The Series Topic, Part III

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Aug 04, 2009 12:55 am

Аз догледах трети сезон на Lost и започнах четвърти.
Сериалът наистина започна да става хубав и то доста хубав, а въобще не го очаквах. Основният проблем е фактът, че сериала е страшно бавен - три сезона натрупване само за да се стигне до този финал. Но все пак се получи добре, доволен съм :)
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Aug 04, 2009 1:05 am

Има отделна тема за Lost, ако искаш пиши там. :)

viewtopic.php?t=3444
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Aug 05, 2009 7:10 am

Отметнах седмия сезон на 24. Доста добър. Развитието на историята протича малко предвидимо по шаблона на предишни сезони, но адреналиново динамичното темпо просто принуждава да почнеш следващия епизод веднага след края на предишния. За седем сезона си е постижение.

Гледах и пилотния епизод на Castle. Рик Касъл е автор на криминалета, който почва да помага на полицията след като се оказва, че убиец имитира убийства от книгите му. След което си издейства партньорство с детективката от това първо разследване, която става героиня на следващата му поредица (кметът му е фен и шефът на полицията може само да козирува). Детективката се играе от Стана Катич (мнооого готина :drool: ), а Касъл се играе от Нейтън Филиън (да, оня от "Файърфлай" и "Бъфи"). Страхотни двама главни персонажи, свежи реплики, интересно разследване и намеци за любовна история. Навит съм тутакси. Одобрен е за втори сезон от есента.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Aug 11, 2009 7:29 pm

Малка почивка от криминалетата. Сега редувам "само" True Blood и Enterprise, който гледах разпокъсано преди време по AXN/AXN Sci-Fi. Сега си карам поред.

И си свалям Star Trek The Original Series, после на ред са филмите, ТНГ, ДС9 и Вояджър. Май се заформя Стар Трек хронологичен маратон полека-лека (с кратки интерлюдии при появата на всеки нов епизод на Баш Кръвта). :P
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Aug 11, 2009 9:39 pm

Покрай ровенето за True Blood попаднах и на едно Blood ties. Прилично изглежда. :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Wed Aug 12, 2009 12:35 pm

Blood Ties e lame.Moonlight е по-яко.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Aug 12, 2009 12:46 pm

passer-by wrote: Numb3rs обаче вече ми е любопитен с ползването на математика за предвиждане на ходове на престъпници. При това се обяснява как различни непредвидени фактори от човешки характер понякога не се вместват от раз в уравнението. Според Уикипедия за всеки епизод се ползват консултанти-математици, така че и този сериал като Lie to Me е научно обоснован.
Значи, аз си спомням, че бях страшно възмутен от този сериал, честно казано - донякъде и заради превода, всъщност, но и сега ако питаш някой математик какво мисли за сериала, ще се изсмее. Всъщност единственото, което помня, беше, че, благодарение на превода, в един от епизодите се говореше за теория на графИте, докато аз по същото време карах курс по теория на грАфите, както и че в целия епизод изобщо не обясниха какво е това граф и за какво го използват.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Aug 12, 2009 7:33 pm

Gunslinger wrote:Blood Ties e lame.Moonlight е по-яко.
Също Castle. :wink: Даже ми харесва повече от Агенция "Лунна светлина", защото и Нейтън Филиън, и Стана Катич ме радват и имат добро взаимодействие. Докато в Moonlighting ме кефеше основно Брус Уилис (това му е първата роля, впрочем, оттам тръгва кариерата му), а Сибил Шепърд ми беше досадна сама по себе си - разсмиваше ме само когато Брус Уилис я ебаваше.
Last edited by passer-by on Wed Aug 12, 2009 8:53 pm, edited 2 times in total.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Aug 12, 2009 7:35 pm

tigermaster wrote:(За Numb3rs)
Значи, аз си спомням, че бях страшно възмутен от този сериал, честно казано - донякъде и заради превода, всъщност, но и сега ако питаш някой математик какво мисли за сериала, ще се изсмее. Всъщност единственото, което помня, беше, че, благодарение на превода, в един от епизодите се говореше за теория на графИте, докато аз по същото време карах курс по теория на грАфите, както и че в целия епизод изобщо не обясниха какво е това граф и за какво го използват.
Повтарям - според Уикипедия математическите изчисления и разсъждения във всеки един епизод от сериала се правят точно от математици, та ако това е вярно, откъм научност ми се струва подкован. Иначе целта не е да ни изнасят лекции по математика. За кримка иде реч все пак. :wink:

За превода нямам коментари - гледам го в оригинал. :)
The Best of Mozart

Beric
Paragon

Post by Beric » Thu Aug 13, 2009 12:05 am

Gunslinger говори за вампирския сериал, който вървеше предишния сезон, а не за детективския с Брус Уилис

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Thu Aug 13, 2009 12:39 am

За съжаление доста го прецакаха към края, но все пак си струва гледането - добри актьори и поне в началото много силна история.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Aug 13, 2009 12:49 am

Beric wrote:Gunslinger говори за вампирския сериал, който вървеше предишния сезон, а не за детективския с Брус Уилис
Опа, объркал съм Moonlight и Moonlighting. :oops:
The Best of Mozart

dellusion
Warmage

Post by dellusion » Thu Aug 13, 2009 5:15 pm

Гледам(отново) Футурама. Няма такъв сериал.
А най-големият кеф е, че ше правят нов сезон.
Look at the darkness...
...around me.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Aug 13, 2009 5:41 pm

Аз изгледах трети сезон на Supernatural.

Приятен сериал е като цяло, става за убиване на времето, но наистина не мога да разбера как се е превърнал в такава масова мания. Доста от сериите са общо взето тъпички пълнежи, които имат по един два забавни момента. Но главните герои са доста плоски и сцените между братята, които май трябва да са нещо като емоционални и драматични, бяха ужасно зле. Всъщност бяха еднакви. През първата половина от сезона в почти всяка серия Сам казваше „Защо не те е страх, че ще умреш, трябва да те е страх!” а Дийн или казваше,че го е направил за него, или мълчеше. През втората половина нещата се промениха значително, защото тогава във всяка серия Дийн казваше „Не искам да умра.” а Сам отговаряше „Няма да умреш, ще намерим начин да те спасим.” И по тази причина нещата, които се случваха в единичните епизоди не обогатяваха с нищо героите, все едно нищо въобще не е станало.
Spoiler: show
Примерно в една серия Дийн умира и си стои умрял три месеца, които ние виждаме през погледа на Сам като музикален монтаж в рамките на пет-десет минути. Сам става много по-мрачен, променя се доста за тези месеци. После обаче намира начин да върне времето и като го връща си спомня абсолютно всичко, фактически наистина си е изживял тази промяна. Но тя не оставя никакви, никакви следи за него, сякаш и за него е продължила пет минути.
Същото и с Руби.
Spoiler: show
Цял сезон й градят характера, тя на няколко пъти помага на братята в трудни моменти и на няколко пъти се доказва като добър демон, който е на тяхна страна. Дори в една от сериите иска да жертва живота си за тях, те не я послушаха и в крайна сметка се оказа, че техния план е бил грешен и че е трябвало да я послушат. И тя това им го каза лично в очите и те седяха и мълчаха, защото не можеха да възразят. И въпреки това братята не й вярват и тя във всяка серия се доказва отново и отново и отново и отново и това е един безкраен кръг. И дори в началото на последната серия има диалог, в който те си говорят, че не й вярват. И накрая пак се доказа, че е трябвало да я слушат. Както казах – всяка серия едно и също.
Има добри моменти, има някои приятни епизоди като този със заешкото краче, но като цяло си е обикновено наивничко сериалче.
But goddamn,
you got me in love again

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Aug 13, 2009 5:51 pm

dellusion wrote:Гледам(отново) Футурама. Няма такъв сериал.
А най-големият кеф е, че ше правят нов сезон.
Ураааа, сезон цял :)
http://www.sahbeewah.com/image_reposito ... -is-on.jpg :mrgreen:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”