някой си, че спира ВоВ завинаги, съответно гилд мастърът остана много разочарован и го кикна.
Преди месец се върна и отново го инвайтнаха, каза, че не е казвал официално никъде, че се отказва от ВоВ и че си е взел само почивка. Върнаха го с нисък ранк, без ДКП, разбира се. Обаче желанието му да лидерства и помага явно не беше изчезнало, защото даваше съвети на гилд мастъра и създаваше ивенти, които рейд лидерстваше, беше си активен и изобщо се изживяваше като офицер.
Съответно миналата седмица имахме много тъпа ситуация с един хърватин, който беше в гилдията преди време, но се имаше за много про и нас съответно за големи боклуци и напусна (приятел на нашия лидер бтв). Организирахме Накс10 за емблеми и имахме едно свободно място за dps. Лидерът пита в гилд чата дали някой няма случайно да изяви желание да се присъедини, но никой не отговори. Истината беше, че едно от приятелчетата, с което играем хероици вечер беше афк за 3-4 минути, за да си вземе храна или вода и пропуснала да види писанията на лидера в гилд чата. Съответно лидерът инвайтна неговото приятелче, а изживяващият се като офицер приятел се оплака във Вентрилото, че трябва да вземем guildie (в крайна сметка guildies наистина са малко и момичето имаше нужда от гиъра и беше на линия след няма и 5 минути). В общи линии грешката беше, че му го каза във Вентрило пред останалите 9 души рейд, включително хърватина с арогантното поведение. Лидерът се вбеси неимоверно много, защото бил питал в гилд чата, никой не му бил отговорил, после пък и как онзи се бил изживявал като бог и не му респектвал решенията и че ако искал да се оплаква да го правел на уиспър след рейда или някакви такива. Мога да потвърдя, че нито е викал, нито е обвинявал, нито е държал тон, защото и аз бях във Вента и аз подкрепих, че ако ще рейдваме, било то и глупав Накс10, то по-добре да вземем съгилдийник, който може да ползва гиъра в наш рейд на по-високо ниво.
Та това беше първата ситуация, от тук нататък следваха игнори, обвинения в лицемерие, лъжи и изключително неблагодарно и студено поведение. Пък ние с въпросния wannabe-officer лидерствахме Улдуар10 рейдовете с повече успех отколкото нашия гилд лидър. Никакви викове, изключително приятна атмосфера, босовете падаха от раз, хард моудс пробвахме и всичко беше на 6.
Установихме, че лидерът е игнорирал въпросния играч и дори не желае да се изясни с него. Наложи се да го молим да влезе във Вентрило, за да си поговорят. От този разговор разбрах само, че той категорично няма да си промени мнението и че просто не желае никой да му казва какво да прави и как да го прави, дори като най-добронамерен съвет и предложение.
Втората ситуация, която се случи беше с едно парти за хероик инстанс. Бяхме 4 човека и ни липсваше дпс, лидер беше officer-wannabe приятелят ми и инвайтна ex-guildie, с който сме си останали приятели, защото е свястно момче, но за нашия хърватин гилд лидер 99% от хората, които напускат или са кикнати от гилдията, не съществуват или са игнорнати. Та той се фръцна и напусна партито с думите 'Защо каниш аутсайдер, когато има guildie, който иска да се присъедини' и после започнаха обвиненията в лицемерие.
Е, съжалявам, но инстанс и хероик е съвсем различно, било то и тъпия Накс10.
Стигна се до 'Кажи на приятелчето ти, че ще изхвърчи при още едно провинение като това'. Това, което ми направи изключително лошо впечатление беше и че той като гилд лидер не си даде хич зор да обсъди нещата с 'провинилия се', пълен игнор и студено отношение, подигравки по адрес на танкването му с новото му геройче. Стигна се до смешната ситуация, в която играем хероик и виждам, че той си е екуипнал танкинг гиъра и дори е сложил танкинг спек. Питаме го 'Защо не си дпс?', отговорът беше 'Защото не ти вярвам на танкистките умения и не ща да уайпвам'.
Кикът дойде от нищото, нито дума, нито предупреждение, нищо. Имаше в календара Накс10 ъндаинг рън за снощи. Аз хич ама хич не ща да играя Накс10 за ъндаинг, защото не бях в настроение за напрежението да не изпусна някой и да слушам 15 минути крещене по адрес на хийлинга. Напрежението и отговорността ми бяха твърде високи. А и всяка вечер водя рейд и участвам в рейд, сметнах, че мога да си позволя да откажа този, така и така имаше достатъчно хора. Затова и влязохме да играем хероици. Лидерът ми уиспърна да ме пита ще идвам ли, аз отговорих, че съм отказала и не ми се играе Накс10 за ъндаинг и тогава последва кик. Всъщност снощи са кикнати май 10 човека, неактивни. Двама напуснаха в знак на съпричастност О_О, а други двама веднага са се застъпили за нас, но естествено няма да напуснат, а и аз не насърчавам никого, точно обратното.
Като цяло съм разочарована, че в тази гилдия лидерът беше изключителн онетърпелив, много лесно се вбесяваше и начинът, по който се разправяше с всички проблеми беше с 'He's a prick' --> 'Guild kick'. Лесно и ефективно и нон-стоп нови хора. Ние, бтв последните седмици нямахме нито една свободна от рейд вечер. Винаги имаше рейдове, което е супер уморително в един момент. Аз не мога кьораво дейли да направя, а когато откажа скапан Накс10 и ме кикват...
Заминавам за пет дни, като се върна смятам да пишем group application с моето приятелче. Вървим в комплект. Той ще смени мейна ако се наложи, тъй като по принцип играе с прийст. Има прилично облечен елементал шаман и прилично облечен ДК танк. Ще гледаме да влезем някъде заедно, ако не явно ще сменим да играем орда

.