Концертчета дребни и не толкова дребни
Съгласна съм, че моментът да сменят задължително билетите с гривни и да не пускат с билети беше тъп, защото ощетява хората, които са смятали да ползват комбинирано тридневния билет. На самия билет никъде не пишеше, че само един човек има право да го ползва, нито бяха обявили предварително такова условие.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- pnv_Creator
- Misting
На самия билет не пишеше, че само един човек може да го използва? По принцип в коя институция билетите са за комбинации от хора?
Вижте, много хора не харесват и това, че като пътуват без билетчета някой се опитва да ги свали от автобуса. Някой си е планирал тънкажи, които в случая не са минали.
Да, гадно е...
Но това е положението. За един концерт 55 лева, за повече 100 - ако искаш; За концерт от този ранг спокойно цените могат да са и двойни.
За комбинацията Scorpions и Guardian съм съгласен. Въобще Scorpions не ми пасваха на целия фест.
А това за DT че са били сами... не знам в какъв аспект го казваш - не си наясно или умаловажаваш Cynic, новъобще не са група за пренебрегване и пасваха идеално с прогресарията си.
http://www.youtube.com/watch?v=Cq8P0yXm-rA
http://www.youtube.com/watch?v=_fhVLykF ... re=related
Вижте, много хора не харесват и това, че като пътуват без билетчета някой се опитва да ги свали от автобуса. Някой си е планирал тънкажи, които в случая не са минали.
Да, гадно е...
Но това е положението. За един концерт 55 лева, за повече 100 - ако искаш; За концерт от този ранг спокойно цените могат да са и двойни.
За комбинацията Scorpions и Guardian съм съгласен. Въобще Scorpions не ми пасваха на целия фест.
А това за DT че са били сами... не знам в какъв аспект го казваш - не си наясно или умаловажаваш Cynic, новъобще не са група за пренебрегване и пасваха идеално с прогресарията си.
http://www.youtube.com/watch?v=Cq8P0yXm-rA
http://www.youtube.com/watch?v=_fhVLykF ... re=related
Last edited by pnv_Creator on Tue Jul 07, 2009 2:37 pm, edited 1 time in total.
Пропускаш малката подробност, че билетът беше за вход на три концерта, не на един. Парите са платени, какво ги интересува дали един и същ човек ще влезе и на трите или ще бъдат трима различни?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
- herairness
- Jaghut Tyrant
Я се замисли колко хора са отишли да гледат Циник, а не да чакат Тиътър? Докато миналата година си имаше страшно много хора дошли за Ин Флеймс само примерно...pnv_Creator wrote:А това за DT че са били сами... не знам в какъв аспект го казваш - не си наясно или умаловажаваш Cynic, новъобще не са група за пренебрегване и пасваха идеално с прогресарията си.
- pnv_Creator
- Misting
Мисля че сама можеш да си отговориш на този въпрос.Ghibli wrote:Пропускаш малката подробност, че билетът беше за вход на три концерта, не на един. Парите са платени, какво ги интересува дали един и същ човек ще влезе и на трите или ще бъдат трима различни?
Ами да го беше казала за първия ден тогава.herairness wrote:Пропускаш малката подробност, че билетът беше за вход на три концерта, не на един. Парите са платени, какво ги интересува дали един и същ човек ще влезе и на трите или ще бъдат трима различни?
Смея да твърдя, че повече хора са отишли за Cynic, отколкото за Lauren Harris (да не задълбаваме че има и хора, които заради Lauren Harris не са отишли

- herairness
- Jaghut Tyrant
Айде да поясня - за мен по-добрия вариант щеше да е Едгай и Гардиън от 8 до към 11-11.30, да имат време и двете групи да се изявят. Скорпиънс примерно с Лорен Харис, щом толкоз ги кефи да я слагат.А за третия ден нямам забележки, просто Циник не ме кефят мен лично
Мотли Крю спокойно можеше и без тях да минем 

- pnv_Creator
- Misting
Очевидно така събират повече пари, тъй като логиката не е "ама билетите вече са купени", а е "щом не мога да ползвам билета за първия ден на Гошо, ще си купя собствен"Ghibli wrote:Въпросът беше реториченpnv_Creator wrote:Мисля че сама можеш да си отговориш на този въпрос.Очевидно не им влиза в работата.
Така че очевидно им влиза в работата, щото са 55 кинтажа напред.
А това за гривните се знаеше предварително (не отначалото ест)
В България народа явно си прави по-тънко сметката. Гривничката е задължително присъствие по всички фестивали - по-лесно е да загубиш билет все пак.
Ще ходи ли някой на Dimmu Borgir? Гледах ги миналото лято и изненадващо ми отнесоха главата. Та си търся компания за из път
.
Ще ходи ли някой на Dimmu Borgir? Гледах ги миналото лято и изненадващо ми отнесоха главата. Та си търся компания за из път

We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again
- pnv_Creator
- Misting
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Така се стекоха малко особените обстоятелства, че от трите концерта в Каварна присъствах само на втория ден - Edguy, Blind Guardian и Scorpions. Ще пиша повече сигурно по-късно (или тук, или и другаде, ще видя), но само набързо да споделя впечатления за (лично за мен!) най-добрия концерт, на който съм бил от известно време насам 
Edguy - и мен ме изненадаха - не ги бях слушал преди, макар че бях чувал за тях. От това, което хората ми бяха разправили, си бях създал леко различно впечатление за това, което свирят (мислех, че е малко по-твърдо и по-шумно), а то всъщност дори ми хареса. Ще взема да се поразтърся малко повече
Blind Guardian - ми... много ми харесаха. Да, малко време, малко песни, но пък какви песни
Сега, знам, че звучи идиотско и едва ли не трудно за вярване и знам ли и аз, но когато почти в самото начало Ханзи започна да разпява публиката с едно изкряскване "Аааааааааа!", аз се обърнах към Морви и с усмивка й казах "това е гласът, с който той реве "The morning sun of Dune!" в началото на "Traveler in Time""... и две минути по-късно, когато свършиха с разпяването на публиката, засвириха пак и разпознах началния риф на първата песен от албума, с който Blind Guardian ме спечелиха много, много, много отдавна... ми останах без думи и после едва не пропуснах да изрева "The morning sun of Dune... there's no tomorrow!", като стана време
А после и "Imaginations from the Other Side", за която имам много ясен спомен за първия път, когато я чух, за настроението, в което бях, и за мислите, на които ме наведе - да, свързано с твърде лични преживявания, но вече казах, че мнението, че концертът беше страхотен, си е лично мое.
И Scorpions... Scorpions, само заради които бяха дошли много хора от публиката. Scorpions, които аз лично просто не можех да си представя да пропусна - както не ги и пропуснах на стадион "Васил Левски" преди, какво, петнадесетина години? Scorpions, на които само в моето зрително поле имаше поне петнадесетина-двадесет души, които подскачаха не много по-малко от мен и пееха пълните текстове на не много по-малко песни, отколкото аз
Scorpions, които откриха с "Lovin' You Sunday Morning", която съвсем определено не влиза в категорията "световно неизвестна", продължиха с "The Zoo", която за мен е сред много добрите им песни, основно защото обичам да си мисля, че текстът й е съвсем малко ироничен, и продължиха сладките спомени от "Lovedrive" с "Is There Anybody Out There" и уж простичкия, но красив инструментал "Coast To Coast". Е, истината е, че аз в последните няколко години съм слушал повече Scorpions, отколкото повечето хора, но трябва да кажа, че и "Lovin' You Sunday Morning", и "Is There Anybody Out There", и "The Zoo" са песни, които бях чувал още преди много, много години, и че албумът "Lovedrive" е станал златен май съвсем не само заради "Another Piece of Meat" и "Always Somewhere" 
А как продължиха после Scoprions след задължителната секция с балади... "3, 2, 1, Are You Ready To Rock?" е простичка песен с елементарен текст и още по-елементарно послание, но при все това генерира доста подскачане сред хората, които можех да видя
За ефекта на "Bad Boys Running Wild", "Blackout", "Big City Nights" и "Rock You Like A Hurricane" върху публиката пък едва ли има смисъл изобщо да казвам нещо
А и "Tease Me, Please Me" пък лично на мен си ми харесва... та то какво излезе - излезе, че въпреки че нямаше "Another Piece of Meat", "Crossfire", "Six-String Sting", "Can't Live Without You", "When The Smoke Is Going Down", "Lonely Nights", "Under The Same Sun", "No Pain No Gain" или другите десетки любими песни, които Клаус Майне и Руди Шенкер са натрупали за толкова години, все пак излезе, че на практика всичко, което изсвириха, за мен си е от "много ми харесва" нагоре. А като гледах до мен в публиката петдесетинагодишен зъболекар-радиолюбител, до него двайсет и пет годишен системен администратор, а от другата ми страна още ненавършила двайсетте студентка по унгарска филология, като им гледах ухилените до уши физиономии и подскоците и ревовете, може би не само на мен ми се е сторило, че Scorpions общо-взето знаеха какво и как да изсвирят. 
А колкото до минералната вода - честно казано, една бира и една минерална вода, които купих точно преди Scorpions, си дойдоха точно навреме и точно както трябва и за мен с почти неспирното подскачане (бирата не винаги се справя с чисто обезводняване поне при моя тип изпотяване и умора), и за Морви, която просто не обича чак толкова много да пие бира
Според мен това с минералната вода беше прекрасна идея.
ПП: Малеееее... наистина мислех да не пиша повече от ред-два за група, а то какво стана...

Edguy - и мен ме изненадаха - не ги бях слушал преди, макар че бях чувал за тях. От това, което хората ми бяха разправили, си бях създал леко различно впечатление за това, което свирят (мислех, че е малко по-твърдо и по-шумно), а то всъщност дори ми хареса. Ще взема да се поразтърся малко повече

Blind Guardian - ми... много ми харесаха. Да, малко време, малко песни, но пък какви песни

И Scorpions... Scorpions, само заради които бяха дошли много хора от публиката. Scorpions, които аз лично просто не можех да си представя да пропусна - както не ги и пропуснах на стадион "Васил Левски" преди, какво, петнадесетина години? Scorpions, на които само в моето зрително поле имаше поне петнадесетина-двадесет души, които подскачаха не много по-малко от мен и пееха пълните текстове на не много по-малко песни, отколкото аз

А как продължиха после Scoprions след задължителната секция с балади... "3, 2, 1, Are You Ready To Rock?" е простичка песен с елементарен текст и още по-елементарно послание, но при все това генерира доста подскачане сред хората, които можех да видя

А колкото до минералната вода - честно казано, една бира и една минерална вода, които купих точно преди Scorpions, си дойдоха точно навреме и точно както трябва и за мен с почти неспирното подскачане (бирата не винаги се справя с чисто обезводняване поне при моя тип изпотяване и умора), и за Морви, която просто не обича чак толкова много да пие бира

ПП: Малеееее... наистина мислех да не пиша повече от ред-два за група, а то какво стана...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- pnv_Creator
- Misting