Добрите новини :)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Nov 11, 2008 11:14 am

Много обичам да чета пътеписи за България от чужденци, този също ми хареса. Частта със София обаче (и особено първите впечатления...) изобщо не е радостна.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Nov 11, 2008 12:24 pm

Но пък е напълно вярна. Щях да го разцелувам за коментара за хотел Хилтън и МакДоналдс до НДК.

Аз лично винаги (когато използвам различни клатения) съм си клатил главата по техния начин (наляво-надясно за "не", кимане за "да"), но най-често винаги кимам надолу-нагоре, защото другото ми е неудобно и непривично. И НИКОГА не съм забелязал и не ми е правило впечатление някой да ме обърка с клатене на глава. Следователно, ако наистина беше толкова важно, щях и аз да се обърквам като чужденците, но не го правя, което доказва две неща:

(1) Явно не всички българи си въртят главата "наобратно", поне за себе си съм сигурен, че винаги го правя точно както те описват, че трябва.

(2) Всички чужденци са идиоти, които не са достигнали нивото на устната реч като комуникация.
This is it. Ground zero.

Елица
Sorcerer

Post by Елица » Tue Nov 11, 2008 12:43 pm

(2) Всички чужденци са идиоти, които не са достигнали нивото на устната реч като комуникация.
:lol: това ме довърши, въргалям се от смях пред монитора
Благодаря, Moridin :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Nov 11, 2008 7:40 pm

Клатенето на главата често ми е проблем, когато си говоря с чужденци. Преди време един французин ми беше на гости. След редица неразбирателства дойде да ме попита направо какво разбирам като направи така (и кимна). Тогава установих за първи път, че нещо в невербалната ни комуникация куца. Или пък тая на света не е наред.

Аз най-често кимам за "да" и клатя глава настрани за "не". Но по някаква причина не разчитам само на жеста и затова правя и различна гримаса, с която да подчертая какво имам предвид, или направо си го казвам - една сричка е баси! Чужденците и те жестикулират по тоя начин. ОБАЧЕ лицата им не показват какво имат предвид и това ужасно много ме обърква. Тук с мексиканката често имам следния проблем - питам я нещо, тя кимва, но физиономията й въобще не подхожда на отговор "да" и затова задавам въпрос: "сега това какво значеше". С индийката имам сходни преживявания.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Tue Nov 11, 2008 8:05 pm

Ако на някого му се четат впечатления на чужденци (но не туристи) за България, може да хвърли един поглед на това:

http://www.peacecorpsjournals.com/bu.html
Списък на блоговете на доброволци от Корпуса на мира, служещи във България.
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Dec 03, 2008 12:47 pm

Брех?!

http://www.dnes.bg/article.php?id=61952

(Меглена Кунева - комисар на годината)

първо реших, че е само заради оназ анкета, за която юркаха да гласуваме по нета, но изглежда наградата е официална от някакво реномирано списание...
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 13, 2009 3:05 pm

Баси тая тема къде назад е отишла :)

Знам, че съм абсолютно единствения фен тук, но ако все пак някой се интересува - снимки от (почти) финалния вид на станция Интерпред на метрото (всъщност от вчера вече приеха да се казва "Жулио Кюри")

http://www.railwaymodeling.com/gallery/ ... fullsize=1
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Feb 13, 2009 3:10 pm

олио-Кюри" бе, Панде! :bigtongue:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 13, 2009 3:36 pm

Това не на мен а на СО :mrgreen:
Именуваха бъдещите метроспирки
11 февруари 2009 / News.dir.bg
Новите метростанции на столичното метро ще носят имена на улици и квартали, реши комисията по транспортна инфраструктура на Столичния общински съвет.
Метростанциите, които ще влязат в експлоатация най-скоро след продължаването на първия метродиаметър до кв. "Младост 1", ще се наричат "СУ "Св. Климент Охридски", "Стадион "Васил Левски", "Ул. "Жулио Кюри", "Бул. "Г. М. Димитров", "Кв. "Мусагеница", "Кв. "Младост 1", а при продължението до "Интер Експо център" двете станции ще са "Кв. "Младост 3" и "Бул. "Цариградско шосе".
Дебат на заседанието на комисията предизвика именуването на част от метростанциите от втория метродиаметър от надлез "Надежда" до бул. "Черни връх". Метростанциите след НДК ще носят имената "Бул. "Св. Наум" и "Бул. "Джеймс Баучер".
всъщност може и да са момчаците от дира и станцията все пак да е с вярното име
This is it. Ground zero.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Feb 13, 2009 4:54 pm

Аз току-що осъзнах, че цял живот съм го чела Жюлио...
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Feb 16, 2009 1:58 am

http://www.ekipnews.com/?v=6968

клипче от медийната плява около Бойко, Станишев и метрото.

