Ше гласувате ли?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ще гласувате ли?

Да
31
54%
Да, но само за европарламент
0
No votes
Да, но само за парламент
6
11%
Не, нямам право/възможност
8
14%
Няма да гласувам
12
21%

Total votes: 57

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Jun 08, 2009 6:00 pm

"всеки народ си е заслужил политиците"

или нещо такова беше казал някой по-умен от мен :)

щом дадена партия я има в парламента, значи има хора, които са гласували за нея и я подкрепят. Ако в парламента влезе партия на буйствщите луди, значи има достатъчно ненормални на свобода, за да си изберат представителство. Даже се чудя как не се е случило досега. Всъщност страхувам се, че може вече да се е случило ;)

Роум, точно този ти пример е остро неуместен... Говорили сме колко плащам за парно с хора от този форум. Хайде ако някой друг плаща зимата над 300 кинта месечно да си каже. Първия път се чудех защо, после се поинтересувах. Не, не беше защото Топлофикация са дигнали цената до небето, беше защото милите ми съседи във входа са си "спрели" парното, но по неизвестни причини потреблението на входа не е намаляло особено. И се разпределя на тези, които плащаме. Няма как да се оплаквам на правителството, че сметките са ми високи, когато причината е проста - тука всеки гледа да те мине, тва е. Важно е той да е добре. И тези хора не са малко, тези същите хора стават политици и после е същото... Ама вече страда не един вход, а цялата страна.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Jun 08, 2009 6:08 pm

Абе промените от пещерите до небостъргачите не са се случили в твърде голяма степен благодарение на концепцията за анонимния отрицателен вот :P

За мен също е порочна практиката на НЕИНФОРМИРАНИЯ отрицателен вот - да гласуваме за ония другите, само защото тия първите се издъниха. Показва също толкова силно стадния инстинкт на гласоподавателите, колкото го прави изборът на червените бабички и дядовци.

Съгласен съм също така с Итилон, че обществената ангажираност и връзките, които човек изгражда посредством нея би могла много да помогне на КОЕТО И ДА Е ПРАВИТЕЛСТВО да се позамисли дали да не направи някои неща, дето да са не само изгодни за тях си, а и за обществото. Да не говорим, че някои от организациите/инициативите, породени по този начин, се превръщат във власт сами по себе си - с много по-голямо влияние върху конкретни групи хора (групирани по независимо какъв признак), отколкото държавата. Под "което и да е правителство" нямам предвид атакисти, депесисти и прочие постоянно присъстващи и неизбежни маргинали, за които е ясно, че никога няма да добият основната официална власт в страната.

От друга страна, неофициалната власт те си я имат. Българинът в по-голямата си част е прост, нетолерантен расист със съвест колкото 4-годишно дете на площадката, решило да върти новородено коте за опашката, щото го кефи да слуша как то пищи. А Доган просто няма нужда да е премиер, не е нужно дори да има свои министри в парламента - властта му не е от този тип и никога не е била, което не я прави по-малка. Етнически партии бтв има и ще има още повече завбъдеще не само в България. Това, че нашата я ръководи Николо Макиавели, не е проблем на етническата партия като концепция.

А гореописаният тип неофициална власт не може да я контрира нито едно правителство, нея може да я контрира единствено обществото в конкретни свои проявления.

Приказките за "по-малкото" зло Жоро много добре ги контрира с досегашната демократична история на страната. Основният проблем е, че ние в общия случай НЯМА КАК ДА ЗНАЕМ предварително кое е по-малкото зло. Всеки един парламентарен вот от 89-та насам в общи линии е бил точно с тази логика зад себе си и всеки път се е оказвало, че злото не е по-малко, а че понякога даже е повече. Щото без значение кой как ще се класира на изборите, това кой с кого ще се коалира е извън ръцете на гласоподавателите в качеството им на гласоподаватели. Затова съм и скептичен спрямо синята коалиция, защото те ще си легнат с бате Бойко, а пък той е мъж, булгаринът го харесва и той несъмнено ще е отгоре, пък и отзад в подобна комбинация.

Аргументите за това, че нашият вот отива при Сайдеров и Доган, са несъстоятелни, докато не ми се докаже, че някой от тях или и двамата са пряко отговорни в качеството си на ръководители на политически сили в парламента, в значителна степен за хала ни. Понеже, както казах, те действат по други линии. Парламентът единствено пълни малко повечко гушите им с разни депутатски облаги. И ще повторя, няма значение колко е твърд електоратът им, а това, че е малък. ДПС специално ВИНАГИ ще е в парламента. Би било несправедливо и недалновидно да няма етническа партия в народното събрание, ако ще и да я ръководи старият Сокол - но да няма такава партия така или иначе е невъзмоно, така че няма какво да се коментира. Атакистите пък ще си се излагат - те в политическо отношение стават само за смях и единствено ориенталщината на по-голямата част от населението на страната ги крепи. Което не е малко всъщност, но не е обусловено от присъствието им в парламента.

Има и друг момент - може би единственият в настоящата ситуация начин човек да е наистина в час с това кой какъв е в политическия живот на страната, е човек да е поне малко от малко ангажиран по начина, по който Итилон е. И да може да си прави изводите не на базата на дълбоко вкоренена нетолерантност и предрасъдъци, а на базата на това кое би било от НЕГОВА ЛИЧНА полза и тази на такива като него.

Понеже тия лумпени, които Итилон споменава, гласуват точно на базата на предрасъдъци и простащина и често се преебават сами по тоя начин. Единственият начин човек да не се преебе е да гласува за тези колкото се може по-конкретни промени, в които вярва и/или които ще са му изгодни. Вторият вариант е егоистичен, но ако човекът, правещ подобен избор, е достатъчно свестен и отговорен, това значи, че полезното би съвпаднало с приятното. Първият пък щади най-много съвестта и има възможност да е от най-голяма дългосрочна полза.

В моя случай преференциалност на пръв мой поглед биха получили 1)културните/образователните програми, 2) програмите за интегриране на технологията в живота на средния човек по правилен начин - най-вече на по-младите средни човеци (като тия два елемента ще е хубаво да се съчетават, понеже все повече и повече хора не могат да свършат нищо и не могат да се образоват, ако не е през компютъра), както и 3)здравеопазването в клиничен и профилактичен аспект.

Нямам понятие какви са платформите на партиите тази година и не съм сигурен, че ще гласувам, но ми се струва, че всеки, който смята да го направи, би могъл поне да се поинтересува от идеите на партията, за която смята да даде отрицателния си вот. Най-малкото да знае горе-долу с какво си има работа и какво би могъл да изисква в последствие, когато партията започне да не си спазва предизборните обещания, което разбира се ще се случи :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jun 08, 2009 6:15 pm

passer-by wrote:Каква ти е тезата, Николов?
"Бяхме си зле, и сега сме си зле" ли?
Затова и ти казах на предишна страница, че можеше и по пещерите да си останем. Пък все някакви промени се случиха оттогава досега. Може би бавно, но ги има. :wink:
Само заради това че скучая яко до края на работното време са - Кое се е променило генерално?

Иначе не си живея зле от 2003та насам, малко сметките ме дразнят да скачат, ма на мен ми са ми по-голям проблем ежедневните неща шумните съседи и малоумните колеги отколкото кой точно си седи в мерджанеца на светофара до мене. То тия истинските дет въртят нещата и парите нема да ги познаеш на улицата. Като искам да свърша нещо полезно изтарашвам гардероба и пращаме некоя и друга дреха на един дом. Кат ме пита някой приятел имаш ли едиколкоси на заем, не питам за какво ако имам. Другото си е на ниво над моето iq та да тръгна да оправям цялата държава. Може и да не съм прав, ма си живея доволно и без угрезения че съм съсипал бъдещето на България като не съм пуснал листче в процеп :dunno: Не разбирам как без да знае какво ше излезе наистина от момента може човек да е спокоен за гласа си? Тоест отстояваш си убежденията чрез този акт и дотам?

