Random stuffec

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 11:17 am

E6400/2GB DDR2 667/8800 GT

Мисля ще се съгласиш, че отдавна не е сред най-силните конфигурации. Аз обаче смятам да не ви издавам повече от играта. Това всепак е затворена бета. Като пуснат отворената, ако бърза някой да види, може да види. То и аз не смятам още много да я играя. Смятам да не си убивам удоволствието за после.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 06, 2009 12:00 pm

Хм. :shock:
Интересна представа за силни и слаби конфигурации.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 12:13 pm

Не бе тя си е добра, карам от страшно много време с нея, като съм сменил само видео. Но може да се намери за малко пари.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 06, 2009 12:22 pm

тъкмо я смятах
дъно, процеор , видео и рам
650 лева - точно в графата евтини попада :)

(преди малко писах повече ама без да искам съм смятал два процесора :) ).

Както и да е - да не разваляме тема с излишни неща.

Моята представа за оптимизация особено за онлайн игра е да върви без проблем на машина струваща максимум 700 лева чисто нова.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 12:38 pm

Като се прибера от работа ще пусна някой друг шот. Между другото играта движенията в играта са най-реалистичните, които съм виждал, в което и да е MMORPG. Дори да си оставиш героя на едно място, той пак си върши нещо. Ако завали дъжд си вади чадър или си играе с дъжда. Или пък прави стойки. Ако спреш в някое езерце започва да си играе с водата и да се чипка. Няма момент, в който да не прави някакво движение или емоция.

Да не говорим, че къстомизацията е невероятна. Имаш стотици възможности при правенето на герой. Можеш ръчно да направиш почти всичко по него. Прическите са толкова много, че не ги изцъках дори до край. Пропорциите на тялото, на лицето... Опциите от Eve и AoC в едно и в пъти повече.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 06, 2009 12:57 pm

Amikae wrote:Като се прибера от работа ще пусна някой друг шот. Между другото играта движенията в играта са най-реалистичните, които съм виждал, в което и да е MMORPG. Дори да си оставиш героя на едно място, той пак си върши нещо. Ако завали дъжд си вади чадър или си играе с дъжда. Или пък прави стойки. Ако спреш в някое езерце започва да си играе с водата и да се чипка. Няма момент, в който да не прави някакво движение или емоция.

Да не говорим, че къстомизацията е невероятна. Имаш стотици възможности при правенето на герой. Можеш ръчно да направиш почти всичко по него. Прическите са толкова много, че не ги изцъках дори до край. Пропорциите на тялото, на лицето... Опциите от Eve и AoC в едно и в пъти повече.
a нещо различно от Second life и Sims може ли да се прави като куести, интеракция между персонажите и интересни умения?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 1:22 pm

Не мога да кажа със сигурност. Играл съм само два часа за сега. Но има потенциал в тази насока. Командите на реакциите в играта са направени доста добре. Като напишеш /sleep Елиоския ти герой прави една магийка създава си облаче и се изляга на него :lol: , /sit = магийка и се появява столче, на което да седне.

Както и да е. От 9 този месец започва преордъра в Пулсар и всеки, който си направи преордър ще получи ключ за бетата, за 19-21. Аз смятам да си купя колекционерското издание. Има доста приятни благинки! :D Препоръчвам играта на всеки. Тази игра ще удари всички конкуренти в земята. Просто е комбинация на всичко най-добро в този жанр и всичко е вплетено по един невероятен начин!

WoW и Warhammer могат да се скрият някъде. Няма един показател, по който да могат да се опрат на Aion. Този път NCSoft удариха джакпота! :)

Edit: Добавка този линк http://www.tentonhammer.com/node/68599 . Това е героя, който ще играя когато излезе играта. Комбинация между стрелец и друид. :D

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 06, 2009 1:53 pm

съзнаваш ли как звучи:
Тази игра ще удари всички конкуренти в земята. Просто е комбинация на всичко най-добро в този жанр и всичко е вплетено по един невероятен начин!
поставено до:
нещо различно от Second life и Sims може ли да се прави като куести, интеракция между персонажите и интересни умения?
и
Не мога да кажа със сигурност
и не е ли рано да твърдиш кой кого ще удари в земята при положение че ми описваш шарения графика и сменяне на дрехи и никакви геймпмлейни решения?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 2:37 pm

Доста съм тъп да разбера как звучи честно казано. Трудно ми е да разбера какво искаш да кажеш с твоето изречение. Търсиш нещо различно от Second Life/Sims или нещо подобно на Second Life/Sims? По ясна подредба на думите моля, за да мога и аз да схвана.

И да описвам ти шарена графика понеже някой от MMO-тата, които очаквахме с нетърпение се огелпиха точно в това отношение с лайняни неоптимизирани и бъгави енжини.

A тоз геймплей... Страшна работа. Какво ново искаш да измислят? Ми земи се поинтересувай малко и ти. Героя се контролира, като в WoW, но може и point click. Уменията се тренират от книжки, като вдигат левел заедно с теб. 1 твой левел=1 левел на магията, като се смятат от левела, на който са тренирани. Ако си тренирал на 5-ти левел за първи път магия, на 6-ти тя ще е 2-ри левел.

Има магии и умения, които са свързани в chains. Някой от тях са ексклузивно част от Chain и могат да се ползват само, ако преди това си използвал конкретно умение. Chainовете са напрвени доста добре. При започването на всеки Chain имаш 2-3 секунди, през които можеш да влезеш в комбото и ако пропуснеш го губиш и трябва да чакаш Cooldowns, което в тази игра може да се окаже сериозен проблем понеже гадините дори още на първите левели са си доста опасни. Играта е направена така, че никога да не доминираш над гадините. Винаги трябва да се внимава иначе те изнасят.

На определен левел в играта получаваш умението да летиш с крила, но те няма да служат, като един вид маунт. Направено е да се използват само на определени места, където има повече от веществото Aether и конкретно тези места са военни зони, в които трябва добре да планираш как и къде да летиш, защото имаш ограничено време за летене. По принцип летящия има преимущество от този на земята, но пък когато си във въздуха поемаш повече dmg. А и ще отнеме доста време докато станем майстори летци защото контрола на летенето е специфичен. Можеш да свиваш, да разпъваш крила, да се спускаш и т.н.

Освен това The Abyss е смесена военна PvPvE зона, в която двете фракции се бият помежду си и срещу третата NPC драконова фракция. Това място се намира в цепнатината между двата континента. Долу има много силни райдове и крепости, за които ще има постоянни битки, понеже ти дават възможността да биеш на по-добри hunting grounds. И когато Балаурите(драконите) дойдат с огромните си кораби и наскачат долу ще настава здравото меле, защото ония са могъщи и двете фракции ще се чудят помежду си ли да се бият, драконите ли да бият.

Ще можем да имаме всички професии, но само една ще може да се вдигне на максимум. Итемите имат някакви слотове и други разни благинки, които всеоще не съм тествал. Има някакви шардове, които падат от гадовете и могат да се ползват да увеличават dmg.

Всеки герой ще може да влияе на сървъра си. Дори има екран, който показва влиянието ти и с какво си допринесъл. Не съм напълно наясно как действа тази система. От NC казаха, че всеки сървър щял да бъде уникален сам по себе си и щял да има ексклузивни one time server wide евенти(Ahn Qiraj пример от WoW), като на всеки щяло да е различно според зависи как се развие, като това изцяло зависи от влиянието на играчите над света. Според NCSoft решенията на всеки от нас ще влияят директно на сървъра и той ще се променя и по този начин нямало да има два еднакви сървъра дори по отношение на икономиката.

Това са само част от нещата. Има много неща по тази игра. Както казах доста елементи са комбинирани. Има и gear customizations и много други неща.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 06, 2009 3:30 pm

Всеки герой ще може да влияе на сървъра си. Дори има екран, който показва влиянието ти и с какво си допринесъл. Не съм напълно наясно как действа тази система. От NC казаха, че всеки сървър щял да бъде уникален сам по себе си и щял да има ексклузивни one time server wide евенти(Ahn Qiraj пример от WoW), като на всеки щяло да е различно според зависи как се развие, като това изцяло зависи от влиянието на играчите над света. Според NCSoft решенията на всеки от нас ще влияят директно на сървъра и той ще се променя и по този начин нямало да има два еднакви сървъра дори по отношение на икономиката.
Ето това вече звучи интересно. Но момента с one time events винаги съм го мразил.

Всичко останало ми звучи като стандартния ММО цикъл за предмети.
Трудно ми е да разбера какво искаш да кажеш с твоето изречение. Търсиш нещо различно от Second Life/Sims или нещо подобно на Second Life/Sims
Чуствам се длъжен да се разясня. Second Life/Sims са "игри" в които няма цел и просто си разкрасяваш виртуалното его с различни аксесоарчета/ чантички/ ботушки/причесчици и други подобно неща които нямат и грам практическо приложение.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 3:43 pm

Чуствам се длъжен да се разясня. Second Life/Sims са "игри" в които няма цел и просто си разкрасяваш виртуалното его с различни аксесоарчета/ чантички/ ботушки/причесчици и други подобно неща които нямат и грам практическо приложение.
Е значи Аион няма много общо с тях. Има там някакви Dye's, с които можеш да си променяш как изглеждат итемите ти, но това си си е яко. Като цяло, ако MMORPG тип World of Warcraft ти харесва, то Aion ще ти хареса много.

Между другото заражда се още от сега БГ Аион общество. Яко ще е да се присъединиш, ако имаш време да играеш MMO-та :)

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu Jun 18, 2009 2:22 pm

"Поглед отвътре" за една много правилна философия за създаване на голям свят, пък било то и "само" за racing симулатор:
"Tech Retrospective: Burnout Paradise"

А освен това си имат и интервю със същия тоя дзвер и негов колега: http://www.eurogamer.net/articles/the-c ... -interview
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jun 25, 2009 8:27 am

Марк си получава ботуша по задника.

http://rvrconfessions.wordpress.com/200 ... es-mythic/

Току виж warhammer го пипнат малко.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Thu Jun 25, 2009 11:55 am

Too little too late за промени. Точно преди два дни си прекратих абонамента и си деинсталирах WAR. Не мисля да го слагам отново.
Elves dig rocket launchers.