За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jun 24, 2009 4:23 pm

Ако ти се мерка glassfin minnow ше я бодна за алхимията и водоходките ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Jun 24, 2009 7:40 pm

Много съм доволна от моето юначе!! Една отвратителна елфка ДК го нападна, докато пердашеше орки! Първо пробвах да се отдалеча благоразумно, ама тя ме последва. И реших... като ще се бием... поушънка да закрепим живота и бърз чардж и ренд по инерция... и скочих на клавишите... и пак по инерция натиснах bladestorm, че не знаех какво да правя :lol: . Тъкмо спрях да въртя и я чух онази твар как въздъхне тъжно. Като се огледах - и твар дългоуха, и орк... на земята... ех... хубаво ми стана едно - нищо, че без да знам какво правя стана:)))

Ей го Борето... не можах да се удържа да не се пробвам с новите саби от Рампартс :)
http://i8.photobucket.com/albums/a46/Lu ... 1245861325
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jun 24, 2009 7:47 pm

Мене ми е скука и се чуда дали да не сменя малко на ретри :roll: Вчера едно ДК 2 лвл над мене с миниън ме почупи ;(
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jun 25, 2009 8:39 am

И на ретри може да те почупи.

Pag
Merchant

Post by Pag » Thu Jun 25, 2009 8:43 am

Добро ви утро :)
Свежия рън от снощи завърши до Ходир. За три часа опаткахме всички до него. За днес остава Торим, Мими и Фрея и айде пак на генерала.
Не знам защо, но битката с Ходир все още ми е пълна мъгла, което вбеси РЛ, защото всички мейджове се бяхме натъркаляли по земята. А било най-лесната битка ... На мен пък други са ми лесни :twisted:
В секундите преди започване на рейда се сдобих с титлата Flame Keeper, за сметка на това пърформънса ми беше повече от ужасен, което съвсем не успях да си обясня и навярно след днешния рън ще спра с рейдването завинаги.
Ще ми липсват гласовете на РЛ и ГМ :cry:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jun 25, 2009 9:10 am

Аууууу!!! Ако спираш рейдването, нека е защото има по-важни неща, не заради лош пърформанс:). Защото тогава просто ще ти липсва. Все има начини за оптимизиране, а и често човек зависи от начина, по който играят и останалите.

Ние вчера направихме някакъв ненормален рейд. Общо взето го нямаше титулярът рейд лидер. Той обикновено поне е в рейда, дори да не поеме лидерството и си помага. Докато вчера заместниците си бяха сам сами в това и на всичко отгоре с нов сетъп. Намяше ги двама от основните танкове, поради което буквално се разучаваха неща на моменти. Зам-танковете нямаха екипировката на първите. Изобщо - цирк. Левиатанът го правихме с две кули. Съответно на финала останахме около 5-6 човека живи. Ходир беше скръб - докарахме го до енрейдж. Пак на втория опит успяхме, но май отново бяхме малко хора оцелелите. Сходна ситуация и на Торим - там танкът в коридора беше съвсем чист и неопетнен по отношение на тази конкретно позиция, съответно не беше съвсем наясно точно какво и как, а и нямаше кой да му обясни точно - и както казах - разучавахме. Поне и Торим падна. Но пък каква драма. Три комбат реса на танк и в добавка завършихме без танк, докато Торим тичаше наоколо и изтребваше народа като пилци, докато в това време дотове и последни сили на артилерията го довършиха. :lol: :lol: :lol:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jun 25, 2009 10:48 am

Паг, през тази твоя фаза аз влизам периодично :D Ланис е свидетел, а и половината ни офицери :lol: като ме тресне синдрома "аз не правя достатъчно дмж, не съм полезна на рейда въобще, само пилеете айтъми по мене" и единствения изход виждам в спиране на рейдването :D моя офицер в чудо се вижда да ме успокойва, да ми дава съвети, да ме обгрижва и да ме уверява колко щастлив бил от дмж и играта ми... горкия, хич не му е лесно като зарева в мейдж-канала ни... :lol:

после естествено се стягам и започвам да мисля малко по-практично и да си търся слабостите в играта... колкото и странно да е, винаги се намират - къде в статсовете на гиъра, къде в мястото където стоя по време на битка, в поредността на спеловете, или дори безумния лаг (снощи осъзнах, че компютъра ми наистина е слаб да поеме рейд-битките - натисках бутон и нищо не се случваше секунди, а това е изгубено време за дмж... обръщах се към нов таргет пак секунди - нова загуба на дмж)... причините обикновено са комплексни, Паг, но не е нужно да ги приемаш така драматично... просто се успокой и помисли... разгледай си гиъра и най-вече статсовете, които ти дава, разгледай този на най-добрия ви мейдж и виж той на какво е заложил... постоянно комуникирайте, искай съвети... при мен това действа най-добре... снощи пак коментирахме с моя офицер какво да подобря - винаги има нужда от подобрение и стигнахме до извода, че имам твърде много хит, който мога да редуцирам като инвестирам в айтъми с хейст и още крит... та сега мисля да похарча малко ДКП и за ботушките с хейст от Фрея... трябва ми и нов уанд...

и не си мисли, че всеки рейд ще протича гладко... както Ланис написа, при нас снощи всеки бос падаше на магия... много си зависи от сетъпа на рейда и от РЛ... сама каза, че всички магета сте измрели на Ходир, значи е бил общ проблем... ти тези битки не ги правиш соло и ако нещо куца, винаги си има причина и тя може да не е у теб...

но ако се откажеш от рейдване, решението ще е изцяло твое, и после ще ти липсва ужасно и ще се чувстваш още по-зле... затова просто се успокой и помисли къде виждаш проблем, помисли над това с какво можеш да подобриш играта и гиъра си, говори с клас-офицера си за съвети - никой няма да ти откаже, а те най-добре виждат къде може да грешиш... сигурна съм, че държат на теб и искат да си в рейда, та ще са щастливи да помогнат :D
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Thu Jun 25, 2009 11:02 am

поне райдвате. А ние се разпаднахме :cry: и то от глупост и някакви глупави спречквания между няколко от офицерите, и то за неща които нито бяха проблем, нито бяха особено сериозни. Уви, малкото камъче обръща колата и сега трябва да си търся нова гилдия, а хич не ми се иска....баси колко тъпо, ма ....нъц :(

Pag
Merchant

Post by Pag » Thu Jun 25, 2009 12:23 pm

Там е работата, че всичко на всичко сме 6 мейджа, от които 2 хардкор. Нямаме клас лидер, не знам защо, и двете хардкор влизат точно за райда и нямаме време за обсъждане, след райд пък съм толкова изморена и отчаяна, че нищо не ми се прави.
Губя секунди в демиджа постоянно. Мейджове с далеч по ниски статове бяха по-добри от мен. Не знам вече какво и къде да тренирам, на дръмовете е тъпо, понеже е статично пуцане.
Никой няма да се занимава с мен да ми търси кусурите, като не можеш да си играеш героя чий го дириш тук ...
Айде за босове, на които моята смърт не се отразява особено иди дойди, ама там където с действие или бездействие вредя и на другите ...
Уф, от няколко дни се чувствам ужасно
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Thu Jun 25, 2009 12:27 pm

Xellos wrote:Мене ми е скука и се чуда дали да не сменя малко на ретри :roll: Вчера едно ДК 2 лвл над мене с миниън ме почупи ;(
Опитай ретри, може да ти хареса повече :) Пък и да сравниш различните стилове на игра. Но ДК да те бие - това не трябва да се позволява! :evil:

Като ти скочи с миньончето, шибваш му стън в главата, Holy Wrath за да стъннеш миньона, после Turn Undead на миньона и го пращаш да се разхожда в околността (ако събере няколко моба със себе си, още по-добре). След туй Holy Shield и го фраскаш (ДК-то) с Light judgment по тиквата. Ако се опита да те овърже или забави - Hands of Freedom и Avenger Shield по него, че да не тича много. Стън на всяко ЦД. Ако пусне червеи - Concentration. Ако си пусне Magic Shield само го наобикаляй и си дръж щита здраво :mrgreen: Успее ли да съммонне Army of Dead - Concentration, Holy Wrath, Concetration. И през цялото време гледаш да се декърсваш. Те това е. :wink:

Един единствен ДК не успях да убия, щото беше бая хитър и ме кайтваше умело, докато останах без мана, а той си се хийлваше и аз заключих, че е време за тактическо отстъпление 8-)

Мех, станах Ironman (In a single Warsong Gulch battle, carry and capture the flag 3 times without dying. ) :mrgreen: Първият флаг го беше взел един БЕ паладин, че и прот се оказа... И се срещнахме в тяхната база, аз сам и той сам, аз с флаг и той с флаг, аз прот и той прот... след 15 секунди аз жив, а той мъртъв :mrgreen:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jun 25, 2009 12:42 pm

Аз пък съм разочарована от гилдията. Всички се държат като ощипани госпожици. Огромно его и гордост и много импулсивност на едно място. Дребните камъни преобръщат колата, точно както Райо каза. Чудя се само дали ще се разпаднем или по-скоро ще си циклим вежно на това ниво, на което сме, а именно - никакво. Правим там един Улдуар 10 криво-ляво, правим 3 лесни боса в Улдуар 25, когато имаме късмета да има хора и тези хода да са прилично облечени вече и това е. Прогрес няма, защото никога не се знае кой с кого ще се изпокара за поредната глупост и някой от кор играчите ще заплюе гилдията и всички останали, защото му прекипяло. Преди няколко дни напуснаха 4-ма, от които най-добрият ни друид хийлър (сега вече е в Драгън легионът), както и един страхотен ретри паладин. Новите попълнения са нагли, не желаят да чакат да им се събере ДКП, съответно оспамват гилд чата с мрънкане как са щели да си чакат вечно за гиър, също така са и необлечени и в Улдуар не могат да ходят. Не знаят тактики за Малигос... не знаят тактики за ОС. Да бяха поне прочели един параграф в Уикипедия ИЛИ на форума на гилдията ни. Някои сме се постарали да пишем там.

Дразня се, циклим на едно място. :evil:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jun 25, 2009 1:02 pm

Елате си у "шопската" ;р Мене тва ми е основната причина след езиковата бариера да не се бутам в групови мероприятия.
Тише пратих колко можах вноска, мерси за рибата :) Аз днеска ше мина в нортренда и седмица почивка после :).

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Thu Jun 25, 2009 1:26 pm

Pag wrote:Там е работата, че всичко на всичко сме 6 мейджа, от които 2 хардкор. Нямаме клас лидер, не знам защо, и двете хардкор влизат точно за райда и нямаме време за обсъждане, след райд пък съм толкова изморена и отчаяна, че нищо не ми се прави.
че вие много магета имате, бре?? :shock:
ние сме общо три мейджа, като само две сме хард-кор - аз и Блоби (офицера ми)... другото маге ни е в добавка (преди рядко влизаше в рейд и беше на соушъл статус, но сега е редовно) и много му се радваме, но гледаме да не го товарим много с допълнителни задачи, като кантър-спел, овци прави, само когато трябват 3 броя (ако само 2 са нужни, той е бекап) и така... в маге-канала киснем само аз и Блоби и честно казано гиъра и проблемите ги обсъждаме във времето между инвайта и започване на рейда, както и в почивките... когато имаме за обсъждане нещо по-дълго за писане или обяснения си пращаме Пърсънал месиджис през гилд-форума ни... защо не пробваш този начин на комуникация с кор-магетата ви? просто поискай съвет в ПМ от тях, дори можеш да ги попиташ какъв според тях е проблема за твоя дмж...

Елейн, хич не звучи добре това с гилдията ти и се замислям дали наистина си заслужава да оставаш в нея... бих ти предложила да кандидатстваш при нас, обаче шансовете са твърде минимални да те вземат, защото сме пълни с прийстове... :roll: ако беше ресто-шаман дори с хероик-дрешки щяхме да те вземем, защото много сме го закъсали за шаман-хилър, ама шамана ти е до никъде в левълването... :? разбира се, гилдии има, и вероятно рекруитват...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jun 25, 2009 1:40 pm

Е ше дигне шамана ся кат се върна с палата ;р

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Thu Jun 25, 2009 1:43 pm

Прийстовете са кът по другите гилдии, доколкото чувам. Непрекъснато ми уиспърват. Все ще намеря друга гилдия, просто не искам да напускам засега. Никак не е на добре, защото действителност прогрес дори да има, все някой се фръцка и напуска и пак се връщаме в началото.

Надявам се да се позакрепят нещата поне, за да посъбера още гиър. Аз категорично си признавам, че съм gear whore и искам по-добро и тва си е. :mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around