Ше гласувате ли?
Moderator: Moridin
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Всъщност съм склонен да разбера идеята за това почти до последния момент да не се знае. Част от тези "Условия и ред" описват процедура по подготовка на системата и обучение на членовете на районните избирателни комисии. Ма знам ли как ще се извъртят нещата...
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Добавих едит в предишния си пост - решение в последния момент няма кога да бъде обжалвано. Всички ще сме изправени пред свършен факт.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Понеже темата позамря, ето една интересна статия, с която в общи линии се солидаризирам: http://capital.bg/showblog.php?storyid=735063
.
И един анализ на Иван Бедров: http://dnevnik.bg/analizi/2009/06/11/73 ... on_na_dps/ , който също е любопитен!

И един анализ на Иван Бедров: http://dnevnik.bg/analizi/2009/06/11/73 ... on_na_dps/ , който също е любопитен!

От втория линк.
И доколкото разбирам, съветът на "Дневник" е и другите партии да постъпват така. 
А Иван Бедров не беше ли от БиТиВи?
А първият текст (от блог) е по принцип напълно верен - трябват ни джедаи. В момента обаче изборът е - или гласуваш за по-малкото зло или не гласуваш за никого. А някои хора си казахме защо смятаме, че при такъв избор първото е за предпочитане, без да е идеалният вариант.
Пък и търсенето на чисти и неопетнени хора в политиката в която и да е държава ми се струва малко наивно, да го кажа учтиво. Свестните хора по правило или избягват политиката, или се омърсяват в нея. Свестен човек-политик с повече от 6 месеца "стаж" е доста рядко животно където и да е. Ама все някой трябва да я върши тая работа. Така че, да - често пъти избираме между по-големи и по-малки злини.
Два параграфа от одобрителна статия за "усилията" и "работата" на ДПС.Тази новина може да бъде всичко друго, но не и изненада. И всички останали политически сили трябва да си признаят, че на са положили и една стотна от усилията, които ДПС е положило за постигане на този резултат. Да, имало е автобуси. Информации за това получаваме от много места. Да, имало е предварителна организация. Да, събирани са заявления организирано и са откривани секции там, където никога не е имало. Всички упрекват ДПС за тези неща, но нито едно от тях не е незаконно.
Споменатите градове в Западна Европа привличат много емигранти. Никой не се интересува от тях. Ако случайно някой си изгуби личната карта, го очакват много изненади, но не и адекватна помощ от българска страна. Да създадеш организация сред емигрантите, да организираш комуникацията помежду им, да им осигуриш транспорт - това е сериозна работа. Която, видя се, дава резултат. Така че изненаданите партии просто трябва да положат повече усилия, за да не бъдат толкова изненадани.

А Иван Бедров не беше ли от БиТиВи?
А първият текст (от блог) е по принцип напълно верен - трябват ни джедаи. В момента обаче изборът е - или гласуваш за по-малкото зло или не гласуваш за никого. А някои хора си казахме защо смятаме, че при такъв избор първото е за предпочитане, без да е идеалният вариант.
Пък и търсенето на чисти и неопетнени хора в политиката в която и да е държава ми се струва малко наивно, да го кажа учтиво. Свестните хора по правило или избягват политиката, или се омърсяват в нея. Свестен човек-политик с повече от 6 месеца "стаж" е доста рядко животно където и да е. Ама все някой трябва да я върши тая работа. Така че, да - често пъти избираме между по-големи и по-малки злини.
The Best of Mozart
- Interpreter
- Forsaken
Още кандидат за депутат: http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2223191
Честито.
Честито.
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
EDIT: Докато му отговоря, Пасър Бай си промени текста на поста, но предполагам, че е ясно, че текстът по-долу е насочен към него! Преди редакцията той казваше, че в днешната ситуация изборът е да се гласува за по-малкото зло или да не се гласува за никого.
Ми не - изборът не е такъв. Изборът е да гласуваш за политическата сила, която ти импонира, заради нейната програма, личности, кампания, приоритети, както и на база на личния си интерес. Ако всеки се поинтересува, всеки ще открие кого да подкрепи.
Бтв, с какво се различават призивите да се гласува за малкото зло под строй и непрекъснатото заклеймяване на хората, които не го правят (щото "овце" си е обидно - вижте коментарите под статията на Марин при Марфа, но същи и част от тези тук, както и коментарите на всеки свързан със Сините сайт!) от гласуването под строй в редиците на левите или ДПС?
Същата липса на толерантност към различното мнение, същото унифициране на масата, много по-голям негативизъм...
Ми не - изборът не е такъв. Изборът е да гласуваш за политическата сила, която ти импонира, заради нейната програма, личности, кампания, приоритети, както и на база на личния си интерес. Ако всеки се поинтересува, всеки ще открие кого да подкрепи.
Бтв, с какво се различават призивите да се гласува за малкото зло под строй и непрекъснатото заклеймяване на хората, които не го правят (щото "овце" си е обидно - вижте коментарите под статията на Марин при Марфа, но същи и част от тези тук, както и коментарите на всеки свързан със Сините сайт!) от гласуването под строй в редиците на левите или ДПС?
Същата липса на толерантност към различното мнение, същото унифициране на масата, много по-голям негативизъм...

Last edited by Itilon on Fri Jun 12, 2009 7:36 pm, edited 2 times in total.
Упорстваш да твърдиш, че в тая тема заклеймяваме негласуващите. Би ли подкрепил това си твърдение с някакви цитати, че ми е любопитно на кое викаш "заклеймяване"?
П.П. И щом бивам споменат поименно - айде вече да покажеш къде в мой пост съм се нахвърлил на негласуващите. И нищо не съм променил в горното си мнение, впрочем - това, което цитираш за избора днес си стои там. Ей го пак, щом се затрудняваш да го намериш.
П.П. И щом бивам споменат поименно - айде вече да покажеш къде в мой пост съм се нахвърлил на негласуващите. И нищо не съм променил в горното си мнение, впрочем - това, което цитираш за избора днес си стои там. Ей го пак, щом се затрудняваш да го намериш.
И къде, казваш, съм проявил в тая тема "липса на толерантност към чуждото мнение"?В момента обаче изборът е - или гласуваш за по-малкото зло или не гласуваш за никого. А някои хора си казахме защо смятаме, че при такъв избор първото е за предпочитане, без да е идеалният вариант.
The Best of Mozart
Цитати от първите няколко страници, че нямам време.
Ти:
Супер М:
Марфа:
Пак ти:
Това са мнения само от няколко страници и то прегледани набързо, както споменах.
Ти:
От контекста е ясно. И без него обид(е)ното отношение е очевидно.Иначе лозунгът на афиша е идеално оправдание да си бяхме останали в пещерите. Ми тъй де, що да се хабим?
Супер М:
Излиза, че всеки, който не гласува е мързели и глупав.Аз приемам доброволния отказ да се гласува за мързел и липса на елементарна прозорливост.
Марфа:
за същото мнение...Super M, евалата.
Пак ти:
пак за същото мнение на Супер М.Твоето негласуване е наказание за теб самия. Super M го обясни чудесно. Поздравявам го за поста и се подписвам под всяка дума от него.
Това са мнения само от няколко страници и то прегледани набързо, както споменах.
Аха. Това, значи, било заклеймяването. ОК.
И вадиш и двата ми цитата от контекст, особено втория. И двата са в отговор на друго изказване. Това за наказанието даже беше твой лаф, а аз го използвах в мнението си.
И вадиш и двата ми цитата от контекст, особено втория. И двата са в отговор на друго изказване. Това за наказанието даже беше твой лаф, а аз го използвах в мнението си.
The Best of Mozart
Well, аз за себе си ще говоря. Непукизмът относно това кой ще седи начело на държавата за мен е липса на елементарна прозорливост, да. Както и липса на инстинкт за самосъхранение. Все едно да се навия да се возя в самолет и въобще да не ми пука дали пилотът е карал нещо повече от тротинетка през живота си. Не знам това дали е равно на глупост или просто на опасен непукизъм. Не мисля, че е равно на глупост. Човекът, на когото не му пука кого слага начело на държавата за 4 години, може инак да си е много умен човек (каквото и да се разбира под "умен"), но постъпката му не може да се квалифицира като особено мъдра. Липса на инстинкт за самосъхранение може би, не знам. И все пак, на мен ми е малко тъпо човек, който изквалифицира на бърза ръка 3/4 от населението на страната като "лумпени", да ми обръща по такъв начин думите, много благодаря.
По останалото: думите на Пасъра бяха коментар точно по лозунга на афиша, който Ники пусна като майтап в спойлър-тага.
Коментарът пак на Пасъра по повод "твоето наказание" пък е отговор към теб по повод коментара ти, че не гласуваш, защото искаш да "ги" накажеш. И въобще, за какво говорим? Аз наистина нямам и най-малкото желание да се караме. Съвсем съм наясно, че в никакъв случай не мога да те замъкна пред урните против волята ти, а пък съвсем не искам да ти налагам за кого да гласуваш. Просто си казвам моето мнение. Да, не одобрявам позицията "ама те всички са маскари" най-малкото защото това изисква или признанието, че и аз съм маскара, или да допълня изречението с "всички освен мен са маскари". Имало, казват, само един идеален, ама го разпнали преди има-няма 2000 години. Втори такъв аз лично не очаквам.
Гласуването "против" е "против" про форма. Като гласувам "против" аз пускам бюлетина за партията или формацията, която, както казваш, най-много ми импонира. Може да имам определени резерви към нея, но резервите ми към партията или формацията, срещу която гласувам, са далеч по-големи. С една приятелка спорихме наскоро. Тя ми вика: "е какво значение има в кое лайно ще стъпиш? Или си на принципа, че нашето лайно си е по-хубаво?" Аз й отговорих, че за мен от принципно значение е размера на екскремента. Едно е да е такъв, че лесно да го изчегърташ от обувката си и да си продължиш спокойно, друго е да газиш до шия в говна. С извинение за речника, но така си говорихме. Ще го преведа: едно е да въртят някакви дребни далавери под масата, но животът в страната да се движи в нормално русло, друго е да въртят такива далавери, че ненормалното в ежедневието да се превръща в норма. Това не значи, че корупцията трябва да се поощрява или да се прощава, но размерът й е от ключово значение.
Аз лично за това говорех.
-----------------------
Относно коментарите под статията на Марин в блога ми. Да, Виктор определя негласуващите, както и гласуващите по инерция като "овце". Може да е краен, не знам. Знам обаче, че страшно много хора мислят същото за повечето от останалите.
"Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
Казал го е още П. Р. Славейков. И на него ли ще се обидиш? И с какво онова за "овцете" и това за "мършата" се различават чак толкова много от твоето проникновение за "лумпените"?
Виж, аз нямам нищо против да спорим и да се надприказваме. Кефи ме, признавам. Обичам да дискутирам с интелигентни хора. На, и с Амелията, на която й викам "червена бабичка", а тя ме клейми като "седерастка", си общуваме съвсем спокойно и без проблеми. Обаче в твоя случай ужасно се смущавам от обидената поза, която си заел. Ама някакъв Виктор, когото нито аз познавам, нито ти познаваш, нито той те познава, бил определил група от хора като овце и ти веднага - засягаш се. Пасъра говори с Ники за плаката, а ти - засягаш се. Някой каже, че е безхаберие да не му пука на човек кой го управлява, ти пак се засягаш. Ще рече човек, че всички те сочат с пръст и те клеймят поименно. Ами не, не го правят, честно. Аз лично просто искам да посоча пропуските в твоята позиция, нещата, които не разбирам. Казвам ти къде според мен грешиш. Ти не оспорваш твърденията на опонентите си, а се обиждаш. Е недей, наистина.
Виж, ако наистина си се почувствал засегнат от някои непремерени мои думи, ти се извинявам. Но наистина и през ум не ми е минавало да тръгна и най-целенасочено да те обиждам и да те засягам.
По останалото: думите на Пасъра бяха коментар точно по лозунга на афиша, който Ники пусна като майтап в спойлър-тага.
Коментарът пак на Пасъра по повод "твоето наказание" пък е отговор към теб по повод коментара ти, че не гласуваш, защото искаш да "ги" накажеш. И въобще, за какво говорим? Аз наистина нямам и най-малкото желание да се караме. Съвсем съм наясно, че в никакъв случай не мога да те замъкна пред урните против волята ти, а пък съвсем не искам да ти налагам за кого да гласуваш. Просто си казвам моето мнение. Да, не одобрявам позицията "ама те всички са маскари" най-малкото защото това изисква или признанието, че и аз съм маскара, или да допълня изречението с "всички освен мен са маскари". Имало, казват, само един идеален, ама го разпнали преди има-няма 2000 години. Втори такъв аз лично не очаквам.
Гласуването "против" е "против" про форма. Като гласувам "против" аз пускам бюлетина за партията или формацията, която, както казваш, най-много ми импонира. Може да имам определени резерви към нея, но резервите ми към партията или формацията, срещу която гласувам, са далеч по-големи. С една приятелка спорихме наскоро. Тя ми вика: "е какво значение има в кое лайно ще стъпиш? Или си на принципа, че нашето лайно си е по-хубаво?" Аз й отговорих, че за мен от принципно значение е размера на екскремента. Едно е да е такъв, че лесно да го изчегърташ от обувката си и да си продължиш спокойно, друго е да газиш до шия в говна. С извинение за речника, но така си говорихме. Ще го преведа: едно е да въртят някакви дребни далавери под масата, но животът в страната да се движи в нормално русло, друго е да въртят такива далавери, че ненормалното в ежедневието да се превръща в норма. Това не значи, че корупцията трябва да се поощрява или да се прощава, но размерът й е от ключово значение.
Аз лично за това говорех.
-----------------------
Относно коментарите под статията на Марин в блога ми. Да, Виктор определя негласуващите, както и гласуващите по инерция като "овце". Може да е краен, не знам. Знам обаче, че страшно много хора мислят същото за повечето от останалите.
"Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша."
Казал го е още П. Р. Славейков. И на него ли ще се обидиш? И с какво онова за "овцете" и това за "мършата" се различават чак толкова много от твоето проникновение за "лумпените"?
Виж, аз нямам нищо против да спорим и да се надприказваме. Кефи ме, признавам. Обичам да дискутирам с интелигентни хора. На, и с Амелията, на която й викам "червена бабичка", а тя ме клейми като "седерастка", си общуваме съвсем спокойно и без проблеми. Обаче в твоя случай ужасно се смущавам от обидената поза, която си заел. Ама някакъв Виктор, когото нито аз познавам, нито ти познаваш, нито той те познава, бил определил група от хора като овце и ти веднага - засягаш се. Пасъра говори с Ники за плаката, а ти - засягаш се. Някой каже, че е безхаберие да не му пука на човек кой го управлява, ти пак се засягаш. Ще рече човек, че всички те сочат с пръст и те клеймят поименно. Ами не, не го правят, честно. Аз лично просто искам да посоча пропуските в твоята позиция, нещата, които не разбирам. Казвам ти къде според мен грешиш. Ти не оспорваш твърденията на опонентите си, а се обиждаш. Е недей, наистина.
Виж, ако наистина си се почувствал засегнат от някои непремерени мои думи, ти се извинявам. Но наистина и през ум не ми е минавало да тръгна и най-целенасочено да те обиждам и да те засягам.
Айде пак аз виновен. Че и погрешно цитиран. Ето какво казах:Moridin wrote:Думите по мой адрес бтв си бяха чиста проба заклеймяване, някъде около 200 страници назад, преди да изгубя възможността да седя в разговора.
Нещо като "ти нали не избираш по-малкото зло, какво ти пука за каквото и да е"
Не, Жоро, не беше заклеймяване, а най-обикновен реторичен въпрос - какво те вълнува кой какви резултати има в избори, на които съзнателно не си гласувал, при все, че си можел? Казах го с леко учудване и горчивина, не знам защо го тълкуваш като нападка.passer-by wrote:Какво ти пука, нали не гласуваш, понеже не вярваш в идеята за "по-малкото зло"...
Баси, ако толкова остро се приемат подобни изказвания, много чувствителни ставате някои хора в подобни дискусии. Още малко и ще се почувствам като на официална среща на европейска институция или Амнести интернешънъл - от тия, където човек говори общи любезни лицемерия и прави само политически коректни изказвания.
Мен пък почва да ми писва да ме засичат за всяко изказано мнение в тая тема, ама сакън да не направя забележка, че тогава съвсем ще ме налазите като "нетолерантен заклеймител".
Абе казах си каквото имах да казвам и без това в предишните си постове. Айде бързия игнор на тая тема от мен, че не желая да се правя на политически коректен лицемер.
The Best of Mozart