Това нещо съвсем се разраства!

Аз викам да почнем да ги издаваме на installments, поне да припечелим нещо...от чаршафосването...
Първо по Син Сити въпроса: аз лично не виждам абсолютно нищо експериментално, свързано с филма (затова и ми беше любопитно да прочета теории по въпроса).
Значи на мен черно-бялото заиграване (чийто контраст ОПРЕДЕЛЕНО е постигнат в тази му наситеност благодарение на дигиталните технологии) тотално не ме впечатлява откъм иновация, защото освен в споменатия
Шиндлер, съм му се нагледала в значителна част от 80-тарските филми на
Уди Алън (заедно с 90-тарския му
Celebrity), в
Earserhead, в
Криле на Желанието,
The Man Who Wasn`t There на
Коен, пък ако трябва обезателно да си избера някъде, където го има ефектът с цветните петна, то ще бъде
Плезънтвил.
Относно тематиката да е различна от супергерои или изверци: освен споменатите заглавия,
American Splendor,
Mask (ако освен не го бройкаме за супер-герой),
Josie & the Pussycats,
Ghost World,
A History of Violence (макар, че излезе същата година като Ситито),
Virus...май тези са, които съм гледала.
Сега за експерименталното кино (щото не съм се замисляла какво точно е мнението ми по въпроса с всички медии чак пък), с обещание, че няма да е във форма на лекционен чаршаф отново!!!
За мен авангардно (експериментално) кино е всичко онова, което е било планирано далеч преди реализацията му като реакция срещу комерсиалното кино и срещу самата поп-култура, като определено идеалният пример би бил симбиоза между съдържание и средствата, които са комуникирали това съдържание с публиката. Разбира се, гледала съм и филми, които са изградени само и единствено от средства, без съдържание...и са тотално в графа "експериментално" кино. Като цяло, установила съм, че се слага огромно ударение на формата, за сметка на послание/ съдържание/ идеи. То е много тясно свързано с абстрактното и нелинеарното и винаги е иконокластично (баси, такава дума имаме ли на БГ???

). Винаги има за цел да остане неразбрано по категоричен начин (или да бъде тълкувано по твърде много различни начини).
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib