Споделете

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue May 12, 2009 11:15 pm

Аааа, око да види, ръка да пипне. :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Wed May 13, 2009 6:17 pm

И сега ако пропадне концерта, мани мани ...

http://life.dir.bg/2009/05/13/news4435708.html

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun May 17, 2009 11:20 am

Току-що четох гаси яките работи за аборигенската митология.

В техния сътворенчески мит, началото на света е било едно дълго и предълго време на Сънуване, в което странни животни и духове обикаляли земята и кръщавали нещата с имена, откривали свещените места и създавали чудеса, докато накрая изчезнали и оставили на хората и по-младите животни да пазят света.

Макар донякъде да знаех това (благодарение на Нийл Геймън бтв), ми се струва страхотно, но има нещо още по-гениално - така наречените Пътища от песни.

В легендите тези духове и пазители пеели песни, докато обикаляли света. Тези песни се помнят от аборигенските народи, някои са ужасно дълги и описват целия път на божествата, като когато те навлизали в друг район на Австралия, песента се променяла и се пее на друг език (на друго племе). Така това са всъщност песни на много езици. Удивителното е, че тези песни наистина са се използвали (и се използват) от аборигените за ориентир - те не са ги забравили и по това, което се пее в тях, знаят накъде да вървят, обикаляйки земята, а когато срещнат друг аборигенски народ, те могат да продължат песента оттам и така да опишат пътя нататък. Жестоко е! Даже не го разбрах съвсем :mrgreen:
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun May 17, 2009 11:27 am

Ся да беше наоколо Дан Браун да разкрие конспирацията, която тия песни крият...
And you can't dance with a devil on your back...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun May 17, 2009 11:53 am

А аз научих за това от Тери Пратчет и "Последния континет", което ме накара да се заинтересувам по тематиката. :) Ма и аз не го вдянах напълно. Май както го схващам, за аборигените животът е сън, а като умреш всъщност се събуждаш. Точно повторение на "Холограмната вселена" бтв, а донякъде стряскащо напомня и на "Матрицата", само че без злите компютри, дето са поробили хората. Работата е по-дълбока. Но това май наистина е еднао т най-впечатляващите и забележителни митологии, на които съм попадала. Много искам да науча още, ма у нас няма достатъчно литература по въпроса. :?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun May 17, 2009 11:56 am

Не мисля, че е точно така за събуждането и умирането, но нещо уикито наистина не го описва много ясно, трябва да проучим повече :)

супер готино звучи
This is it. Ground zero.

Random
Ascendent

Post by Random » Sun May 17, 2009 12:40 pm

http://www.amazon.com/Songlines-Bruce-C ... 182&sr=8-1

Една книга по въпроса, винаги ми е изглеждала доста интересна.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun May 17, 2009 1:27 pm

Аз съвсем сериозно се замислям дали да не стана сериен убиец на мотористи след петъка. Това просто на нищо не прилича. Може би си спомняте случката, която разказах преди известно време. В петък такивата малоумници бяха трима. На същото място, което ме учудва. Още един-двама да видя и... Не знам, де, ако го хвана някой такъв, ще го потроша от бой сигурно. Или той мен, но няма да се размине ей така.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Mon May 18, 2009 3:24 pm

Под офиса ни правят ремонт :evil:
Очевидно копаят канали в бетон и то точно под моята стая, направо ще се побъркам, много е натоварващо, така или иначе работата ми този месец върви тегаво, а с този умопомрачителен шум, направо не върви И НЕ САМО ГЛАВАТА МЕ БОЛИ:(

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue May 19, 2009 9:24 pm

Днес разбрах какво е да се затворят механични врати върху теб...не е така забавно както по филмите... :neutral:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Maledictus
Warmage

Post by Maledictus » Tue May 19, 2009 10:25 pm

Ау! Надявам се освен посмачкано самочувствие да няма други повреди по тебе.... :(

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Tue May 19, 2009 10:30 pm

Насинена съм като след страстен секс...Не мога да си обясня как и защо въобще оня пич дето кара влакчето на метрото реши да затваря без предупреждение около 45 секунди след като отвори вратите и хората слязоха... :shock:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 20, 2009 10:53 am

Сигурно ватманеца е фен на http://media.fukung.net/images/15991/08 ... af739..jpg
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed May 20, 2009 12:12 pm

Това... няма как да съществува наистина, нали :mrgreen: ?!
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed May 20, 2009 1:42 pm

Уф купих си The Devils Banker на Christopher Reich. Тука от книжарницата в Бургаския Свободен Университет. Книжката очевидно беше или употребявана, или не е имала много късмет при транспорта си и си рекох да видя колко ще ми искат за нея. Оказа се 11-12 лева и веднага се отказах. Аз си мислех за нещо от сорта на 7-8 лева, като се има предвид, че не е кой знае колко голямо книжле и не особено запазено. И там явно шефа на жената дойде и аз му казах, че тия пари не ми се дават за книга, която ще прочета за няколко часа. И той ми вика за 10 да ми я даде щото рядко хора, като мен( :shock: какво ми има? ) си купували така книги и като ме погледна с надежда... и я взех. :? Само не разбрах защо се учуди толкова. Любезен беше човека, но явно не особено много младежи си купуват литература различна от учебната.

10 лева. Дано поне си заслужава четенето. Стори ми се интересна.