За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jun 02, 2009 5:36 pm

Е то аз имам само дпс и без тва :)

Ми видехме кво се праи или поне
я да видим - аз както го схванах е:

1. Танкват се до факлите на 61+ ярда да не се лекуват братушките. първи пул на стълбите после местим меле брата до факлата, кастъра си е май статичен (те тука бе проблема до са) щом са с поделено здраве наблягаме на тоя с по-малкото хп?

2. При смяната паалата може да кара или меле или холи, на който му е на мушка без да мърда? При смяната нали най близкия нарочват. Останалите дпс дебнат и бият буби, докат кастъра е при тях.

3. Хилъра да си праи квото правят хилърите и да вика по танковете ;р

4. Аз мисдиректвам пуцам и чиста бубите дет мутират да не лазат хилърите основно? с 12к кръв не е проблем 2-3 да държа с глигана, кофтито е, че и нормалните критери са линкнати едно с друго и в 10тина ярда около тоя дет яде бой бъг се втурват и те и бавят избиването се едно си с аое.

Иначе днеска ше карам на социален живот и ме няма. :idea:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jun 03, 2009 11:39 am

аз съм малко притеснена, щото в петъка Боби ще ми носи щайката за ъпгрейд... идея нямам какъв ще е, но каквото и да ми сложат в повече, все ще е кяр :lol: само дето не се знае колко време ще им отнеме :roll: та в събота вероятно ще влизам от на Боби машината по някое време (след като той си прегледа пощи, форуми и т.н.), ама това значи, че ще трябва някак да копирам всички пачове при него, че да не тегля после с часове... а нямам грам спомен откога не е обновявана играта на неговия компютър... :roll:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jun 03, 2009 11:50 am

Last edited by Xellos on Wed Jun 03, 2009 11:57 am, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jun 03, 2009 11:51 am

Xellos wrote:Да ти поръча задължително и това :)
http://mcs-bulgaria.com/detailed-description2999
Гениално О_О! Ники, ще ми трябваш за консултация тия дни.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jun 03, 2009 11:54 am

Ъ, не разбирам ;р Аз давам компа и казвам турете нещо за /толкоз пари/ по-добро ;р

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jun 03, 2009 12:02 pm

Здравейте на всички и се извинявам за нахлуването.
Чета ви от предната ви тема насам, намерих доста полезна информация и понеже ме мъчи една болка от доста време, срам не срам се джойнвам да помоля за помощ.
Не мога и не мога да си оправя дпс-то на мейджа и това е. Тонове неща изчетох, гледах, слушах, пробвах ... не и не.
В чудо съм вече.
Играя FFB 0/53/18, с обичайната ротация от 2 скорча и ignite up. Ice Veins, Combusion, тринкет и Mirror Imagе са ми на макро. Гиъра ми е прекалено много хит и твърде малко спел.
http://eu.wowarmory.com/character-sheet ... s&n=Pagane

На трейнинг друмовете правя 2400-3100 дпс според зависи / и аз не знам всъщност от какво зависи, крита предполагам /
Но в Улдуар 25 и Накс 25, барабар с всички бъфове фласкове, рибки и прочие глезотии - повече от 1600-1800 не мога да видя. На Мали 10, с все концентрация на макс, заковах на 2100 и това беше моя триумф. :(

Знам, че нещо жестоко бъркам, но не мога да разбера какво. И ме е срам. Предполагам, че пропускам нещо съществено, не съм руса, но и това не ми помага :? На всичкото отгоре съм претрупана с работа дотолкова, че не мога да слаквам в момента за да си ровя инфо
Може ли малко помощ?
Благодаря ви предварително
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jun 03, 2009 12:05 pm

ами ние пари не сме коментирали... аз му казах какъв ми е проблема с фпс-то, както и че ми лагва на магиите и ефектите, въпреки, че сенките изцяло съм изключила, а спел-ефектите са на по-малко от половината... и изобщо се задъхва и че вероятно 2 Гб памет вече е малко, че не съм сигурна и за видео-картата, а и според гилд-мастъра ни, процесора ми е вече слабичък, а Боби само каза "ще го подобрим" и толкоз :roll: в какво ще се състои подобрението, идея нямам... със сигурност ще се сдобия с малко повече оперативна памет, друго дори не мога да предполагам...

