"За" и "Против" съседи чалгари
Moderator: Moridin
-
- Paragon
Хм, вариантът "С техните (в случая, нашите) камъни по тяхната глава" не е лош по принцип, само дето досега ми е вършил работа само два пъти. Първият път беше, когато 17 пъти подред свирих "Pipes and Drums of Scotland" в 2 през нощта. Вторият път беше, когато нагласих "Залезът на боговете" на Вагнер на къмто 90 дб, залепих колоните за тавана и излязох да пия бира... След като прослушаха цялата опера два пъти, по мои сметки - 4 диска са, все пак - повече не съм чувал високо пусната чалга отгоре...
Ааааааааааа Дилвиш "Залеза..." го искаааааааам. Трябва да се видим да си го копна, хем ще ти дам Гемел 

Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
- JaimeLannister
- Forsaken
Охооо, тонфа а? Да не тренираш нещо? Или си я използваш за забавление, като налагаш невинни хорицаDrizzt Do`Urden wrote:ей да, ма тва е лигавщина щото сички знайм че няма да убиеш който и де е. Поне засега, де :Р
иначе виж, ако ще е само за ступване мога да ти услужа с 3 различни вида бокс, тонфа и, разбира се, класическата бейзболна бухалка :Р

Баси, бейзболна бухалка ще е хубаво да си взема иначе

Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me
Me
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
Хех, метал, чалгар или... хмм... Марфа със Заупокойната литургия на Добри Христов, ако си надува музиката до степен да го чувам, ми е смъртен враг и намирам начин да умре. Само че за разлика от имбецилните идеи с надуване на моя си музика, търся такъв, който да не вреди на невинните bystanders. От друга страна това е чисто хипотетично, щото аз просто не съм го имал още тоя проблем. Но полицията в някои райони на България си идва и си върши работата по мои наблюдения от второ лице.
мор, стегни се
Първо, ти си толкова метъл, колкото сестра ми е чалгарка, второ, като видя русо, цицесто и нагримирано, ме кефи ДОООСТА повече от дългокосо, брадато, с черни дрехи (поради прекомерна употреба, не само заради цвета), вериги и поглед, за който някой му е казал, че е много мъжкарски и опасен. Трето, виж второ.
И не знам що трябва шумният метъл да се смята за по-приятен от шумната чалга всъщност. В чалгата поне не крещят...
мор, стегни се

И не знам що трябва шумният метъл да се смята за по-приятен от шумната чалга всъщност. В чалгата поне не крещят...
And you can't dance with a devil on your back...
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
- armageddon
- Forsaken
И може да е доста приятна.
Някой да е пробвал варианта да започне да (няма да напиша харесва) търпи чалгата, просто да помоли да не е толкова силно? Или да им препоръча слушалки?
Абсолютно съм съгласен със Roland по въпроса за шумната музика. Без значение какво е, стига да е силно, и да не го надувам аз, е вредно и подлежи на санкции от моя страна.
Някой да е пробвал варианта да започне да (няма да напиша харесва) търпи чалгата, просто да помоли да не е толкова силно? Или да им препоръча слушалки?
Абсолютно съм съгласен със Roland по въпроса за шумната музика. Без значение какво е, стига да е силно, и да не го надувам аз, е вредно и подлежи на санкции от моя страна.
Няма такъв вариант. Аз поп-фолк (не чалга, ма то истинската чалга си е на умирачка от години) мога да слушам без много да скърцам със зъби така или иначе, но не ме боли изобщо, при положение, че ми се навлиза звуково в личното пространство. По тази причина не надувам и аз. Нямам право да недоволствам, ако правя същото, нали така?
And you can't dance with a devil on your back...
- Ambartanen
- Arcanist
Имаше преди един съсед дето надуваше музиката посред нощ. Отначало метъл, ама после мина на чалга
. Може би малко странно, но все пак. Оказва се, че щом мога да заспя на метъл и с чалгата нямам проблем
. Полицията е викахме няколко пъти и му се караха нещо, ама след няколко години (!) нещо по-сериозно му казаха и той спря.
Пък да надуеш музика в отговор не ми се вижда много смислено. Все пак ще е ДОСТА трудно да го заглушиш, докато той си стои до уредбата. А да надуваш, когато той не го прави си е чист терор за другите съседи, на които метъла им пречи също толкова (или повече) от чалгата.

Пък да надуеш музика в отговор не ми се вижда много смислено. Все пак ще е ДОСТА трудно да го заглушиш, докато той си стои до уредбата. А да надуваш, когато той не го прави си е чист терор за другите съседи, на които метъла им пречи също толкова (или повече) от чалгата.
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
- Lubimetz13
- Mistborn
Лично аз имам непряк проблем от малко по-различно естество...някакви същества, подвизаващи се на около двеста метра от хралупата ми се изживяват ( макар че от известно време са в затишие - направо започват да ми липсват ) малко нещо като фенове на... ърм, гангста рапа. В единайсет часа вечерта обикновено. Това насища въздуха около мен с не особено дружелюбна карма. Тъй като електрическият трион и надутите тонколони не са сред любимите ми изразни средства, предпочитам да се успокоявам с Бетовен, спомаган от послушния си дискочовек ( не, просто няма да се насиля да кажа "дискмен", пък ако ще светът да гръмне : ). Наскоро открих, че това е решението, пълзящо по ръба на най-малкото съпротивление, освен това питая съвсем искрено възхищение към Бетовен. Та мисълта ми беше, че кръстоносните походи са излишни, красивата музика и медитацията са доста по-цивилизован начин за оцеляване. А пък и, в крайна сметка, ответният звуков удар е възможно най-неправилната стъпка - мога лесно да заспя докато около мен се носят вълшебни чалга-трели, но не и ако около мен се носят едновременно вълшебни чалга-трели, Рики Мартин, дет метъл и английският химн, пръскани от разгневени граждани, ситуирани на стратегически позиции около дома ми. Не е нужно да ми се е случвало, за да заключа, че ще ми дойде в малко повече.
Но аз съм пристрастен - просто си търся причина да слушам Бетовен :))
Но аз съм пристрастен - просто си търся причина да слушам Бетовен :))
Гадно е положението в нашта таковина
Няма толерантност просто, мен не ме изнервят съседите ми щото са чалгари и тъпи селяни, по това отношение са ми напълно безразлични. Дразни ме проклетата висока музика. Наистина не е решението във заглушаване с друг вид музика, но понякога трябва и това да става. Лошо е че има хора които са или адски инати или си мислят че са хванали Господ за ташаците, просто не се съобразяват с никой. В глобален план нещата ще се оправят когато хората се научат да зачитат чуждите вкусове и желанието за малко сън след шибан ден, (щото все пак то в съседния апартамент да пръдне някой ще го чуеш:-))) или просто почивка.. Представете си - решиш да си пуснеш телевизора, унасяш се, изведнъж отгоре задумтява някаква просташка чалга, лигав поп или пък метъл групи които не понасяш и установяваш, че не само си се разсънил, но и трудно чуваш звука от собствения си телевизор.
Нещата също могат да се оправят когато стандартът позволява на всеки да си направи жилището шумоустойчиво

Нещата също могат да се оправят когато стандартът позволява на всеки да си направи жилището шумоустойчиво

Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me
Me
Рол, в своя защита с Литургията ще изтъкна следното - всичкото блок бяхме будни, плакахме, молихме се, въздавахме привизиви към Лошите да спрат да ни тормозят, един комшия над реши да опита ответен удар с "Пролетта" на Вивалди, викахме полиция, тя не дойде, та най-накрая аз се реших на тая отчаяна постъпка. И колкото ид а е странно - имаше ефект. Може да съм им попречила да си долавят духовното в "Ангеле, мой ангеле", ма зеха, че спряха:) И оттогава литургията си прашасва, но е заредена, дето се вика и аз не се боля да я използвам:Р Няхняхнях!
Бе мене ме дразни силния шум, а и не ми се занимава със войни и по яко заглушаване, макар че имам с кво. Слава богу чалгарите и РнБ съседи тука ги няма почти никакви. Бе шумоизолация му е майката, ма пуста дограма мноо пари. Иначе кори от яйца и вата бол
. Ма ся тука имам за съседи до стената дет ми е кревата баш неква неврастенична майка с дете дет обича да имитира сирена към 8 сутринта и отрано почват да си викат едно друго. Иначе кат заблъскам по стената се усещат и спират ама...

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”