Ше гласувате ли?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ще гласувате ли?

Да
31
54%
Да, но само за европарламент
0
No votes
Да, но само за парламент
6
11%
Не, нямам право/възможност
8
14%
Няма да гласувам
12
21%

Total votes: 57

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jun 08, 2009 10:33 pm

Btw, един пример как и няколко гласа все пак стигат- НДСВ има двама представители, Синята коалиция - един. За НДСВ са гласували 350 души повече отколкото за Синята коалиция (от около 200 000 за всяка от тях). Така че едно село хора можеше да докарат обратното разпределение. Това може да не е от голямо значение, но все пак е добър пример за това как всеки глас може да има значение.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Mon Jun 08, 2009 10:33 pm

просто можеш да ми кажеш какво точно е направила върпосната комисарка,за да разсееш силните ми съмнения. :)
защото докато не видя обективни доказателства и резултати от работата на кунева,мнението ми няма да се промени
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 08, 2009 10:39 pm

Пък аз отново казвам - работата на европейските комисари не е да дойдат тук да ни държат за ръчичка. Ако националните правителства упорстват да не си вършат работата и да прилагат европейските директиви не само проформа, а реално, ЕС не може да ги кара насила. Може само да замрази или отнеме окончателно фондове чат-пат, но това си е за по-драстични изпълнения. Или да наложи глоби при по-леките случаи на нарушения, но те си се плащат от бюджета, а не от джоба на провинилите се.

Ама щом точно Кунева ти е най-черна, плюй си я.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Tue Jun 09, 2009 2:28 pm

Днес най-накрая намерих време да метна едно око на резултата от изборите... не изглежда толкоз зле, макар че ДПС пак се уредиха с прекалено голям процент, мен ако питат... иначе бабичките уредиха работата на БСП, а голяма част от хората, дето са против сегашната върхушка, най-вероятно са гласували за ГЕРБ на принципа на "гласуване против" а не "гласуване за" еди-кого си...

Е, какво пък, можеше и по-зле да е. Дано "народните избранници" не ни излагат... прекалено много. А за нашите парламентарни избори ще гледам овреме да си пусна заявлението за гласуване в София, че поне малко да съкратя мегдана на ДПС (какво да се прави, и аз съм от тия, дето гласуват "против").

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jun 09, 2009 2:33 pm

Разликата между царя и сините била само 350 гласа. А Царя все две места докато сините едно.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jun 09, 2009 2:43 pm

Резултата на БСП е силен сега, но няма да е толкова силен на изборите за парламент. Сега Доган му даде поне 100 000 гласа, но на изборите за парламент тия турци ще гласуват за ДПС. Да не говорим, че поне 50 000 от гласовете за НДСВ пак са от Доган и те също ще гласуват за ДПС на изборите за парламент. Изобщо, ако не се вдигнат всички Българи да гласуват на следващите избори няма да се учудя, ако видя ДПС да са втори по гласове след ГЕРБ.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Jun 09, 2009 3:07 pm

Разбира се, ти ще бъдеш така добър/ добра да споделиш с нас незапознатите източника на тази информация? Или? :twisted:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jun 09, 2009 3:18 pm

Гадно е нали? :wink: Съжалявам, но не съм длъжен да споделям, каквото и да е. Твоя работа е дали ще повярваш.

Но бъди сигурен, че ако активността на следващите избори е подобна на тази за евро парламента, то ДПС ще е с още повече гласове. Но отново не е гаранция, че Доган няма да пусне част от гласовете си за БСП. Зависи как се разберат, а и зависи дали според него има шанс да вземат властта отново с БСП. Мен лично ми се чини, че в момента се търси вариант за коалиция БСП/ДПС+ някоя друга партия, но ако не намерят с кой и избирателната активност е прилична има голяма възможност ДПС да излязат от властта. Той и точно от такива съображения дари малко гласове на НДСВ и не толкова малко за БСП. Просто няма с кой друг да се коалира. На края може и ордите цигани и турци да не го спасят.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Jun 09, 2009 3:43 pm

И ти имаш тази информация от?

(Нали не мислиш, че можеш да водиш разговор с интелигентни хора и да очакваш някой да те вземе насериозно, като просто подхвърляш някакви празнословия. Покажи ми/ни източник и ако е достатъчно сериозен, едва ли някой ще отрече правотата му. С много неща не съм съгласен с хората тук, но съм убеден, че те не са лумпените, които полудяват само като чуят "Доган", и че - бидейки над това ниво - ще ти зададат същия въпрос, както и аз.)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jun 09, 2009 4:01 pm

На луд ли ти приличам? Аз коментирам по темата. Казах ви каква е ролята на Доган във всичко. По скоро ви казах как стоят нещата от негова перспектива.

Иначе аз си казах казванката, а дали мога да водя разговор с интелигентни хора е без значение. :lol: Нито смятам да коментирам на какво ниво съм аз или ти. Звучиш ми доста елитистки между другото.

По добре да не ви казвам от къде знам, каквото знам, отколкото да ви излъжа. Истината в случая не мога да ви я споделя. Да не говорим, че до това, което аз казах можеше да се стигне и с проста логика. Но пък това е свързано с приемането на факта, че сме леко прецакани, което пък от своя страна би подразнило интелигентните хора :lol: Особено социално активни и инициативни хора, като Итилон. Това че по толкова простичък начин някой хора си играят с властта сигурно е доста дразнещо за някой, който е вложил усилия в градежа на нещо добро, но к'во да прайш.

Но въпреки всичко казано до сега, тези избори ще са голяма крачка напред за България и голям скок напред за някой конкретни индивиди. :)

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Jun 09, 2009 4:08 pm

Виж сега - аз мога да кажа, че извънземните са виновни за всичко и да допълня, че няма да ви издам източниците си, понеже е по-добре така.

Кой идиот точно смяташ, че ще убедиш нещо с подобно отношение? За мен е очевидно, че просто се правиш на интересен ! :twisted:

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Jun 09, 2009 4:11 pm

По принцип сега тече такава информация по медиите, ДПС прехвърлила гласове на НДСВ и така НДСВ изпреварва с няколкостотин гласа Сините. Но дали е истина - не се знае още. Едни хора казват "имаме информация", "получихме сигнали за" и т.н.
Няма нищо черно на бяло. Може би като преброят ръчно бюлетините, въпреки че кой знае. Как могат изобщо да се прехвърлят гласове ми е също много интересно.

Амикае - съжалявам, но "аз имам такава и такава информация, споделям я с вас, ама няма да ти кажа откъде я имам" някакси не изглежда добре. Итилон може малко елитистки да звучи, но той случайно е журналист пича, та на него тези въпроси "а туй отде го разбра" му идват отвътре ;)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jun 09, 2009 4:12 pm

Аз обаче ще цитирам свой познат от една изборна секция в Русе, която обхваща и част от циганската махала. Той от години е в комисиите. По принцип в секцията регистрират устойчив брой гласоподаватели на ДПС. Циганите си пристигат организирано, водени от местния горгорбашия, който ги подрежда на опашка пред вратата на секцията, изчаква и последния да излезе, след което отново ги подбира към къщи, като си разменят селями с наблюдателките от ДПС. Та! На предните избори НДСВ там се представя изключително слабо. Районът е по-скоро "червен". Тази година, о чудо, ДПС регистрира в тая секция някакви мижави нула цяло и нещо си проценти. Червените си вървят по план и график. Но не щеш ли, НДСВ са втора политическа сила, което там не е било дори през 2001-ва.

Не цитирам имена, щото човекът не ме е упълномощил. Все пак е образувана прокурорска проверка по случая поради съмнения за купуване на гласове.

Разбира се, не мога по никакъв начин да потвърдя числата, които Амикае цитира. Не е трудно обаче да се направи засичане ако някой има нерви. Официалните резултати са изнесени на страницата на ЦИКЕП и ако се намерят и резултатите от предните избори, човек с желание би могъл да изчисли точно колко гласа се губят от една политическа сила, която винаги участва със 100% от електората си. Все пак не си позволявам да говоря за 100 000 гласа, просто цитирах съвсем достоверен пример от една съвсем реална секция в Русе. Да, възможно е да е била единствена. Само че не е, защото в момента тече аналогична проверка и в секция в село Игнатиево, варненско. Шефката на комисията е моя колежка и също свидетелства за такъв феномен, като случая в Русе. Там резултатът е приблизително следния: около 300 гласа за ГЕРБ, стотина са за БСП, към осемдесет са за сините, а втора политическа сила е НДСВ с почти двеста гласа... Парадоксалното е, че близо двайсетина процента от гласоподавателите там, които ВИНАГИ и ПРИ ВСЯКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА гласуват, са цигани. Поради ниската избирателна активност досега при два поредни вота ДПС печели почти 50%. На тези избори има малко над един... А циганите пак си идват и си гласуват под строй.

Те такива ми ти работи. Итилон, тук не говоря като предствител на агенция "ЕЖК" (Една Жена Каза). Тези случаи са съвсем реални и в момента по тях текат проверки. Само дето няма как да се докаже каквото и да е, сешсе. Тоест, циганинът няма да застане пред съда и да каже "како, на мен тоз човек ми каза тоз път да не гласувам за ДПС, вика за цара да гласуваш, ми вика". Най-малкото, по закон, тайната на вота е гарантирана и подобен разговор официално е невъзможен. Но изводите сами се налагат, мисля.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jun 09, 2009 4:14 pm

Виж сега - аз мога да кажа, че извънземните са виновни за всичко и да допълня, че няма да ви издам източниците си, понеже е по-добре така.

Кой идиот точно смяташ, че ще убедиш нещо с подобно отношение? За мен е очевидно, че просто се правиш на интересен !

Не то просто е интересно. :lol:

Не знам как да ти го кажа. Влязох, написах нещо и така. Просто коментирах по темата. Дали ще повярвате или не, не ме е грижа. Това си е ваше право. Ще дойдат изборите и ще видим какво ще стане. Иначе е без значение дали примерно ти си ми повярвал. И да ми повярваш нищо няма да промениш. Аз просто споделих.

Айде сега отивам да се скрия някъде на сянка, че слънцето пече в Офиса и щорите не помагат.

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Jun 09, 2009 4:36 pm

Марфа, няма как да опровергая твоята информация. Мога само да допълня, че, ако може да се вярва на bgnes (което не е съвсем сигурно, честно казано), вчера бяха започнати 20-ина проверки, като имаше задържани и стартирани досъдебни производства в 13 случая - но може и да бъркам за точната цифра - говоря по памет.

Случаите бяха свързани с ДПС, Лидер, ГЕРБ, НДСВ и РЗС (не съм сигурен дали срещу представители на Атака също не беше започнато разследване).

От друга страна, физически невъзможно е да манипулираш вота на 150 000 души - а дори да беше възможно, щеше да е лесно да те хванат. Така че Амици (или както там се чете) говори... хъм нереални неща. Даже от Синята коалиция обвиниха ДПС и НДСВ в манипулация само на 4-5 хиляди гласа (не че това е малко и не че не е отвратително, АКО е истина!)...

Бтв, преди малко попаднах на новината, че ДПС е партията, спечелила най-много гласове в Брюксел. Може би там е имало обратно прехвърляне... :mrgreen: