True Blood [HBO TV series]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Aug 11, 2009 8:23 pm

Абе вредно е да се гледа едно след друго на екс неща, ма не казвам че е зле де ;) Гледам си го са.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Aug 11, 2009 8:24 pm

Xellos wrote:Абе вредно е да се гледа едно след друго на екс неща, ма не казвам че е зле де ;) Гледам си го са.
Е па мешай чат-пат. :P
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Aug 11, 2009 8:25 pm

Жени, пиене и сериали не се мешат ;р Уф стига спаммм да довърша сезона и ше коментирам евентуално ;)
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Aug 11, 2009 8:26 pm

Xellos wrote:Жени, пиене и сериали не се мешат ;р Уф стига спаммм да довърша сезона и ше коментирам евентуално ;)
Това не е спам, гусин модератор. Обсъждаме сериала и как/колко да се гледа. Баш по темата сме си. :smug:

Дано си подобриш мнението като изгледаш изцяло сюжетните линии от първи сезон. А като видиш и тези от втория... :D

Не съм очаквал сериал с вампири и други фантастични същества да обсъжда толкова кадърно злободневни теми. Впрочем, погребението в първи сезон ми подейства поне толкова силно колкото The Body, макар и с малко по-други средства, разбира се.
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Aug 11, 2009 9:19 pm

Персонажите са типажи - не бих ги нарекла чак бутафорни, щото това би означавало да нарека американската нация бутафорна. Повечето са разкошни американски селтаци. Главната е ТОЛКОВА автентично и гнусно американско претенциозно тъпо русо путе! Брат й е чудесно направен слабохарактерен, носещ се по течението добродушен тъпанар, който няма два грама мозък в главата си. Боже, с такива са ПЪЛНИ сектите им тука. А сектантите все едно са изкарани от документален филм. Или просто хванати от улицата тука - СЪЩИЧКИЧКИТЕ СА! Толкова е истинско, че чак боли! Бил е бахти бастуногъзия катил - точно както си представям превзетите чичета от гражданската им война. Тара с пияната майка е депресиращо реалистично комбо. Пуби-вампирката е голяма душа - да видим накъде ще се изроди. Сам е добродушно пуси, когато опре до жени. И прочее.
Нереален ми стои малко Лафайет, но то е щото досега не съм срещала ЧАК толкова отворен гей. Но пък и не познавам много гейове, че да знам. Ерик засега ми е озадачаващ - настоящият му имидж не тича много на викингската му същност, но като се има предвид, че си е поживял бая, може да успее да се върже нещо. Тепърва ще ни го развиват и показват, мисля. В книгите е много по-зле.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Aug 11, 2009 9:25 pm

Да, специално Лафайет с това поведение по би вървял в Сан Франциско, да речем, не толкова в Долно Нанагорнище, Луизиана.

Но пък имаше една сцена в бара - с тримата селяци и хамбургера, да не спойлвам - в която Лафайет бързо-бързо ги насмете. Та може би специално него повече са го приели, било защото може да се защитава, било защото е страхотен готвач, пък трябва да се папка. Или и по двете причини.

Затова пък всички сцени с общуването вампири/хора и реакциите на околните към подобни "смесвания" (думата "fang-bangers", например, или подигравките "he's mainstreaming") са възхитително качествена алегория на отношенията бели/чернокожи доскоро в Средния Запад, пък вероятно и в наши дни на някои места.
Last edited by passer-by on Tue Aug 11, 2009 9:50 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Aug 11, 2009 9:32 pm

Да, доста готина, ако и не особено subtle трактовка. Много неща ни се въвират грубо в носа, но и така е добре. Личи си, че е писано от малцинствен пич, който се е борил за права бтв. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Aug 12, 2009 9:20 pm

Неща да ходя там начи, ако така ше си говорим ;рр

Мдаам, тва дет Шефа на кръчмата искаше бъфи или блейд да наминат беше добро :)
напомня ми на тва
http://cdn.videogum.com/img/thumbnails/ ... _blade.jpg
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Aug 16, 2009 11:40 pm

До какво води хапането на колежки актриси по врата, ако и да е било по време на снимки... :mrgreen:
Е, и останалото покрай хапането ще да е допринесло. :P

http://eztv.it/tvnews/4071/true-blood-couple-engaged/
No details on a wedding date or how the proposal happened were available.
Интересно дали са били in-character в тоя момент... :lol:
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Aug 17, 2009 9:07 am

Любопитен девети епизод.

- You've killed a man.
- That was for self-defense, not for lunch.
:lol:

Ерик е съобразително копеле - не пропуска случай да извлече изгода.

ДОБАВЕНО - Пък и във връзка с клифхенгъра от предишния епизод малко се учудих, че
Spoiler: show
вампирите, конкретно Ерик, толкова лесно се възстановиха от бомба със сребърни парчета. Мислех, че среброто им вреди доста повече.
Годрик ми беше странен като поведение и решения, но пък е вампир на 2000 години, та кой знае през какви неща е минал, така че не е нелогично
да приключи доброволно съществуването си.
Мериан почва да губи търпение и градчето ще го отнесе генерално май. Толкова добре изигран персонаж е тая, че през целия епизод копнеех някой да скача върху лицето й с подковани ботуши. Ама още е рано. :twisted: Включването на Лафайет в този епизод обаче, а и изначалната съпротива на Сам дават обещаващи сигнали за интересен завършек на сезона по тая линия.

Майката на Хоут най-добре да пукне от препиване. Може и от друго, от мен да мине.

И хубава ебавка мимоходом с пастора и жена му. Най-тежко действа осмиването в такива случаи. След тая сцена по телевизията подозирам, че с тях приключиха.

Още три епизода (май) до края на сезона. Нямам търпение.

Адашке, по повод Ерик -
може пък и да стане това, което каза, че било в книгите - да се залюбят със Суки. :P Тамън да има кой да го утешава от трагичната загуба.
Макар че не знам как ще го извъртят сценаристите с Бил -
някак не си представям да го разкарат или да го забутат в миманса.
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Aug 17, 2009 7:28 pm

passer-by wrote:
Адашке, по повод Ерик -
може пък и да стане това, което каза, че било в книгите - да се залюбят със Суки. :P Тамън да има кой да го утешава от трагичната загуба.
Макар че не знам как ще го извъртят сценаристите с Бил -
някак не си представям да го разкарат или да го забутат в миманса.
Хм, къде съм пускала тук това инфо, че не помня? В смисъл, вярно е, знам го, но не помня да съм ви го казвала някъде. :)

Иначе има доста ситуации от книгите, вкарани по малко по-различен начин. Това с изсмукването на куршума го имаше и в книгите. Годрик е доста по-различен от книжния (оня се казваше Годфри, беше някъв религиозен маниак и нямаше нищо общо с Ерик). ТВ Ерик е много по-готин - в книгата се държи като надървен гимназист-сваляч, ебати, толкова е елементарен. Бтв, пичът дето играе Годрик пък е датчанин - дали не ги бива скандинавците с английския, а? :lol:
Шефът ми и жена му (датчани) май са единствените от тая част на света, които съм чувала да говорят с тежък акцент.

Да видим кво ще става нататък. На мен ми е любопитно дали ще вкарат останалите свръхестествени същества дето ги има в книгите. Ако да, те трябва да се появят още в този сезон.

А Бил...
Ще има да си го гледаме още, ако нещата вървят по книгите. Със или без Суки

Бил бтв е бахти хубавият пич! Кефи ме много повече от Ерик като визия, само дето е твърде нисък. Ерик е УЖАСЕН когато се усмихва или мазни. Секс сцените с него ще ги пропускам май, че не мога да го гледам такъв разлигавен.
Е, ок, де. Онова огромно мускулесто туловище, в опънат черен потник или тениска ми причинява разни неща, но наистина - НЯКОЙ ТРЯБВА ДА МУ ЗАБРАНИ ДА СЕ СМЕЕ!!!

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Aug 17, 2009 9:07 pm

Ами четох го някъде, мислех, че е тук.

По твои впечатления сериалът започва ли да следва по-плътно книгите или все така си има разминавания (доколкото разбирам - за добро)?
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Aug 17, 2009 9:10 pm

Бе той следва книгите като основна сюжетна линия още от самото начало, но по страничните има доста разлики, както и по козметиката на основната.
За добро. ОПРЕДЕЛЕНО за добро.

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Aug 18, 2009 6:45 am

СРАМУВАМ СЕ ОТ СЕБЕ СИ.

Чета си разсеяно темата за девети епизод в trekbbs.com (там посвещават отделна тема на всеки епизод при някои сериали) и внезапно узнавам, че Мериан я играе Мишел Форбс! Адмирал Кейн!!! :yo: :heart: :metal:

Добре де, не бях загрял, че е тя, какво да правя? А ми беше толкова позната с класическите си изражения на безмилостна командорка. И не я познах... :dash: :dash: :dash: :( :( :(

П.П. Да използвам поста - още едно от нещата, които ми харесаха в девети епизод е разговорът между Ерик, Годрик и пиарката на вампирите в присъствието на Суки и Бил. Много здрав персонаж е тая, особено на живо, когато зарязва медийните локуми.
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Aug 18, 2009 8:18 am

Да, брутална е! Много истинска! :lol:
Наистина, разкошна сцена беше това с нея. Мен отдавна ми се щеше да я видя кво представлява в реалния живот.

Чудя се дали ще ни покажат някои от вампирските крале/кралици? Бил спомена някаква кралица веднъж - дано ги има, ще е яко.

Oui. Je suis garbage.