Най-добрият начин за поръчване на англоезична литература?

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon May 04, 2009 3:28 pm

Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Mon May 04, 2009 3:30 pm

Аз също, а явно и останалите.
Нямам идея от какво е аномалията при Demandred.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon May 04, 2009 3:50 pm

А аз виждам 5.29 евро и с моя акаунт, и без да се логвам, и с този на Alexis от моя комп. Много странно.
Ето ви скрийншот за нагледно потвърждение:
http://img8.imageshack.us/img8/3290/shotr.jpg
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 04, 2009 3:59 pm

Цъкнете на един и същи айтъм и пробвайте конкретно с него, така по списъци всякакви неща могат да се променят поради един куп причини.
And you can't dance with a devil on your back...

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon May 04, 2009 4:03 pm

Конкретно в депозитърито има често едни и същи издания на неща на различни цени. Явно при различни партиди.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

beliefcontrol
Paragon

Post by beliefcontrol » Mon May 04, 2009 4:05 pm

Много странно, на Demandred почти никакви отстъпки не му дава... :shock: Edit: Всъщност, дава му, но на други броеве - явно има разлика.
След като не е от акаунта, освен сайта да прави някакви разлики по IP и по него да разпределя отстъпките, не знам какво друго може да е.
Disillusion is common place.
Confusion, our fatal flaw.
Retribution, our sacred god.
Conclusion: There is no law.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon May 04, 2009 4:14 pm

beliefcontrol wrote:Много странно, на Demandred почти никакви отстъпки не му дава... :shock: Edit: Всъщност, дава му, но на други броеве - явно има разлика.
След като не е от акаунта, освен сайта да прави някакви разлики по IP и по него да разпределя отстъпките, не знам какво друго може да е.
Всъщност аз съм тази, която на три от видимите книги нямам отстъпки, той има някакви на всички.
Roland wrote:Цъкнете на един и същи айтъм и пробвайте конкретно с него, така по списъци всякакви неща могат да се променят поради един куп причини.
Няма разлика дали е конкретно издание по ISBN или общ резултат от търсене; каквото покава на резултатите от търсене, това показва и на конкретните страници за отделния айтъм.

Не знам дали е от партиди, от IP, от какво ли, но си е странно. Плюсът е че ще можем да избираме от кой комп да поръчваме според изгодата.

P.S. Би било интересно да се разбере дали тези, които не са в БГ виждат моите цени (и тези, които виждат всички други) или цените на Дем.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue May 05, 2009 10:03 am

Днес сутринта цените при мен в BD вече са същите като при вас. Много странна работа...
Don't be a lawyer!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 08, 2009 1:15 pm

Направих първа поръчка в www.abebooks.co.uk
Практично място за книги на старо (пък и нови), които са изчерпани в Амазона и БД-то.
Транспортните разходи до България са по около 8 лири на книга, освен ако случайно успеете да намерите 2 или повече заглавия от един и същи продавач (на принципа на Amazon Marketplace е - много продавачи на едно място).
Намират се обаче доста евтини книги, така че ниската им цена компенсира транспорта.

Пример - поръчах си гайдовете на Кийт Топинг The Complete Slayer (седемте сезона на "Бъфи") и Hollywood Vampire (първите четири сезона на "Ейнджъл", петият е в отделна книга, която лесно се намира).

Първата беше 5 лири (Mint Condition обаче), втората - 0,66 или 0,68 лири. Транспортните разходи излязоха 16 лири и нещо. Общо 22,50 лири (34 долара). По 17 долара на книга е приемлива цена, особено предвид факта, че в Амазона и БД-то не се намират.

Първата вече пътува насам. Като пристигнат двете, ще споделя впечатления.

Благодаря на Рол за идеята да пробвам там.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Morin
Commoner

Post by Morin » Fri May 08, 2009 3:47 pm

По някаква случайност тъкмо днес получих поредната си поръчка от abebooks, сайт, който ползвам от 5-6 години с огромно удоволствие. (Terry Dowling - Title: Rynosseros, hc, dustjacket, condition - like new, Price: US$ 2.95, Shipping from USA: US$ 9.00 -Total Order Amount: US$ 11.65)
Image

Някои наблюдения:
- изборът е колосален, защото обхваща търговци от различни континенти
- състоянието на книгите е описано доста точно
- поръчките винаги пристигат доста по-рано от обявеното и са много добре пакетирани (текущата е от 30 април, с доставка за 19 юни, а дойде днес)
- при една и съща книга предлагана от различни търговци тези с по-ниски цени нерядко са с по-скъпи транспортни разходи. Трябва да се проверяват пощенските разходи до BG (има опция за изчисляване във всякаква валута), състоянието на книгата и оценките на предишните купувачи

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri May 08, 2009 5:48 pm

Някой знае ли abebooks приемат плащания с Visa Electron?
Don't be a lawyer!

Pikel
Commoner

Post by Pikel » Fri May 15, 2009 10:48 am

Аз само исках да се похваля, че в понеделник ми пристигна първата книга от амазон и то доста бързо (за 6 работни дни). Сега чакам да видя кога ще ми доставят и книгите от БД :roll: .
Благодаря на всички, които асистираха на глупавата ми особа да успее в това трудно начинание :beer:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon May 18, 2009 6:06 pm

Demandred wrote:Някой знае ли abebooks приемат плащания с Visa Electron?
Отговарям си сам - да, вчера пробвах да поръчам с такава карта и стана без проблем. Сега чакам да видя в какво състояние ще са книгите като дойдат.

А Book Depository ми стават все по-симпатични, първо от време на време незнайно защо от моя компютър ми дават по-големи от обичайните отстъпки, и второ книгите им пристигат много бързо. Последната поръчка беше в четвъртък вечерта и дойде днес. Интересно е, че едната от книгите все още ми я дава със статус processing на сайта, въпреки че вече дойде, но това няма значение в крайна сметка.
Don't be a lawyer!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 18, 2009 9:39 pm

Да, и при мен един комикс беше още на processing, когато се появи пощальонът с пратката. БД-то определено са най-бързи от трите, които ползвам. Другите две са Амазона и abebooks. Първото е добро за по-скъпи нещица плюс ДВД-та естествено. Второто е страхотно за изчерпани в Амазона и БД-то неща. Точно сега чакам оттам да пристигне The Thing: Idol of Millions TPB (Ян го има, та знае колко е качествен), който в другите две места е твърдо изчерпан. Всъщност ЕБ се явява като Амазон Маркетплейса - много продавачи на едно място и се намират адски много изчерпани другаде неща. Та трите в комбинация са мечтата на четящия.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Pikel
Commoner

Post by Pikel » Wed May 20, 2009 11:10 am

На мен също ми пристигна първата книга от БД за 4-5 дни ( по-бързо от някои български куриери ...), само че втората ми книга закъснява вече 5-6 дни от втората, както и другите ми 3 книги от амазон закъсняват над седмица, че и повече, от първата ми изпратена. И в двата саита пише, че са изпратени ! Почти съм сигурен, че в пощата не ми ги дават и само ме разкарват за всяка книга поотделно и следващия път може и да вляза сам да си я потърся :evil: