За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Jun 27, 2009 7:16 pm

Бате, вкарвайте некой и друг свеж лаф по-често, че тука стана приист/мейдж канал с редки включвания от Паламурника и Дзвера :mrgreen: Къф е смисъла от вов-а ако не мое се похилиш на кръчма с приятели после :idea:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Jun 27, 2009 7:52 pm

Именно, напълно съм съгласен, темата малко я обърнаха на "жените и техните кастър-проблеми", пресичана чат-пат от моята драма дали да спра да играя.

Абс ниакакъв не е смисълът ако не можеш да се похилиш с приятели после. Например един от моята гилдиа супер екипиран, но и уви МНОГО прост се изцепи на вента (това е човек, който играе уоу от над година и е офтанк на голяма гилдия): "Абе какъв е тоя ХЪСТ рейтинг и за какво е?" ГГ :lol:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jun 29, 2009 12:17 pm

Muad_Dib wrote:Например един от моята гилдиа супер екипиран, но и уви МНОГО прост се изцепи на вента (това е човек, който играе уоу от над година и е офтанк на голяма гилдия): "Абе какъв е тоя ХЪСТ рейтинг и за какво е?" ГГ :lol:
истински играч!! :lol:

пък аз след изнервянето покрай Улдуар 10 го ударих на релакс с орда-шадоу прийста ми... видях, че е много зле облечена, милата, а бе понасъбрала 3к голд и като започнах едно харчене - останах с 1к... първо похарчих онъра си, щото ми стана лошо, че съм ударила тавана (и то кой знае от колко време), после посетих АХ и изкупих каквото можах + енчанти за същото... направих си бижутерския епичен пръстен и амулет... и от +1200 СП, директно я пратих на +1855... и като отидох да бия мобове за турнирните куести се размазах от кеф - ни живота, ни маната ми падат! :shock:

вече не ме беше срам и да се запиша за първия си хероик - беше ДТК дейлито, сладка работа... ПЪГ-а бе с паладин за танк, 2 магета, друид-хилър и аз - в шадоу спек... на онези им стана лошо, като видяха, че взимам първата си героична значка :lol: но когато ми видяха дмж и че си познавам тактиките, се успокоиха... на динозавъра беше фън... палата бе с 30к НР... преди боса ги питам - "кажете кога искате да сложа Фийър уорд и на кого - танка или хилъра"... защото от личен опит с моя друид знам, че преди втория фийър си е най-добре... онези викат - когато решиш... казвам "ок, след първия фийър ще е"... започваме боса... първи фийър и танка умрял :shock: танка взе да насмита друида, че не го е хийлнал, аз го защитих, щото боса НАИСТИНА здраво си удря и то бързи удари един след друг, а друида не бе с много прекрасна екипировка, като му гледах хийловете... и викам, абе какво ще кажете за тази битка да мина на холи-билда, то дпс-то с 2 мейджа не е проблем, а с 2 хилъра ще се справим лесно... онези веднага приеха и баш така стана - танка го държахме на фул-лайв, а магетата стопиха бързо НР-то на боса... на последния бос направо съжалих друида - как и 2-те магета, дето са рейндж дпс съумяваха да стоят барабар с танка у зелените петна с отрова не го проумях, ама хилъра стана разноглед :lol: от последния бос ми падна и бижутерска рецепта, та бях повече от доволна, въпреки, че айтъм за мене нямаше...

и така, Geaz вече е добре облечена, скоро като й взема и другия пвп-тринкет с още 100 СП, ще има почти 2к СП, та няма да ме срами... то и Накс с нея отказах, че не ми се рейдваше, но ако зачести да нямаме рейдове на Зенедар, и това ще направя... ордата, дори ачийвмънт не ми искаха, така го бяха закъсали за хилъри :lol:

иначе снощи на Зенедар бе измъчен рейда... започнахме в непълен и алтернативен състав пак... само с 2 танка, с 22 човека + афк лок и дискънектнах шаман-хилър, дето така и не се върна на линия, та бяхме без шаман изобщо, съответно - без Хероизм :cry: още по-лошото бе, че нямахме и нито един паладин :cry: :cry: и като се почна - мрем масово на траша пред Фрея, уайп даже имаше веднъж на траша... аз не си спомням колко пъти умрях... уайпове на самата Фрея, много пъти... чак се изненадах като умря... после мрях 2 пъти на траша пред Мими, барабар с 1/3 от рейда... на Мими май само 2 уайпа имахме преди да го съборим, но и го убихме на магия накрая, като изхабихме де що комбат-реза имахме... :roll: Мими умря 45 мин. преди края на рейд-времето и незнайно защо РЛ даде направление към Генерала, при положение, че живи бяха Айрън Консил-а, Игнис и Разорскейл :roll: а до Генерала си е маса траш... и там мрях още на първия пак :cry:

като стигнахме Генерала, на линия се появиха 2 паладина - танк и хилър и ги взехме веднага... но за опити на Генерала бяха останали точно 15 мин... та имаше време само за 2 безславни уайпа... на мене ми се затвърди виждането, че паладин там не трябва да танква просто... танка препускаше из залата с боса въз него, а рейндж дпс-то търчеше през глава да ги гони... Генерала постоянно ми бе извън рейндж и за дпс, и за КС... трагедия... да видим сега тези дни дали ще имаме рейд... ще е адски тъпо, ако до резета оставим живи 3 фарм-босове...

моя компютър днес е оставен за ъпгрейд - сменям дъно, процесор и памет... дано до вечерта са готови, ако не - ще пропусна рейда :?
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

kiko72
Merchant

Post by kiko72 » Mon Jun 29, 2009 1:59 pm

Добре че е Таис да разкаже някоя дълга и интересна историйка, че да има какво да чета на работа:) Пфу...тези клиенти къде се изпокриха не знам, ще излизам да викам от улицата вече :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 29, 2009 3:17 pm

Продължавам да ловя костенурката аз. Над 1000 риби - няма костенурка. За сметка на това имам храна да се бъфкам ;) при всеки уайп.

Мен ме направиха и офицер (смятайте какво е положението след като се стигна аз да съм офицер :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) и сега половината народ се изсипва да ми уиспърва с проблемите си. Уви не на всеки мога да помогна, та ще имаме напуснали хора от яд и къси нерви. Забелязвам, че що се отнася до ВоВ 90% от хората имат нисък праг на търпение и най-лесното е /gquit. На такива вече не им обръщам внимание, навсякъде са.

Вчера помогнах на няколко от гилдията, които правеха Накс10. Почти гилд рън беше, само че единият играч играеше с мейна си, за който сме му казали да се гиърва за танк, а друг от съгилдийниците играеше с алта си, за който сме му казали да се гиърва за хийлър. Накрая се изпокараха трябва ли алтът да взима на мейна гиъра и не знам си какво и трябваше да оправям бакиите. Е, мамка му, мразя да се разправям за гиър. Естествено недоволни и нацупени има и съответно следва /gquit.

Имахме и злощастен Ходир и Мимирон снощи. Идиотът гилд лидър като видя, че уайпваме на Ходир с 3 хийлъра, каза - ще ходим с 4-ма. Аз какво дао бяснявам, че умират, щото не си знаят тактиката?! Та взехме 4-ти хийлър за Ходир и гледай как уайпнахме 3 пъти поред заради enrage на боса. Чаках го да извика 5-ти хийлър, честно. Убихме го като на магия. Аз, пустият му дисциплиниран поп, бях първа в Рекаунта, след мен бяха двата шамана и паладина. А и нека си признаем, друидите са сила, когато трябва да мърдаш нон-стоп.

Заключение - undegeared people на някои от босовете в Улдуар (да не отварям дума за хора, които не си знаят тактиката, щото е много сложно да се прочете) са си страхотна тежест за останалите в рейда. Ето на, ако хората знаеха да седят в огънчетата, ако не трупаха по 5 стака замръзванка, ако бяха експедитивни да стоят извън големите петна докато снега пада и после бързо да се придвижват... Започнах много да се вбесявам накрая, защото давам всичко от себе си и обяснявам ли обяснявам, а накрая все някой замръзнал или все някой с 5 стака или просто си кесят в петната по пода и им пада сняг на главите. :evil: :evil: :evil:

После на Мимирон не се и изненадвам, че се гътнахме. Пак бяхме минали на 3 хийлъра, но шаманът беше перманентно умрял. ДПС-то не съумяваше да си танква главата и онзи ми ти бос плющеше по мен точно толкова, че да си изхабя и последната мана. В 2-та по-успешни опита влязох във втора фаза със 100% мана и никой не беше умрял. Тогава вече всички си вършеха добре работата, но дойде ли фаза 2 и става мазало. Лидерът крещи "пръснете се", шаманът седи върху петното на земята и бива уан-шотнат от ракетката винаги... когато дойде баражът хората тичат към боса, за да минат зад него. Защо и да се обяснявам, че той се върти винаги в една посока и че трябва светкавична реакция и да се тича веднага!...

В общи линии съм разочарована...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jun 29, 2009 3:20 pm

Като чета, Елейн скоро ще стане и рейд лидер :D

Браво, Дима:)
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Pag
Merchant

Post by Pag » Mon Jun 29, 2009 3:32 pm

Как така ще се разпръсквате на втора фаза на Мими :shock:
Точно на втора фаза всяка група си прегръща хилърчето и се движи като негова сянка.

Ние пробвахме нова тактика на Генерала - две рангед групи от двете страни на боса и кайтваща трета между тях. Би следвало да работи безотказно, не знам защо така се дънихме. За успокоение ометохме един ОС3Д.
Стискайте ми палци да го гътнем днес, че вече много стана - 4та рейд вечер му отделяме.
А най-странното е че когато го метнахме за първи път, ей така да се запознаем дето се вика, не много запознати с тактиката го смъкнахме до 15 % :shock: . А сега сме толкова далеч ... Я минем 50, я не
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jun 29, 2009 3:47 pm

Pag wrote:Как така ще се разпръсквате на втора фаза на Мими :shock:
Точно на втора фаза всяка група си прегръща хилърчето и се движи като негова сянка.
въпрос на тактика, Паг... и в нашата гилдия също сме разпръснати около боса на втора фаза на Мими, само се приближаваме към вътрешния кръг, а хилърите са така позиционирани, че да сме в рейнджа им... единствено на трета фаза се групираме на едно място всички, а в четвърта се връщаме по местата си от първа фаза... такава ни е тактиката и си работи нормално засега...

при нас на Генерала, рейндж дпс-то стои на едно място в групичка...

а Дима наистина върви към Рейд-лийдинг :D ха, така, жено, действай с твърда ръка :twisted:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 29, 2009 4:36 pm

Не искам да лидерствам, аз дори офицер не искам да съм, защото не ме бива. А и само ще се разочаровам, че въпреки усилията ми пак ще има умирачка от незацепване на тактика.

Направих event за довечера. Да видим ;) дали ще успея да си го проведа. :mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jun 29, 2009 4:42 pm

какъв ти е Евента, че съм любопитна гарга? :D

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 29, 2009 4:45 pm

Ще водя народа на гости на Малигос и после при Сартарион. Рядко ги посещаваме, loot-ът е добър, кратки са, а и нека не забравяме, че аз имам какво да си взимам и от двата боса :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , та го ударих леко егоистично.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jun 29, 2009 4:52 pm

на хероик мод? :D
а ОС3Д? може ли да подслушвам по Вента? :twisted:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 29, 2009 5:03 pm

Ние с два adds не можем, ти искаш с три... Народът е тъп. Heroic ще да е. Ние да свалим Мали и да нинджосам ботуши и каска, пък другото както дойде. :oops:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jun 29, 2009 5:14 pm

ще ги водиш, викаш, да поработят малко за тебе :lol: ама ти ли ще лийдваш?? то не че много има за лийдване за нещо, дето е правено многократно...

аз това все се надявам - един ден да рейдваме, като РЛ само накратко казва преди пул-а кой е танка, кой - офф-танка, кой кого хийлва и да дава старт на битката... би било мечта-рейд за мен... колкото повече си говорят и се обясняват преди всеки пул, толкова повече ме уморяват и изнервят :roll:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 29, 2009 5:16 pm

Ние само веднъж сме правили Мали 25 и три успешни опита на Сарт с 1 дрейк. Много неуспешни с 2 дрейка. Хийлингът не стига, много адове и хората биват заливани от вълните, защото не гледат и не се движат достатъчно бързо.

Интересно, но паладин хийлър се задъхва повече да пази танка на Сарт, отколкото аз.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around