Могат ли мъжът и жената да са "просто приятели"?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Vivian
Forsaken
Posts: 2630
Joined: Thu Aug 07, 2008 3:25 pm
Location: Pandora

Могат ли мъжът и жената да са "просто приятели"?

Post by Vivian » Mon Aug 10, 2009 10:17 pm

Днес в офиса с две колежки умувахме, дискутирахме и си скубахме косите над тази злободневна тема, дала тласък на твърде много статии, книги, филми, етц. Разбира се, до някакво грандиозно умозаключение така и не се стигна (само до няколко загубени косъма вследствие на скубането... :neutral: ), но на мен ми е любопитно какво мислите по въпроса. Излейте душата си!
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Mon Aug 10, 2009 10:23 pm

Ако дефинираме приятелството като връзка, в която липсва сексуален елемент, то - не. Сексуален елемент има винаги от страна на мъжа, освен ако той не е гей или жената - много грозна.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Vivian
Forsaken
Posts: 2630
Joined: Thu Aug 07, 2008 3:25 pm
Location: Pandora

Post by Vivian » Mon Aug 10, 2009 10:27 pm

Значи, принципно една жена-крокодил може да има платонично, нормално, пълноценно приятелство с мъж (не-гей мъж)...
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

User avatar
neEd'Le
Sorcerer
Posts: 438
Joined: Wed Oct 06, 2004 11:57 pm
Location: пуофдиф

Post by neEd'Le » Mon Aug 10, 2009 10:36 pm

Сексуален елемент има винаги от страна на мъжа, освен ако той не е гей или жената - много грозна.
аз пък наблюдавам същата зависимост от страна на жената обаче.
като допълнение може да се получи и ако мъжа играе роля на емоционален отдушник или е източник на някакви облаги.
във всички други случаи - просто не става :)
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

User avatar
Lubimetz13
Mistborn
Posts: 1307
Joined: Sun Feb 01, 2004 1:37 pm
Location: Sofia, BUL / Baltimore, MD

Post by Lubimetz13 » Mon Aug 10, 2009 11:59 pm

Amelia wrote:Ако дефинираме приятелството като връзка, в която липсва сексуален елемент, то - не. Сексуален елемент има винаги от страна на мъжа, освен ако той не е гей или жената - много грозна.
Някои дори биха казали, че сексуален елемент присъства във всяка една връзка между хора, независимо от пола, възрастта и отношенията им, което на мен ми изглежда напълно възможно, стига да разгърнем определението на "сексуален елемент". Което не виждам защо трябва да изключва приятелство.

Тая тема изниква периодично тук, между другото. Защо не направим един списък с линкове към всичките дебати и дискусии (религията, приятелството, изневярата, смъртното наказание, темата за сока и т.н.), които сме провели, и не го направим sticky, за да могат хората да си ги разглеждат на спокойствие?

User avatar
passer-by
Elder God
Posts: 8280
Joined: Thu Sep 20, 2007 5:42 pm

Post by passer-by » Tue Aug 11, 2009 1:35 am

Ако говорим за хетеросексуални мъж и жена, колкото по-близка е връзката им, толкова по-вероятно е да има сексуален елемент в нея. Ако е двустранно - идеално. Често пъти обаче единият изпитва по-силни чувства на... приятелство от другия. И това не е задължително мъжът. :wink:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

User avatar
thunder
Forsaken
Posts: 3376
Joined: Wed Jan 21, 2004 2:18 pm
Location: София

Post by thunder » Tue Aug 11, 2009 3:06 am

Могат, поне в началото. Но ще има някакви задни мисли 100%. Може би не веднага, но ще се появява нещо. Може да не е непрекъснато, но ние е в природата, мъже или жени :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator
Posts: 20327
Joined: Fri Apr 02, 2004 10:08 pm

Post by Xellos » Tue Aug 11, 2009 7:50 am

Мда, имаше стара тема по въпроса нейде.

Нема такъф филм, рано или късно природата си иска своето и от двете страни :) Ма нема лошо, сичко си е естествено и не виждам причини за недоволство освен втълпени от околните разбирания в разрез на това. Въпроса е да не се превръща един простичък акт на удоволствие в неква шибана драма. Приятелството ако стане заварката или се развали, ще е по-различно НО може да се запази ако човек има малко акъл и приоритети над кръста.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

annorion
E'lir
Posts: 177
Joined: Sun Sep 03, 2006 10:23 pm

Post by annorion » Tue Aug 11, 2009 9:08 am

Хубава тема. Сега ще ви издам тайната:

Мъж и жена могат да са приятели само след неуспешна връзка, в която е присъствал елементът секс.


Само когато мъжът и жената не се чудят "Той/тя как изглежда гол/а" и "Дали го прави добре" може да има приятелство. Но не и преди това. Не и преди и двамата да са разбрали, че не могат да имат нещо повече от приятелство помежду си.

Иначе не мисля, че само мъжете са виновни, че между мъжете и жените приятелството не се получава без преди това да са преспали заедно. Ако някое момиче ми е под моите стандарти за визия ествествено, че няма да имам сексуални желания спрямо нея, но това не гарантира, че в същото време тя няма сексуални желания към мен. Два пъти ми се е случвало подобно нещо... много грозна картинка се получава, когато някой от който не се интересуваш изобщо( за връзка и секс имам предвид) реши да бъде директен с теб и ти признае какво чувства. Предполагам при жените е същото. Красиви жени се обграждат от мухлъовци, с които никога не биха спали. И тези момчета едва ли искат само приятелство, но е факт, че нямат никакъв шанс да бъдат с момичето, защото тя ги ползва само за да си излива проблемите върху тях. Това за мен не е приятелство и няма как да бъде.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Aug 11, 2009 9:44 am

Аз бтв наистина смятам, че сексуален елемент присъства във всяка връзка, независимо от половете и сексуалната ориентация на участниците. И тва е бати сексизмът, бтв, че само от страна на мъжа било :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5774
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Tue Aug 11, 2009 10:06 am

Е какъв може да е този сексуален елемент между хетеросексуални хора от еднакъв пол? Ако може по-конкретно, че нещо не си го представям. Най-много мога да си сравнявам д-то с приятелките си, ама дотам.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Aug 11, 2009 10:18 am

Е де да знам, то е на подсъзнателно ниво. Както жената ти е потенциална плячка, ако си мъж, така другият мъж ти е потенциален конкурент. То пак си е сексуален елемент. Да не говорим за пауър рилейшъните между мъжете, доминирането и унижението. Изнасилването между мъже през вековете най-често е било между хетеросексуални такива. В затворите си е легитимно средство за установяване на контрол, ако вярваме на филмите.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Ghibli
Elder God
Posts: 5774
Joined: Sat Dec 20, 2003 11:36 am
Location: not really here

Post by Ghibli » Tue Aug 11, 2009 10:47 am

Ти ме потресе :mrgreen: Как стигна до затворите и изнасилванията не знам, аз питах за нормалните отношения.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Amikae
Ascendent
Posts: 4199
Joined: Thu Aug 07, 2008 12:07 pm

Post by Amikae » Tue Aug 11, 2009 11:17 am

Абе ако ще да са най-добрите приятели на света, винаги ще го има сексуалния елемент. Просто, който го отрича се лъже. А това, че съществувало само от страна на мъжете пък е пълен смях. Да има го сексуалния елемент, но жените са много по-агресивни в това отношение. Аз има няколко жени, с които водя що годе приятелски отношения и най-често си говорим за ебане, като не аз започвам разговора. К'во трябва да кажа? Ми ако ми падне красивата приятелка, вероятно няма да и простя, но определено не съм тръгнал да давам зор.

Със ебане, без ебане приятелство може да има, ако хората си допадат и се кефят един на друг. Няма нищо сложно в едни такива отношения, точно обратното.

User avatar
Pugsley
Moderator
Posts: 3447
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:14 pm
Location: Отзад
Contact:

Post by Pugsley » Tue Aug 11, 2009 11:26 am

Аз не схващам частта във въпроса "просто приятели". Просто приятели като мъж и мъж или жена и жена не могат да са просто щото единия е от едното, а другия от другото. А дали могат да са приятели - естествено. Това, че понякога мисля дали бих го бутнал на Марийка или не, не ми пречи по никакъв начин да съм й приятел, просто хората си ги шибва хормона от време на време. А пък ако човек си има кой да му озъптява хормоналиите, то тогава няма никакъв проблем и все по-рядко си мисли за фасадата на Мариийка весело намусена на юг от пъпа му.
Love & peace
The purpose of art is to make the imagined seem real, the impossible seem possible. Pornography has much the same purpose. ...
My Anime list

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest