Концертчета дребни и не толкова дребни

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Feb 16, 2009 11:52 am

На Депеш бая народ ще ходим май!

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Fri Mar 27, 2009 9:31 am

АААа, умирам от кеф честно - ден две на Калиакра - Гардиън, най-накрая! Откога ги чакам да се върнат и да не бъдат натикани в оная смотана зала :lol:
Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Mar 29, 2009 9:59 am

Е няма справедливост!!!
This is it. Ground zero.

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Tue May 12, 2009 6:02 pm

Нещо прочетох за барабанист в съседната тема и се присетих за този от концерта на KENNY G - е няма такъв нечовек. Страхотно шоу направи на концерта на 1 ви май, след това дразних любимия задето не поиска да дойде с репликата, че му е лигав кенито :)

А самия Кени е потресаващо слаб на живо, как има сили да се движи, камо ли да свири идея си нямам - направо плаши. Едновременно с това е много чаровен - има един такъв хитър поглед на кльощав гном-пакостник :lol:
Голямо впечатление ми направи как се стараят да зарадват хората - Кени дж се появина концерта отзад в залата и мина свирейки от едната страна на залата, по-късно пък мина и от другата страна, и на балкона също отиде. Нашите места бяха на края на реда и майка ми като малко момиченце се протегна да го пипне :lol: И човека спря да ни посвири :lol:

Единственото дразнещо е че българската публика не знае как се слуша музика пък - при най-малката пауза ръкопляскат изчакайте човека да си изсвири песента бе!:evil:
Особенно като е нещо нежно се изгубва ефекта и не може човек да се наслади на изпълнението, ама явно ще трябва да свиквам:(

Да похваля и озвучението - за пръв път в зала 1 не ме дразнеше (не съм била на сто концерта, но винаги е било не особенно добро)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu May 14, 2009 6:33 pm

DEPECHE MODE отменят и концерта си в София
http://katehizis.com/news/shNews.php?id=11462&
Жалко. Щеше да е най-голямото събитие за тази година.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Thu May 21, 2009 11:07 am

Доста субективно е да се каже, че би бил "най-голямото събитие" тази година, като се отчете колко добри ще са фестовете в Каварна и Бургас. За мен всяка от групите DT, Blind, Scorpions и Faith no More са >> Depeche

А btw утре концертчето на трите reunited за случая групи - Контрол с Кольо, Хиподил и Милена и Ревю ще е нещо доста доста яко.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu May 21, 2009 11:39 am

pnv_Creator wrote:Доста субективно е да се каже, че би бил "най-голямото събитие" тази година, като се отчете колко добри ще са фестовете в Каварна и Бургас. За мен всяка от групите DT, Blind, Scorpions и Faith no More са >> Depeche
И на мен Depeche Mode са ми твърде далеч от понятието за любима група, но е факт, че под 50000 на концерта нямаше да има. Затова и според мен това щеше да е най-голямото събитие.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Thu May 21, 2009 12:27 pm

what about Madonna then ?
Там мисля и допълнителните се продадоха, а не е като да не бяха цените

Правостоящи: терен - 100 лева, зона пред сцената - 150 лева, Golden circle – 200 лева, Седящи: 110, 135, 165 лева

Там ако бяха пуснали билети по 50 лв, примерно в някой парк, подозирам че е шестцифрена бройката, които биха отишли

thunder
Forsaken

Post by thunder » Thu May 21, 2009 1:59 pm

damn Мадона, аз се точа на Guano Apes :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

herairness
Jaghut Tyrant

Post by herairness » Sat May 30, 2009 11:17 am

Добре де, какво в крайна сметка стана с Мадс? Не че щях да ходя, ама ми е любопитно :mrgreen:
Image

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Sun May 31, 2009 11:44 am

Малко Old news първо, но да споделя
Концерта на Ревю Милена, Хиподил и Контрол беше толкова огромен, че не мога да го сравня със нищо, правено от български групи въобще (в стиловете музика, които слушам). Звукът беше не прекалено силен, но много чист, осветлението добро, групите бяха повече от перфектни, а публиката пя всяка песен заедно с тях 4,5 часа.
Ето малко нискокачествени видеота. Като за от телефон, толкова, но горе долу човек може да хване частичка от атмосферата, която беше там.

http://vbox7.com/play:611934ee
http://vbox7.com/play:553f4bb5
http://vbox7.com/play:905d7cd8

pnv_Creator
Misting

Post by pnv_Creator » Sun May 31, 2009 7:23 pm

Right said Fred
В Ялта, 30.05.09.

Първо две думи за мястото. Супер яко озвучение и осветление. Иначе доста снобарско и може поради случая (групата), леко гейско... едва ли бих стъпил отново там без повод. Нямам против бирата да е 5 лева, нито да оставя 3 лева бакшиш за сметка, но се дразня особено много, когато не ми дават избора дали да го направя...

Aanywayz, Right said Fred излязоха към 1:30 и за около 40 минути си направиха всички известни (иле не чак толкова) песни, излязоха на бис, на който повториха една от песните, която вече бяха направили и това им беше. Така че не знам дали се класира за концерт и за тази тема въобще.
- I'm too sexy, Don't talk just kiss, Deeply Dippy, Smoke, Stand up (for the champions) x 2 и още 1-2 песни.
Трябва да се отбележи, че имаха невероятно сценично поведение и бяха много много кефещи и супер позитивни. Напомнят ми много на Aqua като стил.
Публиката беше изключително оскъдна, има няма 100 човека.

Качвам ви едно клипче да видите горе долу как изглеждаха нещата, извинявам се за лошия звук (дължи се на апарата, иначе там беше кристален).
http://vbox7.com/play:36aaf9f0
Ето и малко снимки от една позната :)
http://bg.tilllate.com/en/photoalbum/ov ... 9146883#p1

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jun 02, 2009 5:44 pm

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Jun 03, 2009 11:59 am

pnv_Creator wrote:някой няма ли да разкаже за Guano Apes ?
Беше много яко :)

подгряващата група Fyeld не беше кой знае какво - много джангър и крещене. Има хора, които се кефят на тази музика, но май не трябваше точно те да подгряват, малко прекалено hard идваха. Но не пяха много.

Guano почнаха с You can't Stop me, общо взето по-известните им песни бяха разредени с други такива. Оставиха Big in Japan и Lords of the boards за финал - прибраха се преди Lords, все едно си тръгват, но беше ясно, че няма начин да си тръгнат преди да я изпълнят. Голям купон беше. Неделята ме болеше врата :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!