За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 06, 2009 10:25 am

Аз съм паладин :( Като хийлваш масов демидж - болиииии. От друга страна маната е нещо което се случва на другите. Интересува ме адон който примерно по всеки парти мембър има наредени иконките с хийлинг спелове и само трябва да кликвам там.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 06, 2009 11:07 am

При мен се поразвиха нещата, минах де що има хероик (макар че нямам Northrend Dungeon Hero, не се събираме нещо за Occulus:)). Взеха ме в Накс 10 и Накс 25, най-после видях КТ и Сафирон и беше доста здраво, дори боднах 2 айтема от лакомия, от които се оказа, че единият не ми трябва:))). Накс 10 е доста приятен за изживяване с приятели, Накс 25 си е олд скуул рейдец като преди, тенк год с по-малко олигофрени. Видях OS (и в двата му варианта) - много приятен и бърз начин да се вземат 4 емблемки:). Видях Малигос - леко малоумна битка (да не кажа избиваща на сериозна идиотия в третата си част и ОСОБЕНО при разпределянето на луута - видяхме не един и два бъга....).

И така, отидохме в по-яка гилдия междувременно, поизоставаме с гиъра, аз най-сетне съм с епичен маунт и темподобни, играта наистина са я направили маса по-яка от преди, стига да има кой да те взима по рейдове:).

Иначе откъм айтеми - стария проблем с куцащите шолдърки, без тях и втория пръстен всичко ми е епично на 1 ден и 20 часа плейд от 80ти лвл:) (И това е защото не ми се дава кеш за бое рамена + бое пръстен).

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed May 06, 2009 11:09 am

хехее... че ти като паладин не ти трябват много бутони за хийлване принципно :lol: но си е мъка при масов дмж, признавам...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 06, 2009 11:12 am

Мъка е защото този така олигофренски клас (ноу офенз към Даниел, аз паладините си ги мразя от преди да станат част от Ордата) няма груп хийл, тва е.

БТв в момента съм на аркейн (всъщност откакто качих 80) и бая издявивявам с демиджа, с +1900 спел пауър е някак друго освен това:)

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed May 06, 2009 11:15 am

Е левълвам и дебелогъза мечка и шаман. Изпрасках 300-400 емблеми за гиър за ниските левъли оня ден.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 06, 2009 11:34 am

Еми не че въпросните дръгливи емблеми има какво толкова да се правят от един момент натам (аз общо съм събрал 126, като 86 от тях ми седят в кърънси таб-а и бегла идея си нямам каво ще ги правя, уж пазя за алтове, които едва ли ще направя поради сесия или ще ги ползвам за сет ръкавици, които не ми трябват....), но за какви толкова предмети за алт успя да изхарчих 300-400 значки??? За друид специално има само шолдърките реално погледнато, за шаман щолдърките и брадвата максимум....

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 06, 2009 11:34 am

Май само аз се кефа на хънтъра за ся a :roll: Поне почна да добива читав външен вид мойта, a с дуалспека е забавно ;). Убер мързелив клас си е поне. :mrgreen:

http://shadowdance.info/nik/WoW.jpg
http://shadowdance.info/nik/bm.jpg
Last edited by Xellos on Wed May 06, 2009 11:37 am, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 06, 2009 11:37 am

Еми аз неща със съмнителна рейд-полезност като хънтър/лок/роуг принципно не им се кефя много за ПВЕ.

Николов, приличаш на идиот, скрий шлема поне:)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed May 06, 2009 11:38 am

Ми аз пве си карам основно. Са ше налазвам рицарските турнири след лвл нейде ;)
Идиот не идиот, сам съм го крафтнал ше седи пък ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Wed May 06, 2009 11:50 am

Muad_Dib, на мене втория ми спек е аркейн и наистина си прав - прави повече дмж от фрост-файър билда, обаче гълта мана като бесен и никак не е подходящ за мана-интерзив битки... в Улдуар го ползвам само в две битки досега - тази с Игнис, най-вече заради файър-резистите му и на Торим, но там ми трябва най-вече заради инстант овцата, че е едно препускане, когато ме сложат в коридора, не е истина, та няма много време за каст на овцата, а и с моя лаг си е мъка... във всички останали битки ФФБ управлява...

моят офицер дори съвсем заряза аркейна и мина на ФФБ/ФА... като последния си е дълбоко във файър + аркейн до ФМ... задължително гледаме да има кастнат Фокус Маджик, че друида ни, дето е дпс, трайно се закова в котка и нямаме 5% крит-аурата на муункина :cry: голям нърф бе това за всички кастъри в рейда :( но поне сега сме 3 магета редовно в рейда и ние с офицера ми се изхитрихме да сложим само глифове за дмж, а третото маге оставихме да ползва скорч-глифа, че нещо нямаме вяра на нашите уарлоци за дебъфа от импруувнат Шадоуболт :lol:
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Wed May 06, 2009 1:57 pm

Elayne wrote:Има го и моментът, че когато аз вляза в УГ все губим. Дали алиансът е кекав... май е, изключая Тишо. (Още съм далеч от 25 значки за тринкет, имам само 8... само губим.)
Не е кекав Алиансът, никак даже, просто в УГ не решават битката отделни хора, там си трябва групов разум, дето просто на моменти липсва :wink: Трябват ти 15 човека дето да знаят какво да правят и победата е твоя :roll: Като се видя с повечко време, може да разпиша кратки тактически указания за новобранци :P Аз лично ако не беше ачийвмънта за 100 победи в УГ (имам само 35 :cry: ) надали щях да стъпя там повече :roll:

Иначе като атакуваш шансът за победа е много по-голям отколкото като защитаваш :wink:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Wed May 06, 2009 2:08 pm

Тишо, по това последното е много вярно ^^. Аз си умирам от кеф де, въпреки циклежа. Метна се на някоя машинка и плюя зарази и проклятия ^^. Просто неимоверен кеф е да убиеш роуг или паладин ^^. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

А иначе и аз като защитавам пуцам с оръдията, а като атакувам с тълпата на входа (щото не съм убедена дали мога да правя машинки).

Едит: За рамената - ще видя. Много съм на зор с печеленето на пари, а сега трябва и да си потренирам дисциплинирания билд, защото края на седмицата май ще похийлвам в Накс. Трябва и тактики да прочета, че не мога само на ДедлиБосМоуд да разчитам >.< ...
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu May 07, 2009 9:32 am

В Накс нещо особено сложно няма, максимум на Хейган да се затрудниш първия път според мен.

Таис: С Евокейпън на 2 минути, мана джем кактоп и един пошушън засега няма битка, на която хептен да съм стоял без мана, а наливането е доста здраво.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu May 07, 2009 9:41 am

Дима, ето още малко инфо за хийлването като дисциплиниран поп:)

Както си забелязала, едно от основните ти умения е damage mitigation. това, за което рева от много време, е че не мога да си пресметна точно колко ми абсорбира шийлда, но общо взето в рейд, като ме прасне нещо тежко точно, след като съм кастнала шийлд на себе си, виждам, че за момента абсорбира към 6500. Твоят вероятно ще е към 6к.

В парти - каст шийлд на танка, преди да се юрне към бос. Ако е след това (забавила си се поради една или друга причина), имай рефлекса веднага да ползваш fade. Просто превантивно, дори и да не дръпнеш агрото, за да не му се налага на танка да тича след боса. С вдигнат шилд на танка си подсигуряваш редовно връщане на мана, което хич не е за подценяване.
За хийлването идеалният вариант е да познаваш битката и горе долу какъв демидж тече - това определя как ще хийлваш. В нормалната ситуация хийлваш танка. Вече повечето танкове са навлечени прилично, което е улеснение. Общо взето, стараеш се винаги да държиш weakened soul на танка:
1. това ти дава повече крит
2. кастнат шийлд дава бъф на цялото парти за намален демидж. (вече си повтарям като развален грамофон:))
Стандартно си хийлваш с флаш хийл. Има два начина да действаш с пенънс - на всеки кулдаун или да го държиш за спешни случаи. Аз по-скоро ползвам второто. Но пак зависи от битката.
Останалите в партито - тук запазеният кулдаун на пенънс може да ти е много от полза - ако някой внезапно го закъса, можеш веднага да го хийлнеш. Ако видиш, че някой друг дърпа агро в партито - имаш си индикация в грид - веднага шийлд. Ако дръпнеш ти така - имаш шийлд и фейд.
При предстоящ масов демидж (както е на локен) - пръскаш щедро шийлдове на народа предварително. Така си спестяваш работа:). Освен това шийлд ти дава сериозен хейст бъф за 5 секунди - т.е. каствай шийлд при нанесен масов демидж и веднага ПоХ, който е с каст 2 секунди при това положение.

Общо взето това е. Флаш ти е основен, шийлд - колкото се може повече, но все пак и разумно, защото си хаби мана, пенънс - за спасяване на положението при внезапен демидж - основно на танка, но може и на някой в партито, държиш renewed hope активно по възможност през цялото време, ПоМ на всеки кулдаун (ако си забелязала, това ти поема голяма част от хийлинга). По възможност танкът ти да е с weakened soul.

За спирит - както ти казах - хубаво е да го имаш, но не ти е толкова важен, след нърфа на мана регенерацията от спирит. Не ти бъфка спелпауър, както е с холи прийстовете и други класове. Трябва ти интелект - повече мана, повече крит, повече мана регенерация. Аз бях много щастлива вчера, че стигнах 26к манапуул. Гледай айтеми с mp5 за мана регенерация.

А аз съм щастлив бижутер вече - т.е. от снощи мога да правя куестчетата в Даларан.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu May 07, 2009 10:45 am

ОКЕЙ, как по дяволите успявате да играете в WG при тоя лаалалалалаг :shock: :shock: :shock: Адвам убих 1 поп колкото за идеята и от там гледах някъде към 7 кадъра от битката в продължение на 10 мин без да мръдна смислено. Ееегати се.

Иначе магето дето напраи портали за терамор и дарнасус върху портала за WG в Dalaran и прати половината рейд дет блееше има искрение ми адмирации за смелостта. И бая псувни.

3 ден ми няма пушката в ах да се ориентирам за цена. Поне ше има за летялкаа, че довечера удрям 77 и да видим дали дава и куестите за турнира. Иначе са с мискинята WG за хонор дет ше префърлям на хънтъра за 1-2 арена айтеми. Clothkiller :twisted: е просто тва. Вчера отчетох два пъти роге и ДК да не успеят да ме ганкнат. ДК-то не мре, рогетата избегаха ;( Хич ме няма за пвп тва е ;(