Malazan Book of the Fallen, Part II

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 15, 2009 9:41 pm

Еми то тук може би е по-скоро въпрос на предпочитана сюжетна линия. На мен Летерас ми беше много по-привлекателен от Седемте града, които се компрометираха още в четвърта.
And you can't dance with a devil on your back...

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Jan 21, 2009 11:08 pm

Yan wrote:
Interpreter wrote:След това има поне 3 месеца технологично време, така че би било реалистично да я очаквате към края на април или за пролетния Панаир на книгата.
Е той нали отпадна? Или Бард пак ще се мъчат с онова нещо в Мола?
По последни данни на контраразузнаването, според свръхквалифицирана информация на ДАНС, Големият Пролетен Панаир на Книгата ще се проведе м/у 20 и 24 май т. г. Агентурата не уточнява обаче дали събитието ще е София или в Пловдив. 8-)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Jan 29, 2009 2:41 am

December issue of Locus Magazine gives titles of projected SE trilogies. They are supposed to be The Kharkanas Trilogy and The Toblakai Trilogy. Apparently SE also sold three volumes of Bauchelain and Korbal Broach novellas collections to Tor and Transworld.
SE said the trilogy that isn't about Rake picks up a thread from TtH
This is it. Ground zero.

coldie
Forsaken

Post by coldie » Mon Mar 09, 2009 10:57 pm

Малазана се оказа доста добро четиво, просто на мен ми идва в повече всичкото това кървене, изсипване на черва и нечистотии. Точно това ме дразни, че можеше да бъде една истинска велика сага, но автора прекалено се е отплеснал в изкормването и газенето в лайна. Мое мнение.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Mar 09, 2009 11:08 pm

coldie wrote:Малазана се оказа доста добро четиво, просто на мен ми идва в повече всичкото това кървене, изсипване на черва и нечистотии. Точно това ме дразни, че можеше да бъде една истинска велика сага, но автора прекалено се е отплеснал в изкормването и газенето в лайна. Мое мнение.
това пък е толкова несъществено за серията че дори не си спомням за какво става дума както ми го редиш.

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Mar 10, 2009 10:05 am

Сигурно чете 3тия том, там си беше бая гнусничко на моменти. Примерно къщата, претъпкана с тела :lol:

ivonski
Farmer

Post by ivonski » Mon Mar 16, 2009 2:18 pm

Прочетох и Toll the Hounds и съм доста впечатлен накъде се движи историята. Очакванията ми бяха доста занижени, имайки предвид отзивите тук и в международните форуми, но всъщност книгата зае трето място в личната ми класация след GotM и MoI.

хюдж спойлерс ъхед:
Spoiler: show
Да, част от удоволствието от тази книга за мен дойде от факта, че действието се развива в сетинга от първата и третата книга (изобщо и Седемте града и Летер някакси не можаха да ми паснат). Някои от героите получиха супер развитие - най-вече Nimander и Kalor, да не говорим за Torvald Nom и Barathol. Някои от героите умряха тъпо знам и (Murilio не го заслужаваше) други умряха с ебати славната кауза, за да се получи емоция, по мое мнение, не по-слаба от смъртта на Whiskeyjack или Felisin. Драмата на Tiste Andii се разви супер успешно и обещаващо, а битката с the crippled явно ще е по-трудна отколкото очакваме (щото аз не виждам той с какво разполага, а всички божества сериозно се готвят). Обичайните податки и малки clues за това какво масивно нещо се крие зад хоризонта (hounds of light, Burn пак иска да я спасяват и т.н.) са си все така интересни, само не разбрах оживяха ли Hounds of Shadow?
Did Neil Armstrong say the moon was too far away! NO! He built himself a fucking rocketship is what he did!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 02, 2009 8:01 pm

Корицата на том 9:

http://115.124.110.108/IPBforum/uploads ... 268716.jpg
Image
А тук е и прологът - http://www.malazanempire.com/IPBforum/i ... opic=14719

Не съм го чел още и не мога да кажа дали има някаква опасност от спойлери от Кримсън Гард, но като цяло е малко вероятно
This is it. Ground zero.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Apr 02, 2009 8:46 pm

Хубава корица.

Обаче ентусиазмът ми по отношение на поредицата е толкова намалял, че не прочетох повече от 2 реда от пролога и засега не мисля да го чета въобще. Седма и особено осма част тотално затлачиха нещата.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Apr 02, 2009 8:52 pm

Разбирам те като цяло, но малко остана, има шанс и да се пооправи

от бърз ама много бърз ским на пролога се забелязват основно две неща:
има кчайнове на кило
(очакваше се)
има хеборик
(нееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее)
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 02, 2009 9:39 pm

Да ти кажа, пука ми. Аз и на предната не прочетох пролога като изтече, и на тая не възнамерявам. Нито пък, най-вероятно, ще съм прочел Еселмонт докато излезе...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Thu Apr 02, 2009 10:58 pm

Корицата ми харесва ужасно много. :shock:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Apr 02, 2009 11:59 pm

Харна е доста, да. Ма то в тая поредица има горе-долу две хубави корици общо, та конкуренцията не е силна.

Mother
Misting

Post by Mother » Fri Apr 03, 2009 10:05 am

E, хора, дайте го по ведро. Лично мене ме побиха сладостни тръпки като видях корицата. Мамка му, забравете спада в последните книги и си спомнете поредицата като цяло и колко е добра всъщност, и кефа че излиза следващото томче. Така не е ли по добре :lol:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Apr 03, 2009 11:18 am

Ми, ъм, не. Щото как да се абстрахирам от последните книги, като тая е СЛЕД тях, а не ПРЕДИ?