Хм. Кратки ревюта за нещата, за които пишем могат да се намерят във всеки рандъм уебсайт по въпросната тематика. Мен ми се ще да мисля, че ние правим нещо по-различно все пак.Corwin wrote:Ами, прочетох ревютата и за съжаление по мое мнение броя не е на обичайното високо ниво.
Хора, твъъърде много текст. Сори, но на места не можах да изтърпя тоновете обяснения и минавах направо на плюсовете и минусите. Където ме посреща:
"Авторът е използвал не един и два фини стилистични трика, които може да останат незабелязани в монотонния грохот на цялостната структура..."
Еми, може и да сме забавни, но все пак трябва и да кажем нещо за книгата, а е и много по-куул да сме кратко забавни.
Като цяло в ревютата се мъдрят тонове гръмки прилагателни и доста пет-редови изречения, не мисля, че това е обичайния стил нито на Дем, нито на Емо.
На най-приемливо ниво за мен бяха ревютата на Гаро и на Ян за втората Майер и Шанарата.
Това си е лично моя субективна гледна точка, може би съм и твърде дребнав, но просто на мен броя не ми достави обичайното удоволствие.
П.П. "Първото, което прави впечатление още в самото начало, е впечатляващият стил на Миевил" - добре, сега последователи на "ние-знаем-кой-16" ли ще ставаме?...
Неустоимият Shadowdance #61 !!!
Moderator: Moridin
Morwen wrote:Попрочетох киноревютата и много ми хареса това на "В Брюж", май ме накара да искам да го гледам. От друга страна ревюто на "Тайните на Беки Б" е почти дума по дума обратното на начина, по който бих окачествила филма.

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
- JaimeLannister
- Forsaken
- herairness
- Jaghut Tyrant
Съжалявам,че чак сега остана време да ви хваля, но бях в Гърция за ДиСи (това в друга тема). Поздравления за избора на филми за ревюиране, както и за анимето (Амелия рокззз). Книгите както обикновено успяха да ме насочат какво да си купя или пък не - Вива ла Трип, продължавай в същия дух
Специални адмирации за наградите, сигурно е МНОГО трудно да се прави нещо такова тук
Абе, изобщо с една дума - класа сте 

Аз лично много се радвам, когато критически текст престане да е просто кух проводник на информация – "това е яко, гледайте го, а това не го четете, щото е написано зле" – и се превърне в нещо самостоятелно. Отделна творба, така да се каже, макар и деривативна (като фючърс за петрол, чиято стойност си е отделна от самия петрол. Примерно.) Със свой си стил, структура, с определено отношение на ревюиращия едновременно към ревюираното нещо и към самия текст, който пише.
Като се замисли човек - ресурсите на двете страни в процеса са толкова несъразмерни. За да напише добър и интригуващ текст, „критикуващият” трябва да се запознае внимателно с ъъм... базовия актив, да понаучи някакви допълнителни неща за него, да си събере и подреди мислите, да ги вербализира по най-работещия начин, да ги редактира. На читателя му остава само да прочете, ако иска. При това получава две в едно – от една страна нужната информация, от друга - още нещо, което да оцени и хареса (или не) само по себе си.
Казвам го по повод количеството текст в статиите, в случай че не става много ясно. В никакъв случай не е критика към хората, които харесват комуникацията да е стегната и straight to the point. Просто това са неща, които съм си мислила и преди и отдавна им търся контекст. Освен това имам нездрав уклон към дълги, красиви изречения и смятам, че та са допълнителен бонус за потребителя.
Та в тази връзка, съвсем конкретно – ревюто на Амелия на Watchmen ужасно много ми харесва, без да има общо с личното ми мнение за филма. Макар че в случая съм и съгласна с по-голямата част. Защото е внимателно, цялостно, добре структурирано, хубаво написано. И може би най вече, защото е вдъхновено някак. За представянето на романите на Владимир Левчев и Емил Минчев важи долу-горе същото плюс, че особено се радвам, че поне едното от тях ми предизвика желание да си купя книгата веднага.
Като цяло забелязвам, че ви харесвам най-много материали, за които ми изглежда, че са писани с особено желание и специално отношение, по-различно от обикновения "професионален" подход, независимо дали в положителен, или отрицателен смисъл, към изходния материал. Това май е напълно логично (което ми припомня спора за разликата между искреност и правдивост на автора от съседната тема, но като и да е
), изобщо нямах предвид да става толкова дълго.
Като се замисли човек - ресурсите на двете страни в процеса са толкова несъразмерни. За да напише добър и интригуващ текст, „критикуващият” трябва да се запознае внимателно с ъъм... базовия актив, да понаучи някакви допълнителни неща за него, да си събере и подреди мислите, да ги вербализира по най-работещия начин, да ги редактира. На читателя му остава само да прочете, ако иска. При това получава две в едно – от една страна нужната информация, от друга - още нещо, което да оцени и хареса (или не) само по себе си.
Казвам го по повод количеството текст в статиите, в случай че не става много ясно. В никакъв случай не е критика към хората, които харесват комуникацията да е стегната и straight to the point. Просто това са неща, които съм си мислила и преди и отдавна им търся контекст. Освен това имам нездрав уклон към дълги, красиви изречения и смятам, че та са допълнителен бонус за потребителя.

Та в тази връзка, съвсем конкретно – ревюто на Амелия на Watchmen ужасно много ми харесва, без да има общо с личното ми мнение за филма. Макар че в случая съм и съгласна с по-голямата част. Защото е внимателно, цялостно, добре структурирано, хубаво написано. И може би най вече, защото е вдъхновено някак. За представянето на романите на Владимир Левчев и Емил Минчев важи долу-горе същото плюс, че особено се радвам, че поне едното от тях ми предизвика желание да си купя книгата веднага.
Като цяло забелязвам, че ви харесвам най-много материали, за които ми изглежда, че са писани с особено желание и специално отношение, по-различно от обикновения "професионален" подход, независимо дали в положителен, или отрицателен смисъл, към изходния материал. Това май е напълно логично (което ми припомня спора за разликата между искреност и правдивост на автора от съседната тема, но като и да е

If I never meet you in this life, let me feel the lack.
Разбира се. За кого друг...Roland wrote:За Левчев говориш, нали?Jen wrote:За представянето на романите на Владимир Левчев и Емил Минчев важи долу-горе същото плюс, че особено се радвам, че поне едното от тях ми предизвика желание да си купя книгата веднага.![]()

If I never meet you in this life, let me feel the lack.
- pnv_Creator
- Misting
Vivian, малка критика.
Имаш много егоцентричен стил на писане на ревюта. Т.е. подробностите около теб присъстват прекалено много и не говоря само за Беки Б или само за този брой.
Всъщност не е критика, просто отбелязвам. Не знам дали е умишлено или не, но като цяло не пречи, ако приемем, че аудиторията читатели на списанието се препокрива с постващите и четящите форума, които така или иначе комуникират с теб. Ако целиш текст за "външни" читатели вече става леко неподходящо.
(no offense meant)
Имаш много егоцентричен стил на писане на ревюта. Т.е. подробностите около теб присъстват прекалено много и не говоря само за Беки Б или само за този брой.
Всъщност не е критика, просто отбелязвам. Не знам дали е умишлено или не, но като цяло не пречи, ако приемем, че аудиторията читатели на списанието се препокрива с постващите и четящите форума, които така или иначе комуникират с теб. Ако целиш текст за "външни" читатели вече става леко неподходящо.
(no offense meant)