Абсурдистан, отгоре, отдолу и отвътре... (Part IV)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri May 29, 2009 2:11 pm

Някой може ли да ми обясни като на нищо не разбиращ по каква логика полски съд взима решение, касаещо български граждани, живеещи в България. Странно ми се вижда, някакси.

Що се отнася до приказките на Amikae... Нямам какво да кажа. Не мога да разбера защо при подобен случай негативизмът винаги се изсипва върху полицаите. Просто не мога и това е.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 29, 2009 2:12 pm

*HUGE FACEPALM*

Майната им на полицаите. Уф... Явно аз съм тъп и не мога да обясня кое ме дразни. Все едно.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 29, 2009 2:13 pm

Безочлив си, да. Освен това и глупав. Насочваш гнева си където не трябва и изпадаш в обобщения, които нямат нищо общо с конкретния случай. Идеална електорална единица за Атака си.

За Гърция, Франция и другите държави - когато протестите им протичат мирно няма проблем. Когато избиват в изстъпления се намесва полицията.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 29, 2009 2:14 pm

А ти към кой електорат се причисляваш брате? Овчия може би?

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri May 29, 2009 2:15 pm

Amikae, преди да продължиш с плюенето си по властите и реда и законността у нас, предизвиквам те да ми покажеш една - една! - страна, смятана за западна и цивилизована, която да е минала през сериозна смяна на обществен строй и да НЕ е минала през период на безредици и беззаконие, след което нещата да са се оправили.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 29, 2009 2:17 pm

tigermaster wrote:Някой може ли да ми обясни като на нищо не разбиращ по каква логика полски съд взима решение, касаещо български граждани, живеещи в България. Странно ми се вижда, някакси.
По логиката на сътрудничеството между съдебни власти на държави от ЕС. Например. Майката е полска гражданка и се обръща към съд в страната си. Затова и споменах обратната възможност за бащата. Плюс случая във Франция между французина и рускинята преди... вече 2 страници.
The Best of Mozart

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 29, 2009 2:18 pm

Amikae, преди да продължиш с плюенето си по властите и реда и законността у нас, предизвиквам те да ми покажеш една - една! - страна, смятана за западна и цивилизована, която да е минала през сериозна смяна на обществен строй и да НЕ е минала през период на безредици и беззаконие, след което нещата да са се оправили.

Сигурно няма да мога. Само дето у нас безредици няма, има само беззаконие. Не отстояваме своето.

Да когато във Франция нещата излязат извън контрол се намесва полицията и се стига до кръв. И французите получават това, което искат. Помните какво стана, когато искаха да увеличават прага на пенсиите във Франция и Гърция? При нас колко пъти беше увеличаван?

Все едно. Аз съм такъв човек. За мен е недопустимо такива неща, като това отнемане на деца да се случват. Майната му на закона. Просто ако ми е в силите няма да го допусна.
Last edited by Amikae on Fri May 29, 2009 2:19 pm, edited 1 time in total.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 29, 2009 2:18 pm

Amikae wrote:А ти към кой електорат се причисляваш брате? Овчия може би?
Не, цивилизования. Този, който спазва законите не само когато му отърва.

Поинтересувай се малко от общо и европейско право и граждански права И ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ей така на ниво обща култура преди да продължаваш с емоционалните изблици. Ако обичаш.
The Best of Mozart

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri May 29, 2009 2:19 pm

По-кротко
This is it. Ground zero.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 29, 2009 2:23 pm

Аз говоря единствено, че народа трябва сам да защитава интересите си, щом държавата не му ги защитава. Когато държавата достигне до ниво, в което притежава законодателна система, която е ефективна и се спазва и прилага спрямо всички, тогава можем да говорим за някакво спазване на закони.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri May 29, 2009 2:28 pm

Amikae, добре, ще го кажа другояче тогава. Покажи ми една - една! - държава, смятана за цивилизована и западна, която да не е минала през нещо, АНАЛОГИЧНО на това, през което минаваме ние сега.

Ако не можеш, просто спри. Надявам се да разбираш защо.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 29, 2009 2:29 pm

Абсурдното в случая е, че протестираш точно защото законът е бил спазен. ИМА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ. ТО СЕ ИЗПЪЛНЯВА. Ако не си съгласен с него, обжалваш или завеждаш друго дело - у нас, в Полша, в Европейския съд. Да, отнема време. Да, децата ще са травмирани вероятно за цял живот. Алтернативата обаче е всеки да прави каквото си иска. Което просто не решава нищо. Напротив, внушава на хората, че законът е "врата у поле" и само баламите го спазват.

И ако ще обсъждаме този конкретен случай, не виждам смисъл от обобщения каква била държавата ни и какви били властите ни. Повтарям - в този случай се прилага законът. Има си цивилизовани начини бащата да се бори с това решение.
The Best of Mozart

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 29, 2009 2:37 pm

Но мен точно това ме ядосва. Ядосва ме, че закона може да се спазва за нещо толкова отвратително, а за други много по-важни неща не се спазва. Не се спазва от много хора и за толкова много неща. Майка ми работи в Поморийския съд и трябва да ви кажа, че съдебната ни система е пълен фарс. Вбесявам се само, като помисля за тая случка. Разбирате ли? Вбесявам се защото закона може да се спази напълно перфетно за една полска курва, а не може да се спазва когато някой от нас се нуждае много повече от него!

Edit: Roamer, предполагам че повечето развити страни днес са преминали през такъв период някога. Но повечето са показали силен народен дух и закони, които се прилагат за едни, а за други не, не са ги спирали. Не ги спират и днес, когато нещо не им изнася. За какво си говорим?

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 29, 2009 2:40 pm

Защото майката в случая се е обърнала към съда и той е взел решение въз основа на представената му информация. По същият начин може и трябва да постъпи и бащата.

За съдилищата у нас по принцип си прав и това едва ли ще го оспори някой тук. В конкретния случай обаче няма основание да се сърдим нито на полския съд, нито на българската полиция.
Last edited by passer-by on Fri May 29, 2009 2:44 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 29, 2009 2:43 pm

Решението е взето от Полския съд. Полския! Съвсем друга държава, на светлинни години от нашата. Детето е и българска гражданка, но българския съд ще протака и няма да действа и една десетина толкова бързо и ефективно. Не трябваше да го допуснем.