Moderator: Moridin
сефтеXellos wrote:http://burgas.dir.bg/2009/04/21/news4334512.html
Yep, in your face... book.Все пак слабото присъствие потвърди, че нищо не се е променило в съзнанието на нашенци от времето на кръчмарската революция на хъшовете. Сега само масата е заменена с глобалната мрежа интернет
Ся - от ужас да си боядисаш гащите жълти - как да е. Ама да си боядисаш косата жълта - не мога да го разбера.Майката: Илиян си е боядисал косата от страх
23 април 2009 / News.dir.bg
Майката на обвинения за двойното убийство в центъра на София Илиян Тодоров заяви, че той си е боядисал косата веднага след това от страх, а не защото е смятал да се укрива.
Вчера в съдебната зала, където съдът гледа мярката му за неотклонение, стана ясно, че 24-годишният програмист си е боядисал косата руса, което според обвинението свидетелства, че той е имал намерение да се укрие.
Според майката - Петя Тодорова, обаче - той е променил цвета на косата си като реакция на ужаса, който е преживял, след случилото се бил много объркан и неадекватен. "Когато Илиян разбра за смъртта на двамата, първата му реакция беше:"Не съм убил тези хора", заяви жената пред bTV тази сутрин. Свидетелските показания на тексиметровия шофьор, в чиято кола се качили Илиян и приятелите му след инцидента, обаче са други - според него младежът казал "на тия тримата им ... майката".
"Илиян и приятелят му са били нападнати и бити жестоко от четирима едри, здрави мъже. Каза ми още през нощта по телефона, че са се борили за живота си", поддържа версията на сина си майката.
Тя не знаела какво точно се е случило при сбиването, но твърди че не е възможно Илиян, който е физически доста по-дребен и слаб от спортистите, да се справи с тях. Петя Тодорова смята, че синът й не е имал нож и настоява да се видят записите от охранителните камери, за да се изясни ситуацията. В съдебната зала обаче беше съобщено, че той е носел хладно оръжие с 10-сантиметрово острие.
Според нея Илиян сам е настоял да се предаде, защото искал да разкаже какво се е случило. До момента обаче той отказва да дава показания, вероятно по съвет на адвоката си.
Вчера вечерта близките на убитите - 21-годишният хокеист Кирил Въжаров и приятелят му Васил Александров, на 24 години, проведоха шествие в центъра на София, като настояха за справедлива присъда за убиеца.
От http://dnes.dir.bg/2009/04/23/news4345773.htmlБорисов: БСП и ДПС готвят атентат срещу мен
23 април 2009 / News.dir.bg
БСП и ДПС готвят атентат срещу мен. Това заяви днес столичният кмет Бойко Борисов по повод информацията, че е призован да свидетелства по делото срещу Сретен Йосич пред Окръжния съд в Белград.
Борисов обясни, че министър-председателят Сергей Станишев и партията на Ахмед Доган умишлено правят така, че ако се случи нещо с него, то да изглежда така сякаш убиецът е Сретен Йосич, предаде Фокус.
По-рано днес депутатът от ДПС Христо Бисеров - председател на временната анкетна комисия за евентуални връзки между Борисов и международния престъпник, заяви, че има неофициална информация за това, че кметът е получил призовка да се яви в сръбския съд. Лидерът на ГЕРБ заяви, че не е получавал призовка и че това е компромат на Бисеров.
Бойко Борисов показа пред журналисти писмата от ДАНС и на МВР, в които дават отговор за липсата на връзки между него и Сретен Йосич. „Спекулациите на ДПС и БСП не им правят чест. Има и политика, но има и държава. Ние сме си изпълнили ангажиментите към всички служби в Европа. Съжалявам, че Бисеров знае повече от мен. Това означава, че той, ако има призовка да се явя на процеса срещу Йосич, то той по някакъв начин си другарува или си говори с някого от Белград. Ако те обаче са обективни, президентът незабавно трябва да ми даде орден „Стара планина”, защото още в първата си година като главен секретар на МВР, аз го хванах", коментира градоначалникът.
Той уточни, че всички данни за операциите срещу Сретен Йосич са били водени от главния прокурор, уведомяван е министърът на вътрешните работи.
"Аз очаквам да кажат, че съм изнасилил непълнолетна, очаквам всичко от тези хора. Откакто Станишев върна Вълка в София, те са способни на всичко безскрупулно и арогантно", заяви още Борисов.
"БСП и ДПС имат две цели, като раздухват случилото се около операцията срещу Йосич - да ме вкарат в личен конфликт с него и да загърбим институционално това, което България е направила, и да се окаже, че един човек е извършил операция сам", заяви още бившият главен секретар на МВР.
Запитан - има ли сигнали за покушение срещу него, Борисов каза: „Няма да коментирам. Но го казвам на Йосич, за да знае какво може да му припишат. Категорично ги обвинявам, че подготвят атентат срещу мен. След като Станишев и Доган си пращат хората в НС да говорят точно за това нещо, те категорично го мислят. В противен случай нямаше да разиграват този цирк. Това не е игра - да изкараш Борисов личен враг на Йосич. Луканов като го няма - какво, Джинджич като го няма - какво. Всяко чудо за три дни. Няма човек, който във физически план да не се страхува от Сретен Йосич. Ако бяха толкова смели, да бяха дошли те да го арестуват”, каза още лидерът на ГЕРБ.
http://vladikoff.blog.bg/viewpost.php?id=151648RRSunknown wrote:Може да прозвучи невежо , но кой е този вълк за който става дума че да го пишат с главни букви?Откакто Станишев върна Вълка в София, те са способни на всичко безскрупулно и арогантно", заяви още Борисов.
http://dnes.dir.bg/2009/04/23/news4344629.htmlДа се забрани провеждането на митинги и манифестации в определени зони около сградите на парламента, президентството и Министерския съвет, в непосредствена близост до военни и други обекти, свързани с националната сигурност, както и по републикански пътища.
Хванатите маскирани бандити си направили майтап
24 април 2009 / News.dir.bg
Задържаните вчера петима души от София на магистрала “Тракия”, за които имаше съмнение, че са похитителите на бизнесмена Киро Киров, са освободени от ареста на РПУ-Ихтиман.
Полицията предполага, че групата, за която има информация, че гравитира около арестувания Златомир Иванов-Златко Баретата, се е занимавала с рекет, но не и с отвличания, пише в. “24 часа”, като се позовава на източници от полицията.
Маскираните ще бъдат глобени с акт за административно нарушение, защото не са изпълнили полицейско разпореждане. При проверката в аудито им били намерени 4000 лева.
И петимата са криминално проявени, от Варна, имат висящи производства за грабежи, изнасилвания и опити за отвличане. Има съмнения, че са се връщали от поредната “наказателна операция“ в Пловдив или Пазарджик и намерените пари са от рекетиран човек.
Според в. “Телеграф“, цитиран от БЛИЦ, задържаните край Ихтиман са си направили лоша шега с полицията. След като видели, че насреща им има ченгета, веднага надянали черни маски на главите си. Така искали да ги провокират, разказват пред изданието разследващи. Дарик радио потвърди тази информация, като уточни, че е изтекла от следствието, а не от МВР.
От МВР съобщиха, че петимата бандити са отказали да отворят багажника на автомобила, опитвайки се да осуетят полицейската проверка. При оглед в купето и претърсване на пътниците са намерени маски и различни видове оръжие.
Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 2 guests