За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon May 11, 2009 2:50 pm

Dzvero wrote:Тишо, ако не си вдигнал реп към Ноздорму - Ан Кирай фракцията почакай малко и ще я фармим заедно.
Ноздорму? :shock: :shock: На мен тез са ми в графата "невъзможно, забрави" :oops: Да тръгна от 36000 Хейтед ми се струва твърде, твърде непосилно дори и за ненормалник като мен :oops:

Днес разбрах (по-добре късно, отколкото ... :wink: ), че Ходирите вече може да им се купува репутацията, което значи че ще ги купя като... а бе като паладин Ториум Брадърс ще ги изкупя :lol: :lol: Дейли-куестите от турнира са ми достатъчни да ме отегчават, та да правя и още 8-)

А за таз вечер най-вероятно няма да се логвам или ако - ще е замалко, колкото да се опитам да пробутам някоя залежала стока на някой баламурник :mrgreen:

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Mon May 11, 2009 3:26 pm

Тише, н'дей така бре:)
Всичко или почти всичко в тази игра си има чалъм!

Цял рън на АК 40, който ние може да направим ао се посъберем повечко от БГ дружинката е 14 500 реп само от мобовете и босовете.
За хюманите повече.
На Никича подрастващите приятели като грухнат левели и гиър и Дима, Ники на които може да им е интересно + олд скул играчите ако излъжем и тях и ето ти цял АК 40 рън. Готин инстанс си е все пак. Отделно всеки босс дава инсигния за реп и мобовете пускат рандом итем за 1000 реп също, но те се пазят за над хоноред.

Ако все пак няма желаещи пак си има начин. В самото начало на инстанса има няколко моба и 4 гиганта. Друид + паладин могат да ги бият соло :) Комбинацията да ти се струва позната?!?!? :))
Та пулват се 4-те гиганта, убиват се 3 и се излиза от инстанса, влиза се пак и отново 4 гиганта са живи. Това дава 400 реп всеки път.
Можем само двамата за спорта да ги подпукаме, много бързо се фарми реп така. За тебе 440...
Е това в случай, че ни хване яко скуката и се чудим къде да се денем.
А може и да пускат добри парици също....

Мдааа, току що прочетох, че ферал друид може соло да ги прави тези:)
Не мое да мъмриш, брат!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon May 11, 2009 3:44 pm

Дзверо, личи си, че не си ни следил темичката във времето, когато скучаехме преди пач-а... иначе щеше да разбереш, че вече ходихме 6 човека в АК 40 един уикенд... 90% 80-тки... нямахме никакви проблеми с траша до първия бос, но него така и не го убихме... и не защото нямахме дмж или нещо подобно... просто инстанса си е направен за рейд от 40 човека... макар и 60 лвл... или поне повече като бройка хора с по-висок левъл... в един момент се оказа, че половината парти е МС от Скерам (помниш вероятно тактиките) и се избихме един друг :lol: а и честно казано, вече нямам време дейлитата да си направя, камо ли да обикалям стари рейд-инстанси, където отиват часове... а ми трябват пари, защото още сме на пръгресив рейдове в Улдуар 25 и на вечер поне 300 голд за поправки си отиват...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 11, 2009 3:56 pm

Мен ме поканиха в Quid Pro Quo и аз бях особено доволна и приех. Хората бяха започнали да чистят Naxx10 и им трябваше втори хийлър (другият беше едно злощастно дръвче, което накрая ронеше кървави сълзи заради мен, милото), та няма и 10 минути да съм седяла в гилдията и хайде на рейд. Лошото е, че аз не бях чела грам тактики. Съответно се излагах като кифладжийка, защото 1) Xperl Unit Frames add-on-ът ми се сбъгяса и unit frames на групите бяха ужасно дребни. Не се виждаха нито бъфове, нито дебъфове. Дзверих се бая. Излагах се и защото 2) не бях чела тактики и на някои босове ми беше хипер неясно в началото.

Умрях на някакви плужеци в началото, защото никой не сметна за нужно да ми обърне внимание да не ги доближавам. Умрях в някаква зелена слуз. Стигнахме онзи бос, брат на Тръм (Тадиъс или както се казва). Първо не разбрах докато бием add-овете танковете ли се сменят, какво става, но моят танк изчезваше от полезрението и не ми беше в обсег за хийлинг някак си. След това паднах при скачането от площадките в средната такава. После умрях, защото не виждах дебъфа с + или - полярност и не знаех къде да ходя. Изобщо цирк, толкова ми беше неловко, аз по принцип не съм такъв идиот, но след като играта ми мига и пищи с надписи (Deadly Boss mode) отвсякъде, аз трябва да следя дебъфи, които не виждам, заради прецакан add-on, трябва даследя hp барс, които са ужасно дребни и ми създава усилие да ги следя... Падна босът накрая де.

Минахме на някакви конници, е там беше кулминацията на сконфузността и неразбирането. Трябвало да се местя при 3 дебъфа, аз дебъфите не ги виждам, хората търчат насам-натам, уайп след уайп, непрекъснато се сменя тактиката. Накрая някак успяхме да ги убием. Падна нещо като за мен, ролнах 100, дадоха го на друида, който ролна 9 (той е trial като мен, не е офицер), както и да е.

После ходихме при Готик, който се оказа супер лесен за хийлване. Дропна ми каска, ако се не лъжа. Доволна съм, защото пак ролнах 100.

После май отидохме при Сафирон, който също се оказа бая лесен, никой не умря и падна от първия път, дори ачийвмънт даде за това >.<.

После бате Кел'Тузад, при който имахме 3-4 уайпа, преди да падне. Проблемът идваше от заледени играчи, които аз не успявах да видя, защото бях зловещо съсредоточена върху танковете и върху това да се махам от червените зони, които понякога се появяваха под мен. Накрая бяхме 5 човека, които го доубихме. Аз оцелях. Падна wand, пак ролнах 100, изобщо беше ми ден да ролвам 100, как ме е яд, че не ми дадоха онова първото нещо, за което ролнах 100 пак.

Като заключение - горкият друид, който съ-хийлваше с мен :(. Сигурно съм му почернила живота. Горките ми съгилдийници. Иначе - ако знаех тактики това щеше да е бая по-лесно и безболезнено (баси колко пари за поправка после), две фласки не ми стигнаха, реагентите не ми стигнаха, водата не ми стигна, поушънките не ми стигнаха... скъпо удоволствие.

Иначе извън рейдването - купих си Т7 роба за shadow priest, защото робата от Кирин Тор, която ползвам засега е чудесна за хийлър, но не толкова добра за shadow.

Днес ще стана рицарка, страшно ми харесва :) бучкането с копието!
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 11, 2009 3:59 pm

Аз за AQ40 съм повече от навита, имам да му връщам на Скерам тъпкано! Само че да почакаме Ланис, че и тя има да му връща.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Mon May 11, 2009 4:08 pm

Еееее сега дали съм си спомнял този босс....
Толкова пъти съм го правил, че съм им забравил бройката, но босса и битката си я спомням. И не само този босс.
Босса може да се направи СОЛО от протекшън паладин (нърф) със макс нейчър резист или поне над 250.
Може да се направи с 2-ма човека - хийлър друид (задължително трябва да е друид) и какъвто и да е танк. Танка не се майндконтролва, друида се майндконтролва, но в дървесна форма е безобиден. Ако има други играчи те през цялата битка трябва да седят на маунтите си и само гледат сеир. Единствено друида хийлър и танка се бият с босс-а. Когато са на маунтите и са майндконтролнати те са безобидни и само се въртят наоколо.
Целия АК 40 може да се мине с 5 човека само, вие с Ланис и Илийката си рейдвате редовно, но останалите все може да отделим време за това.

А и няма да е веднага, ще трябва да се изчака новото попълнение в бг канала дето сега левелва да удари 80 и да се гиърне прилично. Т.е. 2 седмици сериозно рънене на хероици.
Не мое да мъмриш, брат!

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon May 11, 2009 4:15 pm

Дима - как си убила конните преди Готик? И защо нищо не прочетох за Loathweb. Той е много забавен за хийлинг босс. Комбото лок и паладин е убийствено там.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 11, 2009 4:24 pm

Хорааа, аз съм плътно зад Анну-то за AQ40. Знам, че нямате време ;), не ви и караме насила, само когато ви завлече :) натам се обаждайте да скалъпим нещо.

Даниеле, честно да ти кажа може и да бъркам реда, онази вечер ми е мъгла заради следенето на hp барове. Чувствам се като идиот, защото заради неразбрани тактики не бях пълноценна, а по принцип не съм толкоз калпъв хийлър (освен когато забравям да се хийлна :( ). Вчера правихме The Old Kingdom на хероик (за пореден път) и явно не бяхме нацелили партито, щото уайпнахме три пъти на първия бос. Аз си умрях първа последните два пъти, защото не можах да се хийлна достатъчно бързо. Флаш хийл влезе твърде бавно, другите неща бяха на куулдаун, а докато отида да си кликна на hp поушънката и бях загинала... тъпо...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Mon May 11, 2009 4:25 pm

Дима, научи се да танцуваш на Хейган, че там какъв срам те чака ако отидеш на фантазия...
Не мое да мъмриш, брат!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 11, 2009 4:29 pm

Имам покана за Улдуар аз. Просто такъв смях ще падне, не е истина. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon May 11, 2009 4:48 pm

олелеее, какъв Улдуар с хероици-гиър, бре жено!! :shock: само първия бос може да направиш там, щото не ще гиър, а пуцаш върху танкове, ама и за този инстанс трябва да четеш...

иначе аз бях на линия, когато я вкараха нашата девойка в Накс 10 и първия бос, който мъчиха бе Тади... явно бяха разчистили до него... и им бе останало за последно Милитъри крилото, защото после хукнаха към Инструктора и т.н.... в тази връзка, да не забравя да ти кажа - на Тади (боса с поляризациите) следващия път, преди да скочиш на средната площадка (след като измрът аддовете) си кастни Левитейшън и няма да паднеш долу :D

а Loath тя още не го е виждала, но няма да има особен проблем, защото там хийлинга е позволен само за няколко секунди, но шийлдове могат да се кастват, а тя е дисциплиниран прийст и ще каства :D но разбира се трябва да научи и кога да хийлва де...

абееее, истината е, че трябва да прочете тактиките за всички, за да е наясно какво се случва и какъв дмж тече, за да знае кога и как да хийлва, да види малко филмчета за битките и така... иначе само ще е в тежест на рейда си... и не само за Накс!! иди прочети и за Сарт в Обсидиан Санктума, и за Малигос... че и за Улдуар, щом и него са решили да видят младежите от гилдията ви :D всъщност той на нормал може и да не е голяма драма, ама все пак си иска екипировка...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 11, 2009 4:52 pm

Гилдията е сравнително малка май, около 53 човека. Повечето са 30 годишни, макар че аз май играх само с около 20 годишните и едно ;) 14 годишно шаманче. По принцип са в изчакване, защото гилд лидърът се ожени тази седмица. Иначе са достигнали до ниво Мимирон в Улдуар. Прийстовете в гилдията сме три. Аз, един офицер, който е холи и още един, който май е алт (но не съм го виждала онлайн). Лоци почти няма, да не кажа, че я има 1, я не. Има много паладини за сметка на това...

За Улдуар аз защо мислиш, че се хиля. Но те си знаят. Сега ми се освободи половин час и чета за Ануб'Рекан малко тактики. :mrgreen:

Пропуснах един бос в Накс10, който убихме, някакъв, който го танкват учениците му, които прилично си ги хийлвах, до момента, в който не можех да таргетна 2-рия, който беше някак зад боса и при танковете и беше невъзможно да го таргетна >.< ... Ланис ми каза за контрол + В... ще пробвам.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon May 11, 2009 5:05 pm

да, това е Инструктора... а ти както ти казах най-лесно ще хийлваш танкващия го ученик като държиш бос-а на фокус-таргет и просто кликнеш на неговия таргет и го хийлваш... мнооого удобно макро... ще ти го кажа в гейма...

брех, и те ли са до Мими? :shock: на какъв мод? на хероик, с 25 човека?

иначе нашата гилдия май е по-малка и от вашата :D

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon May 11, 2009 5:08 pm

53 members, повечето са alts. Няма значение де, съмнявам се да са го играли на 25 човека, май нямат толкова все още. В момента май сме 19 активни играча или 20. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon May 11, 2009 5:18 pm

Dzvero wrote:Друид + паладин могат да ги бият соло :) Комбинацията да ти се струва позната?!?!? :))
Много яка комбинация :lol: Само да не случиш насреща си на дисцип-прийст с 900 резилиънс :roll: Проверих го онзи ъндед-прийст в Арморито, изверг :? 2200 Арена рейтинг, 300 Арена победи, Дедли до мозъка на ъндедските си кости, с ПвП таланти, пък аз се чудя що кьорав крит не мога да му вкарам и що ми излиза от стън след 3-4 секунди :roll:

Това по повод, че с Анну и Сливовицата се заиграхме в Драгънблайт с едни ордички, в общи линии 6:2 за тях май завърши :roll:

Иначе аз съм навит за AQ40, и без туй ми е последния инстанс от олд-скуул-райдовете дето ми лиспва (за ачийвмънт де, не за друго :lol: )

Едит: <Shopska Salata> е още по-малка, но пък има само качествени играчи :lol: :lol: