Ше гласувате ли?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ще гласувате ли?

Да
31
54%
Да, но само за европарламент
0
No votes
Да, но само за парламент
6
11%
Не, нямам право/възможност
8
14%
Няма да гласувам
12
21%

Total votes: 57

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 02, 2009 8:00 pm

Доста брутална ще да е била щом 9 години по-късно св. Ваньо продължава да е все така омерзен...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 02, 2009 8:22 pm

Амелия. А ти все пак ще гласуваш ли? Защото ако не,
http://www.vwclub.bg/forum/download/fil ... &mode=view 8-)
Познаваме се и би трябвало вече да си се уверила, че уважавам както професионализма ти (радвам се искрено на успехите ти), така и гражданските ти позиции. Точно затова, примерно, не си позволявам да говоря за хора от предпочитаната от тебе политическа сила като за разложения политически труп... (с малката забележка, че там си пропуснала пълния член, но карай, и аз го правя понякога).
Колкото до Жан Виденов, живо и здраво си е момчето, доколкото знам, преподава си читаво икономика в Пловдивския у-т - сега, ако Партията му го е шитнала в 9-а глуха, това, струва ми се, си е ваш партиен проблем там. А "Ванчо Удушвача на малки дечица" пък, като свободен гражданин взе, че си направи своя партия и драпа за власт, да - може би защото е убеден, че го бива за упражняването й? Колко е прав - избирателят решава.
Колкото до масовата приватизация - Surprise! http://im.cablebg.net/clients/pdcmp-94.htm
Сиреч, това чудо все пак започна по Виденово време.
Продал Кремиковци за 1 долар... Как така го е продал за долар? При баланс активи - пасиви = - 250 мил. долара?
Вие наистина ли ни смятате за луди, както се изказа един висш Партиен функционер, в см. че за Костов гласували само луди, или какво?
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu Jul 02, 2009 8:41 pm

Амелия все пак не е в България, може да не успее да гласува, че кой знае дали имат секция отворена там.

Аз няма да комнетирам какво е направил или не е направил Костов, понеже няма как да знам кое е истина. Но с антикампанията срещу него БСП прекалиха за пореден път. За пореден път той им е виновен, да не говорим поредицата глупости, които тиражират за него (това с продаването на Кремиковци за един лев например...). Честно казано едно от нещата, които не ми харесваха в ДСБ беше с отношението си към "комунистите". Комунистите тва, комунистите онова. За миналите избори за европарламент бяха написали, че ако отидат в Европарламента ще се борят срещу комунизма. Къв комунизъм там?

Но да оставим настрана какво говорят и как си водят кампанията, по кофти тръпката е, че те си я водят по някаква причина тази кампания по точно този начин. Има много хора, които питаят люта ненавист срещу "комунистите" и ще гласуват за Сините. Помня на предишни избори как някои мои приятели гласуваха за Борисов за да не стане кмет на София "комунистката". Същата цел има и кампанията на БСП против Костов. И е доста логично - българина и без това си гласува основно против, защо да не водим и кампанията си по този начин?
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 02, 2009 9:04 pm

Няма да гласувам, щото за целта ще трябва да се разходя до Онтарио, което е буквално на майната си (аз съм в Албърта и разстоянието дотам е все едно от Лондон до Москва). Иначе, ако имах възможността - щях. И бтв, нямаше да е за БСП, защото съм искрено отвратена от тях. Както и от НДСВ. Както и от всичките сини партии, които от години доказват, че себе си не могат да управляват, та кво остава за страната. По-жалка опозиция никога не сме имали. ДПС дори няма да ги коментирам - моят вот би бил анти-вот за тях.

Не, и за Атака не бих гласувала. Нито пък за ГЕРБ.

Иначе изобщо НЕ страдам от илюзиите, че в нашия политически "елит" има читави хора, така че по когото и да се хванете да плюете, няма да ми дреме - заслужил го е ениуей. Отделно, че не се отъждествявам с нещата, които харесвам и наистина уважавам свободата на словото и правото на мнение (от левите ми убеждения и комунистическите ми залитания ще да е) - така че не се стискайте, че ще си докарате язва. На мен ми е през центъра.

Oui. Je suis garbage.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 02, 2009 9:55 pm

А би трябвало при днешните комуникации да можеше да си кажеш думата. За нещата в Родината. Канадците го могат, нали? Че защо не го допуснаха нашите, а пък в Турция 127 секции, мм?
Иначе позицията "мен ми е през центъра" не знам защо неволно ме подсети за онзи симпатичен виц от соц времената. Онзи за глистчето, дето се показало (да не казвам откъде) и възкликнало възторжено: "Ах, светличко, ах, зеленичко, и колко хубаво мирише!" А старият глист отвърнал мъдро: "О, не, детето ми. Нашата Родина е тук, в г..а."
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 02, 2009 10:25 pm

Уви, не ни организират канадците изборите...
Всъщност доколкото разбирам от сайта на Българското дружество в Калгари, самите канадци са забранили създаване на избирателни секции извън консулствата и посолствата. Т.е. българите в Калгари духаме супата. Учудващо, не по вина на БСП, ДПС и прочеето измекяри.

Oui. Je suis garbage.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jul 02, 2009 10:30 pm

Бахти вица Преводачо :lol: :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 03, 2009 1:18 am

Хрис, не е нужно 9 години да трае кампанията, тази година си се почна нова. По тролеите валяха листовки "Костов намали пенсиите гат беше на власт, сега ще го направи пак!" Аз пък бих попитал, какво друго демонстрира тая паническа страст да се плюе *конкретно* по него, ако не.. лек дискомфорт?
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jul 03, 2009 2:14 am

И мен цялото това некрофилско стреляне по умряло (ама доста умряло) куче ме дразни жестоко. Защо да правиш анти-кампания срещу нещо, което и без това си е в трета глуха? Ениуей, аз съм решил за кого да гласувам с раждането си и мога само да съм щастлив, че според проучването от днес бат Бойко гризе дървото с 33%. Очаква ни едно крайно шантаво политическо лято, като нищо ще се прави правителство от 4тия път....

Бтв според същите проучвания - ДПС - 14%....WTF???!??! В същите тези проучвания ж*****о к*******е Кошлуков има повече от НДСВ!!?!?!?!

Дано са сбъркали.
Last edited by Muad_Dib on Fri Jul 03, 2009 2:19 am, edited 1 time in total.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jul 03, 2009 2:18 am

Демонстрира колко са жалки тези които го правят и колко им е жалка кампанията, разбира се. Но такива смешки винаги е имало и винаги ще има. Аз пък помня Костов как обясняваше на света, кат дойде величеството, че без него и СДС нямало да ни приемат в ЕС. После падна от власт и Земята учудващо не спря да се върти...

Откак се помня в Бг смислена предизборна кампания никога не е имало - все са разни ексцесии, размахване на компромати, свинщини, интрижки, прокламации кой бил в ДС, кой не бил...

Надявам се да са се посъбрали сега сините, за да могат да трупнат някви проценти на изборите. Сами няма да ги спечелят, ма може да се коалират с някого. Сякво посрещам с овации, стига ДПСто да го няма на власт, че аман!

Oui. Je suis garbage.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Jul 03, 2009 2:29 am

Отсега мога да сложа скромна но стабилна парична сума, че ДПС ще участва със страшна сила в следващото правителство. Уви съм абсолютно и напълно убеден.

Да разсъжадаваме малко по възможните правителства от данните от днес (НоваТВ - новините в 20 часа, Алфа Рисърч):

1. Бойко + Сините - не става, имат общо 33.4 + 8.2 = 41%, ще трябва да вземат турците(14%) или атака(9%) (и двете са хайли ънлайкабъл). 3ти вариант - да вземат 2 малки партии - примерно Лидер и Ндсв (това вече е по-вероятно). Бойко ще управлява само с правителство от минимум 3 партии.
2. Сегашната коалиция - Дпс 14% + БСП 20% + Ндсв 5% = 39%. Единственият вариант е по-добри резултати в неделя и да се прилапа Лидер, щото друг няма кой да се прилапа за такова правителство, ама Кошлуков си е стар анти-комунист. Освен това съм напълно убеден, че НДСВ ще имат по-добър резултат от 5% в неделя. Тогава може да си продължат нещата като досега, ама пак трябва 4та партия, а това е нестабилност донемайкъде.
3. Нови избори наесен - много вероятно, но разчитам на мазния Доган да уреди далаверите и да измислят нещо.
4. БСП + Герб - никъв шанс, ако все пак се случи сигурно обществото ще се взриви или поне така се надявам, това ще е върхът на лицемерието...

Крайният извод => ще ни управлява правителство съставено от минимум 3 партии като досега, според мен дори ще са и 4. Шансът да бъде свалено при недостатъчно добро разпределяне на пая е голям в първия случай (ако не са си стари дружки) и огромен във втория случай (4+партии).

Бтв прогнозираната активност е 56%, което е добре, аз очаквах по-зле. Дано е и повече.

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Fri Jul 03, 2009 6:43 am

Много злопаметни хора има тук, 8 години откакто управлява Костов никак не са много че да се правим че не си спомняме какви ги надроби тоя мелез..Костов срина страната (както и след него Симеон а в последно време и хора като Румен Петков), но хората в Б-я рядко се замислят за сьбития по-назад от 3-4 години...

Аз сьм изцяло на мнението на Анелия, всички партии са гола вода,и точно затова ще гласувам за Яне Янев като наказателен вот/протест един вид. Може би до преди една година щях да гласувам за БСП защото и аз имам по ляви разбирания, но много се оляха..

За ГЕРБ не ми се коментира, ако бьлгарите спрат малко да слушат чалча ще се сетят че нямя някой да дойде с магическа прьчка и да ги оправи ама едва ли. Искам да кажа само че ако Бойко излезе в опозиция той ще е виновен че пак турци ще ни управляват.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 03, 2009 10:15 am

:lol: :lol: :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Jul 03, 2009 10:20 am

Много злопаметни хора има навсякъде, не само тук :)

за РЗС не бих гласувал никога, от такова гласуване против се роди Атака. РЗС е просто друга подобна организация, която краде гласове от тях, пък и е явно доста добре финансирана и с доста добре наредени листи с бизнесмени на върха. Като казах бизнесмени - точно такива са и Лидер. Не искам да влизат тези в парламента за да си лобират едни за други, достатъчно са си грабили и сега.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jul 03, 2009 10:23 am

Костов го направи с баба ти! Ще го направи и с теб! :rofl:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.