Анивенчър

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Post Reply
Roland
Site Admin

Анивенчър

Post by Roland » Sat Aug 01, 2009 8:26 am

Понеже тук си нямаме обява, макар и да е малко в последния момент:

Днес и утре се провежда Анивенчър 2009. Действието се развива в Хотел Родина на Руски паметник, а аз май ще съм на щанда на Артлайн, както е тръгнало, така че приветствам всякаква компания, стига да ме кефи :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Aug 01, 2009 9:44 pm

Първият ден мина чудесно :) И с голям оборот :mrgreen:

Хвала на организацията, желязна е!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Aug 03, 2009 10:25 am

Хора, чукурнайсе хиляди човека от вас бяха на Анивенчъра. Няма да ви заболи, ако постнете нещо във форума :neutral:

Аз като цяло съм супер доволен. Косплеят беше имба, а и изобщо мероприятието беше супер организирано като за фенско ниво с подобен мащаб.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Mon Aug 03, 2009 2:17 pm

Ами и аз съм доволна; единствено ми е неприятно, че изтървах някои от по-интересните лекции.
Косплейът наистина беше добър, ако можеше и да се вижда нещо щеше да е още по-добър, а ако се чуваше нещо направо щеше да е железен :mrgreen:
Но лампата, лампата...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 03, 2009 3:02 pm

Ми прелетех само аз, ма не беше зле никак. Малко ми беше застъпен хентаеца ма разбираемо е са :)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Mon Aug 03, 2009 3:43 pm

Мдам, и аз минах по за два-три часа и двата дни и каквото видях, много ми хареса - ама много. И като организация, и като съдържание (доколкото разбирам аз от аниме :)), и като усещане, настроение на участниците, настроение на посетителите, настроение на водещите - имаше си атмосфера. В галерията на художниците имаше страхотни попадения; сред AMV-тата имаше страхотни попадения (а водещите направиха всичко, което можеха, за да помолят много пъти някои елементи от публиката да мълчат); каквото хванах от една-две други лекции също ме впечатли. Е, може всичко това да си е един вид нормално за Анивенчър, но все пак, като човек, който е участвал в организиране на сравнително големи конференции "на един гол ентусиазъм" със съвсем малко средства от спонсори, все ми се струва, че е имало много, много положени усилия - а и без малко помощ от посетителите (добра воля, добро държание и малко от малко ентусиазъм) нямаше как да се получи толкова добре :)

Като цяло - много ми хареса, съжалявам, че по най-различни причини не можах да присъствам на повече неща, искам още догодина :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Aug 03, 2009 5:06 pm

Отидох вчера към края, та хванах основно косплея - без да пропускаме истеричните фенки на главния редактор на "Анимания" малко преди това. Е, не му разкъсаха дрехите, ама бая му се зарадваха като разбраха кой е. :mrgreen:

Та косплеят беше паметен. Личеше си, че е на гол ентусиазъм и някои неща са променени в последния момент, а микрофоните работеха на принципа "тука има - тука нема", особено при т.нар. голям спектакъл накрая, ама биваше. Хареса ми, че някои от участниците се адаптираха в движение към всякакви непредвидени спънки и продължаваха с непукистки ентусиазъм - така трябва.

При самите участници Арахнето ми е лична фаворитка - бих се пооплел в паяжината й. :oops: Имаше и още една-две брюнетки с черни къси дрешки, които също не бих върнал.

Ама нямаше хентай за жалост, както вече отбеляза един изтъкнат познавач по-горе :P (макар че той за литературната част говори, ама и за косплея важеше).

Като цяло девойките с костюмите бяха съвсем добре, от младежите някои ставаха... ъъъ, за косплейци, де. Момиченцето дето играеше Сакура най ме израдва с естественото си поведение.

Забавно беше, чак до края с колективния танц на сцената.

П.П. И продължавам да съм озадачен от крехките момиченца с несъразмерно едри бюстове, които мернах тук-там сред присъстващите. Като след пластична операция, ама предвид възрастта им някак не ми се вярва. :?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Aug 03, 2009 6:40 pm

Млякото на баба :mrgreen:
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Aug 03, 2009 6:49 pm

В смисъл, че... от баба си ?!?! :shock: :shock:
...
... Аааа, прясно и кисело мляко! Е така кажи де! :lol:

Бе то и преди си е имало домашно приготвено мляко, пък нещо нямам спомен за такива диспропорции. Сигурен съм, че щях да ги запомня. :P Може от добавките в съвременните храни да е - хормони, това-онова.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Alanna
Arcanist

Post by Alanna » Tue Aug 04, 2009 12:36 pm

:cry:
Жалко, че го изпуснах. На две крачки ми е, но в събота бях твърде заета, за да хвърля око из форума, а в неделя не ми беше до нет. Някой можеше да драсне някой семес... Но така де, знам че сама съм си виновна.
(\ /)
(X.x)
(> <)

Reality is an obstacte to halllucination.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Aug 04, 2009 1:36 pm

passer-by wrote:крехките момиченца с несъразмерно едри бюстове
Хентай! :twisted:

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Aug 05, 2009 11:43 am

Най-култовият момент от анивенчъра:

http://www.vbox7.com/play:5916cbdf

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Aug 05, 2009 11:58 am

Хехе, да. Лампата :mrgreen: