Обществени врагове

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Vivian
Forsaken

Обществени врагове

Post by Vivian » Sat Jul 04, 2009 3:24 pm

Public Enemies се оказа толкова удивително страхотна изненада... :shock:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 04, 2009 4:26 pm

Тоест е тъп?
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jul 04, 2009 4:31 pm

Тоест, оказа се, че е очарователен по един доста сдържан и много точен начин, което ми се е случвало и друг път с някои от филмите на Мен, но пък тук не го очаквах, тъй като имайки предвид сценария, не вярвах, че е успял да го pull off-не. А да, което беше удивително -Джони не маниерничеше (почти)...не го бях виждала в нормална роля без да мята ножове и да се цъкли зверски от около 5 години (май). Въобще великолепна режисура, адски перфектен оператор, много точен монтаж и малко твърде калпава музика. И слава Богу, само една сцена с Чанинг Тейтъм! :mrgreen:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jul 04, 2009 4:32 pm

НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jul 04, 2009 4:35 pm

^ Изглежда си единствен, че аз бях сама в залата. :lol: Въпреки, че ме гонят сериозни намерения да ида за втори път още утре, ако успея.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jul 04, 2009 4:48 pm

Аз този филм го чакам откакто го обявиха, на предпремиера ли го гледа или на някаква спешъл прожекция? Щото ако е на предпремиера скокваме още утре с жената, чукам на дърво да съм си взел изпита де:)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jul 04, 2009 5:08 pm

Предпремиера :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jul 07, 2009 7:32 am

Изгледахме Пъблик Енемиса и той ме остави тотално безразлична и ме измори. Не успя да ми вдъхне квото и да е чувство, дори отрицателно, дори при положение, че почна да ми се пикае още след първата една трета. Видя ми се безкраен. Джони Деп е Джони Деп, но не го бяха използвали както трябва. Камерата и звука бяха все едно гледам документално кино снимано с любителска камера - интересно, но несполучливо. Не видях и чух кво стана в половината екшън, човечетата съвсем се изгубиха в тресящата се картина. На болшинството така и не им показаха лицата ебати. В момента изобщо не мога да им свържа имената с физиономиите. Дейвид Уенхам добре, че е риж, за да го разпозная сред шлиферите, костюмите и шапките, примерно. Бахти! Историята беше някво проточено клише, персонажите бяха скучни. До края на филма така и не успя да ми запука за някой от тях. Дори за Джони, който по презумция беше готин и се изживяваше като Левски на моменти...

Трейлърът беше много по-обещаващ.

Поне се наслушах на Били Холидей...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jul 07, 2009 8:05 am

Vivian wrote:Тоест, оказа се, че е очарователен по един доста сдържан и много точен начин, което ми се е случвало и друг път с някои от филмите на Мен, но пък тук не го очаквах, тъй като имайки предвид сценария, не вярвах, че е успял да го pull off-не. А да, което беше удивително -Джони не маниерничеше (почти)...не го бях виждала в нормална роля без да мята ножове и да се цъкли зверски от около 5 години (май). Въобще великолепна режисура, адски перфектен оператор, много точен монтаж и малко твърде калпава музика. И слава Богу, само една сцена с Чанинг Тейтъм! :mrgreen:
You gotta be kidding me. На филмът много му се искаше да е гъзарски и въздействащ със зомг гангстерската драма, но толкова мощно не му се получи, че чак жал ми стана. Не, не беше зле. Но по никакъв начин не беше и добре. Просто си вирее в сивата посредствена маса и пилее талантите на не един и двама актьори, без да им даде някакъв струващ си материал. Колкото и да се стараеше Деп, целият филм беше клише върху клишето и не предизвика и капка емоция в мен с едно-две малки изключения. Женката беше куха. Гангстерята присъстваха. Престрелките се случваха. Историята уж си креташе. На фона на други подобни филми, излизали последно време (четете - Road to Perdition) е меко казано жалък.

Операторската работа беше също толкова изтъркана и честно казано методът с любителската камера тотално не пасна на филма и ерата. Бездарният начин, по който беше монтирана (а и в много случаи подбрана) музиката пък ще го оставя без коментар.

Въобще искрено съжалявам, че се подведох по трейлъра (и по в момента усърдно намаляващата първоначална оценка в imdb) да го гледам. На Ман много му се е искало да сътвори следващия Heat (а и на мен много ми се искаше), но дори не е успял да се самоизплагиатства като хората. Поредният пример, в който рекламата изкарва посредствен шайт нещо повече, отколкото е.

6/10

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue Jul 07, 2009 9:49 pm

Именно преработена Жега не се беше опитал да направи Мен. Първият вариант на сценария е полу-carbon copy на съдържанието на Жега: Дилинджър беше сантиментализиран донемай къде, а на останалите бандюги в групата им се знаеха и кътните зъби, пък Първис имаше горе-долу толкова екранно време, колкото Дилинджър, а и любовната история беше направо епос между две сродни души…Лично аз не вярвах, че той ше успее за втори път да pull off-не същия сюжет и ми намирисваше на глобален провал, пък трейлърите също работеха в насока промотиране на гореспоменатото.

Значи, в тоя си вид на мен филма ми е далеч по-любопитен и по-зрял, а и доста по-открояващ се на фона на филмите в съответната категория. Липсва идеята за ‘вижте го тоя къв як пич е’, а по-скоро ми го показват по доста по-земен и нормален начин, в случая –личи си, че някъде в него има и яки черти, но доста често се държи като копелдак (какъвто всъщност Дилинджър си е бил).

Премахването на 35мм снимане в полза на HD също работи в тази насока: средностатистическият зрител е свикнал ретро филмите да му се поднасят по един доста стилизиран, цветничък, дистанциран от съвременното му съществуване начин. HD –то прави нещата дълбоко различни – картините изглеждат много реални и лишени от романтичност, по-скоро са ясни, конкретни, точни. Това носи огромна сила на въздействие, защото се улавя моментът с ‘тва се е случило и ми изглежда и достатъчно актуално’, да не говорим, че за мен това усили драстично напрежението при престрелките. А и операторската работа беше всичко друго, но не и скучна. Ако има нещо, което Мен да съумява да прави дори в лошите си филми, то това е напълно автентично да пресъздава градовете, където е сниман филма. Тук Чикаго беше така жив и толкова ясно пулсиращ със сиво-жълтото небе и тънкия фин леден пушек рано сутрин и привечер, че все едно зяпах документален филм.

С две думи: треска ме тресеше, че Враговете можеха да се блудкава захаросана продукция, а ла Бъгси, а в крайна сметка се е получило нещо по-различно, за което бях твърде благодарна.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jul 07, 2009 10:06 pm

Мда, съгласна съм че подхода към направата на филма е необичаен и оригинален и в повечето случаи това би било достатъно да се подмокря от кеф. Тук обаче просто не ми изглежда добре и като се сложи объркващия хаос в половината сцени, вече ептен не се получава.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jul 07, 2009 10:07 pm

Ретро или не, таз представа, че снимането с HD камера само по себе си прави нещата по-реалистични, е пълно безумие за мен. Единственият ефект е, че прави филмовото дистанциране на видео дистанциране. Плюс яко шейкене, дразнещо зуумване и ебахму моушън блъра. Както казах по-горе, един-два момента са се получили, но като цяло Ман се е издънил доста и сътвореният от него филм е просто... никакъв.

Колкото до любовната история, тя беше прекалено елементарна, предвидима и изтъркана, при това с не особено убедителни участници, така че за мен имаше точно нулево въздействие.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Wed Jul 08, 2009 9:55 am

Такова зуумване се получава и с нормална си филмова камера, бтв. Достатъчно е да изгледаш нещо дето оператор да му е бил Том Стърн и си готов. :lol:

На мен HD-то определено ми влияе откъм реализъм, а и понякога се кефя на моушън блъра.

Любовната история ...въобще имаше ли я като любовна или по-скоро като някаква форма на симбиоза, изгодна и за двамата?
Spoiler: show
Не беше ли леко ироничен факта, че се изчукаха едва след като той й подари кожено палто?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jul 08, 2009 7:07 pm

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 08, 2009 7:17 pm

Еми тъй ми текна... :oops:
And you can't dance with a devil on your back...