Terminator Salvation *There be Spoilers*
Поразен съм и покъртен. Къде сравни дружеската ми ебавка с Ефо и сериозно поднасяните прогнози на Шайха? Това за очакванията ми от Т4 беше майтап, егати, вижда се от контекста.Roland wrote:Не изшайхиряйствай, Ицо
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Честно казано останах малко изненадан от високопарния, напудрен с доста термини и заядлив коментар на Роланд за моя пост.
Бях решил да напиша нов пост, където да обясня още по-подробно мението си за Т4. Но след това видях, че Т3 бил по-добър от Т1 и Т2 и разбрах, че няма никакъв смисъл.
Добре поне, че според Imdb James Cameron ще има нещо общо с Т5.
Бях решил да напиша нов пост, където да обясня още по-подробно мението си за Т4. Но след това видях, че Т3 бил по-добър от Т1 и Т2 и разбрах, че няма никакъв смисъл.
Не мое да мъмриш, брат!
Може би бъркаш твърдението с това че Междузвездни войни 3 е по-добър от 1 и 2...Dzvero wrote:Честно казано останах малко изненадан от високопарния, напудрен с доста термини и заядлив коментар на Роланд за моя пост.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
По-скоро е това, да. Дзверо, не се впрягай, Симеон не се заяждаше с теб. Просто съпоставяше твоето мнение и своето. Та раздуй малко за Камерън и Т5, че ми е интересно.
Гледах значи четворката. Общо взето ми хареса. Може би защото очакванията ми бяха занижени до санитарния минимум.
Историята беше прилична, екшънът беше чудесен, сцените с напомняне на аналогични случки от Т1 и Т2 бяха умело поднесени.
Актьорите не ме впечатлиха особено, а за персонажите като цяло не ми пукаше. Все пак Маркус беше горе-долу добре, а Антон Йелчин направо ме израдва с доброто подражание на Майкъл Бийн (първият Кайл Рийз и ефрейтор Хикс от Пришълците) - имам предвид изкривяването на устата, леко дрезгавия говор и провлачената на моменти интонация. Добре прави връзката с по-възрастното си "аз".
Моментът със сърдечната трансплантация просто не го приех буквално (иначе кръвните групи и полевите условия - ясно), а символично - и в това отношение ми въздейства добре. Отлична сцена
Е, ако можеше последното философско изказване да се изрече от Линда Хамилтън (а и встъпителните надписи на историята) щеше да е чудесно. Ама това е положението.
Та като цяло съм по-скоро доволен от филма на ниво прикуъл/сикуъл спрямо Оригиналната Трилогия (
). Не разбирам изказванията, че това не било "Терминатор". Баш това си е - но в бъдещето, с оформянето на организирана Съпротива и появата
Едва ли ще го гледам още много пъти, но се радвам, че го гледах поне веднъж. Добра добавка към времевата линия и събитията във франчайза. Все пак факт е, че по-скоро бих си гледал пак тройката, защото просто се кефя повече на бате Арни (за повече от минута-две), а и на Кристана Локън като Терминатрикс. Пък и Клеър Дейнс радваше донейде. С актьорските превъплъщения на Джон Конър обаче нямат късмет нито в двойката, нито в тройката, нито особено в четворката. Съдба.
Все пак филмът е по-скоро добър и според мен въобще не заслужава такъв мощен спад в боксофиса още от първата седмица - това не мога да си го обясня. На ниво летен екшън си е съвсем читав. А колкото и да го критикуват, все пак повече хора би трябвало да гледат филм с думата "Терминатор" в заглавието, каквото и да казват вече гледалите го фенове и критици. Та странно ми е.

Гледах значи четворката. Общо взето ми хареса. Може би защото очакванията ми бяха занижени до санитарния минимум.
Историята беше прилична, екшънът беше чудесен, сцените с напомняне на аналогични случки от Т1 и Т2 бяха умело поднесени.
Актьорите не ме впечатлиха особено, а за персонажите като цяло не ми пукаше. Все пак Маркус беше горе-долу добре, а Антон Йелчин направо ме израдва с доброто подражание на Майкъл Бийн (първият Кайл Рийз и ефрейтор Хикс от Пришълците) - имам предвид изкривяването на устата, леко дрезгавия говор и провлачената на моменти интонация. Добре прави връзката с по-възрастното си "аз".
Моментът със сърдечната трансплантация просто не го приех буквално (иначе кръвните групи и полевите условия - ясно), а символично - и в това отношение ми въздейства добре. Отлична сцена
- Spoiler: show
Е, ако можеше последното философско изказване да се изрече от Линда Хамилтън (а и встъпителните надписи на историята) щеше да е чудесно. Ама това е положението.
Та като цяло съм по-скоро доволен от филма на ниво прикуъл/сикуъл спрямо Оригиналната Трилогия (

- Spoiler: show
Едва ли ще го гледам още много пъти, но се радвам, че го гледах поне веднъж. Добра добавка към времевата линия и събитията във франчайза. Все пак факт е, че по-скоро бих си гледал пак тройката, защото просто се кефя повече на бате Арни (за повече от минута-две), а и на Кристана Локън като Терминатрикс. Пък и Клеър Дейнс радваше донейде. С актьорските превъплъщения на Джон Конър обаче нямат късмет нито в двойката, нито в тройката, нито особено в четворката. Съдба.

Все пак филмът е по-скоро добър и според мен въобще не заслужава такъв мощен спад в боксофиса още от първата седмица - това не мога да си го обясня. На ниво летен екшън си е съвсем читав. А колкото и да го критикуват, все пак повече хора би трябвало да гледат филм с думата "Терминатор" в заглавието, каквото и да казват вече гледалите го фенове и критици. Та странно ми е.
The Best of Mozart
Според мен не е опрделено типичния Терминатор-филм, като една от основните причини се дължи на факта, че той вече е военен постапокалиптичен екшън, а не сай-фай хай-тек нормален екшън с преследване. Това променя значително и изказа, и изразните средства.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
"Сай-фай хай-тек нормален екшън с преследване" е Оригиналната Трилогия.
Новата е постапокалиптичен военен екшън.
И двете са част от франчайза.
Определението на понятието "Типичен Терминатор" е въпрос на лично предпочитание. За мен комбинацията между Джеймс Камерън и Арнолд Шварценегер ще остане ненадмината.
Всички филми обаче описват историята по един или друг начин.
Новата е постапокалиптичен военен екшън.
И двете са част от франчайза.
Определението на понятието "Типичен Терминатор" е въпрос на лично предпочитание. За мен комбинацията между Джеймс Камерън и Арнолд Шварценегер ще остане ненадмината.
Всички филми обаче описват историята по един или друг начин.
The Best of Mozart
И двете са за теб. Аз лично познавам доста хора, които се разпищяха от цялото заиграване с визията и надскачането на конструкционната рамка. Въпрос на гъвкавост, предполагам. За мен в тая част имаше много повече от Камеръновия дух, отколкото в оная на Мостоу.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Болдваното не го разбрах. Може ли с думи прости и евентуално примери?Vivian wrote:Аз лично познавам доста хора, които се разпищяха от цялото заиграване с визията и надскачането на конструкционната рамка. Въпрос на гъвкавост, предполагам. За мен в тая част имаше много повече от Камеръновия дух, отколкото в оная на Мостоу.
The Best of Mozart
Под "заиграване с визията", имах предвид, че постапокалиптичната картина на МакДжи няма нищо общо с малкото кадри, които бяха показвани в предходните части, демек -липса на лоялност към предците, които са свещени. Под конструкционна рамка разбирам в случая сюжетната подредба -липсват епизодите, които винаги ги имаше в предходните части. Предимно елементът "преследване" като основна двигателна сила, за да тече сюжетът. Тук е малко по-сложно. А за гъвкавостта не се поясних като хората -гъвкавост на зрителите -демек доколко са склонни да преглътнат "оскверняване" на любими неща, които са очаквали да стоят константни.
Оскверняване за мен няма, доколкото бъдещето от Т1 и Т2 се променя от намесите на Терминаторите в настоящето ни.
Тоест бъдещето на Т4 е по-различно от това, което ни се е показало в двата филма на Камерън.
Така че не виждам проблем тип "заиграване с визията".
Плюс това, бъдещето на Т4 е 2018 г.
Показаното в Т1 и Т2 бъдеще е по-късно във времето - 2027 г., 2029 г. или нещо от тоя род. Така че - нищо общо.
Освен това Камерън (вероятно по липса на бюджет или на нужното ниво спецефекти) показа няколко минути нощни сцени. Аз поне не виждам защо ще се разминават драстично с дневните от Т4.
Ако се има предвид партизаните и нивото на съпротивата - отново, Т4 е в 2018 г., когато може да се приеме, че Съпротивата все още е силна и организирана, а Терминаторите тепърва създават първия хуманоиден модел. Нищо не пречи след 10-15-20 години ситуацията да стане като тая, която е показана в Т1 и Т2. Така че поне засега и тук няма повод за мърморене.
Тоест бъдещето на Т4 е по-различно от това, което ни се е показало в двата филма на Камерън.
Така че не виждам проблем тип "заиграване с визията".
Плюс това, бъдещето на Т4 е 2018 г.
Показаното в Т1 и Т2 бъдеще е по-късно във времето - 2027 г., 2029 г. или нещо от тоя род. Така че - нищо общо.
Освен това Камерън (вероятно по липса на бюджет или на нужното ниво спецефекти) показа няколко минути нощни сцени. Аз поне не виждам защо ще се разминават драстично с дневните от Т4.
Ако се има предвид партизаните и нивото на съпротивата - отново, Т4 е в 2018 г., когато може да се приеме, че Съпротивата все още е силна и организирана, а Терминаторите тепърва създават първия хуманоиден модел. Нищо не пречи след 10-15-20 години ситуацията да стане като тая, която е показана в Т1 и Т2. Така че поне засега и тук няма повод за мърморене.
Last edited by passer-by on Fri Jun 05, 2009 9:39 pm, edited 2 times in total.
The Best of Mozart
Аз също не виждам, това се чужди недоволства, които са ми ги споделяли различни хора, мрънкащи от филма. За мен беше доста чудесно попълнение, да не говорим, че виждах доста мислене зад значителна част именно от сценографията и подхода към дадени сцени. Да речем, че бяха конотирани с други филми. 

Добавих едит с други примери. 

The Best of Mozart
Аз лично се надявам да не пипат много-много по визията по-натам. Тази е твърде удачна и ако МакДжи остане на режисьорския стол, по би ми се щяло да имат частите, над които работи унифициран вид.