Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Apr 11, 2009 2:22 am

Стигни до втори епизод и тогава ще си говорим. Сюжетът му посмуква леко, но има тонове култови цитати.

В първи има хубава драма обаче, с елементи на ангст. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Apr 11, 2009 5:26 am

Току-що изгледах трети епизод на втори сезон.

Появи се Спайк. :D

В съчетание с Друзила е страхотно въздействащо зрелище. Имаше няколко пъти, когато двамата поглеждаха към зрителя от близък план, които бяха АРГХ! :yo:

Тоя персонаж вдъхна егати живеца на сериала. Тези лафове в комбинация с тоя акцент и тая актьорска игра са трепач.

И края... "Let's see what's on TV" на тоя фон. Жестоко. :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Apr 11, 2009 7:24 am

Е тфа е. Стигнал си до риъл диъл-а.

Спайк е гениален персонаж с гениално изпълнение и за момента мисля, че нямам по-любим нито в аниметата, нито в книгите, нито във филмите или другите игрални сериали. Уникум! А този сезон е от двата най-добри според мен, така че гледай и се забавлявай.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sat Apr 11, 2009 3:19 pm

Ако имах избор да разкарам само един герой от сериала, бих избрал Спайк без да се замислям и за секунда.
Spoiler: show
Във втори сезон става, даже силно ме кефи как си прави гаргара с Анджелус без оня чук дори да се усети, но по-нататък присъствието и действията му са логични колкото и постовете в темата "Амелия и Вивиан" обсъждащи дефиницията на думата "абсолютно" :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Apr 11, 2009 3:36 pm

Логични за кого? Логични в какво? В какъв контекст? Не пускай подобни твърдения, ако не си готов за десетрстраничен спор или не си в състояние да се обосновеш наистина стабилно в един пост :lol:
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Apr 11, 2009 4:53 pm

По-назад в темата имаше някаква дискусия около Спайк и колко нелогично било впоследствие да се влачи с нашите, а те да не го утрепят, нещо от тоя род. И разни негови постъпки към разни персонажи не били логични за такъв кръволок. Не помня дали Мат се беше включил още тогава.
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Apr 11, 2009 5:49 pm

Мат я водеше тази дискусия и биде оспорен от мен и Роланд по всички параграфи. Не е схванал персонажа и очаква "нормално и логично човешко поведение" (квото и да значи тва) от същества, които или не са хора, или са в някакви много екстремен сетинг като Бъфи и Скубитата. Ти си гледай сериала и прецени за себе си. Ако Спайк го нямаше, аз нямаше да стигна до края.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sat Apr 11, 2009 10:18 pm

passer-by wrote:
armageddon wrote:Въх. Изгледах първи епизод, ако не бях гледал по нататъшни и не знаех че всъщност е интересен сериала, не бих продължил.
Според това, което ми беше обяснено, първият сезон трябва да се премине, дори с мъки, а вторият и следващите вече възнаграждават усилието.

Освен това да се гледа в оригинал, евентуално с надписи. Но не и дублиран.

Има статия за сериала в брой 58 на списанието. :wink:
След още няколко еп-а, само първи ми се вижда хипер тъп. А дублажа става, по спомен озвучителката на Бъфи се справяше по добре от самата Бъфи. Сара Мишел Гелар соу фар е някак прекалено чийзи.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Apr 11, 2009 11:12 pm

armageddon wrote:
passer-by wrote:
armageddon wrote:Въх. Изгледах първи епизод, ако не бях гледал по нататъшни и не знаех че всъщност е интересен сериала, не бих продължил.
Според това, което ми беше обяснено, първият сезон трябва да се премине, дори с мъки, а вторият и следващите вече възнаграждават усилието.

Освен това да се гледа в оригинал, евентуално с надписи. Но не и дублиран.

Има статия за сериала в брой 58 на списанието. :wink:
След още няколко еп-а, само първи ми се вижда хипер тъп. А дублажа става, по спомен озвучителката на Бъфи се справяше по добре от самата Бъфи. Сара Мишел Гелар соу фар е някак прекалено чийзи.
Ъъ, доста актьори начело със Спайк, Уилоу и Джайлс едва ли ще звучат по-добре дублирани.

Като се замисля, случаите, в които дубльорът е по-добър от оригиналния актьор са изключения и само потвърждават правилото - винаги гледай по възможност в оригинал. :)
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Apr 12, 2009 1:53 am

Да се гледа Уидън с дублаж е почти по-смешно от това да слушаш музика със запушалки за уши...

А Сара Мишел Гелар е великолепна.
And you can't dance with a devil on your back...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Apr 12, 2009 2:33 am

И мене все още не ме кефи гласът и. Не че не върви да е чиизи, ма просто не ми харесва.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Sun Apr 12, 2009 2:36 am

Maybe. Но соъ фар звучи ужасно. И не само защото съм гледал дублажа поради стечение на обстоятелствата. Точно в началато чак неприятна не е, по скоро леко дразнеща и не ме кефи. Става кефеща ин май ъпиниън чак след 2ри - 3ти сезон някъде.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Sun Apr 12, 2009 6:45 pm

Roland wrote:Логични за кого? Логични в какво? В какъв контекст? Не пускай подобни твърдения, ако не си готов за десетрстраничен спор или не си в състояние да се обосновеш наистина стабилно в един пост :lol:
Нямам нерви да водя десетстраничен спор точно с теб и Амелия, и то на такава субективна тема. :) Дотолкова субективна, че поведението на Аня, което е почти толкова нелогично и непостоянно колкото това на Спайк, никак не ме дразни и тя ми е сред любимите герои. Може би защото тя поне не изяжда половината екранно време в последните сезони... :P

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 13, 2009 3:25 am

Изгледах шести епизод на втори сезон. Страхотен. Ама Спайк и Друзила присъстваха твърде малко.

Впрочем при първата си поява в този епизод Друзила ми се видя като вампирска версия на Ривър Там. Ех, този Уидън... :P
The Best of Mozart

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 14, 2009 9:29 am

Абе тук си харесах един торент с бая работи, но в него има също:

Buffy.the.Vampire.Slayer.1992.x264.mkv
Buffy.0x00.Unaired_Pilot.mpg

подозирам че първото е филмът и не ми трябва, но този пилотен някой нещо за него? следва ли да се гледа, не следва ли, кога ли..?
This is it. Ground zero.