Firefox 1.0
Moderator: Moridin
- JaimeLannister
- Forsaken
Примерно не трябва да си пиша пароли и usernames, защото ги помни браузъра. Табовете правят навигацията между 20-ина отворени страници(което е нормално за мен) много по-лесна, и т.н.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Ами на нас ни е по удобно с табове и gesturesMoridin wrote:Mouse gestures са абсолютно излишни и определено не са по-удобни от alt+f4 и backspace. А дали ше са табове, или ше си кликна долу на събраните прозорци и ше си избера - get real бе...

Мда, и аз бях зарибен по mouse gestures, но сега ползвам Mozilla и си ми е добре и без тях. Но табовете са безценни, както и popup и download manager-ите (вторият за файлчета, които не ми се занимава да ги свалям с FlashGet). Но де да знам, може вече и в IE да има подобрения, аз отдавана не го ползвам. 

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Аз съм пристрастен (да се чете с ударението накрая, но и другото може;)) потребител на Firefox... до такава степен, че все по-често като видя ИЕ, по-скоро се изприщвам. Случва се да го ползвам, но все по-рядко.
Мор, пробвай Find-а на ФФ.
За табовете - обичам ги направо
.
Освен това искам да си виждам иконките на сайтовете пък.
Вградената търсачка - адски удобна. Вече съм си наблъскала 7 енджина там.
Възможността за алтернативни дизайни на сайтовете.
Поддръжка на RSS и тн.
View Page Source. View Page Info.
Със сигурност ще се сетя и за още неща - това на прима виста.
Имам инсталирана и Опера, но тя винаги ми се е струвала прекалено натруфена (причина едно време да се откажа от Нетскейпа). Но е добър варант.
Сещам се за 1 недостатък на ФФ - като че ли няма аналог на Show picture от ИЕ. Ще съм благодарна, ако ме поправите (т.е. надявам се да греша, защото много държа на тази възможност).
Едит: освен това отскоро съм на Thunderbird за мейл-клиент. Доволна съм, много съм доволна.
Мор, пробвай Find-а на ФФ.
За табовете - обичам ги направо

Освен това искам да си виждам иконките на сайтовете пък.

Вградената търсачка - адски удобна. Вече съм си наблъскала 7 енджина там.
Възможността за алтернативни дизайни на сайтовете.
Поддръжка на RSS и тн.
View Page Source. View Page Info.
Със сигурност ще се сетя и за още неща - това на прима виста.
Имам инсталирана и Опера, но тя винаги ми се е струвала прекалено натруфена (причина едно време да се откажа от Нетскейпа). Но е добър варант.
Сещам се за 1 недостатък на ФФ - като че ли няма аналог на Show picture от ИЕ. Ще съм благодарна, ако ме поправите (т.е. надявам се да греша, защото много държа на тази възможност).
Едит: освен това отскоро съм на Thunderbird за мейл-клиент. Доволна съм, много съм доволна.
Като казах Find, имах предвид Find in this Page. Аз изпаднах във възторг, когато видях как е реализирано.
Началната страница на Google вече я зареждам доста по-рядко, защото имам търсене там от navigation bar-a. От там търся и в Wikipedia, IMDB, Amazon,... мога да си добавя каквито искам енджини и да превключвам между тях само с едно кликване.
За View Page Source thunder вече обясни какво съм имала предвид.
Едит: намерих си extension за Show picture! Me happy

Началната страница на Google вече я зареждам доста по-рядко, защото имам търсене там от navigation bar-a. От там търся и в Wikipedia, IMDB, Amazon,... мога да си добавя каквито искам енджини и да превключвам между тях само с едно кликване.
За View Page Source thunder вече обясни какво съм имала предвид.

Едит: намерих си extension за Show picture! Me happy

спокойно можеш да го пробваш и преди следващия формат 
а с енкодингите се справя, споко. Всъщност почти всеки browser e по-наред в спазването на стандартите от IE - MicroSoft просто явно не обичат да се съоразяват в останалите
Само като спомня за JScript-a им... Същото като JavaScript, ама тяхно си, имаше само няколко малки различия.

а с енкодингите се справя, споко. Всъщност почти всеки browser e по-наред в спазването на стандартите от IE - MicroSoft просто явно не обичат да се съоразяват в останалите