Въпрос за книга

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
xxttxx
Smallfolk

Въпрос за книга

Post by xxttxx » Thu Apr 30, 2009 10:21 pm

През годините се подсещам за тази книга или поредица от време на време, но не знам нито как се казва нито кой е авторът, чел съм я преди 10-15 години и се раправяше за мъж който отива в някаква къща и с жена си и двамата са на възраст хора но тоя късметлия :D намира врата към друг свят в тая къща и отива там,тоя свят беше бая чуден не беше свера до колкото си спомням а беше разположен на етажи, плоскости една върху друга свързани посредата с някакъв вид стълб или нещо такова та тоя пич първо се подмлади на тоя първи етаж уреди се и с Хубавата Елена щото разбиратели това първо ниво на тоя свят е Рая ( казвам ви тоя е голям щасливец мамка му :D :x ) и след това реши че му е малко и тръгна да изследва другите нива на тоя чуден свят не се сещам как точно му продължават приключенията на тоя "нещастник" но знам че историята с паралелните светове беше обяснена с това че ние тук на Земята не сме видиш ли истински хора а копие на друг паралелен свят които пък е копие на свят на някакви други същества които са нещо кат бат Господ и че те са създали паралелните светове щот тяхната слънчева система била в нещо като балон затворена и нямало къде да ходят та си направили свои собствени светове.Та това е горе долу информацията която мога да дам, молбата ми е кажете имената на книгите защото съм почти сигурен че беше поредица та да си ги намеря ако мога и да си ги препрочета благодаря от сега за информацията

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Thu Apr 30, 2009 10:25 pm

"Светът на нивата" на Филип Хосе Фармър ще да е било това чудо.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

deadface
Merchant

Post by deadface » Fri May 01, 2009 1:36 am

Шест книги са, има ги ТУК. Много яка поредица, особено 1-ва, 3-та и 4-та част :)

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Fri May 01, 2009 7:52 pm

Абсолютно, това една невероятна поредица и извор на вдъхновение за Роджър Зелазни и Хрониките на Амбър :)

xxttxx
Smallfolk

Post by xxttxx » Fri May 01, 2009 8:58 pm

Да сте живи и здрави и сто години здраве да имате вие и всички около вас благодарско :D

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Sun Jul 05, 2009 9:02 pm

Айде и аз имам въпрос коя е книгата. Описание на сюжета, не от мен:

Казва се... "На върха на хълма"?, не помня точно. Там съществуват Вечните, те са четирима. Те живеят от милиони години. Те унищожават светове, когато Някой решава, че обитателите им са станали безполезни, загубили са ценността си. Идват в обречения свят, няколко дни причиняват "знамения за края на света", наблюдават, прикрити като обикновени хора. След това отварят бездната на времето и светът пропада в тъмнината.
Но веднъж единият от Вечните при наблюдението за пръв път се замисля, че този свят не е толкова лош (Земята, между другото), че у хората са се съхранили искри на доброто. И се замисля защо скучаещият Някой им указва кои светове да унищожават.

И т.н., на някой говори ли му нещо това? От руски форум, възможно е книгата да е руска.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.