Казах нещо по преди за "на кръстопът" ;)

Евалата ЕМО ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Mon Jun 08, 2009 6:22 pm

Съгласен съм с цялостния ти пост, Супер М, съгласен. И гласувах. И - да - скоро пак ще гласувам НО.....

Дюд, с какво това ще промени нещо?

"Държавата ни е такава, защото гражданите й са такива" казва Минувача.... политиците ни в момента са родени от това общество. Те не са някаква потомствена секта. Нима следващите няма да бъдат такива?
За кого да гласувам? М? За кого има смисъл да гласувам?
Напълно съм съгласен с Итилион във първоначалните му постове. Казвам първоначални, защото след това полемиките, в които задълбахте и нагазихте са част от всяко форумно ежедневие и са лишени до голяма степен от първоначалното съдържание.

Та да се върнем на темата - кой да бъде? Синята коалиция? Защо? Заради шумните ми симпатични и безкрайно патетични приятели, които ме агитират във Фб да поема "гражданска отговорност" само защото статуса на Political views ми е Apathetic??????? Защото обещават? Той и царя обеща да ни оправи за 800 дни (и да си кажа правата ако имаше партия, която да ми се струва, че вършеше нещо, това беше НДСВ), да? Или Бойко Борисов? Симпатяга е, спор няма, ама.....
Кой има свястна програма? Коя партия е изложила интелигентно и, най-вече, семпло и ясно политиката си? Имаме или празни лозунги, или анти-кампании.... Всеки говори срещу корупцията. Досега това да са били повече от празни приказки? Може би ни трябва малко Волен на власт, да се почувстваме.... интересно?

Държавата не работи не заради системата, а заради хората. И всеки, който влезе във властта след време спира да работи. Сори, но това е факт. И дори да стигнем отвъд - как точно се контролират толкова много тарикати? Тъй като всички сме тарикати в тази държава. Политиците не прибират всичките подкупи, които си прибират прокурори, автомобилни инструктори, съдии, полицаи и т.н. Прибират ги хора. Хора не по различни от нас, само че със възможността да се "блажат".

Както каза Коцето такива влизат във властта. Такива ги има навсякъде сред "обикновените граждани".

Съжалявам, но не мисля, че гласуването ми ще промени нещо. О, не. За мен всичките ни партии са еднакви маймуни, просто някои са ми по-симпатични от други. Масата гласува за сантименти. А не съм сигурен "интелигенцията" дали се е запознала с всичко необходимо, за да дадеш обективно гласа си, а не по сантимент и симпатия.

Гласуването ми ще бъде загуба на време. Разкарване до другия край на града, редене на опашка евентуално.... Пропиляно време, в рамките на което бих могъл да свърша цял куп по полезни неща - като примерно да си подрънкам на пианото, да прочета книга, да си напиша някоя тема за изпитите, да порисувам.... И не, намирам цялостната позиция с "длъжен си да гласуваш" за куп фъшкии. Не съм. Ще го направя само и единствено защото себичната ми горделивост, която не мога да надмогна, не би допуснала да не участвам в избора на тия, дето ще псувам за гражданските си нещастия през идните години.... а те дори няма да са тези, дето ще ме клатят. Обаче НЕ.СЪМ.ДЛЪЖЕН и в негласуването НЯМА.НИЩО.ЛОШО. Нито Итилион е длъжен. И ме дразни нещо - когато някой си признае, че няма да гласува, и каже защо, винаги му се мятат.... По-кротко - все пак е въпрос на личен измбор и полемиките няма да променят нещата. Толкова по-лесно е да приемеш чуждото мнение.

Връщам се към първото си изречение - Съгласен съм с последния пост на Супер М, боли, искаш да направиш нещо, и аз. Ала не вярвам, че гласуването ми ще промени каквото и да е. А политик няма да стана.
Аргументите за това, че нашият вот отива при Сайдеров и Доган, са несъстоятелни, докато не ми се докаже, че някой от тях или и двамата са пряко отговорни в качеството си на ръководители на политически сили в парламента, в значителна степен за хала ни. Понеже, както казах, те действат по други линии. Парламентът единствено пълни малко повечко гушите им с разни депутатски облаги.
10х тук и като цяло с поста на Емо. Доста добре казва голяма част от вижданията ми. И, да, платформите....

П.П.: :popcorn: Мисля, че последните страници показаха значението на тая емотиконка :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 08, 2009 7:12 pm

Прекрасни постове, Емо и Базиле. Не е като да не съм съгласен с аргументите ви и да смятам, че с едното гласуване нещата се оправят. Смятам обаче, че И гласуването е един от многото начини човек да покаже отношение към ставащото у нас.

И съм рязко несъгласен с тезата, че нямало "по-малко зло".

Във връзка с някои казани неща - още една статия на Жоро Пентаграма от линк в тази, която Марфето вече сподели.

http://joropentagram.blogspot.com/2008/ ... rance.html
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Jun 08, 2009 7:35 pm

Аз също съм съгласен с вашите постове. И на Трип и на Маледиктус. Имам само една забележка. По това мнение може много да се спори, но то е следното. Не считам, че отрицателният вот и промяната на статуквото непременно е по-лошият вариант от неговото продължаване, тъкмо обратното. Бъркаме излъганите високи очаквания с опцията да се бетонира властта на изхабено и провалено правителство. Добре си спомням времето, когато властта на Костов отиваше към края си. Напрежението в обществото беше огромно. Помните ли как вълнението ескалира след смъртта на детето на един таксиметров шофьор. НДСВ беше отдушник на народното напрежение, а после и разочарование. То изигра високите очаквания и надежди, но какво ли щеше да се случи ако го нямаше. Според мен щеше да стане страшно. Представял съм си гражданска война или тотална анархия и нестабилност. Костов и до днес не може да си възвърне и минимална част от подкрепата, която му дадохме тогава, но постигна много след падането на Виденов. Искам да кажа, че не съжалявам за управлението на НДСВ пред възможността да не се бяха появявали изобщо на политическата сцена, макар да се справиха позорно на фона на очакванията и подкрепата, които получиха.

Имам, обаче, лична и тотална непримиримост към червените. При всяко тяхно управление настъпва кошмарен упадък и криза. Никога не се краде и издевателства толкова много над държавата, правото и народа, колкото при червено управление, така че за мен да потупаме Станишев по рамото и да му кажем: "абе не сме доволни ама така и така си почнал, продължавай в същия дух, че и другите не ги бива много". Не го приемам. Това означава, че сме съгласни, че сме примирени, че се предаваме. Разберете - в политиката (особено българската) няма светци и години напред няма да има. Но не всички са еднакво провалили се и еднакво отговорни за случващото се.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Jun 08, 2009 7:45 pm

Гласуването не е панацея, разбира се :) Просто е един от много малкото начини, с които един гражданин би могъл да влияе върху държавното управление. Аз пък съм твърдо несъгласна с тезата, че всички са маскари, която в една или в друга степен беше застъпена. Или всички СМЕ маскари, или има по-големи и по-малки маскари.

Има една голяма част от нашето народонаселение, която твърдо застъпва тезата, че народът е мнооого готин, но управниците са мноооого противни. Само дето, както и Базила каза, те тези управници си идват от средите на народа, същия, дето ги кълне по кръчмите. Но това не пречи на държави, чиито народи чисто психологически са много близо до нас, да се развиват ако не идеално, то поне достатъчно приемливо за голяма част от населението си.

Не искам да навлизам в партийни спорове. Не ми се обяснява защо според мен Доган е тумор, че няма да ми стигне форума. Следя от години действията на този джентълмен, за да си съставя достатъчно обективното за мен мнение, че неистовото му желание да стои в парламента и във властта на всяка цена не е породено от размера на депутатската му заплата. Не ми се говори защо смятам Симеон за едно от най-вредните явления в най-новата политическа история на Европа, както и колко беше безумно желанието му да разтури политическата система и да обезличи партиите. Не ми се обяснява, че НАТО и ЕС не са заслуги нито на НДСВ, нито още по-малко на Тройната коалиция. Не ща да се хващам за гушите с хора, които вярват, че за лунните пейзажи по пътищата на България, които са в рязък контраст с пътищата на следвоенна Сърбия, е виновен, разбираш ли, Костов... Който е виновен за ужасно много неща, между впрочем, но и за това не ми се говори, щото пак няма да ми стигне форума.

Но, когато на пасажерите им се налага в движение да избират капитан на кораба, ще изберат най-подготвения, пък дори да не е някакъв супер ас. Да, ще изберат най-малкото зло. Понякога просто няма как. И наистина не е необходимо водата от пробойната да достигне и твоята каюта, за да усетиш, че нещата на кораба не вървят на добре. Говоря за поста на Супер М, където се подписвам под всяка дума.

Много неща не ми харесват. Може в момента да не съм я закъсала така, както го е закъсало едно семейство от Симитли, но това не значи, че не трябва да забелязвам ставащото около мен. Такива ми ти работи. Няма да заплюя негласуващия и с удоволствие ще си изпия една биричка в негова компания, но просто споделям убеждението, че да се гласува - трябва. Ето сега например някакви пикливи 300 гласа решават дали сините ще имат втори депутат в европарламента. Не, не ми пука кой какво ще има в европарламента, щото за мен това е сбирщина от хрантутници, които се забавляват, мерейки кривината на краставиците. :) Но ето как съвсем малко гласове влияят върху едно депутатско място. Помним и как Буш спечели в щатите. Хиляда гласа на фона на цялото многомилионно множество избиратели, обаче именно тези хиляда гласа повлияха върху световната политика за няколко години напред. Така че от гласуването полза има. Има и вреда, разбира се. Хитлер си идва на власт с съвсем демократични средства. Затуй има полза и човек да мисли, като гласува. Мхм! :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jun 08, 2009 7:55 pm

Ммм с други думи след тежкия избор и пускането на глас ти си абсолютно задължен да носиш пълната отговорност за простотиите които ще върши конкретната личност. Няма да чуя после АЗ съм се наакал с тия, се е бе избрали "сме" по-малкото зло, ама те друго сега правят, тюх. Защото май до тук добрите намерения и оптимизъм са до стейтмента, "Аз избрах" а от там на почти пълен самотек се оставят нещата. Драскането по блогинки и форуми не го броя за адекватно, макар и доста забавно. А смяната на система и ред според човешката история става бая насилствено и/или с много поколения. За колко по добро ненам, доволен съм от времената в които живеем.

Примерно Yersinia pestis е променила в последствие живота на човечеството повече от стотици изборни резулата ;р

Въпроса ми е СЛЕД като си гласувал - какво правиш... продължаваш си живееш ежедневието, както този който е избрал да не гласува. Или?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 08, 2009 7:59 pm

Продължаваш, да. Но евентуално, потенциално, МОЖЕ БИ си повлиял за промяната на тоя живот. И ако тя е към добро, ще можеш да му се смееш...
And you can't dance with a devil on your back...

Super M
Warmage

Post by Super M » Mon Jun 08, 2009 8:03 pm

Въпроса ми е СЛЕД като си гласувал какво правиш... продължаваш си живееш ежедневието както този който е избрал да не гласува.
Не, разбира се. Навличаш си тениска с надпис "Аз гласувах!" и алена роба, изрязваш си златна коронка от гланцово блокче, след което тръгваш по главната улица да крещиш и да удряш шамари на тези, дето не са гласували като ги наричаш "пикльовци" и "предатели". Или поне аз така смятам да направя. :wink:
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jun 08, 2009 8:07 pm

Аз ше си тура тениска с обратното, ма ненам къф цвят. Дебиш сичките станаха партийни. Май гол ше е най-добре и шъ са татуирам. То пък как са го подкарали избранниците сички ше сме голи. Уф стиа ми простеене днеска.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Абе Доган на колко е, да сметнем горе долу колко му остава мах :)

За са не съм забелязал ефекта от времето когато пеех, не съвсем сигурен защо, Йестърдей с пълно гърло пред Невски, освен че дивия изток и първоначалния хаос се порегулира в някаква степен и повечето ниши дето има пара се заеха разпределиха и легализираха. По умните изпуснали келепира, работиме за чуждестранни фирми и местни баровци за прилични пари. Сиреч механизма на държавата се ползва активно от време оно и нема пускане. Иначе теорията за настъпената мравка от миналото е забавна да ;). Адмирирам оптимизма, ма както казах предпочитам на локално ниво колкото мога да съм свестен. Яката промяната на живота за мен си е кат си си напраил поколението и то те мотивира конкретно, другото за мене си е "да видим какво ще стане ако..."

Пенчев Vote for Dukakis :mrgreen:

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Mon Jun 08, 2009 8:44 pm

вчера изобщо изключих да гласувам,толкова да ми бяха безинтересни изборите.
беше си ясно,че кунева ще я натикат за втори мандат в брюксел,останалото не ме интересуваше,но пък що да не - на народа явно му харесва да рупа кашкавал от палмово масло,кренвирши от тоалетна хартия,кисело мляко от нишесте,колбаси от стави и копита и какви ли още не деликатеси.

пък и нали е сладуранка наш'то мигленче,вижте я как миличко се хили от рекламите във вестниците,как да не гласуват ората за нея?

иначе все още обмислям дали на парламентарните избори да гласувам сериозно или просто да пусна бюлетина с изрисуван гигантски фалос и евентуално някакво послание.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 08, 2009 9:09 pm

neEd'Le wrote:вчера изобщо изключих да гласувам,толкова да ми бяха безинтересни изборите.
беше си ясно,че кунева ще я натикат за втори мандат в брюксел,останалото не ме интересуваше,но пък що да не - на народа явно му харесва да рупа кашкавал от палмово масло,кренвирши от тоалетна хартия,кисело мляко от нишесте,колбаси от стави и копита и какви ли още не деликатеси.

пък и нали е сладуранка наш'то мигленче,вижте я как миличко се хили от рекламите във вестниците,как да не гласуват ората за нея?
Не знам доколко си се интересувал, но точно като европейски комисар за защита на потребителите Меглена Кунева работеше доста стабилно срещу нещата, които болднах в цитата. Точно тя пък е най-малко виновна за това състояние на хранително-вкусовата ни промишленост.

Не че съм фен на НДСВ, но подобно изкривяване на причинно-следствената връзка ми е малко тъжно. Като ще плюеш, гледай по кого и за какво го правиш.
The Best of Mozart

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Mon Jun 08, 2009 9:26 pm

силно ме съмнява това което го казваш,най-малкото щеше да яхне белия кон и да ни го натяква от всяка телевизия.
а дори да е работила - резултати?

то и бойко работеше срещу организираната престъпност като беше шефче на меере,но пък до колко наистина беше така е съвсем отделен въпрос,нали?
сега остава само да ми кажеш,че тя кунева е работила в тази насока,но пък другите от екипа са и слагали пръчка в колелата и ептен ще се получи като басните на бойко - ние ги хващаме,пък те ги пускат :lol:

за сметка на това пък съм виждал репортаж как кунева спасила милиони европейски деца от зли китайски играчки. :lol:
въпросната кунева изглеждаше особено горда от себе си в репортажа,че е успяла да секне този сенчест внос :lol:
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 08, 2009 9:29 pm

neEd'Le wrote:силно ме съмнява това което го казваш,най-малкото щеше да яхне белия кон и да ни го натяква от всяка телевизия.
а дори да е работила - резултати?
Ти какво предлагаш - да дойде тук и да обикаля мандрите и месокомбинатите поотделно ли? :neutral:

Това, че българските власти не се стараят за прилагането на европейски директиви и се налага човек да следи кои млечни и месни продукти имат щемпела със знамето на ЕС като знак, че са произведени в добри санитарни условия, точно на Меглена Кунева ли е вина? :roll:

"Злите китайски играчки" в някои случаи си бяха опасни за здравето, защото бяха произведени при доста небрежни условия.

Ама ако ти е забавно да си безразборно негативен щото нещо "силно те съмнява", давай. Просто ще чета постовете на другите в тази тема, че те поне казват нещо смислено.
The Best of Mozart