Понякога е доста тъпо да работиш в медия.
Вчера в изданието, на което сътруднича в момента, се получи информация, че политик - водеща фигура в ГЕРБ - е бил осъден за убийство през 70-те години. Потърсихме го за коментар. Като разбра за какво става дума, той затвори и престана да си вдига телефона. Пиарката му си изключи своя.
Малко по-късно, обаче, се обади човек, представящ се като пиар на ГЕРБ, който предложи подкуп, за да не излиза статия по темата.
Между другото въпросният политик, тъй като той е водач на листа, със сигурност ще бъде в следващото Народно събрание.
Само да вметна, че случаят далеч не е единичен - въпреки че може би е първият, в който публикуваме статия при апетитно финансово предложение. Например, в началото на тази седмица изключително скандален материал за Атака беше спрян, въпреки че първоначално беше одобрен, без да се дават обяснения.
И друго да кажа - в случая, поне за мен, за разлика от колегите, проблемът не е в убийството. То е станало през 70-те, когато човекът е бил малолетен, и в присъдата пише, че е по непредпазливост (въпреки че имам някакви подозрения, че това се дължи на... да речем натиск, понеже ако се вярва самата информация за убийството, е много трудно то наистина да е непредпазливо).
Обаче предложението за подкуп... Бтв, въпросният политик е популярен с това, че непрекъснато говори за различния морал и здравата ръка в борбата с престъпността, които ГЕРБ ще въведе, щом дойде на власт.
Хъм, Синята коалиция или НДСВ?

Имам още два дни да реша!