За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jul 31, 2009 12:22 pm

ами там е работата, че дори не ставаше въпрос за скатаване... да не говорим, че последните седмици той влизаше всеки път да помага на рейда с ресто-шамана си, защото бяха нужни хилъри... а и той е много добре облечен ДК и много скилд-играч... ситуацията бе, че просто искаха да му дадат урок, само дето урока бе за сметка на рейда...

за битката с Генерала, погледното от различен ъгъл, проблема явно бе в дпс-то, ама не, че е малко, а че бе в повече отколкото танка можеше да понесе... редовно 2-3-ма бяха над танка в Омена, като в определени моменти, боса просто хукваше към съответното рейндж-дпс... и не мога да кажа, че бе въпрос на контролиране на агрото от нас, защото бе просто масово явление (дори на моменти спирахме да дпс-ваме)... дишахме маса кастъри във врата на танка и ДБМ постоянно ми пищеше, че аха-аха и аз ще съм следващата любимка на Генерала... просто танка не правеше достатъчно агро... нямам представа какво правеше, как го правеше, но това бе резултата... той дори го осъзнаваше и попита уориъра дали мисли, че ще успее да направи повече агро от него, че да се сменят... уориъра танк веднага отказа, но там причината е и че той вече има комплекси от тази битка... докато, когато танква ДК - въпросния Кзану, проблем с агрото не сме имали... не само, но и размотаване из терена няма...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Goshko
Misting

Post by Goshko » Fri Jul 31, 2009 12:39 pm

Ако сте го правили с местене - от там идват проблемите.

Ние нямаме DK танк - обикновено го правим генерала с танк друид или warrior + 2 disc priest-a винаги. Всички healers влизат в боса за да няма излишно бягане от shadowcrash, на първия enrage - shield wall (с глиф за да е готова пак за четвъртия enrage), на втория и третия по 1 pain suppresion и после се повтаря това докато падне боса. Не се мести при enrage защото само се размива и dps и aggro и всичко. С друид е почти същото. Пак не се мести, Barkskin на всеки enrage + Pain Suppresion, като на всеки трети enrage няма suppresion, а само -20% от Barkskin. Не че е проблем с 2 disc priest-a де. Като му метнем 1 щит и прокнем Divine Aegis и двамата по няколко пъти и не се усеща.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jul 31, 2009 12:50 pm

оо, при нас е едно търчане по терена, не е истина... той уориъра затова и се депресира, а прийстове слагат точки в таланта за шийлд за 60% спийд-рън, че да търчи танка по-бързо... а когато танка е палата - търчи и към зелено петно да си пълни мана... познай каква мъка е за рогетата и мелее-шамана това местене, заради интеръптите... :( а и не само за тях - снощи 3 магета сме кантърспелвали на всеки КД, за да помагаме да няма пропуснат интеръпт и танка като хукне нанейде с бос-а и ни излиза извън рейнджа... мдам, тежко е с мана-зависим танк (гледам, че и при вас не е мана-зависим)... докато с ДК е песен - върти си куул-дауните и не мърда, държи и здраво агро... а и нашия ДК-танк наистина си знае работата, защото просто е добър играч... това ми е много болно също - че държим скилд-играчите извън рейда, но за сметка на това го пълним с полу-идиоти, като един от хънтърите ни, дето ни е облечен за хероик Улдуар, ни тактики знае, а и през цялото време бе навсякъде по терена... :evil:

Едит: даже снощи гледах как си тестваха макротата холи-прийстовете да съобщават в рейда, кога са турили Гардиън спирит на танка, за да се редуват... :(
затова пък все повече рейндж-дпс се радваме на Уел-чето, дето един от холи-прийстовете ни слага близо до мястото, дето се групираме - голям кеф - кликнеш на него и скачаш в зеленото петно... излизаш от петното и пак кликваш на уелчето...

Goshko
Misting

Post by Goshko » Fri Jul 31, 2009 12:58 pm

От търчането е проблема - затова ти се струва и че DKто прави повече aggro - не е така, просто не му се налага да тича. Ако сте с паладин танк и има чак толкова проблеми с маната също не е трудно - един DK дърпа vapor до танка и го чупи. Хем танка с по 1 крачка настрани може да пълни мана, хем healers с по 1 крачка в страни може да влизат във vapor и пак да не може да хвърля shadow crash по тях. Само трябва да се внимава да не се дръпне в мелетата - винаги има полузаспали хора за които СВЕТЕЩОТО ЗЕЛЕНО ПЕТНО ПОД ТЕБ КОЕТО ТИ ПРАВИ МНОГО DMG не ги притеснява ни най-малко и не мърдат :)

За паладин тактиката е същата като за warrior само заменяш Shield Wall с Divine Protection (даже няма нужда от глиф). Двата disc priest-a са задължителни обаче. Holy priest е повече от безсмислен на тази битка - навикайте ги да минават дисциплина. Единия ни priest дето е 100% Holy, 100% attendance от MC насам даже си събра disc gear специално за боса (защото 700 haste / 11% crit е много яко за Holy ама леко глуповато за дисциплина).

При нас много рядко се налага caster да влиза в зелено, по принцип се чупят само за healers. Ама бая мъка беше докато ги научим да не nuke-ват ако не са в черно петно.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jul 31, 2009 1:16 pm

различно е при нас... може би сме единствена гилдия, дето си има само един ДК в рейда и то - танк... понякога се вясва по някой ДК-дпс, дето сме взели на изпитателен срок, но е голяма рядкост... имаме един дисц. прийст - Ланис, останалото - холи... лично аз дпс-вам върху черно петно, на икономичния фрост-файър билд съм и маната ми свършва на около 50% от боса... но вие сте хард-кор гилдия - дпс-а ви е пълноценен... при нас рейда, ако и когато е пълен (защото е рядкост), е запълнен с хора без нужния гиър, опит и т.н., и основната част от дпс-а се прави от 6-7 макс. човека, та мана от зелено петно си трябва...

