"Последният" том на Колелото разцепен на 3 части

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Aug 01, 2009 9:48 pm

Нда... Като написах Егвийн и Авиенда, после известно време си мислих, че изтървам нещо. Вероятно е посттравматичен стрес амнезията ми, разпростряла се над Файлето. Е, ако тя се окаже Тъмния, ние няма да се чудим твърде, нали?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Aug 01, 2009 10:03 pm

Може би лудия Ранд ще ликвидира Файленката , Перин ще се ожени за по -добрата партия и ще премине на страната на правата вяра ставайки Не блис (или както там се казваше ) :lol:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Aug 01, 2009 10:35 pm

Усойници :mrgreen:

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Aug 01, 2009 10:53 pm

Лично аз бих се израдвал особено много ако Ранд всъщност затрие и Перин заедно с двете които вече бяха отбелязани. E, ако това естествено не се случи, все още се надявам Тъмния, да му се слави името, да ги очисти всичките, но естествено това ще е далеч по малко интересно.

Марфа, аз съм убеден всъщност че Тъмния е не Файлето, ами Хариет. :) От друга страна, като се има впредвид че те всички женски персонажи са базирани на нея, може и да си права ...

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Sun Aug 02, 2009 3:17 am

would rank it up there in the top 4 in the series along with The Shadow Rising, The Fires of Heaven, and The Great Hunt. Pacing-wise, I would agree with Brandon Sanderson’s statement that it’s similar to books 4-6 in the series.
Еее не, не може Господарят на хаоса да не е сред топ 4, поне не за един истински фен на поредицата. И деветата е култова, макар и доста кратка, докато втората и третата до голяма степен повтаряха формулата на първата.

Абе радвам се за 12-тата, ясно е че еднотото от тея двете кулминации за които се споменава в ревюто е завладяването на Бялата Кула, но другото нямам представа освен че 100% Ранд и Мат за главни действащи лица..Баси, трябва да взема да ги прочета пак, ма все ме мързи щото знам че ще трябва пак да мина през 10-та и 11-та книга...
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Aug 07, 2009 6:43 pm

Най-накрая се поддадох на изкушението и направих pre order на The Gathering Storm - английската paperback версия излиза на същата дата като hardcover-a, от Book Depository ми излезе около 26 лева.

Очаквайте пространно оплюване или нахвалване след 3 месеца. ;)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Aug 07, 2009 6:45 pm

Аз все още си градя теории :)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Aug 08, 2009 12:12 am

Demandred wrote:Най-накрая се поддадох на изкушението и направих pre order на The Gathering Storm - английската paperback версия излиза на същата дата като hardcover-a, от Book Depository ми излезе около 26 лева.
Защо? Тази поредица поне в превод е в пъти по-добра :lol:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Aug 08, 2009 1:01 am

Превеждай си там Напъна и трай :twisted:

Аз ше я приордърна като замина, и то сигурно хардкавъра. От Сандерсън в тоя свят очаквам само брилянтност.
And you can't dance with a devil on your back...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sat Aug 08, 2009 11:59 am

Roland wrote:Превеждай си там Напъна и трай :twisted:

Аз ше я приордърна като замина, и то сигурно хардкавъра. От Сандерсън в тоя свят очаквам само брилянтност.

Леле каква злост, човек да не посмее и автобъзик да си направи :? (Продължавам да смятам, че не-ходенето в казармата се отразява зле на възпитанието на подрастващите, бтв).
Сериозно, кажи за Сандерсън. Смяташ ли, че ще съумее да съхрани духа, атмосферата и тънките стилистични нюанси, познати ни от "Колелото" на Джордан? Интересно ми е 8-)
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Sat Aug 08, 2009 1:26 pm

Като се появи в Оранжевото ще се появи и при нас та ще се пробва.... не че ще се излъжа да дам пари за нещо, дето ми е през фара, но наистина ми е любопитно как Сандерсън се е измъкнал от тресавището (ако изобщо е успял.....), та мисля да се възползвам от служебните преимущества......

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Aug 08, 2009 2:12 pm

Interpreter wrote:
Roland wrote:Превеждай си там Напъна и трай :twisted:

Леле каква злост, човек да не посмее и автобъзик да си направи :? (Продължавам да смятам, че не-ходенето в казармата се отразява зле на възпитанието на подрастващите, бтв).
Сериозно, кажи за Сандерсън. Смяташ ли, че ще съумее да съхрани духа, атмосферата и тънките стилистични нюанси, познати ни от "Колелото" на Джордан? Интересно ми е 8-)
Ъъъ, кви тънки стилистични нюанси? :shock:
And you can't dance with a devil on your back...

Invisible Child
E'lir

Post by Invisible Child » Tue Aug 18, 2009 5:16 pm

хммм хмммм хмм, аз четох ревю на Dragonmount, което е супер позитивно. http://www.dragonmount.com/News/?p=585&cp=9#comments

книгата изглежда излиза - нечуван GASP - с една седмица по-рано от предвиденото, в края на октомври. но ми е интересно дали ще се появи в превод на BG преди Коледа или съм леко налудничав?

г-н Interpreter? или ако някой си спомня просто какво се е случвало в миналото, защото на мен ми е прекалено отдалечено? :)
I walk through the streets and memorize the city

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Aug 18, 2009 5:18 pm

това "ревю" от обсъждаме от 2 страници :). А в превод просто не виждам как ще се появи преди 2010 средата освен ако превода не е аматьорски.

Invisible Child
E'lir

Post by Invisible Child » Tue Aug 18, 2009 5:20 pm

hah, sorry, че не прочетох последните две страници (спрях някъде към четвъртата, много ми дойде :П)
I walk through the streets and memorize the city