Много са красиви новите станции супер :)))
This is it. Ground zero.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Apr 07, 2009 11:07 am

Това не знам дали е за Абсурдистан, за тази тема или за някаква нова "Знаех си, че така ще стане" тема :)

http://dnes.dir.bg/2009/04/07/news4260283.html
В България пазарът на ваканционни имоти е изпаднал в колапс, повличайки със себе си мечтите за бързи печалби.

Сделките с този тип имоти са намалели с 10% в края на миналата година по данни на Агенцията по вписванията.
Това се казва в анализ на агенция АП, цитиран от "Дневник", на който се позова БГНЕС. Дошъл е краят на ски курорта Банско, който стана емблема в Източна Европа за горещ пазар на ваканционни имоти за чужденци, особено за британци и ирландци, с възможностите за доходи от отдаване под наем и растящите цени на апартаментите. Сега много от тези, които са платили 10, или 15% депозит за недовършените си жилища са разбрали, че губят парите си. Под натиска на финансовата криза те са принудени да се откажат от финализиране на сделката, защото не могат да осигурят средства за плащане на вноските по ипотеките. Тези с готови жилища пък нямат приходи от наем заради спада на туристите Повече от 120 агенции за имоти в града са затворили, а предприемачите са пред фалит. Половината от строящите се сгради стоят недовършени и стърчат като бетонни скелети. В материала е посочено, че бумът на имоти в Банско е донесъл пари на местните жителите, но в същото време е променил облика на града, свързан с калдъръмените улици и каменните къщи. Мария Тотева, 38-годишна собственичка на стара къща коментира, че нещата в ски курорта са се променили към по-лошо. Цялото обаяние на Банско остана в миналото, казва тя. Тотева отбелязва, че има хора, които са щастливи, защото са спечелили пари от продажбата на земите си, но за съжаление "лакомията взе превес".
Бумът в Банско и морските курорти Слънчев бряг и Златни пясъци започва през 2002 г. Някои имоти сега се изкупуват на по-ниски цени от тези, на които са били купени от инвестиционни фондове, с цел бъдеща препродажба, когато пазарът се стабилизира. Не всички обаче са имали късмета да спечелят или дори да се спасят от кризата. Имаме обаждания от британци, които искат да продадат местата си колкото се може по-бързо, казва Деби Гибс, която продава в офиса на Bower Properties в Банско. Сега се продават на 500 евро квадратния метър, докато само преди година бяха 1000 евро, като в същото време търсенето е стремително намаляло, допълва тя посочвайки лист с имената на клиентите на таблото. Гибс съветва да продават само тези, които са принудени от обстоятелствата, защото след преминаването на кризата пазарът отново ще тръгне нагоре.
Три-четири сгради с апартаменти или хотели фалират всеки ден, казва Анелия Крушкова, председател на агенцията по туризма, цитирана от АП. Тя допълва, че има вероятност да бъдат изкупени фалирали хотели, след което да се разрушат, за да се освободи повече място за зелени площи, така както са направили в Испания. "Дадохме много пари, за да напълним курортите ни с бетон и руини и сега ще трябва да платим за тяхното възстановяване", казва Крушкова.
Подобна е ситуацията и в Полша, където цените на апартаментите и къщите са паднали с 30% от края на миналата година и с около 10% във Варшава и Краков, пише АП. Причините за това са затегнатото кредитиране, засиленото предлагане и очакванията цените да достигнат дъното си през 2010 г., коментира Анджей Халесяк, икономически анализатор на BPN Bank. Дарек Карбоуничак, брокер в агенция за недвижими имоти в полската столица, казва, че първите са спечелили. Имахме много клиенти от Ирландия и Испания, като много от тях направиха пари по-рано, когато купиха имоти, а след това ги продадоха бързо в рамките на половин година, посочва той.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 08, 2009 3:38 am

Темата наистина не беше за това, така че преместих всички възникнали политически постове в прането (+ дето имаме полица да не поощряваме политически спорове, че стават много кървави :mrgreen: )
This is it. Ground zero.

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Apr 08, 2009 9:26 am

И много добре си направил :) За мен има много добри новини, но те са на чисто лична основа, така че аз ще прескоча в темата "Споделете", а ако някой се постарае да извади нещо макро-позитивно и го напише тук, ще прочета с голямо удоволствие :)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu Apr 09, 2009 10:51 pm

Изтрито.
Last edited by passer-by on Fri Apr 10, 2009 12:54 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)