Goshko
Misting

Post by Goshko » Fri Jul 31, 2009 1:33 pm

То и ние сме една Hardcore гилдия с тия двумесечни почивки :D

Честно казано не знам какви магии правят маговете и лоците за да имат мана. Обикновено warlocks се оплакват, понякога и някой mage. Elemental shaman, shadow priest или BOOMkin не съм чувал да каже че няма мана. Може да опиташ build-a който препоръчват за hard mode на този бос - 19/0/52 възможно най най икономичния е.

EDIT: готово
Last edited by Goshko on Fri Jul 31, 2009 2:47 pm, edited 1 time in total.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jul 31, 2009 1:42 pm

ами вероятно никакви магии не правят, просто общото ви дпс е много повече от нашето, поради изтъкнатата по-горе причина, че не един и двама играча от дпс-състава ни не са облечени и подготвени за тази битка... а и май не съм споменала, но ние дори играем БЕЗ елементъл шаман, защото си нямаме... не смея да си помисля как би било, ако снощи имахме и тотем на елементъл шаман, при положение, че без него дърпахме агро, като невидели... :?

билда ще си го запазя в другата тема, за когато започнем да правим хард-мод на Генерала... ако някога това се случи... но като гледам, оставам с трайното впечатление, че основния ни проблем е, че рейд-лидерите просто не ги бива за тази работа... :roll: а това вече е наистина голям проблем... за съжаление само с това разполагаме в момента.

Едит: ааа, изчезнал е линка към аркейн/фрост билда, би ли ми го линкнал отново, че аз пък го затворих :?

Едит 2: мерсиии, пренесох го, сега ще го поразгледам по-подробно :D за хард-модове съм готова на всичко... едно време, няма да забравя как двете магета в рейда се телепортвахме в Айрънфордж да минаваме на дийп-фрост само за битката с Илидан, докато се раздаваше луут-а от Консила... :D еех, славни времена бяха, какъв спирит, каква дисциплина, но и какъв рейд-лидер си имахме, еех... :D

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jul 31, 2009 3:32 pm

уф, ще го напиша отделно, че трети едит ми се струва по-прекалено от втори пост, а модераторите ще ни извинят :D

таа... искам да попитам защо са сложени точки, и то пълни 3, в Shatter-таланта? :roll: имам предвид, той ми вдига крит-шанса на магиите, ама срещу замръзени таргети, а не мисля, че има начина да замразя Генерала и съответно ми се обезсмисля малко... може би просто не се сещам в момента за причина, но ако на тебе ти хрумва я сподели, плс... а вероятно е за бройката, че да мога да мина на по-долен ред таланти... но са предположения... но пък от друга страна, ако ще е за вкарване на 3 точки във фрост, защо да не са в първия ред - на Ice Floes-таланта, дето ще ми редуцира КД на Айс-блока и на Айс-вейнса... :roll:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jul 31, 2009 3:50 pm

Опцията на форума за Лични Съобщения е активна също ако ше е диалог само 2 страници ;р

Иначе срещу 1200г довечера мое си затвора очите ;р ма пустия щит е 600 само а го искам бързо, че изчезват от ах-то титанските.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jul 31, 2009 3:54 pm

Браги, тези две страници с обсъждане на тактики за битката с Генерала са много по-полезни от 10 страници от обичайния спам, така че ще ме извиняваш, ама личните съобщения ще ги запазя за лични неща.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Fri Jul 31, 2009 4:16 pm

Ти, Ники, да четеш внимателно, вместо да мърмориш, че като си земеш щита, ще ходим двама да го дуо-кил тоз Генерал, дето толкоз ги мъчи :lol: :lol: Е ако не днес, то след два експанжъна със сигурност 8-)

Дзверо се похвали, че изринал соло целия Зул'Гуруб... не може това да го понеса - друид да може, а паладин да не може :lol: , явно ще трябва да се ходи пак при троловете :roll:

Pag
Merchant

Post by Pag » Fri Jul 31, 2009 4:17 pm

Дзяк, да не ви изпусна от поглед :D
На мен при Генерала маната ми стига за 10, за 25 на около 25-30% от боса закъсвам. Предния път пробвахме вариант за мейджовете - уанд и един два спела извън шадоу петната и здраво наливане в петната
Получи се без да стъпя дори веднъж в зелениката.
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Fri Jul 31, 2009 4:22 pm

HAKKAR DOWN!
ZG CLEARED!!!

BEAR POWAH!!!!!11!
Не мое да мъмриш, брат!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jul 31, 2009 4:24 pm

привет, Паг, къде зачезна и ти, жено? :D
значи и вие имате по-добро общо дпс от нас... на мене снощи инстант-пиробластите буквално ми стопяваха маната :? а пустите кантър-спели допълнително ми покачваха и агрото :(

ей, го на - и пилето се обади да се похвали :lol: за какво ти е този ЗГ, бре? :shock: я се включи конструктивно в дискусията! :evil:

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Fri Jul 31, 2009 4:38 pm

ZG solo = e-peen boost!

Ne moga da diskutiram zashtoto nqmam kirilica na domashniq comp :oops:
Myrzi me da tyrsq!
Bqgam da si pravq quest chaina za epic flying form, iskam pernat mount!
Не мое да мъмриш, брат!