Едит: Паг, не ти се отваря Армъри-линка засега, заради профилактиката, дето тече към момента, вероятно :? та за в момента не мога да ти разгледам гиъра, статсовете и глифовете... кажи ми повече и за рейд-сетъп-а ви? имате ли шадоу-прийст, буумкин в рейда, драеней (сори, ама не виждам орда ли го играеш или алайънс)? наистина е невъзможно да правиш под 2к дпс в Улдуар, нещо не е наред...
и бтв, разкошно име си дала на героя си :D

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jun 03, 2009 12:39 pm

Таис, благодаря за бързия коммент
Blood Elf съм изписала :mrgreen:
Вярно, че днес е сряда, но допреди секунди работеше, както и да е. Два месеца се пека на този огън, дали ще почакам още малко, все ми е тая.
Аз изобщо не съм за улдуар 25, продължавам да си мрънкам, че трябва да пофармя накс 25 още малко, ама кой да ме чуе... В следствие на което си страдам само аз, тъна си в срам от целия райд. Иначе имаме си буумкин, шадоу, както си му е реда. Гилдията е втора на сървъра по прогрес.
Но моето място все още не е в 25-цата. Но след като така и така ме вземат, поне да си оправя грешките възможно най-бързо.
Нямяме си клас офицер и не знам кого да помоля за помощ вече.
РЛ само отсича - гийра нямал значение. Я па да няма ...
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jun 03, 2009 1:45 pm

Pag wrote:Blood Elf съм изписала :mrgreen:
аууу, сори, чета и аз :oops:

ще погледна линка ти, когато ми се отвари, за да видя гиъра, защото за маге гиъра си има голямо значение... но не е само това... билда, също, но като гледам точките ти, вероятно е като моя ФФБ... глифовете - също... скорчването също губи време и съответно се отразява на дпс-то... в тази връзка - колко магета сте в рейда? как сте си разпределили скорчването? (видях, че ти правиш 2 скорча, но може да е по-удачно единия просто да вземе скорч-глифа и така с един скорч да правите 5-тте дебъфа)... нека ти видя статсовете първо и гиъра и да видим какво може да коригираме... бтв, погледни другата тема, мисля, че съм пост-нала гайд за маге в нея, както и препоръки на моя офицер отделно...

аз напоследък констатирам, че дпс-то ми куца заради слабия ми компютър и лага, който се получава на каста... но все пак, дори при битка с повече движение, дпс-то ми не пада под 3.5 к... напоследък е около 4.5к в битки с по-малко движение, а тези, дето са по-статични - около 5к-5.2к... не мога да стигна висините на офицера си, дето и 6к подминава, ама работим в тази насока, де :P

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jun 03, 2009 2:25 pm

Хм, изпреварих те, намерих си го, прочетох си го и отивам да поплача в ъгъла.
Прекрасно разбирам че кей байндинга вдига дпс-то, но посмъртно не мога да свикна с него. Такива отчаяни опити съм правила ..
В райда сме 2-3 мейджа и само аз съм ФФБ, другите двечки са ъркейн

Мисля че имам проблем с ей това:
Use instant pyro before you get another Hot Streak (2 crits in a row) otherwise you lose your 1st instant pyro buff. But you DONT have to fire it ASAP, scorch debuff and LB more important
Нещо тук ми се губи
Може ли простичко българско обяснение?
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed Jun 03, 2009 2:46 pm

ами накратко - изстрелваш си Пиро-то при първия възможен случай, НО не е нужно винаги да си прекъсваш каста, заради него или да оставиш Скорч-дебъфа да изчезне или да държиш таргета си без Лийвиг бомба... те са с приоритет... примерно... има няколко варианта...
- ако таланта се включи в момент, в който си насред каст на ФФБ, като ЛБ си тика и Скорча ти е активен... в този случай не удряш макрото, дето да ти прекъсне каст и да изстреля Пиро-то, а си изстрелваш първо ФФБ и тогава Пирото...
- ако таланта се включи, когато си насред каст на ФФБ, но от ЛБ остават 2-3 сек. - в този случай моментално удряш макрото, за да прекъснеш ФФБ-каста си, изстрелваш Пирото... това го правиш, защото вероятността избухващата бомба да критне и да те снабди с още едно Пиро е голяма... но ако си довършиш каста, тя междувременно ще избухне и ще си останеш само с едно инстант-Пиро..
- ако таланта се включи от избухнала ЛБ - тогава първо кастваш нова ЛБ и тогава изстрелваш Пирото...
просто ЛБ и Скорча са с по-голям приоритет от инстант Пирото...

надявам се ползваш аддон, който да ти сигнализира кога проква таланта + дюрейшъна, в който можеш да го ползваш?

Pag
Merchant

Post by Pag » Wed Jun 03, 2009 3:21 pm

Вчера си инсталирах Scorchio2, но се оказа че съм свикнала да си наблюдавам ЛБ и скорча от иконите под иконата на таргета, а прока си го чувам и виждам върху героя. Както и да е, оставих го да посвикна с него, та ще видим.
Първия вариант на прокване съм го овладяла, втория и третия ми куцат съществено.
Ще ми линкнеш ли твоето макро за стопкаст?
А как процедираме на траша за да не прекъсваме депесето? Скорч, бласт, скорч...?
Ужасно се извинявам на другите, че окопирах темата ви и спамя като за световно. Ей сегичка спирам. :oops:

Само да спомена какъв срам брах вчера - повикаха ме дпс в ДТК хц докато чакам Накс 25. Ама, моля ви се, как няма да дойда, да видите вие кака ви как ще ви отнесе инстанса...
Влизам, концентрирам се, мятам бомби и ледени топки, критвам, експлозиите ми се чуват чак в гризли - с една дума - във вихъра си съм.
Таман да им направя портал да излизаме вече и като си погледнах рекаунта - трета по дпс сред синкаво облечени другарчета.
Аз :shock: Казах си - край, за нищо не ставаш наистина, по добре гкуит, че да не срамиш гилдията поне - има си репутация на добър прогресив рейд. Сърцето ме преболя, аха и сълза да пусна и погледа ми се закова върху ръчичките на кастващото мадже - мдам... щастливо размятквах въдичка, синя верно... ама въдичка :roll:
Pagane lvl80
Blood Elf
Xavius

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed Jun 03, 2009 3:26 pm

Pag wrote:Сърцето ме преболя, аха и сълза да пусна и погледа ми се закова върху ръчичките на кастващото мадже - мдам... щастливо размятквах въдичка, синя верно... ама въдичка :roll:
:lol: :lol:
Това ми напомня как танквах половината ДТК без меч, щото точно тогава си вдигах Unarmed skill :lol: :lol: Гледам аз, че нещо ротацията ми се обърква и че нещо не е наред и чак като налетях на единия бос с голи юмруци се усетих какво съм направил :lol: Не че някой успя да ми дръпне агрото :roll:

Иначе добре дошла и от мен, питай смело, има хора да отговарят :wink:
Last edited by Svetlio on Wed Jun 03, 2009 3:26 pm, edited 1 time in total.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Wed Jun 03, 2009 3:26 pm

хахаха... аз този номер го правих с рибарска шапка:)) Друго си е да обикаляш рейд-инстанси с капела за рибар.

И не се притеснявай за активността - тези теми са, за да обсъждаме точно такива неща:)
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed Jun 03, 2009 3:40 pm

Добре дошло :). Таис е имбата ще ти помогне непременно.
:mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around